15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Bebek Yataklarında Ne Tür Malzemeler Kullanılıyor?
Sonraki Yazı
En İyi Çocuk Yatağı Nasıl Olmalı?

En İyi Bebek Yataklarının Özellikleri

Bebekler için biyolojik saatlerini geçirmeden, onların ihtiyaç duydukları uykunun tahsis edilmesi oldukça önemlidir. Her ne kadar bebekler doğumdan itibaren uykuya ihtiyaç duydukları için kendiliğinden kapılsalar da uygun ortamın sağlanmaması açısından uyku düzenleri bozulmakta ve bu durum da onların gelişimlerini etkilemektedir. Uykularının bozulması için çeşitli sebepler olsa da yanlış yataklar seçimi nedeniyle bebekler ihtiyaç duydukları şekilde uyuyamazlar. Bu durumda en iyi bebek yataklarının özellikleri önem kazanmaktadır.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Bebeklerin Uykularını Neler Engeller?

Bebek yataklarının niçin önemli olduğunu göstermek adına bebeklerin uykularını nelerin engellediği sorusuna yanıt vermek gerekmektedir. Bebekler, gelişimlerini henüz anne karnında tamamlamadıkları için doğduktan sonra da gelişimlerini hızlı bir şekilde sürdürürler. Öyle ki insan gelişimi için en hızlı evre olan doğum sonrasıdır. Bu dönemin, bebeğin bir an önce yaşam koşullarına adapte olması için rolü oldukça büyüktür. Eğer bebek ihtiyaç duyduğu şekilde uyuyamaz ya da uykusu sıklıkla kesintiye uğrarsa bu durumda ciddi sağlık sorunları oluşabilmektedir. Bebeklerin uykularını engelleyen etmenler çeşitli nedenlere bağlıdır;

  • Fark edilemeyen bir rahatsızlığı olması; bebekler kendilerini ifade edemedikleri için vücutlarında oluşan rahatsızlıkları da söyleyemezler. Eğer uyumakta zorluk çeken bebeğiniz varsa rahatsızlığının olup olmadığını anlamak açısından doktorunuza başvurmanız yararlı olacaktır.
  • Beslenme sorunları; yeterli ya da iyi şekilde beslenmeyen çocuklar aç oldukları için uyumakta zorluk çekerler. Özellikle vücutlarının ihtiyaç duyduğu gelişimi göstermek açısından da önemli olan beslenmenin bebeklerde daha da sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerekmektedir. Beslenme ile ilgili sorunlar, bebeklerde sık görülen uyuma sorunları arasında gelmektedir.
  • Biyolojik saatlerinin geçmesi; bebeğin sağlıklı bir şekilde uyuması için gerekli olan biyolojik saatlerinin geçirilmesi ve bu durumda uykuya dalmakta zorluk çekmesi.
  • Yanlış yatak tercihi; bebeklerin kesintisiz ya da sağlıklı bir şekilde uyumalarının önündeki en büyük engel, yanlış yatak tercihinde bulunmaktadır. Vakitlerinin çoğunu yatakta geçirdikleri için bebeklerin, doğru yatakta yatırılmaları oldukça önemlidir. Kendi yapılarına uygun olmayan yataklarda uykularında ciddi sorunlar yaşarlar ve bu durum da onların gelişimleri için ciddi sorunlara yol açar.

Bu sebepten ötürü özellikle bebeğiniz için doğru yatak tercihinde bulunmanız gerekmektedir. Bebeğiniz için en iyi bebek yatağını seçmek ise bu yatakların özelliklerini bilmeniz gerekir.

Bebek İçin Hangi Yatak Sağlıklıdır?” yazımızı inceleyerek karar verebilirsiniz.

En İyi Bebek Yataklarının Özellikleri Nelerdir?

Bebek yatakları, bebeklerin ihtiyaç duydukları özelliklere göre üretilen ve onlara konforlu bir şekilde uyuma imkânı sunan yataklardır. Bebek yataklarının en büyük özelliği vücutlarını desteklemeleri, rahat olmaları, doğal malzemeden üretilmeleri ve hijyen açısından güvenli olmalarıdır. Bu bakımdan en iyi bebek yataklarının özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Doğal içeriğe sahip olmalı; sunduğumuz bebek yataklarının tümünde doğal içeriğin olmasına dikkat ediyoruz. Çünkü özellikle yeni doğan bebeklerin bağışıklık sistemlerinin güçlü olmaması ve aynı zamanda da ciltlerinin de korumasız olması nedeniyle doğal içeriğe sahip olmayan yataklar ciddi sorunlar yaratabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için doğal malzemeye sahip yatakların kullanılması büyük önem taşır. WellMatt olarak sunduğumuz bebek yataklarının tamamında doğal içerik sunuyor ve aynı zamanda da bebeğinizin sağlık koşulları için gereken zemini sağlıyor. Doğal yün, doğal pamuk, doğal lateks, doğal Hindistan cevizi lifi kullanılarak yapılan yataklarımız içerikleri bakımından pek çok olumlu tarafa sahiptir. Ayrıca üretim sürecinde de kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar kullandığımız için yatakların tamamı en doğal haliyle bebeğiniz için sunulmaktadır.
  • Sağlık koşulları için elverişli olmalıdır; bebek yatakları için en önemli nokta, içerik bakımından sağlıklı koşullara sahip olmasıdır. Sunduğumuz yataklar, bebeğinizin sağlığı için en elverişli koşulları hazırlamaktadır. Bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf olduğu için bakteri, küf, mantar ya da kötü koku gibi oluşumlara izin veren yataklar, bebeğinizin sağlığı için oldukça elverişsiz olurlar. Fakat doğal içerik kullandığımız ve bebeklerinizin vücudunun ihtiyaç duyduğu yapıda ürünler sunduğumuzdan ötürü yataklarımız sağlık koşulları için son derece elverişli ürünlerdir. Bu sayede bebekleriniz güvenli bir şekilde uyuyabilirler.
  • Gereken sertliği sağlamalıdır; bebek yataklarında en önemli nokta bebeğin omurilik bölgesinin doğru şekilde gelişimine olanak verecek yapıda olmasıdır. Çünkü bebekler doğduklarında vücut yapısı olarak gelişimlerini tamamlamamış haldedirler. Onların gelişimlerinin eksiksiz bir şekilde tamamlanması adına yataklarının da ne çok yumuşak ne de çok sert olması gerekir. Yanlış bilinen bir kanının aksine bebekler için çok yumuşak yataklar oldukça zararlıdırlar. Çünkü vücudunun doğru pozisyonu alması için gereken desteği bu tür yataklar sağlayamayacakları için, bebeğin vücudunun gelişimi açısından fazlasıyla zarar verici olabilirler. Sunduğumuz yataklar ise bebeklerin ideal yatma sertliği olan orta sert bir zemine sahip olup bebeğin omurgasının doğru şekilde gelişimini desteklemektedir. Sertlik konusunda ise yaygın olarak bilinen 32 – 36 dansite kavramı hatalı bir kavram olarak öne çıkmaktadır. Çünkü dansite yoğunluk ifade eden bir tabirdir ve yatağın sertlik ya da yumuşaklık ile ilgisi bulunmamaktadır. Metreküp başına düşen yoğunluğu ifade eden dansite, bu bakımdan sadece yatağın kullanım ömrü ile iligidir.
  • Yay kullanılmamalıdır; yaylı yataklar yapıları gereği sert ve direnç özelliği gösteren yataklar olmaktadır. Bu durum ise kas ve kemik açısından zayıf olan bebek ve çocuklarda ciddi duruş bozukluklarına, vücudun yanlış pozisyon almasına ve uykularının bölünmesine neden olmaktadır. Aynı zamanda yaylı yataklar fermuar özelliği taşımadıkları için temizlikleri de oldukça zordur, yayların arasında toz ve bakteri gibi oluşumlar nedeniyle çeşitli cilt sorunlarına ve alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedirler.
