15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
 En Çok Tercih Edilen Katlanabilir Yatak Modelleri Hangileri?

Ortopedik Yatak Yorumları Nelerdir?

Ortopedik yataklar iyi ve sağlıklı bir şekilde uyumanızı sağlayan yataklara verilen genel isimdir. Piyasa içerisinde yaygın olarak ayrı bir tür olarak adlandırılmasına rağmen ortopedik ifadesi sağlık için yararlı olan yatakları ifade etmek için kullanılmaktadır. Bu bakımdan yatağın yapılış malzemesine ve yöntemine göre ortopedik yatak çeşitleri farklılık göstermektedir. Kendiniz için doğru olan ortopedik yatağı seçmek için ise bu durumda ortopedik yatak yorumları öne çıkmaktadır.

Ortopedik Yatak Nedir?

Ortopedik yatak, vücudun uyku esnasında doğru pozisyonda olmasını sağlayan, bu sayede kas ve eklem ağrıları başta olmak üzere pek çok rahatsızlığı engelleyen yataklara verilen genel bir adlandırmadır. Ortopedik yatak için kesinlikle ifade edilebilecek bir model bulunmamaktadır, farklı yatak türleri ortopedik ihtiyaçları giderebilirler ve önemli olan kişinin kendisine uygun olacak ortopedik yatak modelini bulmasıdır. 

”’Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?” başlıklı yazımızdan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ortopedik Yatak Özellikleri Nedir?

Rahat ve dinlendirici bir şekilde uyumayı sağlayan ortopedik yatak özellikleri şu şekilde sırlanabilmektedir;

  • Vücuda destek veren yapıdadır. Ortopedik yataklar için en önemli nokta, vücudun uyku esnasında doğru pozisyonda olması ve iskelet yapısının rahatlamasıdır. İskelet sistemi yanlış duruş sergilediğinde pek çok eklem rahatsızlığı yaşanmaktadır. Ortopedik yataklar aynı zamanda kendiniz için ideal sertliğe sahip olan yataklardır. Bu sertliği de çeşitli rahatsızlıklarınızı göz önünde tutarak karar verebilirsiniz. Özellikle bel ve sırt ağrısı yaşayan kimseler için orta sert arası bir sertlik iyileştirici özellikler göstermektedir. Buradaki önemli nokta, ortopedik özellikler taşıyan yataklar, vücudun uyku esnasında rahatlamasını sağlayan yataklardır.
  • Vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmasını sağlayan ortopedik yataklar, özellikle kasların yenilenmesini sağlayarak, kişinin kendisini dinç, enerjik ve güçlü hissetmesine neden olurlar. Gün içerisinde faaliyetlere bağlı olarak sürekli yıpranan kaslar uyku esnasında yenilenmektedirler. Ancak vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağıtılmaması ile birlikte uyku esnasında belirli bölgelerde baskı meydana gelmektedir. Vücut ağırlığının bu noktalarda toplanması ile birlikte kaslar aktif oldukları için uzun vadede kronik ağrılar yaşanmaktadır. Ortopedik yataklar ağırlığı eşit şekilde tüm vücuda yayarak, bu tür sorunların oluşmasının önüne geçerler.
  • Omuriliğin doğru şekilde olmasını sağlayan ortopedik yataklar bu sayede bel omurlarını bir arada tutan bağların gevşemesine, rahatlamasına yardımcı olurlar. Bel omurları rahatladığında ise sinirlerin çıktıkları foramenlerde de büyüme olur ve böylece disk üzerine aşırı yük binmesinin önüne geçilir.
  • Ortopedik yataklar kan basıncının da rahat bir şekilde olmasını sağlayarak, tüm vücudun ihtiyaç duyduğu yenilenmeye ve değişimi kolaylıkla gerçekleştirmesini sağlar. 

Ortopedik Yatağın Ayırıcı Özellikleri” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ortopedik Yatak Seçiminde Önemli Noktalar

Ortopedik yatak seçiminde önemli noktalar doğru ortopedik yatağı seçmeniz için yararlı olmaktadır;

  • Ortopedik adı altında tek tip bir yatak bulunmamaktadır. Ortopedik bel ve sırt başta olmak üzere tüm vücut için destekleyici ve yararlı yataklara denilmektedir. Bu bakımdan visco, lateks, organik, yer yatağı gibi modeller ortopedik özellikler taşıyabilmektedir.
  • Bir kişi için ortopedik özellikler gösteren yatak, başka bir kişi için aynı özellikleri tam olarak gösteremeyebilir. Bu durum yataktan çok kişinin öncelikli ihtiyaçlarından kaynaklanmaktadır.
  • Ortopedik yatak seçimi yaparken mutlaka iade süresini göz önünde tutarak karar veriniz.

WellMatt tüm bu özellikleri iyi bilerek, doğru olan ortopedik yatağı seçmeniz için 120 güne kadar değişim ve iade süresi tanımakta, uyku danışmanı ile yardımcı olmakta ve farklı modelleri satışa sunmaktadır.

Ortopedik Yatak Seçiminin Püf Noktaları’‘ yazımızdan ortopedik yatak seçmeden önce dikkat etmeniz gereken püf noktalarını inceleyebilirsiniz.

Ortopedik Yatak Yorumları Nelerdir?

WellMatt tarafından sunulan lateks, visco, organik ve yer yatakları ortopedik özellikler gösterirler. Bu bakımdan bu yatakların kullanıcı yorumları ortopedik yatak arayanlara yardımcı olacaktır;

  • “Müşteri temsilcisinin yönlendirmesi ile yatağımızı aldık. 1 seneyi aşkın kullanıyoruz ve hiçbir yıpranma gibi durumla karşılaşmadık. Kaliteli firma olduğunuz için tebrik ediyorum.” – Melek F.
  • “Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Bu fiyata, bu kalitede yatak beklemiyorduk. Beklentilerimizden fazla çıktı. Teşekkürler.” – Adnan T.
  • “Çocuk odasına, ikinci yatak olacak şekilde aldık. Ortopedik özellikleri yüzünden tercih ettik. Kısa sürede, kullanınca bel ağrılarımız geçti. Keşke daha önceden alsaydık. Ayrıca beraberinde gelen hediye yastık için ve tertemiz paketleme ile saklama hurcu için de teşekkür ediyorum.” – Duygu E.
  • “Firma güvenilir. Daha önce birkaç kez alışverişim olmuştu; yastık ve yorgan almıştım. Gönderim süresi diğer firmalara göre uzun değil. Tam olarak bana söyledikleri tarihte sipariş elime ulaştı. Yatak konusunda yardımlarını aldım. Birçok kez sorular sormama rağmen bıkmadan usanmadan benimle görüştüler. Çalışanlar kibar ve saygılılar. Yatağa gelirsek, farklı bir firmadan visco yatak kullanmıştım ama bu kadar kaliteli ve rahatlatıcı değildi. Şimdiki yatağımdan çok memnun kaldım.” – Serkan K.
  • “İki yılı aşkın bir süredir eski yatağımdan ağrılarla uyanıyordum. Sürekli belim başta olmak üzere her yerim ağrıyordu. Yatak arayışına girdim ve tüm firmaların şikayetlerini tek tek okudum. WellMatt yatağı ise dikkatimi çekti, herkes memnun kalmıştı. Müşteri hizmetlerine dayanarak istediğim yatak özelliklerini söyledim ve visco yatakta karar kıldım. Aldığım en iyi karardı.” – Harun L.
  • “Satın alma aşamasında visco yatakların terleme yaptıklarını okumuştum. Bu yüzden birtakım endişelerim bulunuyordu. Ancak uyku danışmanının verdiği aydınlatıcı bilgiler ile içim rahat olarak sipariş verdim. Yatağı hemen sabırsızlıkla denedim ve bel, sırt, boyun bölgemi kavrayarak dönme miktarımı azalttı ya da daha rahat dönmemi sağladı. Doğru yönlendirme yaptıkları için çok teşekkür ederim.” – Serpil D.
  • “Aşırı bel ağrısı ve sol bacağımda sinir sıkışması oluyordu. Şu an sorunsuz kalkıyorum. Sabahları aşırı mutluyum, destek ekibinize de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Gece 11 olmasına rağmen sorularım anında cevaplandı ve o saatte almaya karar verip aldım.” – Gürkan B.
  • “Hep sert ortopedil yataklarda uyuyup bel ağrıları ile uyanmakla ne kadar kendimize eziyet ettiğimi bu yatakla tanışınca anladım. Hiç ağrım kalmadı. Artık huzurla uyuyorum, başarılarınız daim olsun.” – Ferhat K.
  • “Firma oldukça güvenilir. Daha önce birkaç kez alışverişim olup yastık ve yorgan almıştım. Gönderim süresi diğer firmalara göre uzun değil, belirttikleri gibi 3 – 4 gün içerisinde teslimat yapıldı. Yatak konusunda ise başından sonuna kadar yardım aldım, sağ olsunlar bıkmadan usanmadan yardımcı oldular. Kronik bel ağrıları yaşayan birisiyim ve fıtık olduğu için bu ağrıların artmaması için çok dikkat gösteriyorum. Bunun için yatak konusunda doğru karar vermem gerekiyordu. Seçtiğim model sayesinde şimdi rahatlıkla uyuyor ve sabahları hiçbir zorluk çekmeden yataktan kalkıyorum.” – Serkan C.
  • “Ortopedik yatak ararken çok fazla model olduğunu görünce ümitsizlik yaşıyordum çünkü bu kadar model arasından seçim yapabilmek oldukça zormuş. Müşteri temsilcisi ile görüşme yaptıktan sonra benim ağrılarıma iyi gelecek modelleri rahatlıkla bulabildim. Aralarından eleme yaptıktan sonra yatağım çok kısa süre içerisinde evime teslim edildi. Yaklaşık 1 haftadır yatağımı kullanıyorum ve şimdiden ağrılarımın azaldığını söyleyebilirim.” – Ahu Y.
  • “Yatak konusunda her zaman seçici olmuşumdur ancak artık yaşlanınca, eski yatağı değiştirmenin zamanı gelmişti. Eşim ve benim sırt ağrılarımız olduğu için ortopedik yatak alalım dedik ve bu konuda firmanızı tercih ettik. Bu kadar çok ortopedik yatak olduğunu bilmiyordum. Ancak nezaketle yardımcı oldular ve aldığımız ortopedik yatak ile birlikte şimdi eşim ile rahatça uyuyabiliyoruz.” – Ahmet B.
Paylaş:
Kategori:Ortopedik Yatak
Önceki Yazı
En İyi Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
 En Çok Tercih Edilen Katlanabilir Yatak Modelleri Hangileri?

0 Yorum

Yorum Yaz