15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Bebek İçin Hangi Yatak Sağlıklıdır?
Sonraki Yazı
Bebek Yatağı Fiyatları Nedir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?

Bebek İçin Yatak Özellikleri Nasıl Olmalı?

Bebekler dünyaya geldikleri andan itibaren özel bir dikkat ve bakım gerektiren canlılardır. Öyle ki gelişimleri anne karnında henüz tamamlanmadığı için ortalama olarak en az bir sene gelişimleri sürmektedir. Bu esnada fiziksel ve zihinsel gelişimleri yetişkin insanlara göre çok daha fazla olmasından ötürü, bebeklerin yataklarının da belli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bebek yatak özellikleri dikkat edilmediği takdirde bebeğin gelişimde ciddi sorunlar oluşabilmektedir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Doğal Bebek Yatağı Nedir?” yazımızı mutlaka incele.

Bebekler İçin Uyku Neden Önemli?

Bebekler için uykunun önemi için şu durum bilinmelidir; yeni doğan bir bebek günün ortalama 18 saatini uykuda geçirmektedir. Durum böyle olunca, bebekler için yatak da son derece önem kazanmaktadır. Çünkü bebekler fiziksel ve zihinsel gelişimlerini uyuyarak sürdürürler. Eğer uykuları bölünür ya da verimli bir şekilde geçmezse, daha sonrası için telafi edilmesi zor durumlar oluşabilir. Zihinsel olarak bebekler, gelişimlerinin çoğunu REM adı verilen aktif uyku evresinde tamamlarlar. Bu evrede, bebek gün içerisinde öğrendiklerini zihnine işler ve yerinde geldiğinde bu bilgileri kullanarak nasıl yaşaması gerektiğini öğrenir. Beyin işlevlerini kazanması ve sağlıklı bir şekilde öğrendiklerini kendisine işlemesi adına bu dönemde zihinsel açıdan uykunun oldukça fazla önemi bulunmaktadır. Eğer yataktan kaynaklı uykusu bölünür ya da rahatsız olursa gün içerisinde öğrendiklerini zihnine düzgün bir şekilde işleyemeyeceği için çeşitli zihinsel sorunlar oluşabilir. Diğer taraftan, fiziksel olarak ise bebeklerin bağışıklık sistemleri doğduklarında gelişmemiştir. Aynı şekilde kemik yapıları da henüz oturmadığından dolayı fiziksel gelişimleri de uyku esnasında tamamlanmaktadır. Yanlış yatak seçimi ile bebeğin kemik gelişimine büyük sekte vurulabilmektedir.

Bu özellikler göz önünde tutulduğunda bebek için doğru yatak tercihinin ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır. Bebekler için uykunun önemi sağlıklı bir birey olabilmeleri için sanıldığından daha fazladır.

Bebek İçin Hangi Yatak Sağlıklıdır?’‘ yazımızda sağlıklı bebek yatağı nasıldır sizin için bahsettik.

İyi Bir Bebek Yatağında Neler Olmalı?

WellMatt olarak sunduğumuz bebek yataklarında bebekleriniz rahatı için son derece özenli ve dikkatli davranıyoruz. Çünkü biliyoruz ki yanlış yatak seçimleri ile bebeğiniz ileride telafi edilmesi zor hasarlar ile karşılaşabilir. Bu durumun önüne geçmek adına yüzde 100 doğal yün ve pamuk kullanmaya özen gösteriyoruz. Aynı zamanda bebeklerin kemik gelişimlerine de ket vurmamak adına orta sertlikte yatakları bebeğiniz ile buluşturuyoruz. Bu bakımdan iyi bir bebek yatağında olması gerekenler şu şekilde sıralanabilir;

  • Doğal içeriğe önem veriyoruz; bebekleriniz sağlık açısından son derece savunmasız canlılar oldukları için özellikle kimyasal bileşenlere karşı oldukça hassastırlar. Onların bağışıklık sistemine herhangi bir zarar vermeyecek ve doğal bir şekilde yetişmelerini sağlamak adına kullandığımız doğal yün ve pamuklar yurtdışından ithal edilmekte olup ideal olan yumuşaklığı sağlamak adına bebeğinize sunulmaktadır. Aynı zamanda sadece içerik açısından değil, üretim kısmında da doğal malzemelerin kullanılmasına özen göstererek, bebeğinizin kimyasal etkilere maruz kalmasını önlüyoruz. Özellikle bebek ve çocuk yataklarında kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar kullanılmaktadır. Bu bakımdan bebeğiniz kimyasal etkilerden her aşamada uzak tutulmaktadır.
  • Sertliği bebek için uygun olmalı; Bebek yataklarında sanılanın aksine yumuşak yataklar kullanmak iyi sonuçlar yaratmaz. Çünkü yumuşak yataklar bebeğin yatağın içine gömülmesine neden olacağı için kemik gelişimini olumsuz yönde etkiler. Aynı şekilde sert yataklar da vücudun yataktan destek alamaması yüzünden bebeğin vücudu üzerinde olumsuz etkilere sahip olmaktadır. Bu bakımdan yoğun araştırmalar sonucunda elde ettiğimiz veriler kapsamında bebeğiniz için en ideal olan orta sertlikte yatakları sunuyoruz. Metreküpte 2000 gram pamuğun sıkıştırılması ile hazırladığımız doğal katmanlar yatağı bebeğiniz için en rahat bir hale getiriyor. İlave olarak dansite yoğunluğu konusunda yanlış bir kanı bulunmaktadır. Bebek ve çocuk yataklarının en az 32 – 36 dansite yoğunluğa sahip olmaları gerektiği yanlış bir yönlendirmedir. Dansite, bir yoğunluk terimi olup metreküp başına düşen kilogramı ifade etmektedir. Sertlik ya da yumuşaklık ile ilgili bir terim özelliği taşımamaktadır. 32 Dansite bir sünger çok sert olabileceği gibi çok yumuşak bir şekilde de üretilebilmektedir. Bu bakımdan dansitesi yüksek süngerlerin, sert süngerler olarak algılanması yanlıştır.
  • Bakteri ya da diğer oluşumlara dayanıklı olmalı; bebekler hassas oldukları için yatakları da kendileri kadar hassas olmalıdır. WellMatt olarak bebek yataklarında bakteri, küf, mantar vb. oluşumların oluşmaması adına özel teknikler ile üretim yapıyoruz. Hava gözenekleri sayesinde bebek yataklarımız sürekli hava alan bir yapıdadır ve bu sayede hem ısı dengesini iyi koruduğu gibi diğer yandan da bakteri, mantar, kötü koku gibi bebeğinizin sağlığı açısından zararlı olabilecek pek çok duruma karşı önlem sunuyoruz. Ayrıca bu olumsuz özelliklere, bebek ya da çocuk yatağında kullanılan malzemeler de etki edebilmektedir. Sadece sünger, visco ya da elyaf içeren yataklar bebek için çeşitli sorunları beraberinde getirebilir. Bu etkileri en aza indirgemek için süngerin üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
  • Yatağın boyutu doğru bir şekilde tayin edilmelidir; bebek yatakları için önemli olan bir nokta, yatak boyutunun doğru şekilde ayarlanmasıdır. Bebekler vakitlerinin çoğunu yataklarında geçirdikleri için asıl evleri yatakları olmaktadır. Bu yüzden onların hareketlerini kısıtlamayacak, uyku esnasında uykularının bölünmesine sebep olmayacak ölçülerde yatak seçimi yapmanız gerekir. Aynı zamanda yatağın ölçüleri bebeğin kilosu ve boyuyla da orantılı olmalıdır. Örneğin yeni doğan bebekler için 60 x 120 cm ölçüleri ideal ölçüler olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda bebeğinizin büyümesine bağlı olarak bu ölçüleri değiştirmeniz gerekir. Ancak bazı durumlarda beşiğe tam sığması için özel ölçülere ihtiyaç duyabilirsiniz. WellMatt olarak istediğiniz ölçülerde bebek yatakları üretiyor ve bu sayede bebeğinizin doğru bir şekilde kullanabileceği en ideal yatakları size sunuyoruz.
  • Yatak çift taraflı ve kolay temizlenebilir olmalıdır; doğal pamuk iplikleriyle hazırladığımız kılıflar sayesinde hem ferah hem de bakteri oluşumlarının önüne geçilmektedir. Aynı zamanda bebeğin yatakta geçirdiği zaman göz önünde tutulursa, yatağın sıklıkla kirlenmesi söz konusudur. Yatak kirlendiğinde ise bebek için çeşitli sağlık sorunları oluşabilir. Aynı zamanda yatağın konumunun da değişmesi gerekebileceğinden çift taraflı olarak kullanılması da önemlidir. Bu özellikleri dikkate alarak bebek yataklarımız hem kolay temizlenebilir hem de çift taraflı kullanım özelliklerine sahiptir.
  • Yaylı yatak olmamalıdır. Çünkü yaylı yataklar bebek ve çocuklar için uygun değildir. Yaylar, yapıları gereği sert ve dirençli oldukları için uyku esnasında sürekli bir baskı uygulayarak bebeğin ya da çocuğun özellikle omurgası başta olmak üzere eklem ve kaslarında ciddi sorunlara yol açabilir. Ayrıca yayların aralarında çeşitli bakteri ve toz birikmesi nedeniyle alerjik durumlar da oluşabilmektedir. Bu bakımdan iyi bir bebek yatağı için yaylı yatak kullanılmamalıdır.
  • Bebekler, yeni dünyaya geldikleri için nasıl rahat edecekleri için doğru olan yatağı seçmekte zorlanmış olabilirsiniz. Bu durumda iyi bir bebek yatağında olması gereken özellikler arasında temsilci desteği de büyük önem taşımaktadır. WellMatt uyku danışmanımız sayesinde bebeğiniz için en ideal yatağı kolay bir şekilde seçebilirsiniz. Aynı zamanda bebeklerinizin 30 günlük alışma süreci kapsamında eğer 30 gün sonunda bebeğiniz rahat bir şekilde uyuyamıyor ise yatağı ücretsiz bir şekilde iade edebilirsiniz.

”Doğal Bebek Yatağı Seçerken Neler Dikkate Alınmalı?” yazımızı mutlaka inceleyin.

Bebekler İçin Hangi Yatakları Sunuyoruz?

WellMatt olarak 0 – 15 yaş arasındaki çocuklarınız için Pamuk Baby, Woco Baby, Yün Baby, Wocolat Baby, Lateks XS, Coco Baby, Cocolat XS, Prima, Ashley Pamuk, Wocolat 12, Lateks, Coco, Cocolat, Wocolat 16 modellerini sunuyoruz. Yün, pamuk, coco, lateks, sünger kullanılan bu yataklar bebeğinizin ihtiyacı olan sağlıklı gelişimi ve kesintisiz uykuyu sağlamaktadır. Uykunun önemine çok uzun bir zamandır önem verdiğimiz ve herkesin iyi bir şekilde uyumasını istediğimizden ötürü sunmuş olduğumuz yataklarımız da bebekleriniz için en ideal modelleri oluşturuyor.

Bebeğinize yatak seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz :”Yeni Doğan Bebekler İçin Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?”.

Bebeğiniz Uyumuyor ise Ne Yapmalısınız?

Bebekler için uykunun oldukça önemli olduğunu belirttikten sonra anne ve babalar için bir diğer önemli mesele, bebeklerinin uyumaması halinde ne yapmaları gerektiğidir. Bebekler sağlıklı bir şekilde gelişim göstermek adına düzenli olarak uyumalıdırlar. Özellikle REM uykusuna geçmek için gece uykuları son derece önemlidir. Eğer bebeğiniz kısa süreler ile uyuyorsa ya da uykusundan sıkça uyanıyorsa bu durumda ilk yapmanız gereken şey yatağına bakmaktır. Yanlış bir yatak tercihi sonucunda bebeğinizin uykusu bölünüyor olabilir. Diğer konular ise bebeğinizin herhangi bir sağlık sorununun olup olmadığını kontrol etmek, karnının aç olup olmadığını bilmek bebeğinizin kesintisiz şekilde uyuması için öne çıkan özellikler olarak belirmektedir. Büyüme atakları da uykusuz gecelerin etkenlerinden olabilir. Tabii bebeğiniz sizin yanınızda daha kesintisiz uyuması normaldir. Ancak bebeklerin rahat bir şekilde uyumamalarının büyük kısmı yataklarında rahat edememelerinden kaynaklanmaktadır. Bu doğrultuda uyku temsilcimiz ile yapacağınız görüşme neticesinde en doğru yatağa yönlendirilecek ve bebeğiniz için ideal olan yatağı seçebileceksiniz. Aynı zamanda bebeğiniz için ilk başlarda yastık kullanmamamız da iyi bir şekilde uyuması için öne çıkan bir kural olarak belirmektedir.

Bebek yatağınızı seçmeden önce bu yazımızı okuyabilirsiniz:”En İyi Bebek Yatak Yorumları Nelerdir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
Bebek İçin Hangi Yatak Sağlıklıdır?
Sonraki Yazı
Bebek Yatağı Fiyatları Nedir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?

0 Yorum

Yorum Yaz