15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Zararları Neler? Visco Yatak Şikayetleri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Vücut Ağırlığının Yatak Ömrü Üzerindeki Etkisi Nelerdir?

Visco Yatakta Kullanılan Malzemeler Ve Özellikleri Nelerdir?

İyi ve kesintisiz bir şekilde uyumak isteyenlerin her geçen gün daha fazla tercih ettikleri yatak modeli olan visco yataklar dayanıklı yapıları, güçlü kenar destekleri ve aynı zamanda da özel malzemeleri ile öne çıkan yatak modeli olmaktadır. Visco yataklarda kullanılan malzemeler üstün kalite özelliklerine sahip oldukları için iyi ve dinlendirici bir şekilde uyumak isteyenlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayan yataklar arasında ilk sıralarda yer almaktadırlar. Visco yatakların bu denli üstün performans sunması ise kullanılan malzeme kalitesi ile ilgilidir.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Visco Yataklarda Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Visco yataklar temelde visco elastik malzemesinden üretilen akıllı yatak olarak da bilinen yataklardır. Soft sünger üzerine visco katman yerleştirilerek visco yataklar satışa sunulmaktadır. Her ne kadar piyasa koşullarında yaylı yataklar üzerine visco malzemesi yerleştirilerek de satışa sunuluyor olsalar da bu durumda visco özelliklerini tam gösteremediği için iyi bir uyku performansı isteyen kimselerin ihtiyaçlarına yanıt verememektedir. Çünkü visco yataklar için daha fazla yumuşaklık söz konusudur ve yumuşaklığa destek sağlayacak malzeme soft süngerdir. Tamamı visco olan bir yatakta üzerindeki ağırlığın şeklini aldığı için yatmak söz konusu olmazken, soft sünger gibi destekleyici malzemelerin de kullanılması gerekmektedir.

Visco elastik malzemesi, 1960’lı yıllarda NASA’nın uzay yolculuğu yapan astronotların daha konforlu bir yolculuk deneyimi için geliştirdiği özel malzemedir. Uzun süre sabit halde kaldıkları için astronotlarda görülen eklem ve kas şikayetlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan visco elastik malzemesi, bu konuda başarılı olunca çok kısa süre içerisinde farklı alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Visco yataklar yaklaşık 50 yıldır yataklar için özel bir yumuşaklık sundukları için tercih edilirler ve hareket özgürlüğü, vücudu desteklemeleri, basıncı dengelemeleri gibi konularda da büyük katkı sunarlar. Bel ve sırt ağrılarına da iyi gelen yapıları ile birlikte visco yataklar, malzeme içeriği bakımından öne çıkan yatak modelleri olmaktadır.

Visco Yatak Fiyatları Neden Farklıdır ?” Yazımızı da Mutlaka İnceleyin.

İnsan yaşamının üçte biri uykuda geçtiği için zihinsel ve fiziksel gelişimi için sağlıklı bir şekilde uyuyabilmesi son derece önemlidir. Ancak uyku bu kadar hayati bir öneme sahip olmasına rağmen çoğu kimse yanlış yatak tercihinde bulunduğu için konforlu ve sağlıklı bir şekilde uyuyamamakta ve her sabah yataktan çeşitli rahatsızlıklar ile kalkmaktadır. Visco yataklar, böylesi durumların üzerinden gelmek için geliştirilmiş ve özellikleri sayesinde en rahat uykuyu vermek için tasarlanmışlardır. Bu bakımdan visco yatak özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Visco yataklar kullanılan malzeme bakımından rahat bir uyku deneyimi yaşamanıza olanak sağlar. Özellikle geleneksel yaylı yataklarda, yayların yapıları gereği vücudunuz ve uyku konforunuz için oldukça elverişsiz koşullar bulunur. Bu türden yataklarda uyumak, vücudun belirli bölgelerine baskı oluşmasına neden oldukları için zamanla çeşitli eklem ve kas ağrılarına neden olmaktadır. Bu rahatsızlıklar ise kaliteli bir uyku deneyimini engellediği ve yataktan yorgun bir şekilde kalkmaya neden oldukları için sağlıklı bir uykunun önüne geçmektedirler. Visco yataklar vücut ağırlığının dengelenmesini sağladıkları için belirli bir bölge üzerinde basınç ya da ağırlık oluşmasını engellerler ve böylece iskelet sisteminin doğal pozisyonunu almasına yardımcı olarak daha konforlu ve rahat bir şekilde uyumayı sağlarlar.
  • Visco elastik malzemesi açık hücreli bir yapıya sahiptir. Bu durum yatağın çok yüksek basınçlara bile en iyi şekilde karşı koymasını ifade ettiği gibi aynı zamanda hava gözenekleri uyku sırasında terleme gibi durumların önüne geçer. Piyasada bulunan pek çok visco yatak düşük kalite malzemeden ötürü terletme gibi durumlara neden olabilmektedir ancak WellMatt visco yatakları özel ViscoJel teknolojisi ile hazırlandığı için terletme gibi durumlara yol açmaz, sürekli hava çıkışı ile vücut ısısının oluşmasını engeller.
  • Visco yataklar uyku pozisyonunuz için en rahat edeceğiniz pozisyonu almanız için büyük konfor ve rahatlık temin ederler. Sırt üstü, yüz üstü ya da yan yatma pozisyonlarında sağladığı harika destek sayesinde vücudunuzun belirli bölgelerinde basınç oluşmasının önüne geçerek, dinlendirici bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.

