15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik Yatak Yorumları Nelerdir?
Sonraki Yazı
En iyi Ortopedik Yatak Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmeli?

 En Çok Tercih Edilen Katlanabilir Yatak Modelleri Hangileri?

Öğrencilerin, misafiri çok olanların ya da kendilerine ev içinde daha geniş bir alan yaratmak isteyenlerin tercih ettiği katlanabilir yatak modelleri WellMatt tarafından ihtiyacınızı en doğru şekilde giderecek çeşitli modellerde sunulmaktadır. En çok tercih edilen katlanabilir yatak modelleri ile birlikte ihtiyacınızı doğru şekilde giderecek katlanabilir yataklara kolaylıkla karar verebilirsiniz.

Katlanabilir Yatak ve Özellikleri Nedir?

Bütün halde olmayan daha doğrusu katlama yerlerine sahip olup kullanım dışında katlanarak yer açısından büyük tasarruf sağlayan yataklara katlanabilir yatak denilmektedir. Özellikle yer sorunu olanlar, öğrenciler, misafiri çok olanlar ve otel gibi işletmeler tarafından sık olarak tercih edilmektedir. Katlanabilir yataklar sayesinde dar alanlardan kurtulabilir, kendiniz ya da misafirleriniz için ferah alanlar yaratabilirsiniz. Aynı zamanda katlanabilir yataklar yüksek kalite malzemeden üretildikleri için sağlıklı bir uyku deneyimi sunmaktadırlar.

WellMatt olarak satışa sunduğumuz katlanabilir yatak özellikleri yüksek kalite malzemeden üretilmekte ve en üst konforu sağlamaktadırlar. Rahatlığınız için sunulan yatakların özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Eklem yerlerinden katlanabildikleri için katlanabilir yataklar yer konusunda sıkıntı yaşayanlara büyük kolaylıklar sağlarlar. En az iki parçalı halde olan yapıları, katlanmayı kolay hale getirerek, rahatça uyku deneyimi yaşanmasına neden olmaktadır.
  • Katlanabilir yataklar sadece kullanım açısından değil, iyi bir uyku deneyimi yaşanması için de ideal olan zemini sizlerle buluşturmaktadır. Kullanılan doğal malzemeler vücudun ihtiyaç duyduğu desteği ve doğru pozisyonu sağlayarak, kaliteli ve kesintisiz bir şekilde uyumayı sağlarlar.
  • Katlanabilir yataklarda kullanılan malzeme yüzünden terleme ya da çeşitli cilt sorunların önüne geçilir. WellMatt olarak sunduğumuz katlanabilir yatak modellerimiz, doğal malzeme kullanılarak üretildiği için her türlü alerjik tepkimeye karşı koruma sağlamaktadırlar.
  • Keten dokusu içeren fermuarlı kılıf sayesinde katlanabilir yatak modelleri kolay temizlenme ve hava alma özelliği taşımaktadırlar. Bu sayede son derece ferah bir şekilde yatağı kullanabilirsiniz.
  • WellMatt olarak sunduğunuz katlanabilir yatak modellerinde günümüz estetik değerleri temel alınarak özel bir tasarım uygulanmaktadır. Metal gibi estetik açıdan kötü görünümlü olan tasarımlar tercih edilmemektedir.

Bu özellikler ile evinde geniş ortamı olmayan, rahat etmek isteyen ya da misafirlerini rahat yataklarda ağırlamak isteyenler katlanabilir yatak modellerini tercih etmektedirler.

En Çok Katlanabilir Yatak Modelleri

Rahatlığını ve pratik olmayı düşünen müşterilerimiz tarafından en çok tercih edilen katlanabilir yatak modelleri şu şekildedir;

  • Katlanır Yatak; 4 mevsim rahat etmenizi sağlayacak, içinde pek çok hava kanalı bulunan ve bu sayede her zaman ferah bir yapı sunan bu modellerde 10 cm sünger malzeme kullanılmıştır. Destekleyici süngerin içinde bulunan hava kanalları yatağın sürekli hava almasını sağlamaktadır. Aynı zamanda çok yüksek basınçlarda bile özelliğini kaybetmeden uzun yıllar kullanım olanağı sağlamaktadır. Özel fermuarlı kumaşı sayesinde, yıkanabilir ve kirlenme gibi durumlarda kolayca temizlenme yapısına sahiptir.
  • Katlanır Visco Yatak; her zaman rahatlık veren fermuarlı, yıkanabilir kumaştan yapılan bu modellerin en dikkat çekici tarafı visco elastik malzemesinin kullanılmasıdır. Visco elastik malzemesi, 1960’lı yılların sonunda NASA tarafından geliştirilmiştir. Astronotların uzay yolcukları sırasında yüksek basınçlara dahi karşı koyabilmeleri ve uzun süreli hareket etmeden oturdukları anlarda rahatsızlık duymamaları için tasarlanan bu özel malzeme, çok kısa süreler içerisinde farklı ürünlerde de kullanılmaya başlanmıştır. Yataklar için söz konusu özel bir malzeme olan visco, vücudun şeklini alan yapısı ile öne çıkmaktadır. Vücudun şeklini alan yapısı ile birlikte çok yüksek ağırlıklarda bile üst düzey konfor sunan visco yataklar, vücudu destekleyici yapıları sayesinde konforlu bir uyku deneyimi sunmaktadırlar. Aynı zamanda visco malzemesi akıllı yatak olarak da adlandırılmaktadır çünkü zamanla uyuyan kişinin özelliklerini kazanarak, onun uyku esnasında en rahat edeceği pozisyonu almasına yardımcı olmaktadır. Visco malzemesi, çok uzun süreler kullanım olanağı da sunduğu için katlanabilir yatağınızı uzun yıllar deformasyon yaşamadan kullanabilirsiniz.
  • Katlanır Lateks Yatak; lateks doğallığını ve kalitesini katlanır olarak yaşamak isteyenlere özel olarak sunulan katlanır lateks yatak modelleri kategorinin en çok tercih edilen modelleri arasında yer almaktadır. Lateks, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının adıdır. Daha sonra bu sıvıdan blok elde edilir ve blok elde edildikten sonra yataklarda kullanılır. Lateks malzemesi son derece dayanıklı, baskılara karşı direnç gösteren ve açık hava gözenekleri sayesinde ferahlık veren bir malzemedir. Vücudun uyku esnasında doğru pozisyonu almasına yardımcı olarak çeşitli eklem ve kas ağrılarının oluşmasını engeller. Aynı zamanda lateks, vücut ağırlığının yatağa eşit olarak dağılmasını sağlar. Başka bir deyişle, vücut ağırlığınızı dengeli bir şekilde dağıtmayan yataklar, uyku esnasında ağırlık yüklenen bölgenizin sürekli çalışmasına neden olurlar. Bu durum ise sabahları uyandığınızda kendinizi bitkin hissetmenize, daha kötüsü kronik çeşitli ağrılara yol açabilir. Bu durumun önüne geçmek adına, lateks malzemesi etkin bir koruma sağlamaktadır. Lateks malzemesinin bir diğer önemli özelliği ise hava kanalları sayesinde ısınma, terleme, aşırı üşüme gibi durumların önüne geçmektedir. Bu sayede mevsim koşullarından bağımsız olarak dört mevsim boyunca ideal ısı dengesi sağlanır ve kişi rahat bir şekilde uyuyabilir. Aynı zamanda hava gözenekleri sayesinde bakteri, mantar, küf ve kötü koku gibi oluşumlar da engellenmektedir. Ancak lateks konusunda dikkat etmeniz gereken nokta doğal olup olmadığıdır. Piyasa koşullarında çok fazla lateks malzemesi bulunmaktadır ancak maliyeti düşürmek için bazı durumlarda sentetik malzeme kullanılmaktadır. Sentetik lateks ise fabrika ortamında üretildiği için sağlığınız için son derece tehlikelidir ve çeşitli sorunların yaşanmasına neden olacaktır. Bu türlü sorunların önüne geçmek adına üretici sertifikasına bakmanız yararlı olacaktır. WellMatt tarafından sunulan tüm lateks modellerinde doğal lateks kullanılmakta, bu sayede kimyasalların verecekleri zararlar engellenmektedir.

Yatağınıza karar vermeden önce bu yazımızı inceleye :’‘Visco Yatak Mı Lateks Yatak Mı?”.

  • Loft Modeller; visco, lateks ve süngerden yapılan loft modellerin de daha kalın malzeme kullanılmaktadır. Bu sayede uyku kalitenizi ve konforunuzu arttırmak istiyorsanız loft modellerini tercih edebilirsiniz.

Doğru Katlanır Yatak Nasıl Seçilir?

Doğru katlanır yatak tercihi için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Öncelikli olarak yatağa gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını tespit edin. Başka bir deyişle yatağı nerede kullanacağınızı tespit etmeniz yatak tercihi yapmakta kolaylık sağlayacaktır. Eviniz küçükse, misafirlerinizi iyi ağırlamak istiyorsanız katlanır yataklar sizin için son derece doğru yataklar olacaklardır.
  • Yatağın hangi malzemeden yapıldığına çok dikkat ediniz. Kimyasal malzeme kullanılarak üretilmiş katlanır yataklar kendiniz ya da misafirleriniz için son derece zararlı olacaktır. Uyku kalitesini düşürecek ya da çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olacaktır. WellMatt tarafından üretilen katlanabilir yataklar sağlığınız için en doğru ve yüksek kalite malzemeden üretilmektedirler.
  • Katlanabilir yatak seçimi için sade tasarımların kullanılmasına özen gösteriniz. Piyasa koşullarında çok fazla metal karyola tipi katlanır yatak bulunmaktadır. Bu yataklar hem kullanma esnasında hem de toplandıktan sonra kötü bir görüntü oluşturmaktadırlar. Bu görüntünün önüne geçmek adına minimalist tasarımları tercih edebilirsiniz. Sunduğumuz katlanabilir yatak modelleri hem konfor hem de estetik açıdan sizi fazlasıyla memnun edecek yapıdadırlar. Katladığınızda puf şeklini almaktadır.

İnternetten yatak seçiminde dikkat edilecek 10 şey” yazımızı hemen incele.

Paylaş:
Kategori:Katlanır Yatak
Önceki Yazı
Ortopedik Yatak Yorumları Nelerdir?
Sonraki Yazı
En iyi Ortopedik Yatak Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz