15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En uygun lateks yatak nasıl seçilir ?
Sonraki Yazı
Fibromiyalji Hastalığı Olanlar Hangi Yatağı Tercih Etmeli?

En uygun visco yatak nasıl seçilir?

Uyku konforunuz kaliteli bir uyku için oldukça önemlidir. En başta sağlığınız için rahat ve düzenli bir uykuya ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu yüzden uykunuzu iyi bir şekilde geçirmenizi sağlayacak en önemli kriter, doğru yatak tercihi yapmanızdır. Visco yataklar son zamanlarda artan popülerlikleri göz önünde tutulursa, iyi bir uyku deneyimi için öne çıkmaktadır. Ancak yataklar kişiye özel olarak seçildikleri için kendinize uygun olan visco yatağı seçmeniz, bu süreçte oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Doğru Yatak Seçimi Neden Önemlidir?

Doğru yatak seçmeniz sağlıklı ve kesintisiz uyumanız için gereken ilk koşuldur denebilir. Uyku insan yaşamında önemli bir yer kaplar ve uykunuzu tam alamadığınızda kendinizi yorgun, bitkin, enerjisi düşük olarak hissedebilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek ve fiziksel ile zihinsel olarak yenilenmeniz için iyi bir uyku oldukça önemlidir. İyi bir uyku içinse her şeyden öte yatağınızı buna göre seçmeniz gerekmektedir. Kötü bir gece uykusu, sizin üzerinizde olumsuz etkilere sebep olacağı için uygun olan yatağı seçmek için gereken dikkati göstermeniz gerekir. Aslında gün boyunca yaşanılan pek çok sorun kaliteli bir uykunun olmamasından ileri gelmektedir. İyi bir şekilde uyumadığınızda beyin fonksiyonlarınız ile fiziksel gelişiminiz olumsuz etkileneceği için bunun yansıması da gün içerisindeki eylemlerinize yansımaktadır. Aslında iyi bir gece uykusu, sizi gün içinde enerjik yapacak, dinç kılacak ve uykunuzun gelmemesine sebep olacaktır. Sıklıkla, gün içinde ağırlaşmanız ve uykunuzun gelmesi, geceleyin kaliteli bir şekilde uyumamanızdan kaynaklanmaktadır.

İyi bir uyku için WellMatt tarafından sunulan visco yataklar, uyku sorununuzu çözerek, rahatlatıcı şekilde uyumanızı sağlayacaktır.

Visco Yatağın Sağlık Üzerindeki Etkisi Nedir?” yazımızı okuyarak daha ayrıntılı bilgi edinin.

Visco Nedir? Visco Yatak Özellikleri Nedir?

Visco, özel olarak NASA tarafından astronotların uzayda geçirecekleri sürede fiziksel ağrılar yaşamamaları için geliştirilmiş bir maddedir. Bu maddenin ince katmanlar halinde kullanılarak sünger ile buluşmasından visco yatak üretilmektedir. Visco yataklar, yumuşaklığı, vücudu saran yapısı ve destekleyici özelliği sayesinde rahat bir uyku uyumak isteyenlerin sık tercih ettiği yataklardan olmaktadır. Vücudu saran visco yataklar, omuriliği destekler ve bu sayede ağrıların azaltılmasına yardımcı olurlar. Visco yataklar aynı zamanda sağlık koşulları için tamamen elverişli olup herhangi bir alerji durumuna karşı da koruma sağlamaktadır. Visco yataklar aynı zamanda kullanılan malzemenin dayanıklılığı sebebiyle uzun süreli kullanıma sahiptirler. Herhangi bir çökme ya da deforme olma durumlarına karşı direnç gösterirler.

Visco Yatağın özelliklerine bu yazımızdan ulaşabilirsiniz:” Visco Yatağın Özellikleri Neler?

Visco Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Visco yatak seçiminde en önemli konu, kendi kişisel özelliklerinize uygun olan yatağı seçmektir. Bir başka deyişle visco, akıllı dokusu sebebiyle kullanıcısını zamanla tanıma özelliği gösterir ve onun ısısı ile ağırlığına kendisini hazırlar. Bu sebeple, visco yatak seçerken kişisel özellikler ön planda tutulmalıdır. Bu kapsamda;

1. Visco Yatak Seçerken Dönme Sürenizi Göz Önünde Tutun

Yatak seçimindeki kritik noktalardan birisi uyku alışkanlığıdır. Uyku alışkanlığı ile kast edilen, kişinin uykusu sırasında nasıl hareketler yaptığıdır. Bu doğrultuda iki şekilde uyku alışkanlığı mevcuttur; ilki dönerek uyuma alışkanlığı, diğeri ise sabit uyuma alışkanlığını içermektedir. Uyuma sırasında eğer çok sık dönüyorsanız, bu yataktan kaynaklanabilmektedir. Rahatsız bir yatak seçimi yapmışsanız, vücudunuz rahatlayacağı pozisyonu bulasıya kadar dönmektedir. Aynı şekilde dönme ihtiyacı sağlık gereksinimlerinden de kaynaklanıyor olabilir. Çünkü uyku esnasında ağırlık verilen kısımda bir ağrı oluşursa, vücut bunu geçiştirmek adına başka pozisyona geçecektir. Tüm bu durumlar göz önünde tutularak dönme alışkanlığınız hâlâ devam ediyorsa, visco yataklar içe göçen yapısı sebebiyle dönüşleri azaltabilirler. Vücudun tam şeklini alan ve en ideal uyku pozisyonunu sunan visco yataklarda, dönme hareketleri istemsizce azalacaktır. Çünkü dönüşler sert yataklarda daha rahat oluşmaktadır. Visco yataklarda ise vücudu desteklemesi sayesinde istemsiz dönüşlerin önüne geçilmektedir. Buna bağlı olarak sabit uyuma alışkanlığınız varsa, visco yataklar bu durumda da en ideal seçim olarak öne çıkmaktadır. Vücudu saran yapısı nedeniyle visco yataklar, sabit halde uyunması durumlarında herhangi bir sağlık sorununun oluşmasının önüne geçerler. Genelde sabit halde uyumanın uyuşukluk başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını tetiklediği bilinmektedir. Ancak visco yataklardaki yumuşaklık nedeniyle uzun süreler aynı pozisyonda yatılsa bile herhangi bir sağlık sorunu oluşmamaktadır.

2. Uyku Pozisyonunuza Göre Karar Verin

Herkesin uyku pozisyonu farklılık göstermektedir. Kimileri sırt üstü rahat uyuyabilirken, kimileri de yan rahat bir uyku uyumaktadır. Bu durum tamamen kişisel alışkanlıklardan ileri gelmektedir. Böylece, kendi uyku pozisyonunuzu temel alarak visco yatak seçimini yapabilirsiniz. Visco yataklar özel yapıları sayesinde hem sırt üstü hem de yan uyumaya olanak sağlarlar. Vücudu kavraması ve omurgayı düz tutması nedeniyle sırt üstü ya da yan yatış pozisyonu için visco yataklar öne çıkmaktadır. Uyku pozisyonu, iyi bir uyku için önemli etmenlerden birisidir. Sabahları yorgun kalkmanın öne çıkan sebeplerinden birisi yanlış uyku pozisyonu almak daha doğru bir ifade ile yatağınızın pozisyonunuza uyum sağlayamamış olmasıdır. Visco yataklar yüzüstü uyuyanlar için tavsiye edilmez. Malzeme yapısı gereği yüzüstü yattığınıza göğüs ve bel kısmınız ağırlıkla daha fazla içe gömülür. Buda omuriliğinizin olması gereken düz eğriden çıkmasına neden olur. Yani omuirliğiniz öne doğru kavis alr. Haliyle sabahları bel ağrısı ile kalkmanız olasıdır. Wellmatt tarafından sunulan visco yataklar ise vücudu kavramaları ve omuriliği düz bir pozisyonda tutmaları sebebiyle kas, eklem gibi ağrıların önüne geçmektedir. Böylece bu tür ağrılarınız bulunuyorsa visco yatağı seçebilirsiniz.

3. Yatağa Kilonuza Göre Karar Verin

Yatak yumuşaklığı ya da sertliği sadece kişisel zevklerden ötürü oluşmamaktadır. Aslında yatak sertliği ya da yumuşaklığı iyi bir uyku için oldukça önemli bir kriterdir. Buna göre kilolu kişilerin kendi uygun yoğunluk ve kalınlıkta visco seçmesi gereklidir. Kilonuz le uyumlu kalınlıkta bir ürün seçmezseniz malzeminin ezip altta destekleyici HR süngere temas ihtimaliniz artar. Haliyle yatak size sert ve rahatsı gelir. Kilonuza uygun visco modelleri için WellMatt uyku danışmanları ile görüşerek bilgi alabilirsiniz. 

4. Dinlendirici Bir Uyku İstediğinize Karar Verin

Visco yataklar yumuşaklık hissi verdiği için en konforlu uykunun gerçekleşmesi adına tasarlanmaktadır. Bu yüzden, rahat bir uyku uyumak istiyorsanız visco yatakları seçebilirsiniz. Visco yataklar hava alan gözenekleri sayesinde kötü kokuların oluşmasını engeller, vücut ısısının dengede olmasını sağlar ve vücudun doğru bir pozisyonda uyumasını teşvik ederler. Bu sebeple uykunuzla ilgili sorunlarınız varsa, visco yataklar sizin için ideal olan yatak tercihini sunmaktadır.

5. Viscojel Özelliği Olduğuna Dikkat Edin

Çoğu visco yatak, özel süngeri ile değil yaylı yatakların üzerine katman olarak kullanılmasından oluşmaktadır. Bu durumda başta kötü kokular, bel ağrıları, terletme gibi durumlara sebep olmaktadır. Wellmatt tarafından tüm visco modellerinde kullanılan ferahlatan yapıya sahip viscojel sayesinde bu tür olumsuz durumların önüne geçersiniz. Rahat ve ferah bir uyku için yatağınızda viscojelin olduğuna mutlaka dikkat etmeniz gerekir.

6. Sabırlı Olun

Yeni bir yatağa alışma süresi 30 ile 60 gün arasındadır. Bu yüzden visco yatağınızı kullanmaya başladıktan sonra alışmanız için süre tanımalısınız. Geçen süre içerisinde visco yatağın avantajlarını görmeye başlayacaksınız. Aynı zamanda Wellmatt yatağa alışamamanız durumunda 120 güne varan süreler ile değişim ve iade olanağı sunmaktadır.

7. Müşteri Temsilcisinden Destek Alın

Visco yatağınızı seçerken Wellmatt Uyku Danışmanlarından destek almanız oldukça önemlidir. Bu sayede, kişisel özellikleriniz göz önünde tutularak sizin en doğru visco yatağı seçmenize yardımcı olunacaktır. Aynı zamanda yatakla ilgili tüm sorunlarınızı da yöneltme imkanınız bulunmaktadır.

Visco yatağınızı seçmeden önce bu yazımıza da göz atabilirsiniz:”Hangi Visco Yataklar Tavsiye Edilir?”.

Paylaş:
Kategori:Genel, Visco Yatak
Önceki Yazı
En uygun lateks yatak nasıl seçilir ?
Sonraki Yazı
Fibromiyalji Hastalığı Olanlar Hangi Yatağı Tercih Etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz