15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Yatak Pedi Nedir? Visco ve Lateks Yatak Pedleri
Sonraki Yazı
Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?

Lateks Yatak Nedir? Lateks Yatak Nasıl Olmalı?

Son zamanlarda sunduğu konforu ve doğal içeriği nedeniyle sıklıkla tercih edilen lateks yatak, yatak almak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Ancak lateks yataklarla ilgili detaylı bilgiye sahip olmayan kimseler için lateks yatak seçimi zor bir konu olabilmektedir. Lateks yatağın özelliklerinin bilinmesi bu yatağı tercih edecekler için aydınlatıcı olacaktır.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Yatağınızı seçmeden önce bu yazımıza mutlaka göz atın: ”En İyi Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?”.

Lateks Yatak Tanımı

Latex ya da lateks yatak yaysız yatak teknolojisinde öne çıkan, kauçuk ağacının bitki öz sütünden el edilen malzemeden yapılan ve doğal içeriğe sahip yatak türüdür. Yatağı öne çıkaran  en önemli özelliği ise yaygın olan visco yataklar gibi yapısında ağır kimyasalların bulunmamasıdır. Kullanılan malzemenin ortaya çıkarılması bile bu yatakların ne denli doğal olduklarını ortaya çıkarmaktadır. 

Lateks Nasıl Elde Edilir?

Kauçuk ağacı ya da diğer adıyla “hevea” Amazon bölgesine özgü, tropik özellikler gösteren bir ağaçtır. Özellikle sanayi alanında pek çok alanda kullanıma sahiptir. Kauçuk ağacı, lateks yatakların kullanımda da oldukça önemli bir yere sahiptir. Ağaçlar 5 ile 6 yaş aralığındayken gövdelerinin üzerine V şekline benzeyen çizikler atılır ve buradan lateks adı verilen, süt kıvamında bir sıvının akması beklenir. Bu toplama işlemi, ağacın özünden geceleri daha iyi verim alındığı için gece yapılması gerekmektedir. Gecenin erken saatlerinde başlayıp sabahın geç saatlerine kadar yapılan bu toplama işleminin ardından lateks elde edilmiş olur. İnce ve oldukça elastik olan lateks, elde edildikten sonra hava ile teması sağlanarak sert kauçuk haline getirilmesi sağlanır. Sentetik kauçuk kullanımı her ne kadar yayın olsa da doğal yöntemler ile elde edilen lateksin özellikleri çok daha kapsamlı ve niteliklidir. Doğal lateks, özellikle yataklarda kullanıldığında formu sayesinde doğal özellikler taşımakta, sürtünmeyi azaltmakta ve konforlu bir uykuya imkan vermektedir. WellMatt’ın sunmuş olduğu lateks yataklar da bu doğal malzeme kullanılarak yapılmaktadır.

Lateks Yatağın Özellikleri Nedir?

Lateks yatağın özellikleri hakkında bir sıralama yapmak, yatağın daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır. Bu kapsamda;

  • Lateks yataklar tamamen doğal içeriğe sahiptir ve herhangi bir ağır – sert kimyasal barındırmazlar. Özellikle insan ömrünün çoğunun uykuda geçtiği göz önüne alınırsa, yatağın doğal özellikler taşımasının sağlık açısından önemi daha iyi anlaşılabilecektir. Aynı şekilde doğal yapısı sayesinde çevre dostu olup temizleme açısından da tam kapsamlı hijyen sunmaktadır.
  • Lateks yataklar malzemesinin dayanıklılığı sayesinde uzun ömürlü kullanıma sahiptir.
  • Vücuda uygulanan basıncın hafiflemesini sağladığı için oldukça rahat şekilde uyunmasını sağlar.
  • Gözenekli yapısı sayesinde hava geçirgenliğinin yüksek olması sebebiyle uyku boyunca vücudun ısı dengesinin bozulmasını engeller. Rahat ve ısı açısından ferah bir uyku uyunmasını sağlar. 
  • Alerjisi olan kimselerin rahatça uyuyabilmeleri için anti – alerjik özellikler taşımaktadır.
  • Yataklarda kullanıma bağlı olarak meydana gelen zararlı gaz çıkışı lateksin yapısı sayesinde önlenmektedir.
  • Yatış pozisyonundaki vücudun desteklenmesi ile özellikle uyku sırasında çok fazla hareket eden kimselerin her pozisyonda rahat uyumalarını sağlar.
  • Yatağın yapısı nedeniyle uyuyan kişinin yanında olan bir başkasının hareket etmesinden etkilenmez, rahat bir şekilde uykusuna devam edebilir.

Lateks Yatağın Önemi Nedir?

Lateks yatakların en önemli özelliği çökme yapmamasıdır. Bir başka deyişle, eğer uyurken çok fazla hareket ediyorsanız ya da içine gömülecek yataklar istemiyorsanız lateks yataklar sizin için en uygun olacak yataklardır. Kullanılan doğal malzemesi sayesinde, lateks yataklar herhangi bir içe çökme yapmaz ve vücudun doğal şeklinin tam olarak alınmasını sağlar.

