15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Şikayetleri Neler Oluyor ?

Lateks Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 12 Püf Noktası

Lateks yatak tercihleri, son zamanlarda oldukça artmıştır. Ancak yanlış bilgi ya da yanlış yönlendirme sonucunda lateks yataklar hakkında pek fazla detay bilinmemektedir. Uyku gibi önemli bir ihtiyacı karşılamak için yatak seçiminiz de doğru olmalıdır. Bundan hareketle lateks yataklar hakkında bilmeniz gereke 12 şey sizin için hazırlandı.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları 

1. Lateks Nedir?

Lateksin ne olduğunu bilmeniz, lateks yatak seçerken de önem taşımaktadır. Lateksler, tropikal iklimde yetişen kauçuk ağacından özel yöntemler ile üretilmektedir. Bu özel yöntem, kauçuk ağacının gövdesinde çentik açmayı ve buradan öz sütünün alınmasını içermektedir. Toplanan bu özler daha sonra hava ile temas neticesinde sertleştirilir ve yapılan müdahale sonrasında blok haline getirilirler. Lateks yataklarda kullanılan lateks malzeme de bunu temel almaktadır. Ancak bahsedileceği gibi lateks özelliklerini ne kadar taşıyıp taşımadığına dikkat etmeniz gerekmektedir.

2. Lateks Yatak Nedir?

Lateks yatak, konforlu bir şekilde uyumak isteyenler için lateks malzemesinden üretilen ve doğal yöntemler kullanılan yatak çeşididir. Eğer rahat bir uyku uyumak istiyorsanız, bedeninizdeki başta kaslar olmak üzere fiziksel rahatsızlığı engellemek istiyorsanız lateks yataklar sizin için oldukça faydalı olacaktır. 

Lateks Yatak Nedir? Lateks Yatak Nasıl Olmalı?” yazımızdan lateks yatak hakkında merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz.

3. Lateks Yataklar Sağlıklıdır

Lateks yataklar doğal malzemesi sayesinde sağlık koşulları için oldukça elverişlidir. Sert kimyasallar içermezler ve bu yüzden yatağı kullanan kişiye herhangi bir kimyasal etkisine maruz bırakmazlar. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise bazı firmaların doğal lateks kullanmamaları sonucunda oluşan sentetik lateks yataklara dikkat edilmesi gerektiğidir.

Peki sağlıklı yatağı nasıl anlayabilirsiniz? Sorunuzun cevabı yazımızda ”En sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı?”.

4. Lateks Yatak Seçerken Doğal ya da Sentetik Olmasına Dikkat Edin

Lateks, sözü edildiği üzere kauçuk ağacının özünden yapılan ve tamamen doğal içeriğe sahip bir maddedir. Ancak çoğu yatak firması, fiyatları düşürmek adına doğal olan lateksi değil, fabrikada üretilmiş sentetik lateksi kullanmaktadır. Yatak alırken lateksin doğal mı yolsa lateksit mi olduğuna mutlaka dikkat edilmelidir. Lateksit, petrol bazlı sünger malzemeye denilmektedir ve bu yüzden sağlık açısından oldukça zararlıdır. 

5. Özel Kesim Lateksit’ten Uzak Durun

Lateksit bilindiği üzere sentetik lateksin adıdır ve doğal lateks ile hiçbir benzerliği bulunmamaktadır. Sadece latekse benzetilmiş süngerdir. Bu durumda dikkat edilmesi gerektiği kadar özel kesim lateksit ifadelerine de dikkat etmek yerinde olacaktır. Bir pazarlama taktiği olarak, olumlu bir anlamla sunulan özek kesim lateksit, CNC kesimini vurgulamaktadır. Bir başka deyişle fabrikada yapılmış lateksitin yine fabrika koşullarında kesildiğini ifade etmektedir. Doğal olmayan latekslerin kullanılmasıyla hava geçirgenliği, alerji, vücudun dengesinin sağlanması gibi konularda sorun yaşayabilirsiniz.

6. Hava Kanallarının Olmasına Dikkat Edin

Bir yatağı önemli bir hale getiren konulardan birisi de hava dolaşımının olmasıdır. Eğer yatağın tasarımında hava dolaşımı etkin bir şekilde yapılmıyorsa rahatlık ve hijyen konusunda ciddi sorunlar oluşacaktır. Çünkü vücuttaki besinler enerji ve ısıya dönüşmektedir. Enerjinin fazla olduğu durumlarda da vücut bunu ısı olarak dışarıya atmaktadır. Koşarken vücudun ısınmasının nedeni, enerjinin yoğun olarak kullanılmasından kaynaklanmaktadır. WellMatt tarafından satışa sunulan doğal lateks yataklarda özel hava dolaşım kanalları bulunmaktadır. Bu nedenle yatağın hem hava alması ve fazla ısının atılması sağlanmaktadır. Eğer ısı yataktan atılmaz ise hem ısı yüzünden rahatsız bir uyku hem de yatakta zamana bağlı olarak yıpranmalar meydana gelecektir.

7. Uzun Ömürlü Kullanım Sunduğuna Dikkat Edin

Doğal olarak üretilen lateks yataklar, uzun ömürlü kullanım sunmaktadır. Bunda etkili olan sebepler; doğal içerik kullanılması, herhangi bir sert kimyasal kullanılmaması, süngeri yüzünden çökmelere ve yıpranmalara dayanıklı olması gibi sebepler sayılabilir. Doğal lateks yataklar bu konularda güvence verip çok uzun bir süre kullanmayı garanti etmektedirler.

8. Satıcı Üretim Sertifikasına Bakın

Satıcıların üretim sertifikaları hakkında bilgi sahibi olmanız, ne tür bir lateks yatak aldığınız konusunda fikir verecektir. Üretim sertifikaları, yatakların hangi koşullarda üretildiğini göstermektedir. Eğer üretim sertifikasında sert kimyasalların bulunduğu özellikler görürseniz, doğal bir lateks yatak almıyorsunuz demektir. Tedarikçi firmaların direk satın alacağınız firma adına yazılı sertifikası olup olmadığını sorgulayın. WellMatt Lateks malzemelerini adına kayıtlı sertifika ile almaktadır.

9. Lateks Yatakları Test Edin

Bir yatağın size uygun olup olmadığını hemen anlayamazsınız. Genelde yataklara alışma süreci 30 ile 60 gün arasındadır. Yatağın, önceki yataklardan farkını, vücudunuza olan etkisi ve nasıl bir uyku sunduğunun anlamak için bu sürenin geçmesi gerekmektedir. Ancak bundan sonra lateks yataklar için bir karar verebilirsiniz. WellMatt ürünleri için 120 günü kapsayacak değişim ve iade süresi tanımaktadır. Yataklarının kalitesinden emin olan firma, bu süre içerisinde herhangi bir sebepten memnun olunmaması halinde iade almaktadır. Böylece, yatak seçiminde iade için düşük süre veren firmalar için şüphe duyabilirsiniz. Çünkü bu durumda satılan yatağın tam olarak anlatılmadığı ya da rahat bir uykuya sebep olmayacağı gibi çıkarımlarda bulunabilirsiniz.

10. Anti Alerjik Özelliklerine Dikkat Edin

Yataklarda bir diğer önemli konu anti – alerjik özellikler taşımalarıdır. Çünkü yataklar, insan yaşamında oldukça fazla yer tutarlar. Her ne kadar sadece uyumak için kullanılıyor olsalar da uykuda geçirilen zaman göz önünde tutulursa, bir eşyanın ortalama kullanım süresinden epey yüksek oldukları fark edilecektir. Bu sebepten ötürü özellikle alerjisi olan kimselerin anti alerjik özellikler gösteren doğal lateks yatakları seçmeleri önem kazanmaktadır. Anti alerjik yataklar, yapıları gereği herhangi bir küf, mantar ya da bakteri oluşumuna izin vermezler, kullanılan malzeme ise doğal olduğu için alerjik tepkilerin verilmesinin önüne geçilir. Üstelik çoğu alerjisi olan insanın, kendi alerjilerinin ne olduğunu fark etmeleri oldukça zaman alabilir. Böylesi olayların önüne erkenden geçmek adına yatağınızın anti alerjik olması önem taşımaktadır.

11. Çift Kişilik Yatakta İki Kişilik Düşünün

Çift kişi olarak uyumak çoğu zaman sorunlara sebep olmaktadır. Bu sorunların başında da çiftlerden birisinin uyuma esnasındaki hareketleri sırasında partnerini uyandırması gelmektedir. Özellikle zor uyuyabilenler ve uyandıktan sonra uyuyamayanlar için epey sorun teşkil eden bu sorun doğal lateks yataklar ile ortadan kalkmaktadır. Çünkü doğal lateks yataklar, hareket dalgalanmalarını en aza indirgeyerek, çiftlerin birbirlerinden rahatsız olmalarının önüne geçmektedir. Bu sayede sürekli hareket eden bir eşinizin olması durumunda bile yatağın sunmuş olduğu konfor nedeniyle herhangi bir uyanma yaşamazsınız. Bu sebepten ötürü yatağı iki kişi kullanacaklar, yatağın doğal lateks olmasına dikkat etmelidirler.

Çift kişilik hakkında daha ayrıntılı bilgi için :”Çift Kişilik Yatak Fiyatları Ve Modelleri” yazımıza göz atın.

12. Fiyat Karşılaştırması Yapın

Lateks yataklar piyasada farklı fiyatlara satılmaktadır. Yatağı almadan önce fiyat araştırması yapmak yararlı olacaktır ancak fiyatların doğru bir şekilde karşılaştırılması gerekmektedir. Çoğu firma doğal lateks yerine sentetik lateks kullandığı için fiyatları aşağıda tutmaktadır. Ya da yüzde oranları üzerinden lateks kullandığı için yine fiyatları düşük tutabilmektedir. Örneğin yüzde 25 oranında latekse sahip yataklar bile tamamı lateks yatak olarak satışa sunulabilmektedir. Yatak gibi önemli bir eşyanın seçiminde fiyatı değil, sunmuş olduğu performansı göz önünde tutmalısınız. Doğal lateks yataklar, yapılışları ve malzemelerinin temini nedeniyle düşük fiyatlara satılamamaktadır. Eğer düşük fiyata satışa sunulan ürünler hakkında bir araştırma yapacak olursanız, satılan yatağın doğal lateks olmadığını kısa sürede içerisinde anlayabilirsiniz. 

Tüm bu konulara dikkat edilmesi halinde, sizin için en uygun olacak doğal lateks yatağı seçmeniz mümkün olacaktır.

Lateks Yatak Fiyatları hakkında daha fazla bilgi için şu yazımızı inceleyin: ”Lateks Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

Paylaş:
Kategori:Genel, Lateks Yatak
Önceki Yazı
Lateks Yatağın Özellikleri Neler ?
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Şikayetleri Neler Oluyor ?

0 Yorum

Yorum Yaz