15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Park Yatak Kullananların Olumlu ve Olumsuz Eleştirileri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Visco mu yoksa Lateks Yatak mı Tercih Edilmeli?

Romatizma Ağrıları Olanların Tercih Etmesi Gereken Yataklar

Sık olarak görülen romatizma için gerekli önlemler alınmadığında, bu ağrılar oldukça fazla can yakıcı olabilmekte ve aynı zamanda da kişinin günlük işlerini aksatabilmektedir. Bu bakımdan, ağrı, şişlik ya da hareket kısıtlamasına neden olan romatizma için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bunun için de romatizma ağrıları olanların tercih etmesi gereken yataklar oldukça önemlidir.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Romatizma Nedir?

Romatizma için herhangi bir yaş bulunmayıp hemen her yaşta görülen bir rahatsızlık olarak öne çıkmaktadır. Genelde toplum içerisinde romatizmaya havaların neden olduğu düşünülüyor olsa da bu yanlış bir düşüncedir. Romatizma, havalardan değil, vücut içerisinde çeşitli semptomlara bağlı olarak gelişir.

Romatizma hastalığı genelde kronik bir seyir izler ve eklemlerde şişlik, sıcaklık ve ağrı şeklinde kendisi gösterip tedavisi için gerekli önlemler alınmadığında ciddi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. 

Romatizma kendisini iltihaplı ve iltihap olmadan göstermektedir. Bu bakımdan romatizma adı altında çeşitli hastalıklardan da bahsedilebilmektedir. Her ne kadar orta yaş hastalığı olarak bilinse de romatizma için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Eklemlerde ortaya çıkarak, kişinin günlük işlerini aksatacak kadar sorunlu bir hal alabilir. Eğer bir ya da birden fazla eklemde şişlik, eklemler civarında katılık, eklemlerde yanma hissi, eklemlerde sık tekrarlanan ağrı ve eklemi hareket ettireceğiniz zaman sancı yaşıyorsanız romatizma sorununuz bulunabilmektedir.

Romatizma oldukça kapsamlı bir hastalık türü olup öncelikli olarak bu rahatsızlığın hangi bölgeden kaynaklandığını ve bu bölgedeki eklemlere başka rahatsızlıkların etki edip etmediğinin anlaşılması gerekmektedir. Bu bakımdan romatizma ağrılarını önlemek ya da azaltmak için doğru yatak tercihi önemli bir yer tutmaktadır. Yanlış yataklar, vücut için pek çok soruna yol açtıkları gibi özellikle romatizmanın da oluşumuna ya da gelişmesine neden olabilirler.

Romatizma Ağrılarında Yatağın Rolü

İnsan ömrünün büyük bir kısmı uykuda geçtiği için yanlış yatak seçimi sağlık açısından oldukça zararlı sonuçlar doğurabilmektedir. Çünkü kaliteli bir şekilde uyumadığınızda, uykunuz bölündüğünde ya da vücudunuz için yatak uygun olmadığında bunun belirtileri hemen kendisini göstermekte ve aynı zamanda da sağlık sorunların yaşanmasına neden olmaktadır.

Bilindiği gibi romatizma, eklem, kas ve kemik gibi dokularda çeşitli sebeplere bağlı olarak gelişen ağrılar olarak adlandırmak mümkündür. Gerek iltihaplı gerekse iltihapsız olsun iki romatizma türü de kişinin sağlığı için ciddi sorunlara yol açabilir ve onun günlük işlerini yapmasını aksatabilir. Romatizma için net bir neden söylemek olanaklı olmasa da en büyük sebep olarak eklem ve kasların yanlış bir şekilde kullanılması, zorlanması ya da yıpranması gösterilmektedir. Ağrı çeşitleri de hafif ve neredeyse günlerce süren sancılı ağrılar olarak ayrılabilmektedir.

Bu bağlamda kas ve kemiklerin yıpranmasının en büyük tetikleyici olduğu düşünülen romatizmaya yanlış yatak seçimi de olumsuz bir katkı sağlamaktadır. Kas ve kemikler tüm insanlar için vücudun doğru bir şekilde hareket etmesi adına önem taşımaktadır. Kas ve kemik sorunları, kişi için ciddi sorunlara yol açabileceği gibi daimi maluliyet durumlarına da neden olabilmektedir. Bu bakımdan kas ve kemikler için önlemler almak, onların korumasını sağlamak romatizma için önleyici tedbirler almak büyük yararlar sağlayacaktır.

Romatizma için alacağınız en büyük önlemlerin başında ise yatak seçiminin doğru olması gelmektedir. Çünkü çoğu yatak, ortopedik olmayışı ve vücut için elverişli koşullar taşımaması bakımından ciddi kas ve eklem sorunlarına yol açabilmektedir. 

Uyku esnasında kas ve kemikler dinlenir, gün boyunca harcamış oldukları enerjiyi yeniden depolarlar. Bu bakımdan kasların ve kemiklerin iyi bir şekilde dinlenmesi, kaliteli bir uyku için oldukça önemlidir. Fakat yanlış yatak seçimi ile kas ve kemik dinlenmesi ya da gelişmesi durumları için engeller oluşabilmektedir. Kişiye uygun olmayan ya da yanlış malzeme kullanılarak yapılan yataklar, vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtmadıkları için uyku boyunca kasların ve kemiklerin işlemsine, diğer taraftan ise üzerlerine yük binmesine neden olmaktadırlar. Bu durumda da kas ve kemikler sanki uyanık olunduğu durumdaki gibi işlemeye devam etmekte, kendilerini bir türlü rahatlatamamaktadırlar. Böylece uykudan uyanma ya da sabah yorgun bir şekilde yataktan kalkma durumlarının oluşması adına romatizmaya sebep olacak durumlar da yaşanabilmektedir.

Romatizma Ağrıları İçin Yatak Tavsiyesi

Romatizma ağrısı yaşayanlar için yataklar kapsamında özel olarak sunduğumuz visco ve lateks malzemeden yapılmış yatak modellerimiz sayesinde ağrılarını önleyebilir ya da azaltabilirler. Özel yöntemler ile üretilen bu yatak modellerimiz, ortopedik ve insan sağlığı açısından en uygun modeller olarak öne çıkmaktadırlar. Bu bakımdan hem kesintisiz bir uyku için hem de ağrıları gidermek adına bu yatakların kullanılması tavsiye edilmektedir.

Visco Yataklar

Visco yataklar, visco elastik denilen özel bir malzemeden yapılan yataklardır. NASA tarafından astronotların uzay yolcuklarında kullanmaları için üretilmiş olan visco elastik malzemesi, ağırlığın şeklini aldığı için yataklarda kullanıldığında son derece konforlu bir uyuma imkânı vermektedir. Visco yataklar, vücudun şeklini aldıkları için vücudun kavranmasına neden olurlar ve aynı zamanda da kas ve kemik gibi önemli bölgeleri rahatlatırlar. Çünkü vücut, ağırlığının eşit şekilde yatağa dağılması ile kas ve kemik gibi bölgeler uyku esnasında rahatlar, kan dolaşımı hızlanır ve bu sayede kişinin dinlenmesine, yenilenmesine olanak verilir. Bu olanak kapsamında, romatizma gibi temel eklem ve kas ağrılarının önüne geçilebilmektedir. Aynı zamanda visco yataklar, vücudu destekleyen yapıya da sahip olmaları bakımından, doğru uyuma pozisyonun uyku esnasında oluşmasına neden olurlar ve böylece de başka ağrıların da önüne geçerler.

Bu ölçütler doğrultusunda romatizma başta olmak üzere çeşitli eklem ve kas ağrılarının önüne geçmek adına visco yatakları tercih edebilir, bu harika malzeme ile yapılan yataklarımızda konforlu bir şekilde uyuyabilirsiniz.

Visco Yatağın Özellikleri Neler?” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşın.

Lateks Yataklar

Lateks adı verilen maddeden üretilen lateks yataklar, konforlu ve sağlıklı uyku isteyenlerin son yıllarda en çok tercih ettiği yatak modelleri arasında geçmektedir. Lateks, kauçuk ağacının gövdesinden elde edilen sıvının özel yöntemler ile blok haline getirilmesine denilmektedir. Bu blok işlemi sonrasında el edilen madde, yatakta kullanıldığında mükemmel sonuçlar vermektedir. Vücudu saran ve destekleyen yapısı, doğal içeriği, hava gözenekleri, uyku esnasında hareketlere izin veren özellikleri bakımından lateks yataklar her yaştan insan için ideal uyuma konforu sunmaktadır. Vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılması ile vücuda uyku esnasında binen ağırlığın azaltıldığı ve omurga başta olmak üzere vücudun doğru pozisyona kavuşması nedeniyle, lateks yataklar romatizma gibi rahatsızlıklar açısından oldukça sağlıklı bir yatak türüdür. Lateks malzemesinin aynı zamanda doğal oluşu nedeniyle de sentetik malzemeden kaynaklanacak diğer sorunların da bu tür yataklar önüne geçmektedirler. İyi bir uyku deneyimi ve sağlıksal rahatlama açısından kendinize en uygun lateks yatağı seçebilirsiniz.

Lateks yatak için daha fazla bilgi için :”Lateks Yatak Nedir? Lateks Yatak Nasıl Olmalı?”.

Romatizma başta olmak üzere kas ve eklem ağrılarının önlenmesi ya da azaltılması adına visco ve lateks malzemeden WellMatt olarak sunduğumuz yataklar  büyük önem taşımaktadırlar. Kendi kişisel özellikleriniz doğrultusunda en uygun yatağı seçmek için uyku danışmanımız ile görüşme gerçekleştirebilir ve böylece ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Çünkü bu noktada unutulmaması gereken şey, romatizma gibi kronik hale gelmiş ağrılarda yanlış yataklarda uyumak, ağrılarınız daha da artmasına neden olmaktadır.

En sağlıklı yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En Sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı?”.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Park Yatak Kullananların Olumlu ve Olumsuz Eleştirileri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Visco mu yoksa Lateks Yatak mı Tercih Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz