15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir? Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Sonraki Yazı
Visco Yatağın Olumlu ve Olumsuz (Zararlı) Yanları Nelerdir?

En iyi Visco Yatak Nasıl Seçilir? Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uykuya önem veriyorsanız ve iyi bir uyku deneyimi yaşamak istiyorsanız visco yatakları deneyebilirsiniz. Uyku, insan yaşamının üçte birlik bir bölümünü kapsadığı için uykunuzu iyi bir şekilde geçirmeniz büyük önem taşımaktadır. Visco yataklar özellikleri ile son zamanlarda iyi bir uyku deneyimi yaşamak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Fakat piyasa koşulları altında popüler olması yüzünden pek çok visco yatak modelibulunmaktadır. Çoğu düşük kalite malzemeden üretilen bu visco yataklar ile kişiler mağdur olabilmekte, çeşitli sorunlardan şikayet duymaktadırlar. Bu yüzden en iyi visco yatak nasıl seçilir sorusunun yanıtlanması oldukça önemlidir.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları

En İyi Yatağa İhtiyacınız Var mı?

İnsan yaşamı için uyku en az yemek ya da içecek kadar önemlidir. Çünkü insan anatomisinin tam olarak çalışması, gerekli yeniliklerin yapılması, gün içerisinde öğrenilen bilgilerin pekişmesi gibi özellikler kapsamında nitelikli bir uykunun büyük önemi bulunmaktadır. Kaliteli bir uyku ise şu şartlara bağlıdır;

  • REM denilen aktif uyku evresine geçiş veren – özellikle bu evre dinlendirici bir uyku için oldukça önemlidir. İnsanlar gün içerisinde pek çok bilgi öğrenirler. Bu bilgiler ister günlük yaşama dair detaylar, ister daha karmaşık bilişsel beceriler olsun kişinin kendisinde pekişmesi için uyku evresine ihtiyaç bulunmaktadır. REM olarak adlandırılan evre, kişide öğrendiklerini pekiştiren ve onları daha sonra ihtiyaç duyulduğunda kullanmasını sağlayan aktif uyku bölümüdür. Bu evrenin kesintiye uğraması pek çok zihinsel sorun yaratacağı gibi kişinin öğrendiklerini de çabuk unutmasına neden olacaktır.
  • Dinlendirici özellikleri olmalıdır. İyi bir uyku için en önemli şart uyku esnasında tüm vücudun yenilenmesi ve uyku sonrasında dinçlik hissedilmesidir. Ancak kötü yataklar kişiye dinlenme imkânı vermedikleri gibi çoğu zaman daha yorgun uyanmasına neden olmaktadırlar. Baş, sırt, omuz gibi ağrılar kötü bir uykudan sonra görülen en yaygın rahatsızlıklar arasındadır. Bu durumda seçilen yatağın konfor sunması ve kesintisiz uyku deneyimi yaşatması önemli olmaktadır.

Kaliteli bir uykutemel olarak kesintisiz ve dinlendirici olan uykudur. Aynı zamanda çeşitli vücut rahatsızlıklarını önleyen ya da gideren bir yapıya da sahip olmaktadır. Tüm bu özelliklerin görülmesi için ise visco yatakları tercih edebilirsiniz. Ancak piyasadaki çeşitlilik nedeniyle visco yatakları seçerken de belirli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Visco Yatak Hakkındaki Yorumlar Neler?” yazımızı mutlaka incele.

Doğru Visco Yatak Nasıl Seçilir?

Doğru visco yatak seçimi için belirli noktalara dikkat etmeniz gerekir. Kötü malzemeden yapılmış ya da vücut yapısına uygun olmayan visco yataklar sağlık açısından çeşitli sorunların oluşmasına sebebiyet vermektedir. Bu durumda kendi vücudunuz için visco yatak seçimi için şu noktalara dikkat ediniz;

Yaş Aralığı

Doğru visco yatak seçmek için ilk öne çıkan özellik, bebekler ve gelişim çağındaki çocuklar için visco yatakların elverişsiz olduğudur. Visco yataklar bebekler ve çocukların gelişimlerini olumsuz etkileyebilmektedir. Bebekler henüz gelişimlerini tamamlamadan dünyaya geldikleri için doğumdan sonra 18 saate varan aralıklar ile uyuyabilirler. Bu uykuları gelişimlerinin tamamlanması için gereklidir. Uykuları esnasında çeşitli zihinsel ve fiziksel gelişimler kazanırlar. Özellikle omuriliklerinin ve kaslarının doğru şekilde biçimlenmesi son derece önemlidir. Aynı durum çocuklar için de geçerlidir. 17 – 18 yaşına kadar çocukların yetişkin özellikleri kazanma evreleridir. Kasları ve eklem yerleri sürekli değişim göstermektedir. Her ne kadar bebeklerinki kadar hızlı bir gelişim olmasa da özellikle ergenlik döneminde vücutlarında ciddi değişimler meydana gelmektedir. Bu durumda yatağın gelişime engel olmaması, vücuda yanlış bir pozisyon vermemesi için visco yataklar tavsiye edilmemektedir. Çünkü visco yatakların vücut şeklini alan bir yapısı bulunmaktadır. Yetişkin insanlar için dinlendirici ve rahatlatıcı olan bu özellik, aktarılan nedenlerden ötürü bebekler ve çocuklar için uygun olmamaktadır. Bu bakımdan visco yatak seçerken yaş kriterini göz önünde bulundurunuz.

Fiziksel Özellikler

Visco yatak seçimi için önemli noktalardan birisi fiziksel özellikler göz önünde tutularak yatak seçimi yapmaktır. Fiziksel özellikleriyi bir uyku deneyimi yaşamak isteyenler için son derece önemlidir. Özellikle kilolu olan kimseler kendi kilolarını taşıyacak yataklar seçmelidirler. Ancak yaygın olarak bilinen yanlış bir kanı kilolu kimselerin yumuşak yatak seçmeleri gerektiğidir. Halbuki visco yataklarda kilolu kişiler yumuşak zemin yatakları tercih ederlerse içlerine gömülecekleri için rahat hareket imkânı bulamaz, aynı zamanda da çeşitli eklem ağrıları ile karşılaşabilirler. Bu yüzden kilolu kişiler sert ya da orta sertlikteki visco yatakları, zayıf kişiler ise yumuşak visco modellerini tercih etmeleri daha iyi bir uyku deneyimi yaşamalarını sağlayacaktır.

Uyku Pozisyonu

Yatak seçimi için önemli olan noktalardan birisi de hangi alışkanlıklarla uyunduğudur. Herkesin sık olarak kullandığı uyku pozisyonualışkanlıkları bulunmaktadır. Uyku pozisyonu vücudun nasıl bir şekil aldığından, uyku esnasında yapılan diğer hareketleri de içermektedir. Genel olarak iki tür uyku alışkanlığı görülmektedir. Bunlardan ilki dönerek uyumak, diğeri ise sabit halde uyumaktır. Dönerek uyuyanlar sürekli yatış pozisyonlarını değiştirirler ve her pozisyonda uyurlar. Ancak yatak onların dönmelerine olanak vermiyorsa, ağırlığı eşit olarak dağıtmıyorsa dönme sırasında uyanabilirler ya da eşlerini rahatsız edebilirler. Visco yataklar ise sık dönme gösteren kimseler için yapıları gereği rahatsızlık duymadan hareket etme imkânı sunmaktadırlar. Aynı zamanda sabit uyuyanlar için de visco yataklar bir bölge üzerinde yük binmesini engelledikleri için daha iyi bir deneyim sunmaktadırlar.

Rahat Bir Uyku İsteği

Visco yatakları seçmekiçin en büyük özellik rahat bir uyku isteyip istemediğinize karar vermektir. Kötü yataklarda uyuyamıyorsanız, çeşitli eklem ağrıları yaşıyorsanız, uykunuz sonrasında yorgun bir şekilde yataktan kalkıyorsanız visco yataklar sizin için en iyi tercihlerden olacaktır. Visco malzemenin vücut ağırlığını dağıtan, aynı zamanda da rahat harekete imkân veren özellikleri sayesinde dinlendirici uykularınıza rahatça kavuşabilirsiniz. Ancak öncelikli olarak kötü uykudan kaçmaya karar vermelisiniz.

ViscoJel Özelliği

Visco yataklar için genel şikayetlerden birisi terletme yaptıkları ve ayrıca aşırı sıcaklığa neden olduklarıdır. Bu tür şikayetler kötü malzeme kullanılarak yapılmış visco yataklar için geçerlidir. WellMatt olarak visco yatak modellerimizin tamamında kullandığımız ViscoJel sayesinde terleme ya da aşırı ısınma sorunlarının önüne geçiyoruz. Açık hücreli ve hava alan yapı kazandıran ViscoJel eşsiz bir visco yatak deneyimi yaşamak isteyenler için sunulmaktadır. Böylece visco yataklar için en büyük sorun olan terletme sorununu ortadan kaldırıyor ve kesintisiz bir şekilde uyumanızı sağlıyoruz. Aynı zamanda açık hücreli yapısı bakteri, küf, mantar gibi oluşumların da önüne geçtiği için iyi bir şekilde uyumanız için gereken tüm özellikleri itina ile sunmaktadır.

Bekleme Süresi Tanıyın

Yeni aldığınız visco yatağınıza alışmanız için gereken süreyi kendinize tanımanız gerekmektedir. Seçme aşamasında en önemli noktalardan birisi budur. Yeni alınan viscoyataklara alışılmaması durumunda telaş görülebilmektedir. Ancak bu durum geçicidir çünkü yeni bir yatağa alışma süresi ortalama 30 – 60 gün arasındadır. Visco yatağınızı kullanmaya başlamanızdan sonra gerekli alışma sürecini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. 

Bu koşulları göz önünde bulundurarak en uygun viscoyatağı seçebilirsiniz. Dilerseniz WellMatt uyku danışmanına istediğiniz zaman ulaşabilir ve kişisel – fiziksel özelliklerinizi göz önünde bulundurarak kısa süre içerisinde yatağınızı kolayca bulabilirsiniz.

Visco Yatağın Olumlu Ve Olumsuz (Zararlı) Yanları Nelerdir?” yazımızı mutlaka incele.

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
Visco Yatağın Özellikleri Nelerdir? Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Sonraki Yazı
Visco Yatağın Olumlu ve Olumsuz (Zararlı) Yanları Nelerdir?

0 Yorum

Yorum Yaz