15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Hangi Visco Yataklar Tavsiye Edilir?
Sonraki Yazı
Visco Yatak Mı Lateks Yatak Mı?

Visco Yatağın Sağlık Üzerindeki Etkisi Nedir?

Visco yataklar son zamanlarda sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde uyumak isteyenlerin en çok tercih ettikleri yataklar arasında yer almaktadır. Visco elastik denilen özel bir malzemeden üretilen visco yataklar, hem ekonomik hem de sağlıklı bir şekilde uyumak isteyenlerin en sık tercih ettikleri yataklar arasında öne çıkmaktadır. Ancak visco yatakların sık tercih ediliyor olmasına rağmen sağlık üzerine etkileri tam olarak bilinmemektedir. Bu yüzden visco yatağın sağlık üzerindeki etkileri bilinmesi halinde daha bilinçli bir şekilde uyumak mümkün olacaktır.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Visco Yataklar Nasıl Üretiliyor?

Visco yatakların en temel malzemesi, visco elastik denilen ve NASA tarafından geliştirilmiş özel bir maddedir. Visco elastik malzemesi temelde uzay yolculuğuna çıkan astronotların yolcukları esnasında uzun süreler boyunca sabit halde kalmalarından ötürü çeşitli kas ve eklem ağrıları yaşamalarının önüne geçmek amacıyla hazırlanmıştır. Astronotlar üzerinde kullanılmasıyla birlikte olumlu sonuçlar veren visco yataklar, kısa süreler içerisinde diğer alanlarda da tercih edilmiştir.

Yataklarda kullanılması ile birlikte son derece konforlu ve rahat bir şekilde uyumayı sağlayan visco yataklar, bu bakımdan her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Visco yatakların en temel özellikleri vücudun kıvrımlarını desteklemeleri nedeniyle bedeni sarması ve vücut ağırlıklarını dengeli bir şekilde dağıtmalarıdır. Vücut ağırlığı dengeli olarak dağıldığı için yatak tarafından bir basınç hissedilmez ve uyku kalitesi artar.

Visco Yatak Özellikleri Nelerdir?

Visco yatak özellikleri ön plana çıkan özellik  onların açık hücreli yapıya sahip olmalarıdır. Visco yataklar genel olarak akıllı yatak olarak bilinmektedir. Onlara bu ifadenin verilmesinde etken olan durum, yatan kişinin vücut özelliklerini ve hareketlerini benimsiyor oluşlarıdır. Bu sayede uzun vadede kişinin en rahat yattığı pozisyonu bulmasına yardımcı olmakta, aynı zamanda da çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasını engellemektedir. Visco yataklar aynı zamanda hareket dağıtıcı özelliğine de sahip oluşları yüzünden kişilerin rahat bir şekilde uyku esnasında hareket etmelerine imkân vermektedirler. Bu öne çıkan özelliklerinin yanı sıra visco yataklar pek çok konuda daha rahat ve sağlıklı uyuma deneyimi sağlamaktadırlar.

Visco Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin: “Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?“.

Visco Yatakların Sağlığa Etkisi Nedir?

Visco yatakların sağlığa etkisi birden fazla başlık altında incelenebilmektedir;

  • Visco yatakların en belirgin özelliği vücut şeklini almalarıdır. Vücudun şeklini almaları ile birlikte dinlendirici ve rahatlatıcı bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Bu sayede vücut ağırlığı yatağa eşit bir şekilde dağılmaktadır. Geleneksel ya da yaylı yataklarda genelde vücut ağırlığı belirli bir nokta üzerinde toplanmaktadır. Bu bölümler ise omuz ya da kalça bölgeleri olmaktadır. Uyku esnasında sürekli bu bölgelerde ağırlık oluştuğu için kişinin dinlendirici bir şekilde uyuması engellenmekte, uyandıktan sonra ise çeşitli ağrılar oluşmasına neden olmaktadır. Visco yataklar hiçbir bölgenin fazla ağırlığa maruz kalmamasını sağlayarak, kan dolaşımını hızlandırır, vücuda hafif bir baskı sağlayarak doğru pozisyonu almasına yardımcı olurlar.
  • Visco yataklar özel yapıları sayesinde omuriliğin desteklenmesini sağlamaktadırlar. Ancak bu durum sadece yetişkinler için geçerlidir. Visco yataklar bebekler ve gelişim çağındaki çocuklar için tavsiye edilmemektedir. Çünkü bebek ve çocukların henüz kas ve eklem yapılarının gelişimleri tamamlanmadığı için yatak tarafından belirli bir baskı görmeleri gerekmektedir. Başka bir ifade ile eklem ve kemiklerinin doğru pozisyonu bulması için yatağın kendilerine doğru pozisyonu destekleyici özelliğinin bulunması gerekir. Visco yataklar ise üzerlerindeki ağırlığın şeklini aldıkları için bebek ve çocuklar için doğru olan pozisyonları almalarına yardımcı olmazlar.
  • Alerjik reaksiyonlar özellikle bu konuda hassas olan kimseler için yatak tercihinde son derece etkili olmaktadır. Kötü ya da ucuz malzemeden yapılmış yataklar kişilerde alerjik tepkimelerin oluşmasına neden olmaktadır. Ancak WellMatt olarak sunduğumuz visco yataklar nefes alan yapıya sahiptirler. Bu sayede küf, mantar, bakteri gibi oluşumların önüne geçilir ve yatak sürekli ferahlık sağlar. Aynı zamanda geleneksel yataklarda sık görülen kötü kokular da yine visco yatakların özel yapısı dolayısıyla bu yataklarda görülmemektedir.
  • Visco yataklar için sık ifade edilen ısı sorunlarının olması ancak düşük malzeme kullanılan visco yataklar için geçerlidir. WellMatt olarak sunduğumuz visco yataklarda ViscoJel adında özel bir malzeme kullanılmaktadır. Bu malzeme açık hücreli yapıya sahiptir ve yatağın sürekli nefes almasını sağlamaktadır. Böylece aşırı ısınma ya da aşırı üşüme sorunlarının önüne geçilerek yatağın ısısının sürekli sabit olmasını özel jel sağlamaktadır.
  • Visco yataklar omurilik, bel, sırt ağrıları gibi çeşitli sancılardan şikayetçi olan kimseler için özellikle destekleyici yapıları sayesinde yarar göstermektedir. Vücudun şeklini alan yapıları sayesinde vücut için ağrı oluşturmayacak ve dinlendirici özellikler gösterecek en doğru pozisyonun alınmasını sağlamakta, aynı zamanda mevcut sancıların da giderilmesine yardımcı olmaktadır. Yaygın görülen uyku sorunları genelde kişinin kendisinden değil yanlış tercih edilmiş yataklardan kaynaklanmaktadır. Uyku, insan ömrünün üçte birini kapsayan bir süreç olduğu için oldukça önemli bir yere sahiptir. Kişiye uygun olmayan yatak seçimi nedeniyle eklem ve kas ağrıları başta olmak üzere birçok sorun yaşanabilmektedir. Yanlış yataklar, vücudun yanlış pozisyon almasına, kan dolaşımının az olmasına, kasların gerilmesine sebep olmakta, bu yüzden de ağrılar görülmektedir. Visco yataklar tüm bu rahatsızlıklara karşı etkin bir çözüm sunmaktadır.
  • Uyuma zorluklarının başında eşlerden birinin devamlı hareket ederek diğerini rahatsız etmesi gelmektedir. Vücut ağırlığının eşit olarak dağıtılmadığı yataklarda her hareket dalgalanmaya neden olmaktadır. Bu durum ise diğer kişiyi rahatsız edip uykusundan uyandırmaktadır. Özellikle uzun vadede ciddi sorunlara neden olan bu durumdan visco yataklar sayesinde kurtulabilirsiniz. Visco yataklar hareket etkisini en aza indirgeyen özelliğe sahiptirler ve yatakta istenildiği kadar hareket oluşsun, hiçbir dalgalanma göstermezler. Bu da uyku sağlığı için oldukça önemli bir konu olarak öne çıkmaktadır.
  • Yine eşlerin çok rahatsız olduğu horlama sorunları visco yataklar ile en aza indirgenebilmektedir. Horlamanın oluşumu için pek çok neden bulunmasına karşılık en yaygın olarak görülen sebebi uyku esnasında rahat bir şekilde nefes alamama durumudur. Visco yataklar doğru pozisyonda uyumayı sağladıkları için horlama gibi uyku esnasında görülen çeşitli sorunların önüne geçerler. Böylece eşlerin daha dinlendirici ve kesintisiz bir şekilde uyumalarına neden olurlar.
  • Visco yataklar aynı zamanda kilo sorunu olan kimselerin de aradıkları rahatlığı sunan yataklardır. Kilolu kimselerin ağırlıklarının dengelenmesi her türlü yatakta mümkün olmamaktadır. Özellikle yaylı yataklarda uyuyan kilolu kişiler yayların direnci yüzünden rahatsızlık yaşamakta, yaylı yatağın görünümü de kısa süreler içerisinde deforme olmaktadır. Visco yataklar yumuşak bir yüzey sundukları için kilolu kimselerin aradıkları rahatlığı onlara sunmaktadır.

Sağlıklı Visco Yatak Nasıl Seçilir?

Sağlıklı visco yatak seçimi için öncelikli olarak kilo ve yaş kriterlerine dikkat etmek gerekmektedir. Özellikle kilo konusuna dikkat etmeniz, alacağınız yatağın performansını etkileyecektir. Kilolu kimselerin orta ya da sert yüzey visco yataklarda uyumaları tavsiye edilmektedir. Aynı şekilde zayıf kimseler de yumuşak yüzeyleri tercih edebilirler. Bir diğer konu ise çeşitli ağrılarınızı göz önünde bulundurarak visco yatak tercihi yapabilirsiniz.

Kullanılan ViscoJel sayesinde sağlık için son derece elverişli hale gelmesine karşılık doğal içerik isteyenler lateks malzemeyle yapılan visco yatak modellerimize bakabilirler. Sağlığınız için en doğru kararı vermek için WellMatt uyku danışmanı ile istediğiniz her an iletişime geçebilirsiniz.

Yatağınızı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En Sağlıklı Yatak Nasıl Olmalı?”.

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
Hangi Visco Yataklar Tavsiye Edilir?
Sonraki Yazı
Visco Yatak Mı Lateks Yatak Mı?

0 Yorum

Yorum Yaz