15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Montessori Yatak Kullananların Yorumları Nelerdir?
Sonraki Yazı
En Uygun Visco Yatağa Nasıl Karar Verirsiniz?

Neden Montessori Yatak?

Montessori eğitimi son zamanlarda çocuk gelişiminde önemli bir yer tutan ve aileler tarafından tercih edilen bir eğitim olmaktadır. Ancak Montessori eğitiminin başarılı bir şekilde işlemesi adına, bu eğitimin nasıl yapılması gerektiğinin iyi bilinmesi gerekir. Özellikle bu eğitimin önemli bir parçası olan Montessori yatağın neden tercih edilmesi hakkında detaylı bilgi sahibi olunarak, bu yatak türünün çocuklar için sağladığı faydaları anlamak mümkün olacaktır.

Çocuk ve Bebek Yer Yataklarımızı inceleyin. Montessori Çocuk ve Bebek Yer Yatağı Modelleri & Fiyatları 

Çocuklar için Montessori Eğitimi Nedir?

Montessori her ne kadar yaklaşık yüz yıl önce geliştirilmiş bir pedagojik kavram olsa da özellikle son zamanlarda çocuk gelişiminde kullanılan bir eğitim modelidir. Çocuğun eğitiminin evde başladığını ve yaşam boyu sürecek bir algının ilk adımı olarak öne çıkan Montessori eğitimi, temelde çocuğun kendi kararlarını almasını ve eylemlerindeki sorumluluğunu üstlenmesini amaçlamaktadır. Daha başka bir ifade ile Montessori eğitimi sayesinde çocuklar başka birisine ihtiyaç duymadan kendi ihtiyaçlarını görebilmekte, bu sayede de birey olarak gelişimleri sağlanabilmektedir.

Bilindiği gibi çocuklar için önemli olan sağlık gelişimleri kadar onların kişisel gelişimleridir. Kişisel gelişim, çocuğun dış yaşama hazırlanması, başka insanlara karşı kendisini ifade edebilmesi, yaptığı yanlışların sorumluluğunu alması, duygularını açık bir şekilde gösterebilmesi gibi durumları içermektedir. Özellikle bu özelliklerin belirli yaşlara kadar gelişmedikleri çocuklar büyük sorunlar görülebilmektedir çünkü her şeyden önce bu çocuklar dış yaşamda bocalamakta ya da başarısız olmaktadırlar. Özellikle sağlıklı bir ergenlik geçirmeleri için çocuğun kendine öz güven duyması, başkaları ile rahat ilişkiler kurabilmesi oldukça önemlidir. Araştırmalar sonucunda kötü bir çocukluk geçirmiş çocukların, ilerideki dönemde ergenlik yıllarında çok daha içe kapanık ya da sorun yaratmaya meyilli kimseler oldukları saptanmıştır. Bu durumda çocuğun sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesi isteniyorsa Montessori eğitimi oldukça büyük yarar sağlamaktadır. Her şeyi kendi başına yapmasına izin veren bu eğitim, aynı zamanda çocuğun bu eylemleri yapması için özellikle ev eşyalarında kendisine uygun olacak düzenlemelerin de yapılmasını gerekli kılmaktadır. Bu düzenlemelerin en önemli parçasını ise Montessori yataklar oluşturmaktadır.

Montessori yataklarında ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Montessori Yatak Kaç Yaşına Kadar Kullanabilir?’‘.

Montessori Yatak Nedir?

Montessori yatak, temel olarak bir yatak modeli olmayıp Montessori’ye uygun şekilde düzenlenmiş yatak çeşitlerini ifade etmektedir. Piyasada yaygın olarak Montessori yatak olarak bir model varmış gibi satış yapılıyor olsa da esasında bu durum sadece kullanım şekli ile ilgilidir. WellMatt olarak sunduğumuz tüm çocuk yataklarında Montessori eğitimine elverişli olacak modeller sunuyoruz. Çünkü yeni doğumdan itibaren çocukların ergenlik yaşlarına, yani 15 yaşlarına kadar uykunun oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Yeni doğan bebekler henüz gelişimlerini tamamlamadan dünyaya geldikleri için gelişimlerini tamamlamak için uykuya çok fazla ihtiyaç duyarlar. Uyku sayesinde fiziksel ve zihinsel gelişimlerini tamamlarlar, yine uyku sayesinde sağlıklı bir yetişkin olma yolunda ilerlerler. Kas ve kemik yapıları gelişmediği, bir taraftan da zihinsel becerileri de tam şekillenmedi için bu dönemde uykularının sağlıklı ve kesintisiz olması gerekmektedir. Sunduğumuz yatak modelleri bebek ve çocuk sağlığı için en uygun modeller olduğu için onların kesintisiz ve rahat bir şekilde uyumalarına da imkân vermektedir.

Bu yatakların Montessori’ye uygun şekilde düzenlenmesi ise ev içi dekorasyon ile ilgilidir. Montessori yatak yapmak istiyorsanız, yatağınızı yere yakın ya da çocuğunuzun rahat bir şekilde ulaşabileceği bir konuma göre yerleştirebilirsiniz. Montessori yatakların amacı çocuğun başkalarına ihtiyaç duymadan kendi başına yatağa girip çıkmasıdır. Özellikle kendi başına uyku alışkanlığının edinilmesi için son derece yararlı olan bu yöntem sayesinde çocuğunuzun diğer alanlarda da kendi başına kararlar almasını sağlayabilirsiniz.

Montessori yatağı hakkında daha detaylı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsin: ”Montessori Yatak Nedir?”.

Montessori Yatağın Faydaları Nedir?

Montessori eğtimi çocuğun en temel olarak kendi başına birey olarak yetişmesini amaçladığı için, bu alanda kullanılan Montessori yatağın da önemli ölçülerde çocuğun gelişimi açısından yararı olmaktadır. Montessori yatak faydaları ile çocuğunuzun gelişimine olumlu katkılarda bulunabilirsiniz;

  • Çocukların birey olduklarını açığa çıkarır; çocuk gelişimi alanında sık yapılan hataların başında çocuklara, birey olarak davranmamak ve onları her şeye muhtaç görmek yatmaktadır. Ancak onlara sorumluluk verilmediği için başkalarına bağımlı olan çocuklar, kendi işlerini görmek konusunda bir o kadar beceriye sahiptirler. Uygun fırsatlarda açığa çıkan bu yapılarını geliştirmek adına Montessori eğitimi oldukça uygun bir zemin sunmaktadır. Montessori eğitimi bilindiği gibi çocuğun potansiyelini açığa çıkaran, kendi eylemlerinin sorumluluğunu almayı amaçlayan eğitimdir. Motessori yatak sayesinde çocuk başka kimseye ihtiyaç duymadan uyuma gibi temel bir eylemi gerçekleştirebilmektedir. Bu sayede, diğer alanlarda da kendisine sorumluluk almayı becerebilmektedir.
  • Montessori eğitimi için sunduğumuz yataklar sağlık koşullarına ve çocuğunuzun gelişimine tamamen uygun ve doğal içeriğe sahiptirler. Doğal yün, pamuk, Hindistan cevizi lifi ve lateks kullanımı ile bakteri, küf, mantar gibi oluşumların önüne geçer, çocuğunuz için ideal uyku ortamını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu eğitim kapsamında çocuklar için yatakları bir oyun alanı da olacağı için özellikle Park Yatak modellerimiz sayesinde hayal güçlerini geliştirebilir, saatlerce oyun oynayabilirler.
  • WellMatt olarak sunduğumuz Montessori eğitimine uygun yataklar kolay temizlenir yapıdadırlar. Yatağın çocuk tarafından sık olarak kullanılması, yatağın sık kirlenmesine neden olabilmektedir. Fakat özel malzemesi sayesinde sunduğumuz yatakları temizlemek oldukça kolaydır, bu sayede uzun vadede kirden kaynaklanacak kötü koku ya da diğer olumsuz etmenlerin önüne geçilmiş olmaktadır.
  • Montessori eğitimine uygun yataklar hava gözenekleri sayesinde aşırı terlemelerin ya da üşümelerin önüne geçip doğal bir klima görevi görürler. Özellikle Wocolat modellerimizde görülen Hindistan cevizi lifi, yazları serin, kışları ise sıcak tutan bir yapıya sahiptir. Bu sayede bebeğiniz ya da çocuğunuz ısı değişimlerinden etkilenmez.
  • Montessori yatak sayesinde erken yaşlarda çocuğunuz için sorumluluk, koordinasyon, düzen gibi eğitimleri verebilirsinizi. Yatağına hangi saatte gideceğini, yatağını nasıl toplayacağını, nasıl temiz tutacağı gibi bilgileri öğrenmesi onun günlük yaşamdaki diğer eylemlerine de etki edecek ve bu sayede düzenli olabilecektir. Özellikle çocukların ilk yaşlarında, sonraki yaşamlarına adım atmalarını sağlayacak olan öz disiplin bu şekilde sağlanabilmektedir.
  • Çocuğunuz Montessori yatak ile kendisine ait bir alan yaratır ve bu alan sayesinde özgürlüklerin keyfini çıkarır. Çocukların başkaları tarafından baskılanmaması, onların fiziksel ve zihinsel gelişimleri açısından oldukça önem taşımaktadır. Baskıya maruz kalan çocuklar eğer bu durumdan kurtuluş imkânı bulamazlarsa, sonraki yaşamlarında ciddi psikolojik sorunlar ile karşılaşabilmektedir. Kendi ait bir alanın olması ve bu alanı kendisine göre tasarlaması çocukta hem sorumluluk duygusu hem de bu alanın nasıl yönetilmesi gerektiğine dair önemli etmenlere sahip olmaktadır.
  • Montessori sistemi için en önemli olan kendi eylemlerinin sorumluluğunu almaktadır. Eğer çocuğunuz yatak kapsamında yanlışlar ya da yaramazlıklar yapacak olursa, bunu yapmasının onun için ne anlama geldiğini göreceğinden büyümesine yardımcı olmaktadır. En iyi öğrenme yolunun kendi başına öğrenme olduğu göz önünde tutulursa, bu yöntem oldukça yararlı olmaktadır.

Montessori yataklar çocuklarınıza sundukları bu yararlar ile çocuğunuzu iyi bir şekilde yetiştirmeniz için en uygun kullanım şekli sunmaktadırlar. Uyku danışmanımız ile yapacağınız görüşme neticesinde, çocuğunuza uygun olan yatağı bulabilir, bu sayede çocuğunuzun etkin ve yapıcı bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz.

Yazımızdan Montessori yatak kullananların yorumlarını inceleyebilirsiniz:”Montessori Yatak Kullananların Yorumları Nelerdir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
Montessori Yatak Kullananların Yorumları Nelerdir?
Sonraki Yazı
En Uygun Visco Yatağa Nasıl Karar Verirsiniz?

0 Yorum

Yorum Yaz