15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Bebek Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?
Sonraki Yazı
En İyi Bebek Yataklarının Özellikleri

En İyi Bebek Yataklarında Ne Tür Malzemeler Kullanılıyor?

Bebeklerin ihtiyaç duydukları kesintisiz şekilde uyumaları için yatak seçimi önem taşımaktadır. Yanlış yataklar yüzünden bebeğinizin sağlığı açısından geri dönülmesi zor durumlara sebep olabilirsiniz. Çünkü bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi adına düzenli ve kesintisiz bir uykuya ihtiyaç duymaktadır. Fakat farklı sebeplerden uykusu bölünebileceği gibi en çok yanlış yatak seçiminden bebekler rahat bir şekilde uyuyamamaktadır. Onların bu durumun önüne geçmek için ise en iyi bebek yatakları seçiminde bulunmalısınız. En iyi bebek yataklarında kullanılan malzemeler bebeğinizin sağlığı ve kesintisiz şekilde uyuması için en ideal zemini sunmaktadırlar.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

En İyi Bebek Yataklarının Önemi Nedir?

En iyi bebek yatağı olarak adlandırılacak yataklar bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda, onun sağlıklı bir şekilde gelişimine elveren yataklara denilmektedir. Uyku her insan için önemli olsa da bebekler için ayrıca önemlidir, çünkü bebekler günde ortalama 18 saat kadar uyurlar. Bu uyku süresi onların zihinsel ve fiziksel gelişimlerinin tamamlanması adına önem taşımaktadır. Yeni doğan bebekler anne karnında gelişimlerini henüz tamamlamadan dünyaya geldikleri için uyku esnasında yaşamsal becerilerini geliştirirler. Bu yaşamsal beceriler hem şimdiki durumu hem de daha sonrası için oldukça önemli olan becerilerdir. Örneğin fizik ve motor becerilerinin gelişimi, bebeklerin özellikle ilk aylarda uykuları sonucunda gelişir. Uyku esnasında kaslar yenilenir, gelişir ve enerjiyi dönüştürürler. Ayrıca kemik yapısı da henüz cılız olduğu için uyku esnasında güçlenir, irileşir ve sağlamlaşır. Yeni doğan bebeklerin kemiklerini rahat bir şekilde oynatabilmeleri ya da esnek olmaları, kemik gelişimlerini henüz tamamlamadan doğmuş omlarından kaynaklanmaktadır. Bu bakımdan yataktan doğru destek alarak, kemik gelişimleri eksiksiz şekilde olmasını sağlayacak yatakların tercih edilmesi gerekir.

Aynı zamanda da zihinsel gelişimleri açısından da yatakların büyük bir önemi bulunmaktadır. Gün boyunca öğrendikleri bilgileri, özellikle gece uykusunda zihinlerine işleyen ve onları öğrenen, daha sonra ihtiyaç duyduklarında kullanan bebekler, bu evrenin kesintiye uğraması nedeniyle zihinsel becerilerini geliştirmek zorluk yaşamaktadır. Zorluk yaşadığında ise zihinsel becerilerin, öğrenme kolaylığı gibi durumlarda sorunlar oluşabilmektedir.

Her iki durumda da en iyi bebek yatakları önemi olarak şu noktalar sıralanabilir;

  • Bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimini desteklerler,
  • Kullanılan malzeme bakımından bebeğin sağlığı için hiçbir risk taşımazlar,
  • İdeal olan uyku zeminini ve düzlemini sunarlar,
  • Uyku sorunlarının önüne geçerler.
  • Omurilik gelişimleri için orta sert bir yapı sunar.

Bu durumlar nedeniyle bebeğiniz için en iyi yatağı seçmeli ve bu seçimizde de en çok kullanılan malzemeye dikkat etmeniz gerekir. Eğer yanlış malzemelerden yapılan bebek yataklarını tercih ederseniz yarar sağlamaktan çok bebeğinize zarar verebilirsiniz.

Bebek İçin Hangi Yatak Sağlıklıdır?” yazımızı inceleyerek karar verebilirsiniz.

En İyi Bebek Yataklarında Ne Tür Malzemeler Kullanılıyor?

En iyi bebek yataklarında tercih edilen malzemeler bebekleriniz için en ideal uyku düzlemini sunmak adına özenle seçilmektedir. Piyasada çok fazla bebek yatağı çeşidi bulunmasına karşılık, bebek yatağı seçerken kullanılan malzemenin içeriğine mutlaka bakmanız gerekmektedir. WellMatt olarak bebeklerinizin ideal şekilde uyumaları için en doğal ve işlevsel malzemeleri kullanıyoruz.

Bebek yatağı hakkında daha detaylı bilgi için:”Bebek İçin Yatak Özellikleri Nasıl Olmalı?”.

Kullandığımız bu malzemeler ise şu şekildedir;

  • Doğal Yün ve Doğal Pamuk; hava alan yapıları ve bebek için ideal sertliği sundukları açısından doğal yün ve pamuk kullandığımız yataklar özellikle yeni doğan bebekler için ideal yatak konumundadırlar. Yünün ve pamukların yurtdışından ithal edilmesi ve en özellikli olanların kullanılması nedeniyle bebeğiniz için ideal koşullarda uyuma zemini oluşmaktadır. Yün ve pamuk üzerinde özel olarak yaptığımız işlemler neticesinde kesintisiz bir şekilde uyuyabilmektedirler. Aynı zamanda yün ve pamuk doğal yapıları nedeniyle ısı dengesini sağlarlar ve kötü kokuların, bakteri ya da mantar gibi oluşumların da önüne geçerler. Yeni doğan bebekler için sunduğumuz Park Yataklar’da özellikle bu malzemeyi kullanıyoruz. Çünkü sadece süngerden oluşan yataklar, bebek ve çocuklarınız için tavsiye edilmemektedir. Temas edilen yüzeyde sadece sünger, visco ya da elyaf olması durumunda bu durum bebeğiniz için ciddi risklere sebep olabilmektedir. Bu bakımdan, sünger üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılmasını önermekteyiz.
  • Lateks; bebek yatakları için kullandığımız önemli malzemelerin başında lateks gelmektedir. Lateks yataklar, son derece özellikli olup ideal bir uyku için oldukça fazla avantaja sahiptirler. Lateks, tropik bir ağaç olan kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilip bloklar haline getirilmektedir. Blok işlemi sonrasında kavuştuğu yapısı sayesinde yatakta bu malzeme kullanıldığında vücudu destekleyen, kas ve kemik gelişimine yarar sağlayan, hava kanalları sayesine sürekli ferah bir yatak ortaya çıkmaktadır. Bebeğinizin özellikle kemik ve kas gelişiminin ilk dönemlerde çok önemli olduğunu bildiğimizden ötürü, lateks kalitesi sayesinde bebeğinizin sağlıklı bir şekilde uyumasını sağlıyoruz. Aynı zamanda lateks oldukça dayanıklı bir malzeme olup uzun süreli kullanıma sahiptir. Böylece kullanıma bağlı olarak yatakta hasarlar meydana gelmemektedir. Lateks için dikkat edilmesi gereken nokta doğal olmasıdır. Doğal olmayan lateks malzeme ihtiyacı doğru bir şekilde karşılamayacağının yanı sıra bebeğiniz için son derece zararlı da olabilir. Maliyeti düşürmek adına sentetik üretilen lateksler, özellikle ciltleri son derece hassas olan bebeğinizin kimyasal ile teması etmesini sağlayacağı için çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Ayrıca sentetik lateksler bir süre sonra formlarını da kaybettikleri için bu tür latekslerden uzak durmanız gerekir.
  • Doğal yapıştırıcılar; WellMatt olarak doğal içerik sunmaya özellikle bebek ve çocuk yataklarında oldukça dikkat ediyoruz. İçerik kadar üretim sürecinde de kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar kullandığımızdan ötürü bebeğiniz kimyasallar ile hiçbir şekilde temas etmemektedir.
  • Hindistan cevizi lifi; son derece özel bir içerik kapsamında sunduğumuz Hindistan cevizi lifi, yapısındaki özellikler nedeniyle bebeklerinizin en fazla yarar gördüğü malzeme olarak öne çıkmaktadır. Her bebek yatağımızda ısı dengesinin düzenli olmasına dikkat etmemize rağmen, Hindistan cevizi lifi doğal bir klima görevi için bu malzemeden üretilen yataklar ısı dengesi açısından daha da üstün olmaktadırlar. Lifin gözenekleri nedeniyle yatakta sürekli hava dolaşımı olmasının yanı sıra yazları serin, kışları ise sıcak bir ısı oluşmaktadır. Bu bakımdan özellikle bebeklerde ısı değişimlerine bağlı olarak görülen pek çok sorunun önüne geçilmekte ve onların ısı dengesinin bozulmasından kaynaklı olarak uyunmalarını da engellemektedir. Hindistan cevizi lifi son derece hijyenik ve doğal bir malzeme olduğu için de alerji, tahriş, cilt rahatsızlığı gibi durumlara sebep olmamaktadır.
  • Sünger; özel olarak sunduğumuz bu yataklar farklı kalitelere sahip süngerlerin kaplanması ile üretilmektedir. Her malzeme için söz konusu olduğu gibi sünger malzemesi için de önemli olan nokta süngerin ne denli kaliteli olduğudur. Özel üretim olarak kullandığımız 35 HR sünger ve destekleyici diğer sünger sayesinde hava kanalları ve yoğunluğu nedeniyle yüksek basınçlara bile dayanıklı, bebeğin doğru pozisyonu alması için ideal olan yatak oluşmaktadır. Piyasada sünger bebek yataklar sık bulunuyor olsalar da ucuz malzeme ya da gereğinden az sünger kullanılması yüzünden bebeğinizin kaliteli bir şekilde uyumasını engelleyebilirisiniz. Bu noktada unutulmaması gereken konu, bebek ve çok yatakları için söylenen 32 – 36 dansite yoğunluğun bulunmasının hatalı olduğudur. Çünkü dansite bir yoğunluk ifadesi olup yatağın sertlik ya da yumuşaklığı ile ilgisi bulunmamaktadır. Dansite, metreküp başına düşen sünger miktarını ifade etmekte olup yumuşak ya da sert olabilmektedir. Dansite bu bakımdan sadece yatağın kullanım ömrü ile ilişkilidir.

İyi bebek yataklarının üretildiği bu malzemelerin doğal ve kaliteli olanlarını sunduğumuz için bebeğinizi adına ideal olan yatağı tercih edebilirsiniz. Yataklarımızda yay bulunmayıp yaylı yatakları da bebek ve çocuklarınızın gelişimi için önermiyoruz. Yaylı yataklar yapıları gereği sert ve direnç özelliğine sahip olduklarından ciddi kas ve kemik gelişimi sorunları yaratabilmektedirler. Ayrıca fermuara sahip olmayışları nedeniyle temizlikleri de son derece güçtür. Bu yüzden yayların arasında toz ve bakteri birikir bu durum da ayrıca alerjik reaksiyonların gelişmesine neden olabilir.

Bu koşullar altında yatak tercihinde bulunurken kaç yaşına kadar kullanmak istediğinizi, bebeğinizin kaç yaşında olduğu, boyu ve kilosu gibi etmenler de seçimi etkilemektedir. Bu durumda, doğru olan yatağı seçmek adına WellMatt uyku danışmanı ile iletişim kurabilir ve onun yönlendirmeleri ile doğru olan yatağı seçebilirsiniz. Üstelik bebeğiniz yatağını beğenmez ise ücretsiz şekilde 30 gün içerisinde değişim veya iade edebilirsiniz. Bebeğinizin rahat ve düzenli bir şekilde uyuması adına birbirinden özel modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Bebek yatağı seçmeden önce bu yazımıza göz atabilirsiniz:”Yarı Ortopedik Lateks Bebek Yatağı Nedir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
En İyi Bebek Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?
Sonraki Yazı
En İyi Bebek Yataklarının Özellikleri

0 Yorum

Yorum Yaz