15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Neden Montessori Yatak?
Sonraki Yazı
Hangi Visco Yataklar Tavsiye Edilir?

En Uygun Visco Yatağa Nasıl Karar Verirsiniz?

Rahat bir şekilde uyumak istiyorsanız seçeceğiniz visco yatağın sizin için en ideal uyku ortamını sunması gerekmektedir..Son zamanlardaki popülaritesi nedeniyle piyasada birçok çeşidi bulunan visco yataklar,düşük kaliteli malzemeden üretildiklerinde hedeflenen konforu sağlamadıkları için iyi bir uyku deneyimini sunmamaktadırlar. Bu durumlar göz önünde tutularak, en uygun visco yatağa karar vermek için yatağın genel özelliklerini bilmek yararlı olacaktır.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Visco Yatak Nedir?

Visco yataklar, visco elastik malzemesinin temel alınarak üretildiği yataklara denilmektedir. Özellikle son yıllarda iyi bir uyku deneyimi isteyen kimseler tarafından tercih edilmektedir. Visco elastik malzemesi ilk olarak NASA tarafından, astronotların uzay yolculuklarının konforlu  geçmesi için tasarlanmıştır. Yolculukları boyunca uzun süreler hareket etmeden oturan astronotların çeşitli eklem ve kas ağrılarına karşı iyi gelmesi için üretilen visco elastik malzemesi, astronotlar üzerinde olumlu sonuç vermesinin ardından kısa sürede çeşitli alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Yataklarda kullanıldığında son derece etkili sonuçlar veren visco yataklar, kısa süre içerisinde geniş kesimler tarafından tercih edilir olmuştur. Visco yataklar vücudu saran ve şeklini alan yataklar olmaları sebebiyle özellikle vücut basıncını hafifleten ve çeşitli ağrılara iyi gelen özellikleri ile bilinmektedir. Aynı zamanda diğer yatak türlerine göre maliyetlerinin düşük olması da sık olarak tercih edilmelerini sağlamaktadır.

Visco Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin: “Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?“.

Visco Yatak Özellikleri Nedir?

En uygun visco yatağa karar vermek için özelliklerinin bilinmesi gerekmektedir. Visco yatak özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Visco yataklar üzerlerindeki ağırlığın şeklini almaktadırlar. Bu durum, özellikle vücudun desteklenmesi açısından önem taşımakta, aynı zamanda da dinlendirici bir şekilde uyumayı sağlamaktadır. Ayrıca vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılması anlamına da gelen bu durum, özellikle çeşitli eklem ve kas ağrıları olan kimselerin mevcut ağrılarının azalmasına neden olmaktadır. Bilindiği gibi vücut ağrılarının çoğu yanlış yatak seçiminden kaynaklanmaktadır, vücut yapısına uygun olmayan yataklar yüzünden çeşitli eklem ve kas ağrıları oluşmaktadır. Visco yataklar vücudun şeklini aldıkları için uyku esnasında hiçbir bölgenin üzerine ağırlık binmemesine neden olurlar, bu durum da dinlendirici ve rahatlatıcı bir şekilde uyumayı sağlamaktadır.
  • Visco yatakların içinde bulunan hava kanalları sayesinde vücut ısısı dengelenmektedir. Aşırı terleme ya da üşümelerin önüne geçilmektedir. Ancak bu durum her visco yatak için geçerli değildir. Piyasada maliyeti düşürmek amacıyla düşük kalite visco malzemeden üretilen yataklar aşırı terleme sorununa neden olabilmektedir. WellMatt olarak sunduğumuz visco yataklarda ise ViscoJel kullanıldığı için yatak sürekli hava alan bir yapıya sahiptir. Bu sayede ısı dengesinin korunması sağlanmaktadır.
  • Visco yataklar hareket azaltıcı özelliğe sahip oldukları için uyku esnasında çok dönen, hareket eden kimseler için ideal yatak olmaktadırlar. Visco yataklar,vücuttaki bel,boyun,kalça kıvrımlarını desteklemeleri sebebiyle uyku sırasındaki dönüşleri azaltmaktadır. Dolayısı ile yatakta istemsizce gerçekleşen titreşimleri engeller ve eşler arasındaki rahatsızlıkların önüne geçer.

Bu nitelikleri sebebiyle visco yataklar özellikle son zamanlarda geniş kesimler tarafından tercih edilmektedir. Ancak visco yatak modelleri arasında da karar vermek için birtakım noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

 

Uygun Visco Yatak Nasıl Seçilir?

Her yatak, kişiye özel olarak tasarlanmaktadır. Başka bir deyişle bir yataktan birisinin aldığı deneyimi bir başkası tam olarak yaşayamayabilir. Bu durum yatak seçiminde kişisel özelliklerin ön planda tutulmasını ve aynı zamanda da ne tür bir yatak istendiğine göre değişim göstermektedir. Visco yatak almak istiyor ancak kararsız kalıyorsanız şu noktaları göz önünde tutarak kararınızı verebilirsiniz;

1 – Kilo Özellikleri

Uygun visco yatağı seçmek için en önemli kriterlerin başında fiziksel özellikler gelmektedir. Her yatakta olduğu gibi visco yatak seçimi için de özellikle kilo ve boy oranlarını temel almak gerekmektedir. Visco, yapısı gereği üzerindeki ağırlığın şeklini alan bir malzemedir. Bu durumda çoğunlukla kilolu kimselerin yumuşak yatakları alması gerektiği gibi hatalı bir kanı oluşmaktadır. Kilolu bireylerin visco yatakları tercih etmeleri durumunda, hareket alanları,visconun yumuşaklığı nedeniyle kısıtlanacaktır. Dolayısı ile kilolu kimseler orta ve sert yatakları, zayıf kimseler ise yumuşak visco yatakları konforlu bir şekilde uyumak için tercih etmelidirler.

2 – Uyku Alışkanlıkları

Herkes belirli uyuma alışkanlıklarına sahiptir. Kimisi hareket etmeden, kimisi ise uyku esnasında sürekli hareket ederek uyumaktadır. Bunun yanı sıra sırt üstü, yüz üstü, omuz üstü gibi uyuma pozisyonları da bulunmaktadır. Visco yatak için tercih yaparken bu özelliklerinizi göz önünde tutmanız gerekir. Visco yataklar, akıllı yatak olarak da anılmaktadırlar ve bu isimlerini zamana bağlı olarak kullanıcılarının uyku alışkanlıklarını tanımalarından almaktadırlar. Bir başka deyişe visco yataklar bir süre sonra kişinin en rahat ettiği uyuma pozisyonunda kişiyi sabit tutmaya çalışmaktadırlar. Böylece kişinin hem hareketleri, dönüşleri azalmakta, hem de hareketleri esnasında rahatsız olmamaktadır. Visco yatakların tamamı rahat bir hareket imkânı sundukları için tüm modelleri tercih edebilirsiniz.

3 – Doğal İçerik Arayanlar

Nasıl bir içerik istediğinize önceden karar vermek doğru visco yatağı seçmeniz için önemli olacaktır. Visco elastik malzeme doğada bulunmayan bir malzemedir. Bu durumda çeşitli sebeplerden ötürü doğal içeriğe sahip visco yatak talep ediliyorsa WellMatt olarak sunduğumuz lateks ve visco karışımı yataklar tercih edilebilir. Bu modellerde kullanılan lateks malzemesi tamamen doğal olup kauçuk ağacından elde edilmektedir. Özel yöntemler ile blok haline getirilip açık gözenekli yapısı sayesinde sürekli bir ferahlık ve konfor sunan lateks malzemesi, visco ile kullanıldığında hem rahat, hem dinlendirici hem de sağlık açısından son derece yararlı olmaktadır.

4 – Sağlık Sorunları

Uygun olan visco yatağa karar vermek için önemli kriterlerden birisi de yaşanan sağlık sorunlarıdır. Visco yataklar vücudu destekleyen ve basıncı azaltan bir özelliğe sahip oldukları için özellikle çeşitli eklem ve kas ağrıları olan kimselerin ağrılarını azaltmak için doğru tercih olacaktır. Hangi modeli olursa olsun visco yataklar daha rahat ve ağrısız bir şekilde uyumayı temin etmektedirler. Sinir sistemi, omurga ve eklem rahatsızlıklarından mustarip olan kimseler visco yataklar sayesinde büyük bir rahatlama yaşamaktadırlar. Sağlık sorunlarınız bulunuyorsa visco yataklar dinlendirici bir şekilde uyumanızı sağlayacaktır.

Bel Ağrısı Olanlar Hangi Yatağı Tercih Etmeli?” yazımızı inceleyebilirsiniz.

5 – Yaş Özellikleri

Visco yatak seçiminde önemli noktalardan birisi yaş konusudur. Bebek ve gelişim çağındaki çocuklar için visco yataklar tavsiye edilmemektedir. Çünkü visco, yapısı gereği ağırlığın şeklini almasından ötürü kas ve eklem yapılarının gelişmek için belirli bir basınç gerektirdiği bebek ve çocuklar için yanlış pozisyonun oluşmasını sağlayabilmektedir. Özellikle bebekler, henüz kemik yapıları gelişmeden dünyaya geldikleri için kemiklerinin doğru bir şekilde gelişmesi için belirli bir basınç ve destek almaları gerekmektedir. Ancak visco yataklar yumuşak özelliklerinden dolayı kemik yapılarının yanlış bir pozisyon almalarına sebep olabilmektedir. Bu yüzden visco yatak tercihlerinde yaş konusunu göz önünde tutarak karar vermeniz yararlı olacaktır.

Bu koşullar altında sağlığınız ve uykunuz için doğru olan visco yatak tercihinde bulunabilirsiniz. Ancak yatak seçimi her zaman kolay olmadığı için WellMatt uyku danışmanından yardım alabilir ve kişisel özelliklerine, uyku ihtiyaçlarınıza en uygun olacak visco yatağı rahatlıkla seçebilirsiniz. Bu sayede dinlendirici ve kesintisiz uykulara kavuşabilirsiniz.

Yatağınızı seçmeden önce bu yazımızı okuyabilirsiniz:”Visco Yatak Mı Lateks  Yatak Mı?”.

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
Neden Montessori Yatak?
Sonraki Yazı
Hangi Visco Yataklar Tavsiye Edilir?

0 Yorum

Yorum Yaz