15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En Rahat Yatak Hangisi ?
Sonraki Yazı
Uyku Ve Siz

Lateks Yatakların Özellikleri Neler?

Sağlıklı ve kesintisiz bir uyku uyumak için son zamanlarda lateks yataklara olan ilgide artış söz konusudur. Lateks yataklar, hem uzun ömürlü hem de ideal uyku imkanı sundukları için son zamanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak hem alan kişiler hem de almayı düşünenler için lateks yatağın özellikleri tam olarak bilinmemektedir. Bu yüzden lateks yatakların özelliklerinin bilinmesi, pek çok kişiyi bu konuda aydınlatacaktır.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Lateks Yatak Nedir?

Lateks yatağın ana maddesi kauçuk ağacının özünden elde edilen lateks özütüdür. Bu madde, oldukça yoğun uğraşlar sonucunda elde edilmektedir. Tropikal iklimlerde yetişen kauçuk ağacının gövdesine açılan çizikler sonucunda, özel yöntemler ile gövdesinden süte benzeyen lateks sıvısı alınmaktadır. Havayla teması sonucunda sertleşen ve özel yöntemler ile blok haline getirilen lateks, yataklarda kullanıldığında dengeli sonuçlar vermesi yüzünden son zamanlarda en sık kullanılan yataklardan birisi haline gelmiştir. Uykunun, insan yaşamının üçte biri gibi hiç de azımsanmayacak bir oranını oluşturduğu göz önünde tutulursa, iyi bir uykunun ne denli önemli olduğu da anlaşılacaktır. Kötü uyumanın ya da uykusuz kalmanın dikkatsizlik, öfke, sinir, hantallık gibi özellikleri taşıması yüzünden iyi bir uyku oldukça önemlidir. Yatak seçimi de bu sebepten ötürü öne çıkmaktadır ve kesintisiz uyumak isteyenler lateks yatağı tercih etmektedir.

Lateks Yatağın Özellikleri Nedir?

Lateks yatağın öne çıkmasını sağlayan temel karakteristik özellikleri şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Lateks elastik bir madde olduğu için vücudun ya da kilonun basıncından ötürü bedenin hareketlerine çabuk tepki vermektedir. Esnekliği sayesinde vücudun en ağır kısımları destek görmektedir. Bu destek sayesinde kaslara bağlı olarak gelişen ağrılar da sonlanmaktadır.
  • Lateks yapısı gereği esnek ve dayanıklı bir malzemedir. Bu yüzden şeklini ve performansını yıllarca koruyacak bir şekilde imal edilmiştir.
  • Bakımları, diğer yatak türlerine göre oldukça kolaydır. Temizliğin çabuk bir şekilde yapıldığı ve hatta kısa süreler için temizliğin gerekmediği lateks yataklar, bu açıdan da öne çıkmaktadır.
  • Toz tanelerine karşı yatağın yapısından kaynaklı emici özelliği bulunmaktadır. Bu tanelerin uyuyana ulaşılmasına izin vermeyen yapısı sayesinde, özellikle alerjisi olan kimseler için büyük bir özellik ile öne çıkmaktadır. Alerjisi olduğunu bilmeyen kimseler için de bu açıdan önem taşımaktadır.
  • Isı koşullarına karşı çabuk uyum sağlayabilmektedir. İklim değişkenliği yüzünden herhangi bir deforme oluşmamaktadır.
  • Hava gözenekleri sayesinde sürekli nefes alan özelliği ile kötü kokuların oluşmasını engeller.
  • Isı dengesi ile uyuyan kişinin ısı artışının ya da düşmesinin önüne geçmektedir.
  • Yaysız yapıldığı için yayın sebep olacağı oksitlenme, küf, mantar vb. durumlara karşı korunaklıdır.
  • Sağlık ve çevre koşullarına tamamen uygundur. Lateksin yapıldığı ağaç olan kauçuk ağaçları her yıl 90 milyondan fazla karbondioksiti oksijene dönüştürmektedir. Dolayısıyla lateks, tamamen organik bir üründür.

Lateks’in Diğer Yataklardan Farkı Nedir?

Latek yataklar özellikle çok yumuşak yatak istemeyen ve vücudunun şeklini almasını istemeyen kimseler için tercih edilmektedir. Üzerine bir ağırlık olduğunda, ağırlığın kalkmasına takiben hemen eski şekline dönüşmektedir. Bu durum özellikle uykusunda sık hareket eden ve yanında uyuyanı rahatsız edenler için oldukça yararlı olmaktadır. Bu sayede kolay bir şekilde iki tarafın da rahat uyuması sağlanmaktadır. Diğer yataklarda zamana bağlı olarak görülen deforme olma ya da bozulma gibi durumlar da lateks yatağın yapısındaki sağlamlılık sebebiyle oluşmamaktadır. Ayrıca sırt ve bel ağrıları olan kimseler için destekleyici yapısında ağrı giderici özellikleri olmaktadır.

Lateks Yatağın Ayırt Edici Özellikleri

WellMatt tarafından sunulan lateks yataklar, yatağın özellikleri dikkate alındıklarında diğer yataklara kıyasla daha çok öne çıkmaktadır. Piyasada çok fazla lateks yatak bulunmasına rağmen, hepsinin kriterleri göz önüne alınırsa, WellMatt lateks yatakların özellikleri şu şekilde öne çıkmaktadır;

  • Bel ve vücut desteğinin bulunması, özellikle eklem ve kas ağrıları yaşayanlar için oldukça geliştiricidir.
  • Konfor; WellMatt doğal içerikli lateks yatak kullandığı için rahat uyumak isteyenler için en ideal konfor sunulmaktadır. Yatakların yumuşak ya da sertlik oranları da yine kullanıcı tarafından seçilebilmektedir.
  • Basınç tahliye; lateks yataklarımızda oluşan ağırlığın kısa sürede tüm yatak geneline yayılması için özel bir yapı bulunmaktadır. Bu sayede, yatakta dalgalanmalar ya da dengesizlik durumları oluşmamaktadır.
  • Dayanıklılık; sentetik olmayan yani WellMatt tarafından sunulan lateks yataklar, doğal içeriğinin dayanıklılığı sebebiyle uzun ömürlü kullanımı sahiptir. Özellikle yaylı ve tamamı sünger yataklarda görülen göçme, eskime, deforme olma gibi durumlara lateks yataklarda rastlanmamaktadır.
  • Daha hızlı dönüş imkanı; uyku sırasında, sık hareket edenler hem kendileri için hem de yanlarında uyuyanlar için sorun yaratabilirler. Bu durumun önüne geçmek için lateks yatak, yapısından kaynaklı sabit bir ivme hızı sağlamaktadır. Böylece dönüşler rahatlıkla, kimseyi uyandırmadan gerçekleşmedir.
  • Daha fazla hareket imkanı; ister yüz üstü ister sırt üstü yatın, lateks yatakların malzemesi sebebiyle oldukça hızlı hareket etmeniz için imkan sağlanmaktadır. Bu sayede yatak hareketlerinizde gözle görünür bu artış olmaktadır.
  • Doğal ısı ayarı; WellMatt lateks yataklarda, etkili bir şekilde kullanılmış hava gözenekleri sayesinde, vücut ısısı dengeli bir şekilde tutularak, doğal oranlarda olması sağlanır. Ayrıca yatakların iklim koşullarına göre değişim göstermeleri, lateks malzemesi sayesinde lateks yataklarda gerçekleşmemektedir.
  • Alerji hastaları için en ideal yataktır. Lateks yatak seçiminde, doğal olmayan ürünleri seçmeniz halinde alerji rahatsızlıkları oluşabilecektir. Ancak WellMatt sayesinde, alerji durumlarına karşılık tam bir güvence alabilmektesiniz. Bilindiği üzere alerjiler, çoğu zaman gizli bir şekilde barınmaktadır. Yataklar ise vücutla etkileşimleri sonucunda pek çok mikro organizma barındırabilirler. Fakat sürekli hava alan yapısı sebebiyle herhangi bir organizmanın ya da kokunun oluşmasını engelleyen lateks yataklar, bu sayede alerji hastalarının yanı sıra sağlıklı uyku isteyenlerin de ilk tercihi olmaktadır.
  • Bebekleriniz ve çocuklarınız için hem rahatlığı hem de sağlıklı oluşu sebebiyle gönül rahatlığı ile tercih edeceğiniz bir yatak olma özelliği taşımaktadır. Aynı zamanda temizlemesi kolay olması yüzünden lateks yataklar avantaj sağlamaktadır.
  • Çevre dostu olan yatağın, çevreye karşı herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Doğal içeriği sayesinde, içinde kimyasallar barındırmamaktadır.

Lateks Yatak Şikayetleri Neler Oluyor ?” yazımızı hemen inceleyebilirsiniz.

Lateks Yatak Konusunda Dikkat Edilecekler Nedir?

WellMatt tarafından sunulan lateks yataklar tamamen doğal içeriğe sahiptir ve bu yataklarda en çok dikkat edilmesi konu, doğal olup olmadıklarıdır. Lateks yataklar, diğer yataklara göre biraz pahalı bir fiyata sahiptir ancak, fiyatlarının yüksek olması tamamen malzemesinin kaliteli ve dayanıklı olması dayanmaktadır. Çoğu firma ise lateks yatak adı altında sentetik lateks kullanmaktadır ve bu oranı da oldukça düşük tutmaktadır. Bu sebeple lateks yatak almadan önce güvenilir ve alanında kendini ispat etmiş bir firmadan alışveriş yapmanız oldukça önemlidir. Aksi halde, kötü lateks yataklara maruz kalabilir ve hem sağlığınız hem de çevreniz için kötü bir karar verebilirsiniz.

Lateks yatak fiyatları hakkındaki yazımızı hemen inceleyebilirsiniz: ”Lateks Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösterir?”

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Kategori:Lateks Yatak
Önceki Yazı
En Rahat Yatak Hangisi ?
Sonraki Yazı
Uyku Ve Siz

0 Yorum

Yorum Yaz