Uyku bilindiği gibi insan yaşamında oldukça önemli bir konuma sahiptir. Uykusunu alamamış insanların asabi olduklarını, işlerini tamamlayamadıklarını, başkaları ile etkili iletişim kuramadıklarına hepimiz tanık olabiliriz. Çünkü uyku, vücudun yenilenmesi için gereken süreyi temsil etmektedir. Bu sayede vücudun yenilenmesi yapılır, beyinsel fonksiyonlar yavaşlatılır ve süre sonunda bir başka gün için hazırlıklar tamamlanır. Ancak uykunun rahat bir şekilde yapılmadığı durumlarda, vücut dinlenmesini sağlayamayacağından ötürü sözü edilen sorunların da yaşanması muhtemeldir. WellMatt’ın tamamen doğal özellikler ile sunmuş olduğu lateks yatağın önemi bu noktada açığa çıkmaktadır. Çoğu firmanın yüzde oranında karışımlar ile sunmuş olduğu lateks yatak, WellMatt tarafından tamamen doğal içerikte sunulmaktadır. Vücudunuzu dinlendiren, uyku sırasında dönüş hareketlerinden rahatsız olmamanızı sağlayan ve doğal özellikleri ile sağlığınıza hiçbir zararı olmayan lateks yataklar bu özellikleri sayesinde tercih edilmelidir. Anti Bakteriyel özelliği sayesinde hassas ve alerjiye yatkın bünyeler için sağlıklı uyuma sunmaktadır. Hava geçirgenliğini de nefes almaya elverişli yapısı sayesinde etkin bir şekilde kullanan lateks yataklarda mikro organizmalar, mite’lar, mantar ve küf gibi oluşumlar gerçekleşmez. Yatağın uyku için ne kadar önemli olduğunu bilen kimseler için lateks yatan bu açılardan oldukça önem taşımaktadır.

Lateks Yatağı Kullanmak İçin Ölçüt Var mı?

Lateks yataklar tasarımları sebebiyle, kas yapısı sorunları yaşayan kişiler tarafından kullanılabilirler. Çünkü malzemenin özelliği sebebiyle kas yapısı üzerinde dinlendirici özelliğe sahiptir. Ayrıca WellMatt yataklar yay kullanılmadan yapıldıkları için metalden gerçekleşecek manyetik alan oluşumlarına da engellemektedir. Özellikle lateks yataklarda yay kullanılmaması bu tür yatakları oldukça fazla öne çıkarmaktadır. Yaylı yataklar metal ihtiva eder ve doğal bir uyku uyunmasının önüne geçer, ayrıca vücudun merkez kısımları rezonans akımlarına maruz kalabilmektedir. Bir başka deyişle yaylı yataklar, tıpkı bir radyo antenin üzerinde yatmaya benzemektedir. Elektromanyetik nedeniyle vücut ile girdiği etkileşim sonucunda dolaylı yoldan kansere yol açabilmektedir. Aynı şekilde özellikle rutubetli bölgelerde romatizma ağrılarına yol açabilmektedir, yaylı yataklarda yün ve pamuk gibi doğal malzemeler kullanılmadığı için vücut elektriği üzerinden atamamaktadır. Aynı zamanda dış yüzeyinde kullanılan kumaşların tamamen sentetik olması sebebiyle vücudun ısı derecesinin de ayarlanamamasına sebep olmaktadır ve bu sayede bel ağrıları ile uyku düzensizliği oluşmaktadır. Böylece, yaylı yatak kullanan herkesin ilk tercihi lateks yataklar olmalı. Çünkü lateks yataklarda yay kullanılmadığı için yayın sebep olacağı sorunlar da lateks yataklarda oluşmamaktadır.

Ayrıca lateks yatağı, dingin bir şekilde uyanmak isteyen herkes tercih etmelidir. Doğal özelliği sayesinde, iyi bir uyku için tüm koşulları sağlayan lateks yataklar, iyi bir uykunun ilk adımı olarak görülmektedir.

Lateks Yataklarla İlgili Şikayetler Nelerdir?” yazımızdan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Lateks Yatak Modelleri Nedir?

WellMatt tarafından pek çok çeşitte lateks yatak sunulmaktadır. Lateks yataklar kişilerin uyuma koşullarının ön planda tutulması sayesinde hazırlanmıştır. Buna göre doğal, eşsiz basınç dengesi, bakteri barındırmayan yapısı, uzun ömürlü kullanıma sahip lateks yataklar farklı sertliklerde ve fiyatlar aralıklarında sunulmaktadır. Tek yapmanız gerek şey uyku danışmanları ile kendi fiziksel özelliklerinize uygun yatağı seçmek. Yatak çeşitlerinin hepsinde 120 geceye kadar deneme süresi bulunmaktadır. Bu süre zarfında yataktan istediğini konforu bulamamış ya da rahat edememişseniz ücretsiz değişim ve iade hakkından yararlanabilirsiniz. Fiyatları diğer markalara göre yüksek olsa da WellMatt tarafından sunulan yataklar tamamen lateksten üretilen ve kullanıcıya bu doğrultuda yönlendirme yapılan özeliklere sahiptir. İyi bir uyku için doğru olan yatağı tercih etmeniz oldukça önemlidir.

Fiyatlar hakkında bilgi için mutlaka bu yazımızı okuyun:”Lateks Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?”.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Önceki Yazı
Yatak Pedi Nedir? Visco ve Lateks Yatak Pedleri
Sonraki Yazı
Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz