15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En iyi Visco Yatak Nasıl Seçilir? Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Visco Yatak mı Yoksa Yaylı Yatak Mı Tercih Edilmeli?

Visco Yatağın Olumlu ve Olumsuz (Zararlı) Yanları Nelerdir?

Visco yataklarson zamanlarda rahat bir şekilde uyumak isteyenler tarafından tercih edilmekte ve popülerlikleri gittikçe artmaktadır. Ancak piyasa şartlarında düşük kalite visco malzemesi kullanılması ile birlikte visco yatak kullananlar için çeşitli sorular gündeme gelmektedir. Bu sorunların öne geçmek için visco yatağın olumlu ve olumsuz yanlarıkonusunda bilgi sahibi olmak yararlı olacaktır. 

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları

Visco Elastik Malzeme Nedir?

1960’larda Amerikan Uzay Dairesi (NASA) tarafından geliştirilen özel elastik malzemeye visco denilmektedir. Visco elastik malzemesitemel olarak astronotların uzay yolcukları boyunca çeşitli eklem ağrıları yaşamamaları amacıyla geliştirilmiştir. Astronotlar üzerinde olumlu sonuçlar verdiği için kısa süre içerisinde pek çok alanda kullanılan visco malzemesi özellikle yataklarda son derece büyük konfor ve rahatlık sunması açısından sıklıkla tercih edilir olmuştur. 

Visco elastik malzemenin temel alınması ile üretilen visco yataklar rahat bir uyku deneyimi için son dönemlerde öne çıkan yatak modellerindendir. Malzemenin içinde bulunan hafıza hücreleri nedeniyle vücut şeklini alan ve aynı zamanda da ergonomik bir uyku deneyimi sunan visco yataklar rahat şekilde uyumak isteyenler tarafından her geçen gün daha fazla tercih edilmektedir. Ancak yeni yatak almak isteyenler için visco malzemesi hakkında yeterli bilgi bulunmadığından soru işaretlerine sebep olmaktadır.

Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir? Kullanılan Malzemeler Nelerdir?” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye hemen ulaşın.

Visco Yatağın Olumlu Tarafları Nedir?

Visco yatağın olumlu taraflarınasıl bir yatak olduğunu gösterecek, aynı zamanda da visco yatak almak isteyenler için yol gösterici olacaktır. Maddeler halinde sıralanırsa;

  • Visco katmanı vücudun şeklini almaktadır. Böylelikle vücudun rahatlamasını, ağırlığının eşit dağılmasını ve aynı zamanda da rahat hareket etmesini sağlamaktadır. Özellikle uyku esnasında dinlendirici ve iyileştirici bir uyku deneyimi isteyenler bu özelliklere dikkat etmelidirler. Kötü içerikli yataklar vücut ağırlığını eşit olarak dağıtmazlar.Dinlendirici bir uyku için vücut bölümlerinin rahatlaması, kasların gevşemesi gerekmektedir. Bir bölge üzerine uyku esnasında ağırlık bindiğinde o bölge uyku süresi boyunca sürekli çalışacağı için uyku sonrasında yorgunluk ya da çeşitli ağrılar gündeme gelecektir. Visco elastik malzemesi üzerindeki ağırlığın şeklini aldığı için tüm ağırlığı eşit şekilde dağıtır ve böylece kişinin dinlendirici bir şekilde uyumasına sebep olur.
  • Vücut şeklini alan yapısısayesinde omurilik bölgesinin desteklenmesine, doğru pozisyonu almasına yardımcı olur. Böylece çeşitli eklem ağrılarının önüne geçmektedir. Bel ve sırtta oluşan ağrılar için büyük bir rahatlama sunmaktadır.
  • Visco yataklar nefes alan bir yapıya sahiptirler. Açık hücreli yapısı sayesinde ısı dengesinin sabit olmasını sağlarlar. Ancak piyasada bulunan düşük maliyetli visco yataklar nefes alan yapıya sahip değildirler.Bu durum da aşırı terleme ya da kötü kokuya sebep olabilir.
  • Visco yataklar özel yapıları sayesinde küf, mantar, bakteri gibi oluşumlara izin vermemektedirler. Bu sayede alerjik reaksiyon oluşturacak durumların önüne geçilmektedir.
  • Visco yatakların en büyük avantajlarından birisikullanıma bağlı olarak çökme yaşanmamasıdır. Yaygın olarak kullanılan yaylı yatakların en büyük sorunu zamana bağlı olarak çökme yapmasıdır. Çünkü yaylı yataklarda yayların dizilişi nedeniyle yatma pozisyonuna bağlı olarak bazı yaylarda zamanla çökme meydana gelir. Ancak visco yataklarda yay bulunmadığı ve malzemenin ağırlık dengeleyici özelliği olduğu için uzun süreli kullanım için elverişlidirler.
  • Özellikle çift halinde uyuyanların en büyük sorunlarından birisi çiftlerden birisinin uyku esnasında hareket etmesi halinde diğerinin uyanmasıdır. Uykusu hassas olan kişiler bu durumdan büyük bir sıkıntı duymakta, uykuları bölünmekte, bir daha kolay bir şekilde uyuyamamaktadırlar. Bu durumun önüne visco yataklar hareket dağıtıcı özellikleri sayesinde kolayca geçmekte, uyku esnasında ne kadar hareket edilirse edilsin hareketi dengeleyerek yanında uyuyan kişinin rahatsız olmamasını sağlamaktadırlar.

Bu özellikleri kapsamında iyi bir şekilde uyumak isteyenler visco yatakları tercih etmektedirler. İnsanın zihinsel ve fiziksel olarak sağlıklı olması için iyi uykunun çok fazla önemi bulunduğu için gönül rahatlığıyla visco yatakları tercih edebilirsiniz.

Visco Yatakların Olumsuz Yanları Nedir?

Visco yataklar aynı zamanda uzay teknolojisi kullanan yataklar olarak bilinmektedir. Günümüz teknolojik gelişmelerinin harika bir deneyimi olan visco yatakların olumsuz yanlarıpek fazla bulunmamaktadır. Ancak kötü malzeme kullanılarak yapılmış ve esasında visco yatak özelliği taşımayan yataklar sorunlara neden olabilmektedir. Bu kapsamda bir sıralama yapılacak olursa;

  • Visco yataklar için en önemli özellik kullanılan malzemenin kaliteli olmasıdır. Visco özelliklerini tam olarak göstermesi için asgari olan ölçütler kapsamında yatakta kullanılmalıdır. Bu ölçütün altında kullanımlar visco yatakların özelliklerini göstermelerini engellemektedir.
  • Tamamen visco yatakdiye sunulan ürünlere itibar etmeyiniz. Çünkü hiçbir yatak tamamen visco özellikleri gösteremez. Visco, yapısı gereği vücudu saran bir yapıya sahip olduğu için tamamen visco olan bir yatakta yatılması halinde kişi visco katmanlarının arasına düşecektir. Bu yüzden visconun yanında destekleyici dolgu malzemeleri kullanılması gerekmektedir.
  • Visco yatakların en genel bilinen  olumsuz yanları terletme sorunlarıdır. Ancak bu özensiz ve düşük kalite kullanılarak yapılan visco yataklar için söz konusudur. WellMatt olarak satışa sunduğumuz visco yataklarda ısı ya da terletme sorunlarının önüne geçiyor, sağlıklı bir şekilde uyumanız için gereken tüm özellikleri sağlıyoruz. Tüm visco modellerinde kullandığımız ViscoJel sayesinde rahat bir şekilde visco yatağınızı kullanabilir, mevsim koşullarından bağımsız olarak hiçbir koşulda aşırı terleme ya da üşüme sorunları yaşamazsınız.

Visco yataklar genel itibariyle bebekler ve gelişim çağında olan çocuklar için uygun değildir. Malzeme kalitesi ne kadar yüksek olursa olsun bu yaş evresindeki çocukların gelişimlerine zarar verebilmektedirler. Zarar verme konusu ise yatakların kendi yapılarından kaynaklanmaktadır. Reşit denilen yani 18 – 19 yaşına kadar çocuklar hızlı bir gelişim gösterirler ve sürekli kas ve eklem bölgelerinde değişimler meydana gelir. Bir anda boylarının uzaması, kaslarının artması gibi nedenler onların ne kadar hızlı geliştiklerinin birer göstergesi olmaktadır. Hızlı gelişim gösterdikleri için vücut pozisyonlarının ya da özellikle omurilik bölgesinin yanlış bir şekil alması kendileri üzerinde tehlikeli durumların oluşmasına neden olacaktır. Visco yataklar ise vücut yapısının şeklini aldıkları için çocukların kas ve eklem gelişimlerinin yanlış şekilde gelişmesine neden olabilmektedir. Bu yüzden yetişkinlerin visco yatak kullanması gerekmektedir.

Visco Yatak Tercih Edilmeli mi?

Olumlu ve olumsuz yanları göz önünde tutulduğunda kaliteli malzemeden üretilmiş visco yatakların harika bir uyku deneyimi sundukları görülmektedir. Bu koşullar altında eğer dinlendirici, yapıcı, sağlıklı, vücut için destekleyici bir uyku deneyimi yaşamak istiyorsanız WellMatt olarak sunduğumuz ve birinci sınıf malzeme ile özenli işçilik ile üretilen visco yatak modelleri arasından tercihte bulunabilirsiniz. 

Doğru olan yatağı seçmek için zorlanıyorsanız kişisel özelliklerinize ve uyku pozisyonuna göre en uygun visco yatağı bulmak için WellMatt uyku danışmanıile iletişime geçebilirsiniz. Uyku danışmanından alacağınız tavsiyeler üzerine kısa süreler içerisinde sağlıklı ve dinlendirici bir şekilde uyumanızı sağlayacak visco yatağınıza kavuşabilirsiniz.

Visco Yatak Hakkındaki Yorumlar Neler?” yazımızı mutlaka inceleyin.

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
En iyi Visco Yatak Nasıl Seçilir? Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Visco Yatak mı Yoksa Yaylı Yatak Mı Tercih Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz