15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Montessori Yatak Fiyatlarındaki Değişim Nasıl Belirleniyor?

Montessori Yatak Seçimi: Bebek, Çocuk için Yere Yakın Yatak

Montessori Yatak Seçmeniz Için 9 Neden

Son zamanlarda popüler olan ve çocukların doğal gelişiminin oldukça önemli olduğunu savunan Montessori eğitimi, bu eğitimin bir parçası olarak yatakları da buna uygun bir şekilde düzenlemeyi amaçlamaktadır. Montessori eğitimine göre çocuğunuzun başarısını onun ne kadar mutlu olduğuyla ölçmek gerekmektedir. Çocuk ve Bebek Yer Yataklarımızı inceleyin. Montessori Çocuk ve Bebek Yer Yatağı Modelleri & Fiyatları 

Montessori Eğitimi Neyi Amaçlar?

Çocuk gelişim uzmanı Maria Montessori’nin görüşlerinden hareketle oluşturulan Montessori yöntemi, çocukların temelde yaşamı deneyimleyerek algılamasına dayanır. Yıllarca çocuklar üzerinde yaptığı gözlemlerden hareket eden Maria Montessori, bu bakımdan çocuk gelişiminde önemli katkılar sunmuştur. Geliştirdiği yöntemin merkezinde çocuk bulunur ve diğer kimseler onun öğrenmesine uygun gelişimi hazırlamak için bulunurlar. Bir başka deyişle anne babası ya da öğretmenleri çocuğun gelişimi için sadece ortamı hazırlamak, onun eşyalar ile etkileşime geçmeleri için bulunmaktadırlar. Montessori eğitimi bu noktada eğitimi çocuğa bırakmaktadır ancak akademik gelişime önem vermekle birlikte önceliği çocukların birey olduklarının ve kendi kapasitelerini ortaya çıkararak kalıcı öğrenme gerçekleştirmelerine önem vermektedir. Montessori yatak kaç yaşına kadar kullanılır, montessori yatak neden önemlidir, montessori yaklaşımı nedir ve diğer tüm soruların cevabını burada bulabilirsiniz.Montessori eğitimi kapsamında çocuğun yaşam alanı da bu yönteme göre şekillenmelidir. Özellikle ev ortamı bu anlayışın açığa çıkacağı şekilde tasarlanmalıdır ki çocuk kendi potansiyelini açığa rahat bir şekilde çıkarabilmelidir. Çocuğun yaşam alanının bu şekilde hazırlanması ile her bir obje, çocuğun doğal ilgi alanlarına hitap edecek şekilde uyumlu olmalıdır. Eğer onun ilgisi çekilirse çocuk kendi deneyimleri ile yaşamı öğrenebilecektir. Bu durum da neden montessori yatak sorusunun cevabı niteliğindedir. Özellikle insanın merak eden bir canlı olduğu göz önünde tutulursa, böylesi bir düzenlemenin çocuklar üzerindeki etkisi daha net anlaşılacaktır. Dolayısıyla ömür boyu öğrenme deneyimleri için de önemli bir adım atılmış olacaktır. Montessori yatak faydaları da oldukça çoktur. Montessori eğitimi nasıl uygulanır, montessori yatak kullanışlı mı ve montessori yatak ölçüleri nelerdir  gibi soruların cevabı için de okumaya devam edin.

Montessori eğitimi ile birlikte çocuklarda şu özellikler gelişir;

  • Montessori beşik ile çocuklar kendilerini güvende hissedip ilgi çekici bir ortama kavuşurlar,
  • En başta kendilerine olmak üzere dünyaya güvenmeye başlarlar,
  • Yeni becerilerini keşfederek bunları geliştirirler,
  • Montessori bebek yatağı, özellikle motor becerileri ve yanı sıra dil becerileri gelişir,
  • Günlük işlerinde bağımsız bir şekilde davranmaya başlarlar,
  • Kendi duygularını kontrol edebilirler,
  • Saygılı ve iletişime açık bir hale gelip başka insanlarla da bu temelde ilişki kurarlar,
  • Zihinsel yaratıcılıkları büyük oranda gelişir,
  • Kendini ifade etme becerisi kazanırlar.,

Bu sayede Montessori eğitiminin amacı çocuğun kendine güvenini geliştirmek ve aynı zamanda ilgisini arttırarak öğrenme gücünü yükseltmektir. Çocukların dünyayı keşfetmelerinin en güzel yolu olan Montessori eğitimi için önemli olan büyük bir nokta ise yataklarıdır.

Montessori Yatak Nedir?

Montessori yatak ne demektir sorusuna cevap olarak çocuklar için özel olarak hazırlanan ve onların rahatça ulaşabileceği, kolay bir şekilde inip çıkabilecekleri yer yatağına verilen isim diyebiliriz. Montessori yatak özellikleri ve faydaları ise çok fazladır. Esasında Montessori yatak, bir modelden çok yatağın çocuğun motor becerilerini geliştirmesine dönük olmasını kast etmektedir. Bu yataklar ile çocuk kendi başına uyuyabilir, uykusu geldiği zamanlar da başkasından yardım istemeden yatağına girebilir ve yine uyandıktan sonra başkasından yardım istemeden yatağından çıkıp yatağını düzenleyebildiği yataklardır. Çocuklar için yatak seçimi oldukça önemli bir konudur.

Montessori anlayışı çocuğa yaşamda sorumluluk almasını ve bilinçli bir yapıda olmasını sağladığı için yatak seçiminde de bu bakımdan özenli davranmaktadır. Çünkü belirli bir yaşa kadar çocuklar kendi becerilerini fark etmez ya da geliştirmez, sürekli anne babasından yardım talep eder bir durumda olurlarsa, yetişkin olduklarında bu durum başkalarının himayelerine ihtiyaç duymalarına sebep olabilir. Kendini güvensiz hissetmek, kafa karışıklığı, yaşamda ne yapacağını bilememek gibi durumlardan uzak durmak için Montessori eğitiminin büyük bir önemi bulunmaktadır. Özellikle yeni doğduklarında en fazla vakti yataklarında geçirdikleri için yatak seçiminin de bu anlayışa uygun olmasına özen gösterilmelidir.Montessori yataklar, çocukların günlük yaşamlarında bu eğitim anlayışını gerçekleştirebilecekleri bir obje olarak tasarlanırlar. Evde Montessori eğitimi için en önemli obje olarak öne çıkmaktadır. Böylece çocuk, sık yaptığı bir eylemi yani uyumayı kendi başına, başkalarına ihtiyaç duymadan gerçekleştirdiğini görünce diğer eylemlerde de kendi sorumluluğunu almayı bilecektir. Peki Montessori çocuk yatağı kaç yaş çocuklar içindir diyorsan öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsin: ”Montessori Yatak Kaç Yaşına Kadar Kullanılabilir?”.

Yere Yakın Yatak Kullanmak Neden Önemlidir?

Montessori yatak, çocukların boyları göz önünde tutulduğunda yer yatağı olarak karşılık bulmaktadır. Yere yakın yatak kullanmanın önemi ise çocuklara çok uzun süreler boyunca özgür bir yaşam alanı sağlarlar. Çocuk yer yatak modelleri özellikle beşik temel alındığında küçük çocukların yataktan çıkması tam bir eziyet haline dönüşmektedir. Çocuk, beşikten çıkmak için ya başkalarına ihtiyaç duymaktadır ya da kendi yöntemleri ile beşikten çıkmaya çalışmaktadır ancak kendi yöntemleri genelde tehlikeli olduğu için kendisine zarar verme olasılığı da artmaktadır. Bu bakımdan kendi yatağına girmesi ve çıkması bebeğin özgüvenin gelişmesi adına oldukça önem taşır. Bu sayede bebek gün içerisinde çok sık yaptığı bir eylemi kendi başına yaptığını fark ederek, diğer eylemlerinde de bu reaksiyonu geliştirecektir. Ayrıca dikkat edilirse, çocuklar yerde oynamayı fazlasıyla sevmektedirler. Onların yere olan alışkanlıkları, esasında diğer objelerin kendilerinden yüksek olması ve aynı zamanda da güvende hissetmelerinden kaynaklanmaktadır. Rahat edebilecekleri bir alanın sağlanması, kendilerini güvende bulmaları açısından oldukça önemlidir. Bu sayede çocuk başkalarına ihtiyaç duymadan, kendi alanını kurarak, burada uzun süreler zaman geçirebilmektedir.

Montessori Yöntemi Yatak İçin Ne Söylüyor?

Montessori yöntemine göre çocuğun odasında rahat edebilmesi oldukça önemlidir. Bu yüzden, çocuğun  kendisine özgü bir hareket alanının olmasını ve odasında rahatça hareket edebilmesini Montessori yöntemi oldukça dikkate almaktadır. Bu bakımdan yer yatağı ya da yere yakın yataklar, beşik yerine tercih edildiklerinde çocuğun gelişimi açısından çok daha olumlu ve yapıcı olabilmektedir. Burada temel alınan nokta, yere yakın montessori çocuk yatak modellerinde çocuklar kendi eylemlerini gerçekleştirebilirler. Kendi hareket alanlarını kontrol ettikleri için uykusu geldiğinde yatağına gidebilir, uyandığında ise yatağından çıkabilir. Buradaki esas nokta çocuğun adeta bir kafes gibi yatağa hapsedilmemesidir. Çünkü kendisini kapatılmış hisseden çocuklar, buradan kurtulmak ya da gitmek için sürekli etrafındakilere ihtiyaç duyacaklar, bu ihtiyaçlarının karşılandığını görünce yaşamda herkesin kendilerine anne ya da babaları gibi davranacaklarını düşüneceklerdir. Eğer kendisine uygun bir ortam hazırlanırsa, çocuk anne ve babası dahil olmak üzere kimseye ihtiyaç duymadan, kendi eylemlerini gerçekleştirebilecektir. Bu bakımdan yere yakın yatak ya da yer yatağının çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi için oldukça önemli yararları bulunmaktadır.

Montessori Yatak Özellikleri Nedir?

Montessori yatak özellikleri olarak ilk önce bu yatağın bir model değil, yere yakın yatak anlamına geldiği bilinmelidir. Montessori yatak alırken nelere dikkat edilmesi sorusu ile sık sık karşı karşıya kalınır. WellMatt olarak bebekler ve çocuklar için sunduğumuz yatakların tamamı bu açıdan Montessori yatak özellikleri göstermektedir. Ancak Montessori yöntemi ile kullanılacak yataklarda yine de belirli ölçütlerin olması gerekmektedir. Bunlar sırasıyla;

  • bebeğin – çocuğun fiziksel gelişimini uygun olmalı,
  • onun kaslarına ve eklemlerine ağrı vermemelidir,
  • ısı dengesini iyi ayarlayıp çocuğun rahat bir şekilde uyumasını sağlamalıdır,
  • küf, mantar, bakteri gibi oluşumların önüne hava gözenekleri ve doğal bir yapıda olması nedeniyle geçmelidir.
  • Çocuğun uykusunu bölmeyecek ve uyku esnasında rahat hareket etmesine olanak sağlamalıdır,
  • Çeşitli nedenler ile yatak sık kirleneceği için çabuk temizlenme özelliğine sahip olmalıdır

Bu özellikleri taşıyan yataklarımız Montessori yöntemine uygun yataklar olarak öne çıkmaktadır. Çocuğunuzun ihtiyaçları ve fiziksel özelliklerini temel alarak uyku danışmanımız ile yapacağınız görüşme ile Montessori’ye en uygun olan yatağı kolayca seçebilirsiniz.

Bu yataklar, Montessori eğitiminin ideal bitme yaşı olan 15 yaşına kadar modeline göre rahat bir şekilde kullanılabilmektedir.


Montessori yatak ebatları ve modelleri şu şekildedir;

Cocolat

Lateks 100

Wocolat 16

Lateks”4cm”


80x180cm montessori yataklar,
90x190cm montessori yataklar,
100x200cm montessori yataklar,
120x200cm montessori yataklar şeklinde montessori yatak ölçülerini tercih edebilirsiniz.

Montessori yatak kullananların yorumları için bu yazımıza göz atabilirsiniz:”Montessori Yatak Kullananların Yorumları Nelerdir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
Visco Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Montessori Yatak Fiyatlarındaki Değişim Nasıl Belirleniyor?

0 Yorum

Yorum Yaz