15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatakta Kullanılan Malzemeler Ve Özellikleri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Kiloya Göre Yatak Seçimi Ve Kilonun Yatak Ömrüne Etkileri

Vücut Ağırlığının Yatak Ömrü Üzerindeki Etkisi Nelerdir?

Uzun ömürlü kullanım için seçeceğiniz yatağın kilo üzerindeki etkisini doğru olarak hesaplamanız ve buna uygun olarak yapılmış olması kullanım ömrü için oldukça önemlidir. Çünkü vücut ağırlığının yatağın deformasyonu üzerine etkisi bulunmaktadır. Düşük ve dayanıksız malzemeden yapılan yatakların kısa süreler içerisinde eskimesine neden olan en büyük nedenler birisi vücut ağırlığını tam olarak karşılayamamasıdır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Vücut Ağırlığı Yatağa Nasıl Etki Eder?

Vücut ağırlığı gerek yatak seçiminde gerekse yatağın kullanım süresi üzerinde doğrudan etkilidir. İnsan yaşamının üçte biri uykuda geçtiği ve dinlenmesi, fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı bir yapıda olması için yatak kalitesinin büyük önemi bulunmaktadır. Yatağın kalitesini belirleyen en önemli noktalardan birisi ise yatakta kullanılan malzemeye bağlı olarak vücut ağırlığını karşılayıp karşılayamadığıdır. Çünkü uyku pozisyonunda tüm vücut ağırlığı yatağa yayılmakta, bu durum da yatağın kiloyu iyi bir şekilde karşılamasını doğrudan etkilemektedir.

Bu bakımdan seçeceğiniz yatağın kilonuza dayanacak ve vücudunuzu bu bakımdan destekleyecek yapıda olması oldukça büyük önem taşımaktadır. Yatağınız kilonuzu dengelemeyen malzeme yapısında olduğunda bu durum, vücut ağrıları başta olmak üzere kullanım süresinin de daha kısa olmasına neden olacaktır.

Vücut ağırlığı için yatakların sertlik oranı da ayrıca önem taşımaktadır. Yatak sertliği kavramı kilo ile doğrudan bağlantılıdır. Genelde 1 – 10 arasında dereceye sahip sertlik oranı mevcuttur. 1 en yumuşak yatağı 10 ise en sert yatakları ifade etmek için kullanılmaktadır. Genelde ise yumuşak yataklar 3 dereceden başlamaktadır. Yatağı sertliği,  vücut ağırlığının doğru şekilde karşılanması için oldukça önemlidir. Eğer kilolu bir yapınız varsa yumuşak bir yatak seçmeniz sağlığınız için zararlı olacağı gibi aynı zamanda da yatağınızın da kullanım süresini kısaltacaktır. Böylece vücut ağırlığının yatağın deformasyonuna etkisi olarak şu başlıklar sıralanabilir:

Yatak Ömrünü Etkileyen Faktörler Ve İdeal Yatak Kullanım Süresi.” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

Düşük Kalite Malzemeden Yapılan Yataklar

Çok uzun süreli kullanım sunan yataklar için en önemli nokta kaliteli malzeme ve işçiliğe sahip olmalarıdır. Yetersiz ve düşük kalite malzeme kullanılarak yapılan yataklar, vücut ağırlığını eşit şekilde yatağa dağıtamadıkları gibi aynı zamanda da çabuk bir şekilde deforme olmasına sebep olurlar. Bir yatağın deforme olması ise sarkması, ortaya doğru göçmesi, ilk günkü rahatlığını sunmaması olarak anlaşılabilmektedir. Özellikle bu durum geleneksel yaylı yataklarda sıklıkla görülmektedir.

Geleneksel yaylı yataklar, yaygın olarak kullanılmalarına rağmen vücut sağlığı ve uyku kalitesi açısından son derece elverişsiz yataklardır. Aynı zamanda görüleceği üzere yatağın malzeme yapısı nedeniyle de kısa sürede deforme olmakta, bu durum da kullanım süresinin kısalmasına neden olmaktadır.

Standart yaylı yataklar, birbirinden bağımsız şekilde yapıları gereği hareket ederler. Başka bir deyişle, yaylar arasında senkron yoktur ve örneğin vücut ağırlığının olduğu kısım da yaylar gerilirken diğer bölgede yaylar daha bol durdukları için bu yatağın şeklinin bozulmasını sağladığı gibi eklem ve kas ağrılarına da sebep olabilmektedir. Yaylı yataklar, vücut ağırlığını dengeleyemezler ve aynı zamanda kullanıma bağlı olarak yatılan bölgenin zamanla içeriye doğru çökmesine neden olurlar. Çünkü ağırlık yatağın geneline yayılmadığı için sık olarak kullanılan bölgenin daha fazla baskıya maruz kalması sağlanır ve böylelikle yatak ilk günkü görünümünü yitirir.

Ayrıca hava almayan yataklar da vücut ağırlığı ile birleştiğinde yatağın ömrünü kısaltan başka bir etmen olarak öne çıkmaktadırlar. Vücut ağırlığı aynı zamanda vücut ısısını tetikleyen bir neden olduğu için yatak hava almıyor, hava kanallarına sahip değilse bu durumda yatağın içinde toz, bakteri ve benzeri çeşitli akarlar oluşmakta, akarlar ise yatağın çok kısa sürede deforme olmasına yol açabilmektedirler. Vücut ağırlığının yatağı deforme etmemesi için bu bakımdan kaliteli malzemeden yapılan yatak olması oldukça önemlidir.

Vücut Ağırlığının Etki Etmediği Yatak Modelleri

WellMatt tarafından yüksek kalite malzeme ve özenli işçilik ile sunulan yatak modelleri çok uzun süreli kullanım sunan yataklardan oluşmaktadırlar. Vücut ağırlığını dengeleyen bu yatak modelleri hem daha konforlu bir uyku hem de uzun ömürlü kullanım sağlarlar.

Lateks Yataklar

Lateks yataklar, kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen lateks sıvısından yapılırlar. Sıvı, özel yöntemler ile blok haline getirilir ve yataklarda kullanıldığında harika sonuçlar verir. Vücut ağırlığını dengeleyerek yatağın tamamına ağırlık verirler ve böylece hem vücut desteklenip omurganın doğal pozisyonu alması kolaylaşırken bir taraftan da yatağın yapısı korunmuş olur. Kenar destekli olmaları sayesinde de kenar kısımları da herhangi bir deformasyona uğramaz ve böylece uzun süreli kullanım sunarlar. Aynı zamanda lateks yataklar kendiliğinden hava kanallarına sahip oldukları için de vücut ağırlığı ne kadar olursa olsun, her zaman ferah ve hava alan bir yapıdadırlar. Vücut ağırlığını dengelemeleri ile birlikte dinlendirici uyku sunarak, eklem ve kas ağrılarının da önüne geçen lateks yataklar, aynı zamanda doğal olmaları sayesinde de öne çıkmaktadırlar. Ancak piyasada sentetik lateks yataklar sık olarak bulunduğu için bu özelliklerden yararlanmak için lateks malzemesinin doğal olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatakların Özellikleri Neler?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Visco Yataklar

Visco elastik malzemesinden yapılan visco yataklar, vücudu saran yapıları ile birlikte ağırlığın eşit şekilde yatağın geneline dağılmasını sağlarlar ve böylece yatağın destekli olmasına neden olurlar. Başka bir deyişle visco yataklar, vücut ağırlığını dengelerler ve bir nokta üzerinde toplanmasının önüne geçerler. Vücudu saran yapıları ile birlikte aynı zamanda dinlendirici ve konforlu bir uyku da sunan visco yataklar, çok yüksek ağırlıklara bile dayanıklıdırlar. Esasında visco malzemesi üzerindeki nesnenin ağırlığını alır ve bu bakımdan tamamen visco olan bir yatakta, yani sünger ile desteklenmeyen yatakta uyumak mümkün değildir. Ağırlığa karşı böylesi güçlü karşı koyuşu sebebiyle vücut ağırlığı visco yatakların deformasyonu üzerinde hiçbir etkisi bulunmamaktadır. Özellikle kilolu kimselerin daha rahat uyumasına yardımcı olan visco yataklar, WellMatt tarafından en yüksek kalite visco elastik malzemesinden üretildikleri için uzun ömürlü kullanım için uygundurlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Doğal ya da Organik Yataklar

Çok uzun süreli kullanım için öne çıkan yataklar olan doğal yataklar, tamamen doğal özellikleri ile doğal olanın kalitesini yatak odanıza getirirler. At kılı, Hindistan cevizi lifi ve doğal lateksten üretilen doğal yataklar harika bir destekleyici ve konfor özelliklerine sahiptirler. Doğal hava kanalları ile birlikte sürekli ferah bir uyku deneyimi sundukları gibi aynı zamanda da özenli harman olarak bir araya getirilen iç yapıları sayesinde vücut ağırlığını en iyi şekilde dengelemek için geliştirilmişlerdir. At kılı ve Hindistan cevizi lifi pek çok küçük parçadan bir araya getirilir ve çok dayanıklı, güçlü ve çözülmesi mümkün olmayan bir yapıya sahiptirler. Böylece en ağır baskılara bile rahatlıkla karşı koyarlar ve harika bir direnç göstererek formlarını her zaman korurlar. At kılı ve Hindistan cevizi lifi bu bakımdan vücut ağırlığının yatağın genelinde olmasını sağlayarak vücut yapısının, omurganın doğal pozisyonu almasına yardımcı olduğu gibi eklem ve kas ağrılarının önüne geçtiği gibi güçlü kenar desteği, ısı seviyesini ideal seviyede tutmaları ve dayanıklılıkları ile birlikte yatağını uzun yıllar kullanmak isteyenler için ideal yataklar olarak öne çıkıyor ve harika bir rahatlık sunuyorlar.

Detaylı Bilgi İçin ”Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?” Yazımızı Şimdi İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Visco Yatakta Kullanılan Malzemeler Ve Özellikleri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Kiloya Göre Yatak Seçimi Ve Kilonun Yatak Ömrüne Etkileri

0 Yorum

Yorum Yaz