15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Artrit Hastaları Hangi Yatağı Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Tam Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir? Kimler Tercih Etmeli?

Lateks Yataklarla İlgili Şikayetler Nelerdir?

Rahat ve dinlendirici uyku deneyimi yaşamak isteyenler tarafından son zamanlarda tercih edilen lateks yataklar, popülerlikleri ile birlikte beraberinde birtakım şikayetleri de yanlarında getirmiştir. Lateks yatak şikayetleri geneline bakıldığında ise çoğu şikayetin henüz lateks yatak kullanmadan ya da yanlış malzemeler ile üretilmiş lateks modellerinden kaynaklandığı görülmektedir. Lateks yataklar hakkında sık sorulan sorular hakkında yanıtlar vermek, bu türden şikayetlerin de azalmasına neden olacaktır.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Lateks Yatak ve Özellikleri Nedir?

Lateks, özel yöntemler ile tropik bir ağaç türü olan kauçuğun gövdesinden elde edilen sıvının ismine denilmektedir. Elde edilen sıvı daha sonra özel yöntemler ile birlikte blok haline getirilir ve yataklarda kullanılmaya başlanır. Doğallığı ve rahatlığı ile öne çıkan lateks yataklar çok büyük oranda kullanıcılar tarafından olumlu görüşlere sahiptir.

Lateks yatak özellikleri ise onun neden büyük bir kesim tarafından yoğun bir şekilde tercih edildiğini gösterecek şekildedir;

  • Lateks yatakların en büyük özelliği sağlık koşulları için elverişli malzemelerden üretiliyor oluşlarıdır. Doğal bir uyku deneyimi isteyenler lateks yatakları gönül rahatlığı ile tercih edebilirler.
  • Lateks yataklar uzun ömürlü kullanıma uygun malzemeden üretilmektedirler. Lateks yapısı gereği son derece elverişli ve dayanıklı bir özelliğe sahiptir.
  • Lateks yataklar ortopedik özellikler göstererek özellikle eklem ve kas ağrıları olan kimselerin ağrılarını gidermek için ideal olan uyku zeminini sunmaktadırlar. Çeşitli ağrılardan mustarip olan kişiler lateks yatakları tercih ederek bu ağrılarını giderebilir ve dinlendirici bir şekilde uyuyabilirler.
  • Lateks yatakların açık gözenekleri sayesinde sürekli bir hava dolaşımı meydana gelmektedir. Bu durum hem ısı dengesini sağlamakta, hem de bakteri, küf, mantar gibi olumsuz özelliklerin oluşmasının önüne geçmektedir.

Bu özellikleri ile öne çıkan lateks yataklar iyi ve dinlendirici bir uyku deneyimi için öncelikli yataklar arasında yer almaktadırlar. Ancak yanlış malzemeden üretilmiş ya da kullanıcıların hataları yüzünden belirli konularda şikayetler gündeme gelmektedir.

Lateks Yatak Şikayetleri Nelerdir?

Lateks yatak şikayetleri için genele bakıldığında bu şikayetlerin yanlış modelin seçilmesinden ya da doğal içerik kullanılmayan yataklardan oluştukları görülmektedir.

Lateks Yatak Alerji Yapıyor

Lateks yataklar hakkında yaygın olarak dile getirilen şikayetlerin başında alerji yaptıkları iddiası gelmektedir. Esasında bazı lateks modelleri alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir ancak bu durum sadece sentetik lateks kullanılan yatak modelleri için geçerlidir. Sentetik ya da kimyasal lateks kullanımı maliyeti düşürmek için firmaların tercih ettikleri bir yöntemdir. Ancak kimyasal içeriğe sahip olan lateks yataklar özelliklerini tam olarak yansıtamamaktadırlar. Bir lateks yatağı öncelikli kılan ve öne çıkaran en büyük özellik, doğal içeriğe sahip olup aynı zamanda sağlık açısından yararlarıdır. Sentetik lateks malzemesi ise sağlık açısından yararlı olmak bir yana alerji gibi durumlara neden oldukları için sağlık koşulları açısından son derece elverişsiz yataklara neden olmaktadır. Sentetik lateks kullanılan yatakları tercih etmeniz halinde alerjik tepkimelerin yanı sıra öksürük, astım, soluma sorunları, karın ağrısı gibi belirtiler ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek adına yatak firmasının üretici sertifikasını talep edebilir ve lateks yataklarda hangi malzemelerin kullanıldığını öğrenebilirsiniz. WellMatt olarak tüm lateks modellerimizde doğal içerik kullanıyor, aynı zamanda üretim aşamasında da kimyasal olmayan su bazlı yapıştırıcıları tercih ederek sağlık koşulları için en elverişli olan yatakların üretilmesini sağlıyoruz.

Lateks Yataklar Sert Oluyor

Lateks yataklar, diğer malzemelerden yapılan yataklara göre çok az miktarda sert olabilmektedir ancak bu durum kesinlikle fark edilecek ya da rahatsızlık verecek düzeyde değildir. Bu durum, temel olarak lateks yatak dışındaki yataklara alışkanlıktan kaynaklanmaktadır. Lateks yatakta yatılmaya başlandıktan kısa süre sonra lateks yatakların sunmuş olduğu sertlik en ideal uyku sertliği olarak öne çıkacaktır. Ayrıca yatak sertliğini keyfi sebepler ile seçmemek gerekmektedir. Nitelikli bir uyku isteniyorsa kilo ve fizik özellikleri temel alınarak yatak sertliğine karar vermek gerekmektedir. Çünkü her kilonun rahat etmesini sağlayacak yatak sertliği farklılık göstermektedir. Bu durumda fiziksel özellikleriniz için yatak seçimi yapmak için WellMatt uyku danışmanı ile istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz.

Lateks Yatakların Ağır Kokusu Var

Lateks yataklar, lateks malzemesinden kaynaklı sayıca çok fazla gözeneklere sahiptirler. Bu yüzden lateks yataklarda koku sorunu hiçbir koşulda oluşmamaktadır. Ancak sentetik malzemeden üretilmiş lateks yataklar özensiz şekilde üretildikleri için bu tür yataklarda hava gözenekleri genelde ihmal edilebilmektedir. Bunun yanı sıra sentetik lateks yataklarda kimyasal kokusu da baskın olarak kendisini göstermektedir. İlk zamanlarda ise doğal lateks yataklarda da çok hafif bir koku olabilmektedir ama bu durum paketlemeden kaynaklanmaktadır. Paketin açılmasını takiben kısa süreler içerisinde bu koku ortadan kalkacaktır.

Yatağın Doğal Olduğunu Anlayamadım

Sadece lateks yataklar için değil, alacağınız her yatağın doğal özellikler taşıyıp taşımadığını üretici sertifikasını talep ederek öğrenebilirsiniz. Doğal özellikler taşıdığı söylenen bir yatak için sertifika gösterilmekten kaçınılıyor ise bu durumda alacağınız yatağın doğal olmadığını düşünmek olasıdır. WellMatt tarafından satışa sunulan lateks yataklar tamamen doğal içeriğe sahip malzemelerden oluşmaktadır.

Lateks Yataklar Ağrı Yapıyor

Lateks yatakların ağrı yapması söz konusu değildir çünkü yapıları nedeniyle bizzat ağrıları engelleyen ve azaltan bir yapıya sahiptirler. Eğer lateks yatak kullanımında ağrılara sebep olduğu iddia ediliyorsa, bu durum iki nedenden kaynaklanmaktadır; ilk neden yanlış ya da sentetik malzemeden yapılmış lateks yatak kullanılmaktadır. Sentetik içeriğe sahip lateks yataklar, gerçek lateks yataklara özgü özellikleri sağlayamadıkları için çeşitli sağlık sorunlarına sebep olmaktadırlar. Diğer bir etmen ise lateks yatağa alışma sürecinin henüz tamamlanmamış olmasıdır. Bu aşamaya kadar ise uygun lateks yatak seçiminde bulunmak gerekmektedir. Lateks yatakları tercih için fiziksel özellikler ve uyuma alışkanlıklarının ön planda tutulması gerekmektedir. Yanlış seçilen lateks yataklar çeşitli ağrılara neden olabileceklerdir. Örneğin kilolu kimselerin yumuşak yatak seçmeleri, ağrılarının oluşmasına neden olabilir. Aynı şekilde zayıf kimselerin de sert yatak seçmeleri halinde çeşitli ağrılar oluşacaktır. Bu durumun önüne geçmek için fiziksel özelliklerinizi göz önünde tutarak uyku danışmanından yardım almak son derece yararlı olacaktır. Lateks yataklar vücudu destekleyen ve kas – eklem bölgelerinin rahatlamasını sağladıkları için temel olarak dinlendirici bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Bu yüzden lateks yatakların ağrı yapması yukarıdaki şartlar dahilinde oluşmaktadır.

Lateks Yatağın Faydaları Ve Kimler Tercih Etmeli?” yazımızı hemen incele.

Lateks Yatakların Fiyatları Çok Yüksek

Lateks yataklar hakkında sık dile gelen şikayetlerden birisi de lateks yatakların fiyatlarının yüksek olmasıdır. Esasında iyi bir uyku için yüksek kalite malzeme ve özenli işçilik gerekmektedir. Ancak lateks yataklar son zamanlarda popüler oldukları için piyasa içerisinde maliyeti düşürmek amacıyla sentetik malzemeden üretilen ve ortopedik özellikler taşımayan lateks yataklar satışa sunulmaktadır. Bu yataklar ile kıyaslandığında doğal içeriğe sahip olan lateks yataklar pahalı olmaktadır ancak sağladığı yararlar ile diğer modellere göre öne çıkmaktadır.

Uyku, insan yaşamının üçte biri gibi önemli bir bölümünü kapsadığı için yatak konusunda ucuzluk aramak demek, uyku kalitesinden ödün vermek anlamına gelmektedir. Nitelikli ve kesintisiz bir uyku için doğal, yüksek kalite ve özenli işçilik ile üretilen lateks modellerimizi tercih edebilirsiniz..

Lateks yatak seçmeden önce bu yazımıza da göz atın : ”Lateks Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 12 Püf Noktası

Paylaş:
Kategori:Lateks Yatak
Önceki Yazı
Artrit Hastaları Hangi Yatağı Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Tam Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir? Kimler Tercih Etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz