15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En Uygun Visco Yatağa Nasıl Karar Verirsiniz?
Sonraki Yazı
Visco Yatağın Sağlık Üzerindeki Etkisi Nedir?

Hangi Visco Yataklar Tavsiye Edilir?

Visco yatak tercihi için farklı modeller ile sunduğumuz yatak çeşitleri arasından rahat ve dinlendirici bir uyku için seçim yapabilirsiniz. Özel olarak tasarlanan visco yatak modelleri son zamanlarda geniş kesimlerin kesintisiz uyku deneyimi yaşamak için tercih ettikleri yataklar arasında yer almaktadır. Visco yataklar sayesinde hem dinlendirici hem de kolay bir şekilde uyku konforu bulabileceğiniz yataklara sahip olabilirsiniz. Ancak bunun için visco yatak tavsiyeleri doğru yatağı tercih etmeniz için yararlı olacaktır.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Visco Yataklar ve Özellikleri Nedir?

Visco yataklar en genel tanımı ile son yıllarda rahat ve dinlendirici bir uyku deneyimi yaşamak isteyen kimseler tarafından tercih edilen yataklara denilmektedir. Visco elastik denilen özel bir malzemeden yapılan visco yataklar, vücut şeklini alan yataklar olmaları nedeniyle akıllı yataklar olarak da bilinmektedirler. Visco yatakların diğer bir dikkat çeken tarafı ise özellikle uzun süreli kullanıma olanak vermeleri ve kolayca deforme olmamalarıdır.

Visco elastik malzeme tarihçe olarak yirminci yüzyılın ortalarında NASA tarafından bulunmuştur. Temel amacı astronotların daha konforlu bir uzay yolculuğu deneyimi yaşamaları olan visco elastik malzeme bu alanda başarılı olunca diğer alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle yataklarda kullanılmaya başlanması ile birlikte son derece konforlu ve rahat özellikler sunması amacıyla popüler hale gelen visco yataklar, vücudun ihtiyaç duyduğu kesintisiz uyku deneyimini başarı ile sağlamaktadırlar.

Visco Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin: “Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?“.

Visco yatakların genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Visco yatakların en büyük özelliği vücudun şeklini alan bir yapıya sahip olmalarıdır. Vücut şeklini alan yapıları sayesinde kan dolaşımının normal olmasını ve aynı zamanda da kas – eklem gibi ağrıların önüne geçilmesini veya azalmasını sağlarlar. Vücut şeklini alması ile birlikte vücut üzerinde belirli bölgelerde basınç oluşmamaktadır. Basınç oluşmadığı için kas ve eklemler uyku esnasında gevşemekte ve yenilenmektedirler. Böylece çeşitli bel, sırt, boyun ve omuz gibi ağrılardan şikayetçi olanlar için visco yataklar sağlıklı bir uyku sunmaktadırlar.
  • Visco yatakların “akıllı yatak” şeklinde adlandırılmasını açık hücreli yapısı sağlamaktadır. Akıllı yatak ifadesinden kasıt yatağı kullanan kişinin zamanla vücut özelliklerini tanıyor hale gelmesidir. Vücut özelliklerinin tanınması ile birlikte uyku esnasında kişinin daha rahat doğru pozisyonu bulmasına, kolay hareket etmesine ve kesintisiz bir şekilde uyumasını temin etmektedir.
  • Açık hücreli yapı aynı zamanda yatağın ferah ve havadar olmasını da sağlamaktadır. Bu sayede ısıdan kaynaklı uyku sorunları yaşanmamaktadır. Visco yataklar ise yaygın kanı aşırı terletme yaptıklarıdır. Ancak bu durum düşük kalite malzemeden üretilen visco yataklar için geçerlidir. Visco yatakların popüler olmasından kaynaklı piyasada pek çok visco modeli bulunmaktadır. Bu modellerin çoğunda ise düşük kalite malzeme yüzünden sağlık açısından çeşitli riskler bulunmaktadır. Bu risklerin başında ise aşırı terletme sorunu gelmektedir. WellMatt olarak sunduğumuz visco yataklarda ise ViscoJel kullanarak çok konforlu ve ferah bir şekilde uyunmasının yanı sıra aynı zamanda ısı dengesinin de sabit olmasını sağlıyoruz. ViscoJel ile üretilen visco yataklar aşırı ısınma ya da soğuma durumlara karşı koruma sağlamakta, böylece kişinin ısı dengesinin sabit kalarak havadar bir şekilde uyunmasını temin etmektedir. Yani ViscoJel ile üretilen visco yataklar vücut ısısını dengeleyerek ferah bir uyku ortamı sunar.
  • Geleneksel yataklar kapalı devre yani çıkarılabilir kılıfı olmadığından hava alan bir yapıya sahip olmadığından iç kısımlarda çeşitli küf,bakteri ve mantarların üremesi olasıdır. Açık hücreli yapısı nedeniyle visco yataklarda ise bu türden rahatsız edici oluşumların önüne geçilmektedir. Özellikle alerjik reaksiyonları olan kimseler için visco yataklardaki bu durum son derece önemlidir.

Sadece Visco İsteyenlere

Visco yatak tercihinde sadece visco tercih etmek isteyenler  WellMatt olarak sunduğumuz sadece ViscoJel’den üretilmiş yatakları tercih edebilirler. Bu yataklarda her mevsim rahat edilmesi için milyonlarca hava kanalının olduğu ferahlatıcı yapı bulunmaktadır. Aynı zamanda yüzey kumaşı da fermuarlı ve yıkabilir özelliklere sahiptir. Visco yataklarda dolgu malzemesi olarak ana malzeme sünger kullanılmaktadır. Bu dolgu malzemesinin visco yataklarda kullanılması gerekmektedir çünkü visco yataklar yapıları gereği vücut yapısını alan bir özelliğe sahip oldukları için tamamen visco olan bir yatakta uyumak mümkün olmamaktadır. Visconun vücut şeklini alan yapısından dolayı tek başına kullanılması sağlıksız sonuçlar yaratacağı için mutlaka destekleyici sünger yatak içine eklenmelidir. Kullandığımız destekleyici süngerler hem hava kanallarına hem de yüksek yoğunluğa sahiptirler. Böylece çok uzun süreler bile rahatlıkla kullanılabilmektedirler. Yaylı yataklarda görülmeyen özellik olan fermuar sistemi sayesinde ise rahatlıkla yatağın temizliği ve havalandırılması yapılabilmektedir.

Sadece visco yatak isteyenler ise katman boyutuna göre tercihte bulunabilirler. En az 2 cm kalınlığından başlayan visco katmanları vücut şeklini alma özelliği göstermektedirler ve katman yoğunluğu ne kadar fazla olursa o denli yarar sağlanmaktadır. Genel itibariyle kilolu kimseler yüksek katmanlara sahip visco yatakları, zayıf kimseler ise daha az katmana sahip visco modellerini tercih edebilirler. Visco katmanları sayesinde omurga eğrisi dik kalmakta ve harika uyku ortamı oluşmaktadır.

Visco’yu Doğallık ile Taçlandırmak İsteyenlere

Visco malzemesini yeterli bulmayanlar ancak viscodan yararlanmak isteyenler için de visco lateks malzemeden yapılan Viscolat modellerini sunuyoruz. Bu sayede visco ve lateksin eşsiz birleşimi ile oluşan harika bir yatağa sahip olabilirsiniz.

Lateks, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağaçlarından elde edilmektedir. Yılın belirli dönemlerinde ağacın gövdesinden özel yöntemler ile süt renginde bir sıvı elde edilmektedir. Bu sıvı, özel yöntemler ile birlikte blok haline getirilip yataklarda kullanılmaktadır. Lateks, yapı olarak geniş hava gözeneklerine sahip, aynı zamanda da son derece dayanıklı ve vücut ağırlığını dengeleyen özelliklere sahiptir. Lateks yatakların bir diğer en önemli avantajı ise tamamen doğal olmasıdır. Ancak piyasa koşullarında maliyeti düşürmek amacıyla ucuza satılan lateks yatakların neredeyse tamamı fabrika tipi, başka bir deyişle sentetik lateks kullanmaktadırlar. Sentetik lateks malzemesi ise gerçek lateksin sunmuş olduğu yararlardan hiçbirisini sunmamaktadır. Bu yüzden lateks yatak tercihlerinde tamamen doğal içeriğe sahip olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

WellMatt olarak visco jel ile birlikte sunduğumuz Viscolat modellerinin hepsinde doğal lateks kullanılmakta olup visco ile harika uyum sağlamaları nedeniyle son derece konforlu, ferah ve güzel uykular sunmaktadırlar. Bu modeller eklem ve kas ağrılarınızı indirger ve vücudunuzun doğru pozisyonu almasını sağlar. Lateks malzemenin bir diğer önemli özelliği ise biçimini çok yüksek basınçlarda bile muhafaza etmesidir. Bu durumda uzun yıllar kullanıma olanak tanımaktadır. Lateks malzemesi aynı zamanda alerjik tepkimesi olan kimselerin de gönül rahatlığıyla kullanabileceği, ısı dengesinin de harika olduğu yatakları oluşturmaktadır.

Bu koşulları göz önünde tutarak kaliteli ve sağlıklı bir şekilde uyumak isteyen visco yatakları tercih edebilirsiniz. Visco yatak konusunda temel kriterleriniz şu maddeler olmalıdır;

  • Isı dengesinin sağlandığı ViscoJel kullanılması,
  • Açık hücreli yapıya sahip olması,
  • Dolgu malzemesi olarak dayanıklı süngerin kullanılması,
  • Yıkabilir özellikler göstermesi.

Bu kriterleri WellMatt olarak tüm visco modellerimizde sunuyor ve harika bir uyku deneyimi yaşamanız için gereken özellikleri temin ediyoruz. Ancak yatak seçiminde fiziksel özellikler göz ardı edilmemesi gereken noktalardır. Bu noktaların göz ardı edilmesi ile beraber yanlış yatağı seçebilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek için WellMatt uyku danışmanı ile istediğiniz zaman iletişim kurabilir ve onun yönlendirmesi ile doğru visco yatağınıza hızlıca kavuşabilirsiniz.

Visco hakkında daha ayrıntılı bilgi için:”Visco Yatağın Sağlık Üzerindeki Etkisi Nedir?”.

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
En Uygun Visco Yatağa Nasıl Karar Verirsiniz?
Sonraki Yazı
Visco Yatağın Sağlık Üzerindeki Etkisi Nedir?

0 Yorum

Yorum Yaz