15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Bebek Yatakları
Sonraki Yazı
En İyi Bebek Yataklarında Ne Tür Malzemeler Kullanılıyor?

En İyi Bebek Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?

Bebek yatakları, bebekler için sunulan ve onların özel ihtiyaçları için üretilen yataklardır. Bu yataklar, bebeğinizin sağlıklı gelişim göstermesi için önemlidirler. Özel yapıları ile bebeklerin narin vücutları için üretilmiş bu yataklar ise piyasada farklı fiyatlara alıcı bulabilmektedir. Bu durumda en iyi bebek yataklarında fiyatların nasıl belirlendiği sorusu gündeme gelmektedir. Bebek yatakları tek bir model olmadığı ve çeşitli malzemeler kullanılarak üretildiğinden bebek yatak fiyatları da kullanılan malzemeye göre değişim göstermektedir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Bebek Yatağı Nedir?

Bebekler için özel olarak tasarlanmış yataklara bebek yatağı denilmektedir. Uyku her insan için önemli olduğu kadar bebekler için de oldukça önemlidir. Çünkü bebekler gelişimlerini uyku esnasında tamamlarlar. Başak bir deyişle, düzenli uyumayan ya da uykusundan sıklıkla uyanan bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerinde ciddi sorunlar oluşmaktadır. Yapılan araştırmalar doğrultusunda bebeklerin kesintisiz bir şekilde uyumaları gelişimleri üzerinde oldukça büyük etkilere neden olmaktadır. Kas, kemik, omurga ve zihin fonksiyonları başta olmak üzere çoğu özelliği henüz şekillenmeyen bebekler, bu yüzden günde 18 saate kadar süreler boyunca uyumaktadırlar. Ancak bu uykuyu rahat bir şekilde geçirmeleri gerekir çünkü yatağın rahat ve sağlıkları için elverişleri olması sayesinde gelişim gösterebileceklerdir.

Bu bakımdan bebeklerin ihtiyaçları temel alınarak hazırlanan yataklara bebek yatağı denilmektedir. Bebek yatakları ise çeşitli malzemelerden üretilirler ve bu bakımdan kendi içlerinde şu şekilde ayrılabilirler;

  • Pamuk yataklar,
  • Yün yataklar,
  • Lateks yataklar,
  • Hindistan cevizi lifi yataklar,
  • Sünger yataklar

Burada visco ya da yaylı yataklar bulunmamaktadır. Her ne kadar piyasada özellikle yaylı yatakların da bebekler için tavsiye edildiği oluyorsa da bu durum son derece hatalıdır. Çünkü yaylı yataklar vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtmazlar ve her şeyden önemlisi yayların bebeğe baskı yapmasına neden olurlar. Vücuduna baskı yapıldığında ise bebeğin vücut pozisyonu o baskıya göre şekil alır, bu durumda da bebek için ciddi riskler oluşabilir. Aynı zamanda yaylı yataklarda fermuar bulunmadığından, temizliği oldukça güçtür. Yayların arasında biriken toz ve bakteri gibi oluşumlar bebeğinizin sağlığı için ciddi riskler yaratabilmektedir. Bu bakımdan ideal olan bebek yatakları sözü geçen malzemelerden yapılan yataklardır.

En iyi bebek yatakları hakkındaki bu yazımızı inceleyebilirsin:”En İyi Bebek Yataklarını Özellikleri”.

En İyi Bebek Yatakların Fiyatlar Nasıl Belirleniyor?

Bebek yatakları farklı çeşitlerde olduğunda fiyatlarında da değişimler görülmektedir. En iyi bebek yatakların fiyatlarının belirlenmesi için önemli olan kıstas da nasıl bir malzeme kullanıldığıdır. WellMatt olarak bebekleriniz için en doğal ve ideal olan malzemelerin kullanılmasına özen gösteriyoruz. Bu bakımdan fiyatların nasıl belirlendiğini de kullanılan malzemeler üzerinden anlatmak mümkündür;

