15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Organik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Organik Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?

Rahat ve dinlendirici bir şekilde uyumak isteyenlerin tercihi olan organik yataklar yüksek kalite ve doğal malzemelerden üretildikleri için eşsiz bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Geleneksel yataklara göre oldukça büyük farklılıkları bulunan organik yataklar sayesinde kesintisiz, sağlıklı ve rahat şekilde uyuyabilirsiniz. Organik yatak özellikleri bariz bir şekilde diğer yataklardan farklılaşmaktadır. Yatağı organik yapanlar temel olarak kullanılan malzeme ve üretim sürecidir.

Organik ve Doğal Yatak Modellerimizi inceleyin. Organik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Organik Yatak Nedir?

Sağlığını düşünen ve doğal içerikte uyumak isteyenlerin tercihi olan organik yataklar, tamamen doğal malzemeden üretilen ve hiçbir şekilde sentetik malzemenin kullanılmadığı yataklara denilmektedir. WellMatt olarak sunduğumuz organik yataklarda at yelesi, Hindistan cevizi lifi, doğal lateks, doğal yün ve pamuk kullanılmakta, bu sayede dinlendirici uyku isteyenlerin ihtiyaçları karşılanmaktadır.

El işçiliği ile özenli dikişlere sahip olan organik yataklar aynı zamanda uzun süreli kullanım da sunmaktadırlar. Hem doğal içerik hem de uzun süreli kullanım imkânı verdikleri için organik yataklar sağlıklı bir şekilde uyumak için gerekli olan tüm özellikleri yapılarında barındırmaktadırlar.

Organik yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için:”Organik Yatak Nedir, Kimler Tercih Etmeli?”.

Organik Yatak Özellikleri Nedir?

Organik yatak özellikleri bir yatağı organik yapan unsurlardan oluşmaktadır. Organik yatakların, diğer yataklardan ne farkı olduğu sıralanacak olursa;

  • Organik yatakların en büyük özelliği tamamen doğal içeriğe sahip olmalarıdır. Bu sayede rahat bir uyku deneyimi isteyen kişilere doğallığın şifası sunulmaktadır. İçeriğinde kullanılan malzemelere göre farklılık gösteren organik yataklar doğallıkları ile pek çok konuda yarar sağlamaktadırlar.
  • Organik yataklar vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağıtılmasına ve bu sayede çeşitli eklem – kas ağrılarının engellenmesine ya da iyileşmesine neden olurlar. Başka bir ifade ile organik yataklar vücudunuzun en doğru uyuma pozisyonunu almasını sağlarlar. İyi ve kaliteli bir uyku için vücudun destekleyici bir yapıda olması gerekmektedir. Vücudun desteklenmesi için ise hiçbir bölge üzerine yük binmemelidir. Geleneksel yataklarda vücut ağırlığı uyku esnasında genelde bir bölge üzerinde toplanmaktadır ancak bu bölge, uyku esnasında sürekli çalıştığı için yorulmaktadır bu da uzun vadede sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Organik yataklar ise ağırlığın eşit şekilde dağılması ile birlikte tüm vücudun hafiflemesini ve dinlenmesini sağlamaktadırlar.
  • Alerjik reaksiyonları olanlar için organik yataklar en iyi deneyimi sunmaktadırlar. Geleneksel ya da sentetik malzeme kullanılarak üretilen yataklar vücut ile temasları ile birlikte kızarıklık, kaşınma başta olmak üzere pek çok sorunun oluşmasına neden olmaktadırlar. Ancak organik yataklar kimyasal barındırmadıkları için özellikle cildi hassas olan kimseler için ideal yatak olmaktadırlar. Aynı bakımdan ciltleri çok hassas olan bebek ve çocuklar için de rahat bir uyku sunmaktadırlar. Özellikle bebeklerin ciltlerinin dış kısmı henüz gelişmediği için organik yataklarda uyumaları kendileri için rahatlatıcı olacaktır.
  • Hava alan yapıları sayesinde organik yataklar hem zararlı oluşumların hem de aşırı ısınmanın önüne geçerler. Organik yataklarda kullanılan at yelesi ya da Hindistan cevizi lifi gibi malzemeler ideal bir ferahlık sunmaktadırlar. Doğal hava kanalları sayesinde yatağın daimi bir şekilde nefes almasını sağlayan bu malzemeler, aşırı terleme ya da üşüme sorunları olan kimselere iyi gelmekte, aynı zamanda da kötü koku, bakteri, mantar gibi zararlı oluşumların önüne geçmektedir.
  • Organik yataklar ortopedik özellikler gösterirler ve uyku pozisyonundan bağımsız olarak dinlendirici ve rahatlatıcı bir şekilde uyumayı sağlarlar. Ortopedik özellik, en başta yatağın sağlıklı duruşu tüm uyku esnasında verebilmesine denilmektedir. Piyasa koşullarında çok fazla ortopedik diye adlandırılan yatak olmasına karşılık, gerçekten ortopedik özellikler gösteren yatak sayısı oldukça kısıtlıdır. Sunmuş olduğumuz tüm organik yatak modelleri vücudunuza eşsiz bir rahatlık sunmaları için tasarlanmıştır.

Bu özellikleri ile öne çıkan organik yataklar sayesinde rahatlatıcı uykunuza kavuşabilirsiniz. Son zamanların içeriği ve malzeme dayanıklılığı ile öne çıkan modeli olan organik yataklar sayesinde dilediğiniz konfora ve sağlığa rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

Organik Yatak Nelerden Yapılır?

Organik yatak özelliklerinin iyi anlaşılması için organik yatak malzemeleri konusunun iyi bilinmesi gerekir. Organik yatak modelleri şu özel malzemelerden oluşmaktadır;

  • At kılı – yelesi; at yelesi yapısı gereği esnek bir yapıda olup aynı zamanda da aralarında boşluklar olması nedeniyle sürekli hava dolaşımına imkân vermektedir. Esnek olması yüzünden çok büyük ağırlıklara bile direnç gösteren bir özelliği bulunmaktadır ve son derece dayanıklıdır. Aynı zamanda at yelesi vücut ısısın yatakta en iyi şekilde korunmasını da sağlamaktadır. Ancak bu durum aşırı terletme gibi soruları akıllara getirebilir. At yelesi sıcak ve soğuktan bağımsız olarak ideal olan vücut ısınını korumakta, böylece aşırı terleme ya da üşüme gibi durumlar yaratmamaktadır. Ayrıca aşırı terleyen kimselerin de terlemelerini azaltmakta, daha rahat şekilde uyumalarını sağlamaktadır. Yapısı gereği sürekli hava alan bir yapıda olduğu için kolayca uyuma imkânı vermektedir.
  • Hindistan cevizi lifi; en az at yelesi kadar etkili olan Hindistan cevizi lifi, basınçlara karşı dayanıklı ve aynı zamanda da hava alma özelliği sayesinde sürekli bir ferahlık veren yapıya sahiptir. Yatağın sürekli hava alması, kötü oluşumların ve aşırı ısınmanın önüne geçtiği için özel olarak kullanılan bu lif büyük bir yarar sağlamaktadır.
  • Lates; organik yatak malzemeleri arasında dayanıklılığı ile öne çıkan doğal lateks, sunmuş olduğumuz organik yataklara harika uyum göstermektedir. Yapısı gereği çok uzun süreler dahi kullanım imkânı sunması ile bilinen lateks malzemesi, hem vücut hareket direncini azaltmakta hem de ağırlığı eşit bir şekilde dağıtarak dalgalanmaların önüne geçmektedir.
  • Doğal Yün – Pamuk; organik yataklarımızın tümünde ithal edilen doğal yün ve pamuklar kullanılmaktadır. Ortamda bakteri ve benzeri oluşumların önüne geçen, hava alan yapıları sayesinde her mevsim rahat etmeyi sağlayan yün ve pamuk her üründe birinci sınıf kaliteden kullanılmaktadır.
  • 7 – Zone Paket Yaylar; özel modellerde kullandığımız paket yaylar, klasik yaylı sistemlerden oldukça farklı olup yapıları gereği sağlık açısından son derece elverişlidirler. Yatağın ömrünü uzatmak için tercih edilen paket yaylar, vücut ağırlığına göre uygun desteği sağlarlar ve bu şekilde rahat bir şekilde uyumayı temin ederler. Her yayın kendisinden bağımsız olarak çalışması sayesinde yatakta herhangi bir titreşim meydana gelmemekte, aynı zamanda da yatağın yapısı uzun süreler boyunca bozulmadan kalmaktadır.

Bu özellikler kapsamında organik yatağı oluşturan unsurlar, her yatakta kullanılmayan özel malzemeler, hava alma özelliği, uzun süreli kullanıma imkân vermesi ve vücut için ortopedik özellikler göstermesidir. Bu özellikleri taşımayan yataklar organik olarak adlandırılamayacaktır. Yatağınızı seçim aşamasının başından itibaren bu koşulları göz önünde bulundurmanız gereklidir. Organik özellikler taşımadığını düşündüğüz yataklar için üretici sertifikası talep edebilir ve bu kapsamda doğru olan yatağı tercih edebilirsiniz.

Belirtilen özelliklerin çoğunun bir anda ya da farklı modellerde kullanıldığı organik yatak modellerimiz arasından kendiniz için en uygun olanını seçmek için WellMatt uyku danışmanı ile iletişim kurabilirsiniz. Doğallığın rahatlığını ve şifasını yaşamak istiyor, geceleri uykunuzun kesilmemesi talep ediyor, aldığınız yatağın uzun süreli kullanımını arzuluyorsanız organik yatak modellerimiz ile birlikte büyük bir rahatlığa ve konfora kavuşabilirsiniz.

Yatağınızı seçmeden önce bu yazımıza göz atabilirsiniz:”Organik Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?”.

Paylaş:
Kategori:Organik Yatak
Önceki Yazı
Organik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Organik Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz