15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Japon Yer Yatağı nedir, kimler tercih etmeli?
Sonraki Yazı
Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?

Lateks Bebek Yatağı Yorumları Nelerdir?

Lateks özel malzemesi ile her yaştaki insanlar için ideal olan uyku rahatlığını sunuyor olsa da özellikle malzemesinin doğal olması aynı zamanda da son derece konforlu olması nedeniyle bebekler için de sık olarak tercih edilen yatakların başında gelmektedir. Lateks bebek yatağı yorumları bu doğrultuda çoğunlukla olumlu olup bebeklerinin rahatını düşünen aileler tarafından tercih edilmektedir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Lateks Yatak Nedir?

Lateks yatağın ana malzemesi lateks denilen bir maddedir. Bu madde, tropik iklimlerde yetişen kauçuk ağaçlarının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilir. Yılın belirli dönemlerinde kauçuk ağacının gövdesine açılan çentiklerden elde edilen lateks sıvısı yine özel yöntemler ile blok haline getirilir. Bu blokların yatakta kullanılmasıyla birlikte ortaya son derece konforlu bir yatak çıkmış olur. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bu yataklar, sunmuş oldukları özellikler ile hem bebeklerin hem de yetişkinlerin rahat bir şekilde uyumasını sağlamaktadır. Lateks yatak özellikleri şöyle sıralanabilir:

  • Yatağın ısı dengesinin sağlanması ve kötü kokuları tutmaması oldukça önemlidir. Özellikle bebekler için ısı dengesinin bozuk olması ya da kötü kokuların oluşması bebeğin sağlığına zarar verebileceği için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Lateks yataklar delikli sünger yapıları sayesinde yatağın sürekli hava alması sağlanır. Bu sayede ısı dengesi sabit tutulur ve kötü kokuların da oluşumu engellenir. Lateks ile sünger harika bir uyum ile bir araya getirilir. Çünkü sadece süngerden oluşan yataklar, çocuklar için uygun değildir. Sünger gibi visco ve elyaftan oluşan yatakların yüzeyi ile bebek temas ettiğinde çeşitli sağlık sorunları görülebilmektedir. Bu bakımdan sünger üzerinde en az 2 – 3 cm doğal malzemeler kullanılmasını tavsiye etmekteyiz. Bir diğer konu ise sünger yoğunluğunun 32 – 26 dansite arasında olması gerektiğine dair yanlış algıdır. Halbuki 32 dansite sünger çok yumuşak olacağı gibi çok sert özellikler de gösterebilir. Dansite metreküp başına düşen yoğunluğu kilogram olarak ifade etmektedir. Yatağın sertliği ile ilgili bir terim değildir.
  • Lateks yataklarda yay kullanılmaz ve bu sayede yayların sebep olacağı rahatsızlıklar oluşmaz. Aynı zamanda yayların sebep olduğu çökme, oksitlenme vb. durumlar da lateks yataklarda görülmez. Yaylı yataklar sürekli sertlik ve direnç gösterdikleri için bebek ve çocuk gelişimi üzerinde son derece zararlı etkilere sahiptirler. Yaylı yataklar doğal duruş pozisyonu bozdukları gibi aralarında bakteri ya da toz birikmesine de izin verirler. Bu da alerji gibi durumlara yol açabilmektedir.
  • Bebekler için lateks yataklar çift taraflı kullanıma sahiptir. Bu sayede yatağı havalandırmak ya da yerini değiştirmek adına büyük kolaylık sağlanmaktadır.
  • Lateks yataklarda kullanıma bağlı olarak çökme meydana gelmez. Lateks malzemesinin kendinden hareketle çökme gibi durumlara karşı dayanıklıdır.
  • Bebekler uykularında çok fazla hareket edebilirler. Ancak lateks, malzemesi sebebiyle bu hareketleri yatağa eşit şekilde dağıtmaktadır. Bu sayede, bebeğin hareketlere bağlı olarak uyanmasının önüne geçilir, yatakta tam olarak dengeli bir yapı oluşur.
  • Lateks yataklar vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtırlar. Özellikle bebekler gibi kemik gelişimlerinin önemli olduğu kimseler için vücut ağırlığının eşit olarak dağıtılması, düzenli bir kemik gelişimi için önemlidir. Bebeğin herhangi bir uzvuna yük binmeyip ağırlığın lateks sayesinde eşit olarak dağılması nedeniyle, lateks yataklar son derece sağlıklı bir uyku sunmaktadırlar.
  • WellMatt olarak sunduğumuz lateks yataklarda kimyasal içerik barındırmıyor ve bebeğinizin sağlığına dikkat ediyoruz. Bebeklerin sağlıkları için zararlı olacak bileşenler sunmuş olduğumuz lateks yataklarda bulunmamaktadır. Bu sayede doğal bir içeriğe sahip yataklarda yatabilmektedirler. Öyle ki sadece içerik değil, üretim sürecinde de kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar kullanılmaktadır ve böylece bebeğiniz için hazırlanan yatakların hiçbirinde kimyasal etkiler görülmemektedir.
  • Vücudu destekleyen yapısı sebebiyle lateks yataklar, gün içerisinde yorulan bebeğinizin kaslarını yenilemesini ve enerji depolamasına olanak sağlar. Bu sayede bebeğiniz için en ideal dinlenme zemini sağlanmış olur.
  • Küf, mantar, alerjik reaksiyonlar gibi oluşumlara lateksin sürekli hava alan gözenekli yapısı nedeniyle geçit verilmemektedir. Böylece özellikle bebek için son derece tehlikeli olacak pek çok duruma karşı koruma sağlanmaktadır.
  • Yatağın kullanıma bağlı olarak görülebilen zehirli gaz çıkışı da lateks yatakların yapıları gereği yataklarda görülmemektedir.

Lateks yatak hakkında daha çok bilgi için şu yazımıza bakabilirsin: ”Lateks Yatak Nedir?Lateks Yatak Nasıl Olmalı?”.

Lateks Yatak Modellerimiz Neler?

WellMatt olarak bebekleriniz için özenle sunduğumuz lateks yataklar; Wocolat Baby, Lateks XS, Coco Baby, Cocolat XS, Wocolat 12, Lateks, Cocolat 16, Cocolat, Lateks 100 olmaktadır. Özellikle başka herhangi bir malzeme istemeyen ve sadece lateks güzelliğini keşfetmek isteyenler için Lateks 100 isimli ürünümüz son derece cazip bir ürün olarak öne çıkmaktadır. Uyku danışmanımız ile yapacağınız görüşme sonucunda bebeğiniz için doğru olan lateks yatak seçiminde bulunabilirisiniz. Çünkü her ne kadar lateks modellerimiz 0 yaşından itibaren başlıyor olsa da yaş aralığına göre farklı model tavsiyeleri gerekebilmektedir. Aynı zamanda bebekler için lateks yatak alanların yorumlarını da öğrenmeniz kararınızı vermeniz açısından önem taşımaktadır.

Lateks Bebek Yatağı Yorumları Nelerdir?

Sitemizden alışveriş yapanların daha sonra yaptıkları dönüşten derlediğimiz bu yorumlar, lateks bebek yatağı almak isteyenler için aydınlatıcı olmaktadır. Ayrıca dilediğiniz zaman WellMatt uyku danışmanından istediğiniz bilgileri öğrenmeniz mümkündür.

  • “Biz üründen fazlasıyla memnunuz. Çocuğumuz eski yaylı yatağına kıyasla uyku bölünmesi yaşamadan çok rahat bir şekilde yaşıyor.” – Oğuz T.
  • “Personelleriniz çok başarılı, ürünü gayet açık anlattılar. Çok beğendik.” – Hakan A.
  • “Özel boy üretim iki gün sonra elimdeydi. Kalıp gibi tertemiz bir yatakla karşılaştık. Rahatlığını her kadar kendim test edemesem de oğlumun uyku düzeninde herhangi bir sorun olmadı. Memnun olduğunu düşünüyorum.” – Sezin Ö.
  • “Yüksekliği tam istediğimiz gibi, oldukça da dayanıklı görünüyor. Ben de yatıyorum bazen hiç sorun olmuyor. Bebeğim ise hızlıca uykuya dalıyor.” – Azer D.
  • “Bebeğimizin terleme sorunu lateks yatak ile çözüldü. Rahatlığı için ise henüz konuşamadığı için bir şey öğrenemiyoruz.” – Mert A.
  • “Sayenizde oğlum çok güzel uyuyor. Gerçekten çok konforlu ve rahat bir yatak. İlginiz, profesyonel yaklaşımınız, paketleme konusundaki titizliğiniz ve hızlı kargo için çok teşekkür ediyoruz.” – Sernaz T.
  • “Ben bu yorumu yazarken kızım mışıl mışıl uyuyor.” – Emir M.
  • “Aslında bebeğimizin bir yatağı vardı fakat artık 1 yaşını geçtiği için sarkmaya başlamıştı. Bu sebeple değiştirme kararı aldık. İnce yapısı sayesinde yatağında güvende olduğunu bilmek bizim için oldukça önemli. Ayrıca artık eskisi kadar terlemiyor, yataktan kaynaklandığını düşünüyorum.” – Ayşegül S.
  • “Bebeğim 2 aylıkken yün içerikli bir ürün istemediğimiz için müşteri temsilcisinin önerisi ile Lateks XS modelini aldık. Şuanda çocuğum 1 yaşında ve üründen gayet memnunuz. Ölçüyü büyütünce WellMatt’tan tekrar yatak alacağız.” – Tunay I.
  • “20 aylık bebeğimiz için aldık. Yatağın modelini canlı sohbetteki uzmanların yönlendirmesiyle seçtik. Yatak elimize hızlı bir şekilde geçti ve oldukça memnun kaldık.” – Merve T.
  • “Doku olarak pamuğu normalde sevmem ama bu yatakta çok sevdim. Lateks olması da ayrı bir avantaj, tavsiye ederim.” – Gizem A.
  • “Yeni doğan bebeğimize aldığımız bu ürün sayesinde bebeğimiz daha az terliyor, rahat uyuyor. Eski yatağında hiç uyumazdı ve şimdi aralarındaki farkı huzurlu bir şekilde uyuduğunda anlayabiliyoruz.” – Aynur Y.
  • “Dış kumaşından hatta paketlenmesinden bile kalitesini belli ediyor. Kızım da çok memnun gözüküyor, hemen uykuya dalıyor. Bizler de mutlu oluyoruz.” – Yasin K.
  • “Kedim için alıp memnun kalınca, kızım için de aldım. Gayet kaliteli ürün. Satış sonrası destek olarak da ayrıca memnun kaldım.” – Ferhat Ç.
  • “Bir ay önce ikiz bebeklerime almıştım, çok memnun kaldık. Eşimin kardeşine de bir tane sipariş verdik. Teşekkür ederiz, bu kadar güzel ürünleri bize sunduğunuz için.” – Sinem Y.
  • “Beş aylık bebeğim için aldık. Paketleme konusunda ve ürün konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini belirtmiştim. Tam da istediğimiz gibi geldi yatağımız ve dikkatli davranışınız bizleri çok memnun etti.” – Semiha A.
  • “Ürünü müşteri temsilcisinin önerisi üzerine aldık. Sertliğini çok beğendik, doktorumuz da beğendi. 2,5 aylık bebeğimin terlemesi çok aza indi. Saygılarımla.” – Turgay A.

Lateks bebek yatağı hakkında bu yazımızı da inceleyebilirsiniz: ” Yarı Ortopedik Lateks Bebek Yatağı Nedir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
Japon Yer Yatağı nedir, kimler tercih etmeli?
Sonraki Yazı
Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?

0 Yorum

Yorum Yaz