  • Doğal Lateks; Lateks malzemesinin doğal olanının elde edilmesi oldukça meşakkatli ve zor bir süreçtir. Lateks, kauçuk ağacının gövdesinden yılın belirli zamanlarında özel yöntemler ile elde edilen sıvıdır. Daha sonra bu sıvı belirli teknikler dahilinde blok haline getirilir ve bloklar yataklarda kullanılır. Doğal oluşu, hava gözenekleri, ısı dengesini sağlaması, ideal rahatlığı vermesi gibi çeşitli nedenler yüzünden lateks malzemesinin yataklarda kullanılması ile son derece uygun bebek yatakları üretilmektedir. Fakat bazı firmalar maliyeti düşürmek adına sentetik lateks kullanabilmektedirler. Bu durumda yatağın fiyatlarında düşme olsa da kullanılan içerik açısından son derece zararlı bir durum ortaya çıkmaktadır. Çünkü sentetik lateks, kimyasal demek olup bebeğinizin de cildinin ve bağışıklık sisteminin düşük olduğu göz önünde tutulduğunda onun vücuduna ciddi zararlar verebilmektedir. Bu durumda yatağın ucuz olması yarar sağlamadığı gibi aynı zamanda da zarara neden olmaktadır. Lateks yatak seçimlerinizde bu yüzden firmanın üretim belgesine bakabilir ve ne tür bir lateks malzeme kullanıldığını anlayabilirsiniz. WellMatt olarak bebek ya da yetişkin yataklarımızın hepsinde doğal lateks kullanıyor, bu malzemenin rahatlığını ve dayanıklılığını sizlere sunuyoruz.
  • Hindistan cevizi lifi; özellikle son dönemde yataklarda yaygın olarak kullanılan Hindistan cevizi lifi, ısı tutuma, nemi dışarıya atma gibi özelliklere sahip olduğu için son derece seçkin bir malzemedir. Vücut ısısının dengede kalmasını sağlayarak aşırı terleme ya da üşümelerin önüne geçen bu lif, Hindistan cevizinin sert kabuğunun dışında bulunan liflerin deniz suyu ile özel yöntemler ile ayrıştırılmasından elde edilmektedir. Yapımında ya da ayrıştırılmasında hiçbir kimyasal işlem uygulanmayan bu madde ile bebeğiniz için oldukça konforlu bir yatak sağlanmaktadır. Aynı zamanda kemik yapısını da destekleyen özelliği sayesinde Hindistan cevizi lifi bebek yatakları için özel malzeme olarak öne çıkmaktadır.
  • Doğal pamuk ve yün; pamuk ve yün bebek yatakları için sık kullanılan ürünlerdir ancak sentetik kullanıldıklarında tamamen kimyasal içeriğe sahip olmaları yüzünden ciddi sorunlara neden olabilirler. WellMatt olarak ithal ettiğimiz doğal pamuk ve doğal yünler ile bebeğinizin ferah, sağlıklı ve kötü kokulardan uzak ideal bir yatağı olmaktadır. Özellikle bebeğinizin sağlığı çok önemli olduğundan, doğal yün ve pamuğun kullanılmasına özen gösteriyoruz. Sadece ürünlerin doğal olmasına değil, aynı zamanda da üretim sürecinde de kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar kullanarak, bebeğinizin kimyasal ile hiçbir şekilde temas etmemesini sağlıyoruz.
  • Doğru ölçüler; bebeğin kesintisiz bir şekilde uyuması için gerekli olan bir diğer önemli nokta da yatağın bebeğin, beşiğin ya da kullanılan alanın ölçülerine uygun olmasıdır. Ölçüleri uygun olmayan yataklar bebeğin sağlıklı bir gelişim göstermesinin önüne geçmektedir. Bu durumda hazır olarak sunulan yatakların dışında özel üretim ölçü seçmek isterseniz, bu durum da fiyatları etkilemektedir.

Bu özelliklerin yanı sıra ilave destekleyiciler, doğal kılıf ve dayanıklı fermuar seçimleri gibi etmenler de bebek yatağı fiyatlarını etkilemektedir. WellMatt olarak en uygun fiyat performans ürünlerini size sunmaktayız. Üstelik bebeğinizin yatağından memnun kalmaması halinde 30 gün içerisinde değişim ve ücretsiz iade yapabiliyorsunuz.

Bebek yatağı hakkında bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Bebek Yataklarında Ne Tür Malzemeler Kullanılıyor?”.

Bebek Yataklarında Yanlış Tercihler

Piyasadaki bebek yatakları fiyatlarının değişkenlik göstermesinde en önemli etmen yatağın asli unsurlarının az ya da sentetik şekilde kullanılmasıdır. Halbuki tüm insanlar için olduğu gibi özellikle bebek yatak yapımlarında ciddi araştırmalar gerekmektedir. Bebeklerin ihtiyaç duydukları uyku sürelerine dayanıklı, uzun ömürlü ve sürekli aynı rahatlığı sağlayan bebek yatakları ancak bu araştırmalar sonucunda üretilmektedir. Ancak piyasada sadece fiyatları düşük tutularak sunulan yataklar, bu araştırmalara dayanamadan ve genelde de yanlış malzemeler kullanılarak üretildikleri için bebek sağlığı için ciddi sorunlar ya da hasarlar yaratabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına bebeğinizin sağlığı önemli olduğundan ucuz olan ürünleri değil, bebeğinizin ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayacak ürünleri seçmeniz gerekmektedir. Aksi halde hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi üzerinde kalıcı hasarlar oluşabilir ya da bebeğiniz hastalıklara karşı korunmasız olur. Bebeklerin kesintisiz bir şekilde uyumaları ve aynı zamanda da gelişim göstermeleri adına yatak seçiminde fiyatlar konusunda titiz davranmanız, uygun olmayan yatakları seçmek anlamına gelmektedir.

Bebek yatağı tercihinde bulunurken önemli yanlışlardan birisi dansitenin 32 – 36 aralığında olmasıdır. Halbuki dansite, bir yoğunluk terimi olup sertlik ya da yumuşaklık hakkında herhangi bir tanım içermemektedir. 32 dansite olan bir yatak sert olabileceği gibi yumuşak da olabilmektedir. Dansite sadece metreküp başına düşen yoğunluğu ifade ettiğinden, ancak yatağın kullanım ömrüne etki etmektedir.

Piyasada maliyeti düşürmek adına sadece süngerden oluşan bebek yatakları da kullanılmaktadır. Ancak sadece sünger, elyaf ya da viscodan oluşan yataklar, bebeğiniz için ciddi cilt ve solunum sorunlarına yol açabilirler. Bu malzemeler ile bebeğinizin doğrudan teması ile alerjik reaksiyonlar baş gösterebileceği için sünger üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Ayrıca ucuz olarak satılan bebek yatakları uzun ömürlü kullanıma da olanak sağlamadıkları için sıklıkla yatak değiştirmek gerekecek ve bebeğiniz yeni yatağına her alışmaya çalıştığında zorluk çekebilecektir. Doğru bir şekilde yatağı seçmek adına özelliklerine bakmalı, fiyatı bir kriter olmamalıdır. Artan döviz kurları, malzemenin niteliği ve hangi oranlarda kullanıldığı bebek yatağı fiyatlarını etkileyen en önemli noktalardır.

Ancak hava dolaşımına imkân veren, alerji karşıtı, küf, bakteri ve mantar oluşumlarını önleyen, bebeğinizin ideal uyuma sertliğini sunan, çevre dostu ve uzun ömürlü kullanıma uygun yatakları seçmek istiyorsanız WellMatt olarak sunduğumuz yatakları inceleyebilirsiniz. Yataklarımızı inceleme esnasında uyku danışmanımızdan destek alabilir ve doğru yatağa karar verebilirsiniz.

Bebek yatağı yorumlarını incelemek için bu yazımızı okuyabilirsiniz:”En İyi  Bebek Yatak Yorumları Nelerdir?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
En İyi Bebek Yatakları
Sonraki Yazı
En İyi Bebek Yataklarında Ne Tür Malzemeler Kullanılıyor?

0 Yorum

Yorum Yaz