  • Sade malzemeden oluşmamalıdır; sadece süngerden oluşan yataklar bebek ve çocuklar için uygun değildir. Çünkü temas edilen yatağın yüzeyinde doğal malzeme yerine visco, elyaf ya da sünger gibi malzemelerin kullanılması ile cilt sorunları başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklar bebeğinizin narin vücudunda baş gösterebilir. Aynı zamanda aşırı terlemesine de neden olabilmektedir. Bu etkileri azaltmak adına sünger üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
  • Kolay temizlenir olmalıdır; bebekler günün neredeyse 18 saatine yakın bir süresini uykuda geçirdikleri için bu bakımdan asıl yaşadıkları yer yatakları olmaktadır. Yataklarında gelişen, yataklarında beslenen ve yataklarında diğer ihtiyaçlarını gideren bebekler, bu bakımdan yataklarının da kirlenmesine neden olabilmektedirler. Yataklarının kirlenmesini önlemek, bebeğin rahatlığını da bozacağı için, yatakların kolay temizlenebilmesi daha önemli bir etmen olarak öne çıkmaktadır. Doğal ipliklerden hazırladığımız kumaşlar sayesinde sunmuş olduğumuz bebek yatakları çok kolay bir şekilde temizlenir ve aynı zamanda da bebeklerin rahat etmelerini sağlar. Kolay temizlenen yataklar ise pek çok zararlı oluşumun önüne geçtiğinden, bebeğin sağlığı için de olumlu etkilerde bulunur.
  • Uygun ölçülerde olmalıdır; bebeğinizin rahat bir şekilde uyuması için yatağın kendi fiziksel ölçülerine uygun bir şekilde hazırlanmış olması gerekir. Onun fiziksel özellikleri için uygun olmayan yataklar, rahat uyumasının önüne geçeceği için sağlıklı gelişimini de etkileyecektir. Eğer bebeğiniz için hazır sunulan ölçülerin uygun olmadığını düşünüyorsanız, özel ölçülere göre de bebek yatağı ürettiğimiz için bu sorunu çözebilirsiniz.
  • Isı dengeleyici özelliği olmalıdır; özellikle yeni doğan bebekler çok sık terlerler ve bu durum tahriş, pişik ya da çeşitli cilt sorunlarına sebep olabilir. Bu durumun önüne geçmek için sunmuş olduğumuz bebek yataklarının doğal hava gözeneklerinin olmasına dikkat ediyor ve bebeğiniz için en elverişli ısının oluşmasını sağlıyoruz. Isı dengesi olan yataklar aşırı terleme ya da üşümelerin önüne geçer, aynı zamanda da Hindistan cevizi lifi kullandığımız modellerde görüldüğü gibi yazları serin, kışları sıcak bir yatak sunarlar. Böylece ısıya bağlı olarak bebeğinizin çeşitli sorunlar yaşamasının önüne geçilir.
  • Fermuar sistemi zarar görmemelidir; Yatağın temizliği ve bakımı için önemli bir işlev olan fermuar sistemi, dayanıksız ya da ucuz malzemeden üretildiğinde çabuk bir şekilde bozulmakta, bu da yatağın kullanım ömrünü azaltmaktadır. Sunmuş olduğumuz yataklarda, Avrupa’nın önde gelen moda devlerinin kullandığı özel fermuar çeşitlerini kullanıyor ve uzun ömürlü kullanım sunuyoruz.

Bu özellikler doğrultusunda en iyi bebek yatağının özelliklerini bilerek bebek yatağı tercihinde bulunabilirsiniz. Bebeklerin, yetişkinlerden daha hassas olduğunu ve buna göre kendilerine özel olarak hazırlanmış yataklarda uyumaları gerektiğini unutmamalısınız. Aksi takdirde, yanlış yatak seçimi ile bebeğinizin sağlığı için telafisi mümkün olmayan sorunlara neden olabilirsiniz. Aynı zamanda bebek yatağı seçiminde ucuz olmasından çok, bebeğin ihtiyaçlarını ne denli karşıladığına dikkat etmek, onun ihtiyaçları temel alınarak hazırlanmış yatakları seçmek önemlidir. Bu sayede bebeğinizin rahat uyumasını sağlar ve aynı zamanda da temel beceriler edinmesini sağlarsınız.

Bebek yatağı hakkında bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”En İyi Bebek Yataklarında Ne Tür Malzemeler Kullanılıyor?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
En İyi Bebek Yataklarında Ne Tür Malzemeler Kullanılıyor?
Sonraki Yazı
En İyi Çocuk Yatağı Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz