15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?
Sonraki Yazı
Yarı Ortopedik Lateks Bebek Yatağı Nedir?

Visco Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Visco yataklar son zamanların en gözde yataklarının başında gelmektedir. Ancak visco yatak almadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bu noktaları göz önünde tutarak karar vermeniz halinde, kendinize en uygun visco yatağı tercih edebilirsiniz.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Visco Nedir? Visco Yatak Nedir?

Yaklaşık 40 yıldır kullanılan visco tekniği, NASA tarafından astronotların uzun süreli oturmalarında fiziksel rahatsızlıklar çekmemeleri için geliştirilmiştir. Daha sonra visco yapısının faydaları göz önünde tutularak, yatak formunda geniş kesimlere sunulmuştur. Visco yatak, özel visco elastik malzemesinin yanı sıra kalın tabaka süngerle desteklenmiş ve konforlu bir uyku sağlayan özel yatak çeşididir. Visco yatak sayesinde, sırt ve omuz ağrıları hafiflemekte, aynı zamanda kan dolaşımı hızlanmakta, konforlu bir uyku sağlanmaktadır. Visco yatakların genel özelliklerine bakıldığında ise iki tür yatak ortaya çıkmaktadır;

  • Yaylı visco yataklar,
  • Yaysız visco yataklar

WellMatt tarafından sunulan visco yataklar özel süngerleri ile desteklenmekte olup yay kullanılmamaktadır. Çünkü yay kullanmak visco yatağın karakteristik özelliğini bozmakta ve zamana bağlı oluşacak deformelere neden olmaktadır. Bu yüzden, visco yataklarda yay kullanılmamalıdır. Bu noktadan hareketle visco yatak seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetmek yararlı olacaktır.

Visco Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin: “Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?“.

Visco Yatak Özellikleri Nedir?

İyi bir visco yatakta olması gereken özellikler sıralanacak olursa;

  • Her şeyden önce visco yataklar iyi bir uyku uyumanız için tasarlanmıştır.
  • Açık hücreli yapısı ve gözenekleri sayesinde hava dolaşımı en üst seviyede olup ısınmaya bağlı olarak terlemeyi minimuma indirir.
  • Vücudun doğru şekilde destek almasını sağlayarak eklem ağrılarını hafifletir, kan dolaşımını hızlandırır.
  • Hangi pozisyon olursa olsun vücut kaslarının tam olarak gevşemesini sağlar,
  • Boyun omurgasının anatomisini alarak omurganın üzerine binen basıncı azaltır ve böylece sabahları dinç kalkılmasını sağlar.
  • Visco yataklar kullanıma bağlı olarak özelliklerini kaybetmezler. Doğru koşullar göz önünde tutularak alınan visco yataklar, uzun  süre kullanmaya uygundur ve bu sayede dokusunu uzun süre muhafaza ederler.
  • Yaygın bilinenin aksine visco yataklar çökme yapmazlar. Çökme yapan visco yataklar, yay üstünde kullanılan visco yataklardır ve yayların deforme olmalarına bağlı olarak visco yataklarda da çökme sorunları oluşabilir. 
  • İyi bir visco yatakta koku oluşmaz. Ancak yoğunluğu düşük tutulan ya da yaylı kullanılan visco yataklarda zamana bağlı olarak küf vb. nedenlerden ötürü koku oluşmaktadır. Visco yataklarda, ilk kullanım sırasında görülen koku ise paketlenme kokusu olup kısa süre havalandırılması ile ortadan kaybolmaktadır.
  • Visco yataklar kolay temizlenmektedir. Bir su ve temiz fiber bez yardımı ile yatakta kullanıma bağlı lekeler oluştuğu durumlarda, kolayca temizlik işlemini yapabilirsiniz. Visco yatağın özel kumaşı sayesinde, temizlik ya da havalandırma gibi durumlarda, kullanıcılarına en uygun deneyim sunulmaktadır.

Visco Yatağın Özellikleri Neler?” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşın.

Visco Yatak Tercih Ederken Nelere Dikkat Etmeli?

Visco yatak seçerken dikkat etmeniz gereken belirli konular bulunmaktadır. Bu kapsamda;

  • Visco yatak tercih ederken ilk olarak visconun yoğunluğa dikkat edilmelidir. Visco katmanı, visco yatağın en önemli özelliğidir. Uluslar arası standarda göre bir visco yatak için kullanılan  kalınlık en az 2 cm olmalıdır. Yoğunluk ise 70 dansite civarında sağlanmalıdır. Piyasada çoğunlukla 2 cm’in altında visco yatak satılmaktadır. Yatak seçimi yaparken mutlaka visco katman kalınlığını sormanız gerekir.
  • Piyasada nitelikli olmayan visco yataklar satılırken “tamamen visco” benzeri sözlerden sakınmanız gerekir. Çünkü yapısı gereği bir visco yatak tamamen visco olamaz. Aksi halde yani tamamının visco olması durumunda yatak çöker ve uyuyan kişi içinde hareket edemez hale gelirdi. Bu yüzden visco yatakların altında destekleyici sünger bulunmaktadır. Visco katmanı X cm ile sünger kalınlığı Y cm’nin toplamından toplam yatak yüksekliği sağlanmaktadır. Eğer tamamı visco bir yatak için yönlendiriliyorsanız bu konuda sakınımlı davranmanız gerekmektedir.
  • Visco yoğunluğu ise çoğunlukla bilinmemektedir. Çünkü visco yoğunluğu özel laboratuarlardan alınmış yoğunluk sertifikaları ile tespit edilebilmektedir. Ancak bu belgeye de her koşulda ulaşmak güç olabilir. Bu yüzden, visco yoğunluğunu tayin etmek adına yatak için sunulan garanti süresini baz alabilirsiniz. Garanti süresi ne kadar çok olursa, en az visco yatağı o kadar kullanabileceğinizi aklınızda tutmalısınız. Özellikle piyasada kısa süreli garanti veren firmalardan bu yüzden kaçınmaz gerekmektedir.
  • Yatak seçimi oldukça hassas bir konudur. Visco yatak seçerken yatağın iade süresinin ne kadar olduğunu göz önünde tutmalısınız. İade süresi kısa olan firmalar genelde yataklarından emin olamayan firmalardır ve bu sizin için olumsuz bir durumdur. Bunun önüne geçmek adına, iade süresinin uzun olmasına özen göstermelisiniz. WellMatt tarafından 120 güne kadar iade süresi verilmektedir. Hiçbir gerekçeye mahal vermeden yatağınızdan memnun kalmadığınız durumlarda iade alan WellMatt, visco yataklarının rahatlığından ve müşterilerinin memnuniyetinden emin haldedir.
  • Visco yataklarda yay kullanılıyor ise taklit bir visco yatak alıyorsanız demektir. Visco yataklar konfor ve eklem ağrılarını gidermek amacıyla tasarlanmışlardır. Ancak yaylar zamanla eklem ağrılarına sebep olmakta, yatağın dengesini bozmakta, deforme olmasını hızlandırmakta ve küf, mantar vb. durumlara sebep olmaktadır. Bu yüzden iyi bir visco yatakta yay bulunmamalıdır. Yatağınızın yay bulundurup bulundurmadığını iyice kontrol etmelisiniz. Örneğin WellMatt ürünlerinde kalın tabaka, yumuşak dokuya sahip sünger kullanmaktadır ve bu sayede visconun tüm özelliklerinden yararlanılabilmektedir.
  • Viscojel olmayan visco yataklardan uzak durmalısınız. Viscojel, WellMatt tarafından sunulan özel jelin ismidir. Bu jelin, yatak ile mükemmel uyumu ile sırt ve omuz ağrıları başta olmak üzere pek çok ağrıya karşı koruma sağlanmaktadır. Aynı zamanda viscojel, visco yataklarda sık görülen ısı hapsine de engel olmaktadır. Viscojelin kullanılmadığı yataklar, ısıyı dışarıya atamazlar ve bu da uyuyan kişi için sıcaklık oluşturmaya sebep olur. Viscojelin gözenekleri sayesinde, hava kanalları oluşur ve ısı rahat bir şekilde dolaşımda olur. Bu sebeple viscojelin kullanılmasına özen göstermelisiniz.
  • Visco yatak konusunda hemen karar vermeden önce kişisel özelliklerinizi göz önünde tutmalısınız. Özellikle kilo,uyku pozisyonu ve boy, yatak seçiminde tayin edici unsurlardır. Kiloya orantılı olarak yatak seçimi de belirlenmektedir. Eğer fazla kiloya sahipseniz sert bir visco yatağı, zayıfsanız yumuşak visco yatağı seçmeniz gerekir. Genelde kilo kısmı kullanıcılar tarafından atlandığı için yanlış yatak tercihinde bulunurlar ve daha sonra yataklarından memnun kalmazlar.
  • Hoşunuza giden yatağın iç yapısını görmek isteyin. Eğer birebir görme imkânınız yoksa iç yapısını gösteren fotoğraflar talep edebilirsiniz. Bu yüzden nasıl bir yapıya sahip olduğunu daha doğrudan bir şekilde anlayabilirsiniz.
  • Visco yatakları denemek için kendinize süre tanıyın. Mevcut yatağınıza alıştığınız için ilk başlarda, visco yataklardan da tam bir performans alamayabilirsiniz. Zamanla birlikte, kendi vücudunuz visco yatağa uyum sağladığı ölçüde yatağın rahatlığını fark edebilirsiniz.

Visco yatak alırken, kendi kişisel özellikleriniz doğrultusunda hareket edecekseniz, size en uygun olan yatağı bulmakta güçlük çekebilirsiniz. Yatağınızı seçmek için daimi hizmet veren WellMatt uyku danışmanların destek alabilirsiniz. Size özel yönlendirmeler ile en uygun visco yatak almanızı sağlayacaktır.

Visco yatak fiyatları hakkında daha ayrıntılı bilgi için şu yazımızı inceleyebilirsiniz: ”Visco Yatak Fiyatları Ne Kadar Ve Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
Visco Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?
Sonraki Yazı
Yarı Ortopedik Lateks Bebek Yatağı Nedir?

0 Yorum

Yorum Yaz