Bu özelliklerini ise visco yataklar kullanılan malzeme kalitesine borçludurlar.

Visco Yatak Tavsiyeleri” Yazımızı Şimdi İnceleyerek Visco Yatak Tavsiyelerini Öğrenebilirsiniz.

Visco Yatak Malzemeleri

Visco yatak malzemeleri ideal bir uyku konforu sunmak için geliştirilmiş özel malzemelerdir. WellMatt tarafından üretilen visco yatakların içeriği şu şekildedir;

  • Özel kumaş; Her mevsim en ideal ısı değerlerin ve ferahlatıcı özelliklerin bulunması için geliştirilmiş olan özel kumaşı, milyonlarca hava kanalı barındırır ve bu sayede yatak terlemelerinin önüne geçer. Aynı zamanda geleneksel yaylı yataklardan farklı olarak fermuarlı yapıya sahiptir ve kirlenme gibi durumlarda yıkanabilir yapısı ile birlikte her zaman en hijyenik yatak yüzeyini kullanıcılarına sunar.
  • Visco elastik malzemesi; WellMatt visco yataklarda ViscoJel kullanılmaktadır ve açık hücreli yapısı ve serinletici yapısı ile eşsiz bir uyku konforu sunmak için harika bir tercihtir. Vücut şeklini alan yapısı nedeniyle uyku sırasında omurganız dik kalır ve böylece dinlendirici bir uyku deneyimi yaşarsınız. Aynı zamanda viscojel sürekli hava alan yapısı ile birlikte yatağın içinde küf, bakteri, mantar, toz gibi zararlı akarların oluşmasının önüne geçer ve böylece alerjen reaksiyonları da engeller. Visco yataklar, en iyi deneyimi yaşamanız için özenli bir şekilde hazırlanmaktadır.
  • Özel destekleyici sünger; daha fazla yumuşaklık sunmak ve esnek yapısı ile birlikte ekstra rahatlık hissi almanız için geliştirilen süngeri orta katmanda kullanılarak visco yataktan daha iyi performans almanızı sağlar. Visco ağırlığın şeklini aldığı için tamamen visco olan bir yatakta uyumak olanaklı olmadığından, destekleyici süngerin kullanılması gerekmektedir. Bunun yanında özel Wellfoam süngeri de çok yüksek basınçlara karşı geliştirilen ve özelliğini uzun yıllar kaybetmeden koruması için geliştirilmiştir.

Bu özellikleri ile birlikte visco yataklar, en iyi performansı sunmaları için geliştirilmiştir. Sırt ve bel ağrıları yaygın yataktan kaynaklı ağrılar olduğu için visco yataklar, omurganıza yük binmesinin önüne geçer, basınç noktalarınıza göre şekil alarak omurga üzerinde yük oluşmamasına neden olur. Aynı zamanda tok yapısı nedeniyle visco yataklar hareket yalıtımı açısından da oldukça öne çıkarlar. Çift kişi uyuyan eşler için çok daha önemli olan hareket yalıtımı, bu sayede çiftlerin birbirinden bağımsız olarak hareket etmesini olanaklı hale getirerek, hareketlerin yatakta dalgalanma yapmasının önüne geçer. Rahat ve konforlu bir uyku deneyimi yaşamak için tercih edeceğiniz visco yataklar aynı zamanda özel lateks malzemesi ile de kullanılmakta ve daha da üst düzey bir uyku deneyimi isteyenler için sunulmaktadır. Son derece özel bir yatak malzemesi olan lateks ile birlikte, rahatlığı ve dayanıklılığını daha da arttıran visco – lateks modelleri, böylece daha üstün bir uyku deneyimi yaşamanızı mümkün hale getiriyor. Lateks malzemesi vücudu dengeleyen, rahatlatan ve doğal hava kanalları sayesinde sürekli hava alan yapısı ile birlikte daha üstün visco deneyimi yaşanmasına neden oluyorlar. WellMatt yatakları sağlığı her anlamda korumak istediği için başta CFC gazı olmak üzere yataklarda zararlı kimyasallar barındırmamaktadır. Böylece sağlığına başka açılardan da özen gösterenler için en iyi deneyimini sunarak, konforlu, sağlıklı ve ortopedik özellikler gösteren yataklar olarak her geçen gün daha fazla tercih edilmektedirler.

Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
Visco Yatak Zararları Neler? Visco Yatak Şikayetleri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Vücut Ağırlığının Yatak Ömrü Üzerindeki Etkisi Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz