15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatağın Olumlu ve Olumsuz (Zararlı) Yanları Nelerdir?
Sonraki Yazı
Doğal Lateks Yatak Nedir? Doğal Olmasının Avantajları Neler?

Visco Yatak mı Yoksa Yaylı Yatak Mı Tercih Edilmeli?

Kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde uykunun kalitesi, uykuda geçirilen süre göz önünde tutulduğunda daha rahat anlaşılmaktadır. İnsan ömrünün üçte biri uykuda geçmekte ve pek çok psikolojik ile fizyolojik değişimleri uykusunda yaşamaktadır. Bu yüzden uykunun kaliteli, kesintisiz ve sağlıklı olması oldukça önemlidir. İyi bir uyku isteyen kişilerin ise en çok dikkat etmeleri gereken konu doğru yatak seçimi yapmaktır. Doğru yatak seçimi ile birlikte kesintisiz ve sağlıklı uykulara kavuşabilirsiniz. Ancak doğru yatak seçimi yapmak isteyenlerin aklına son zamanlarda sık tercih edilen visco yatak mı yoksa yaylı yatak mı sorusu gelmektedir.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Yaylı Yatak Nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte geçen yüzyılın başında piyasaya çıkan yaylı yataklar oldukça popüler oldular. Öncesinde piyasada bulunan, kalitesiz dolgu malzemesi içeren yataklara göre konforlu ve rahat olarak değerlendirildiler. Bu sayede günümüze kadar yaylı yataklar kullanılmıştır. Ancak yaylı yatakhakkında yapılan araştırmalar iç malzemesinin yay olmasından dolayı bu tür yatakların sağlık açısından oldukça elverişsiz olduklarını göstermiştir.

Aslında yayların birbirlerine bağlantı kurulması ile hazırlanan yaylı yatakların çoğunda sadece yay ve sünger kullanılmaktadır. Maliyeti düşürmek amacıyla uygulanan bu yöntem sağlıklı bir uykunun önüne geçmektedir. İyi bir uyku için vücut basıncının dengelenmesi, vücudun tam olarak kavranması ve yeterli hareket alanının olması çok önemli unsurlardır. Yatağa uygulanan basınca karşılık yatak da kişiye bir basınç uyguladığı için yaylı yataklarda uyuyanların uyku kalitelerinde ciddi bir düşüş ve verimsizlik söz konusudur.

Standart olarak tabir edilen yaylı yatakların yanında paket yay olarak adlandırılan yaylı yataklar da bulunmaktadır. Paket ya da torba yaylı yataklarda yaylar yalın halde değil paket içinde bulunmakta ve birbirinden bağımsız şekilde hareket edebilmektedir. Böyle bir sistem ile çalışan yaylar, çelik teller ile değil yay torbalarıyla bağlanmaktadır. Diğer yaylara göre metrekare başına düşen yay miktarı daha yoğun olduğu için daha rahat bir uyku sunabilmektedirler. Ancak temel malzemeleri yay oldukları için diğer ürünlere göre yine vasat kalmakta ve aynı zamanda da beklenen uyku kalitesini karşılayamamaktadırlar.

Yaylı Yatakların Olumsuz Tarafları Nedir?

Yaylı yatakların olumsuz taraflarıöncelikli olarak vücuda gereken desteği ve kavramayı sunamadığı için uyku kalitesinin düşmesidir. Uyku kalitesi düştüğünde kişi sıklıkla uyanır ya da uyandığında kendisini yorulmuş ve dinlenmemiş hisseder. Bunun yanı sıra yaylı yatakların olumsuz tarafları sıralanacak olursa;

  • Yaylı yataklarda yünve pamuk olmadığında vücutta biriken elektrik dışarıya atılmamaktadır. Hatta çelik teller ve yaylar elektriğin daha fazla birikmesine, bu sebepten ötürü sürekli gergin ve stresli hissedilmesine neden olmaktadırlar.
  • Yaylı yataklar özellikle rutubetli bölgelerde romatizma gibi ağrıları olan kimselerin ağrılarını çoğaltmaktadırlar.
  • Yaylı yataklar dönüş esnasında çok fazla hareket ettiklerinden çift olarak uyuyan kişileri rahatsız edebilirler. Vücut ağırlığının yatağa eşit bir şekilde dağılmamasından dolayı her hareket esnasında yatak sallanacak ve uyuyan kişiyi uyandıracaktır.
  • Yaylı yatakların çoğunda sentetik malzeme kullanılır ve bu malzemeler çeşitli cilt sorunları ile alerjik durumlara neden olabilirler.
  • Vücut ısı dengesi için hiçbir katkı sunmayan yaylı yataklar, aşırı terleme ya da aşırı üşümeye neden olabilirler.
  • Yaylar arasında akar, kir, bakteri ve mantar oluşumlarına rastlanabilir, bu durum hem uyku hem de vücut sağlığı için olumsuz etkiler yaratabilmektedir.

Bu şartlar altında yaylı yataklar sağlıklı bir şekilde uyumak isteyenler için gereken özellikleri taşımadıklarından uyku kaliteleri bakımından son derece zayıf yatak özellikleri göstermektedirler.

Visco Yatak Nedir?

Visco yatakya da akıllı yataklar, visco elastik denilen özel malzemeden üretilen, son zamanların en sık tercih edilen yatakları arasında yer almaktadırlar. NASA tarafından, astronotların uzay yolculukları sırasında omurgalarına binen ağırlığın dengelenmesi için tasarlanmıştır. Astronotlar için yararlı olduğu görülünce ortopedik faydaları göz önünde tutularak başta yataklar olmak üzere birçok alanda kullanılmaya başlanmıştır. Visco elastik malzemesinin en temel yapısı milyonları bulan açık hücreli yapısıdır. Bu hücreler vücut ağırlığını ve ısısını dengeleyerek eşsiz bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Visco yataklarda yatıldığında yatak vücudun şeklini almakta, ağırlık üzerinden kalktığında ise eski haline gelmektedir.

Vücudun tüm boşluklarını dolduran yapısı ile öne çıkan visco yataklar özellikle omurganın düz ve sağlıklı bir biçim almasına yardımcı olmaktadırlar. İyi bir uyku için oldukça gerekli olan omurganın düz olması, visco yataklar tarafından kolayca sağlanmaktadır. Bu bakımdan bel, boyun, kas ve çeşitli eklem ağrılarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Yaylı yataklarda görülen basınçtan kaynaklı olumsuz koşullar visco yataklarda görülmemektedir. Visco yatakların en büyük özelliğiise vücut ağırlığının dengeli bir şekilde dağıtılması ile birlikte tüm kas ve eklemler üzerinde rahatlamaya sebep olmasıdır.

Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir? Kullanılan Malzemeler Nelerdir?” yazımızı mutlaka inceleyin.

Visco Yatak Yararları Nedir?

Visco yataklar son teknolojik gelişmeler ışığında tasarlanmış ve kaliteli bir uyku için gereken tüm özellikleri yapısında bulunduran yataklardır. İyi bir uyku isteyenler için visco yatak yararları şu şekildedir;

  • Visco yataklarda vücut ağırlığı eşit olarak dağıtılır ve bu sayede tüm eklem ve kas bölgelerinin rahatlaması sağlanır. Uyku esnasında yanlış pozisyondan ya da yatağın elverişsiz olmasından dolayı genelde bir bölge üzerine ağırlık binmektedir. Bu bölgelerdeki kaslar rahatlayamadığı ve uyku boyunca sürekli olarak çalıştıkları için ilgili bölgede çeşitli ağrılar oluşmaktadır. Visco yataklar bu ağrıların önüne geçer, başta eklem ağrıları olmak üzere vücudun geneli için büyük rahatlama sunarlar.
  • Visco yataklarda hareket dengesi son derece başarılıdır. Yatak içinde hareket edildiğinde yatak dalgalanma yapmaz ve bu sayede çift halinde yatan kişilerin birbirlerini rahatsız etmelerinin önüne geçilir.
  • Visco yataklaraçık gözenekli yapıya sahip oldukları için sürekli hava alan ve ısıyı dengeleyen özelliklere sahiptirler. Aşırı terleme ve üşümelerin önüne geçen yapısı sayesinde ferah bir uyku ortamı sunar.
  • Visco yataklar hakkında aşırı terletme yapıyor iddiası düşük kalite malzeme kullanılmasından kaynaklanmaktadır. WellMatt olarak satışa sunduğumuz tüm visco yatak modellerinde ViscoJel isminde özel bir jel kullanılmaktadır. Bu jel yatağın hava almasınısağlamakla birlikte bakteri oluşumlarının önüne geçer.Ayrıca terletmeyi de engellemektedir.

Yatak seçimi kişisek tercihlere göre değişkenlik göstermektedir.Gelenekselden kopmayan kişiler için sunduğumuz paket yaylı organik yatak gruplarımızla doğallığın konforunu yeniliklere açık ve yumuşak yatak tercih edenler için de visco yataklarımız ideal uyku ortamını sunmaktadır.

En İyi Visco Yatak Nasıl Seçilir? Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?” yazımızı mutlaka inceleyin.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Visco Yatağın Olumlu ve Olumsuz (Zararlı) Yanları Nelerdir?
Sonraki Yazı
Doğal Lateks Yatak Nedir? Doğal Olmasının Avantajları Neler?

0 Yorum

Yorum Yaz