15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Japon Yer Yatağı Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?
Sonraki Yazı
Vücut Ağrılarına Göre Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

İnternetten Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Şey

İyi bir yatak iyi bir şekilde uyumanızı sağlayacağı için yatak seçiminde çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Çoğu eklem ve kas ağrısı yanlış yatak seçiminden kaynaklanmakta, ayrıca bu durum daha başka uyku sorunlarına da yol açabilmektedir. Böylesi durumların önüne geçmek için internetin yaygınlaşması ile birlikte kendiniz için en uygun yatakları kolay ve pratik bir şekilde hızlıca bulabilirsiniz. İnternetten yatak seçiminde dikkat edilecek 10 nokta ile doğru olan yatağı bulabilirsiniz.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

İnternetten Yatak Nasıl Alınır?

Yataklara olan ihtiyacınız iyi ve dinlendirici bir uyku için her geçen gün daha fazla artmaktadır. Eğer sabahları yatağınızdan yorgun, çeşitli ağrılar ve dinlenmemiş halde uyanıyorsanız iyi bir yatağa sahip değilsiniz demektir. İyi bir yatak, sizin uyku ihtiyacınızı en üst düzeyde gerçekleştirecek yataklara denilmektedir. Bu türden yataklar, alışılmış yataklardan farklı olarak en doğru uyku pozisyonunun alınmasını, vücudun rahat etmesini ve uyku esnasında herhangi bir sorun ile karşılaşmadan uyunmasını sağlamaktadırlar.

Yaygın olarak kullanılan alışılmış yataklar ise uyku kalitesinin önüne geçmektedir. İyi bir uyku vermemelerinin nedeni vücut yapısı için uygun olmamaları, hava alan yapıda olmamaları ya da düşük kalite malzeme kullanılmasından ileri gelmektedir. Tüm bu sorunların önüne geçmek adına yeni bir yatağa ihtiyacınız bulunmaktadır çünkü insan yaşamının üçte biri uykuda geçtiği için uyku kaliteniz ne kadar yüksek olursa günlük yaşam içerisinde de ihtiyaçlarınızı o denli başarıyla yerine getirebilir, aynı zamanda da sağlığınızı korumuş olursunuz.

Bunu sağlamak için ise yatak mağazaları arasında yorucu seferlere çıkmak yerine internet üzerinden kolayca yatak alabilirsiniz. Ancak piyasa koşullarında çok fazla yatak modeli bulunduğu için internetten yatak almak için belirli noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

1.Uyku Alışkanlığı

İnternetten doğru yatak seçimi için en önemli nokta uyku alışkanlığı ve uyku hareketleridir. Alışmış olduğunuz ve bu zamana kadar nasıl bir uyuma alışkanlığınız bulunuyorsa, bunu yeni yatak seçiminde göz önünde tutmanız gerekir. Dönerek ya da sabit uyuma alışkanlığı diye iki tür uyku alışkanlığı bulunmaktadır. Uyku üzerine bazı durumlarda bu alışkanlıklar olumsuz etki yapabilmektedir. Genelde dönerek uyuyan kimseler yataklarından rahatsız oldukları, yatağın dolgu ya da destek malzemesinin uygun olmadığından hareket etmektedirler. Vücut, uykudan uyanmayacak kadar ağırlaşmıştır ancak kendisini rahatsız eden bölgelerden kurtulmak için de istemsizce hareket etmektedir. Bazı durumlarda bu kişiyi ya da yanında uyuyanı uyandıracak kadar şiddetli ve sık olabilmektedir. Özellikle sık dönen kimseler uyandıktan sonra 2 – 3 saat boyunca çeşitli ağrılar duyarlar. Böylesi durumlarda dönme alışkanlığınızı destekleyecek ya da kontrol etmenizi sağlayacak visco ya da lateks yatak modelleri gibi yatakları tercih edebilirsiniz.

2.Doğru Vücut Pozisyonu

İyi bir yatak seçiminde en önemli nokta vücudunuzun doğru vücut pozisyonu almasını sağlayacak yatak seçiminde bulunmaktadır. Uyku esnasında vücudun dinlenmesini ve gelişmesini sağlayacak doğru pozisyonu alması büyük önem taşımaktadır. Doğru pozisyonu alamaması ile birlikte çeşitli eklem ve kas ağrıları oluşmaktadır. Bu ağrıların başında belirli bir bölge üzerine fazladan yük binmesi ve uyku esnasında sürekli basınç hissedilmesidir. Başka bir deyişle, ortopedik özellikler göstermeyen yataklar vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmasının önüne geçerler ve böylece belirli bölgelere ağırlığın binmesine neden olurlar. Bu durumda uyku boyunca ilgili bölümler çalışmaya devam ettikleri için uyku sonrasında pek çok tehlikeli sorun ile karşılaşmak olanaklı olmaktadır. Yatağınızı seçerken en çok bu noktaya dikkat etmeniz gerekmektedir.

3.Uyku Pozisyonu

Uyku pozisyonunuz yatakta rahat etmek ve konforunuz için oldukça önemlidir. İnsanlar yumuşak, orta ya da sert yataklarda uyumalarının kendilerine iyi geldiğini söylemektedirler. Ancak yatak sertliğini uyku pozisyonuna göre seçmeniz tavsiye edilmektedir. Yan yatış pozisyonda uyuyorsanız yumuşak yatakları, sırt üstü yatıyorsanız orta sertlik ya da sert yatakları tercih edebilirsiniz. Ancak sertliği seçerken başka noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

4.Fiziksel Özellikler

Yatağınızı seçerken fiziksel özelliklerinizi, özellikle kilo ve boy oranınızı ön planda tutmanız gerekir. Yatağınızdan üst düzey bir performans almak için kilonuzu taşıyabilecek bir yatak almanız gerekmektedir. Örneğin çok zayıf kimseler sert yataklar, kilolu kimseler ise yumuşak yatakları tercih etmemelidirler. Aksi halde vücutlarını desteklemeyecek bu yataklar çeşitli sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olacaktır.

Daha detaylı bilgi için hemen gözat ”Kilolu Kişiler Yatak Seçerken Nelere Dikkat Etmeli ?”.

5.Doğal Malzemeler

Gelişen yatak teknolojisi ile birlikte tamamen doğal içeriğe sahip yataklar kullanıcılara sunulmaktadır. Bu sayede alışılmış sentetik yatakların yerini çok daha iyi bir uyku deneyimi sunan doğal yataklar almaktadır. Doğal yataklar kendiniz ve çevreniz için hiçbir zarar içermezler, en sağlıklı şekilde uyumanızı sağlarlar. Aynı zamanda doğal yataklar kullanım süresi açısından da daha uzun ömürlü kullanım imkânı tanırlar.

6.Kullanım Ömrü

Yatağınızı seçerken sunmuş olduğu kullanım ömrüne dikkat etmeniz gerekir. Her yatağı belirli bir kullanım süresi sonunda değiştirmek gerekmektedir ancak yatağın içeriğinde kullanılan malzemelerin niteliği sayesinde bu süreyi daha fazla uzatmak mümkündür. Özellikle lateks, visco ya da organik yataklar sunmuş oldukları kalite açısından çok uzun süreler deforme olmadan yatağınızı kullanma imkânı tanımaktadırlar. Bu yüzden yatağınızı seçerken kullanılan malzemelere dikkat etmelisiniz.

7.Yatağın Ölçüsü

En önemli noktalardan birisi yatağınızın doğru ölçülerde olmasıdır. Çünkü yatak malzemesi kadar yatağın ölçüsü de kaliteli bir uyku için son derece önemlidir. İdeal bir yatak ölçüsü ayaklarınızı dışarıda bırakmamalıdır. Ayrıca yanlardan da kollarınız sarkmasını önleyecek boyutlara sahip olmalıdır. Bu yüzden yatak tercihinde bulunmadan ve satın alma işleminden önce mutlaka fiziksel özelliklerinize göre uygun olacak yatak ölçüsünü göz önünde tutmalısınız.

8.İade Süresi

Yeni bir yatak alırken alıştığınız yataktan hayli farklı geleceğini göz önünde tutarak firmanın sunmuş olduğu iade süresinin ne kadar uzun olduğuna dikkat edin. Yatak iade süresi uzun olduğu takdirde firma ürünlerine güveniyor ve bu şekilde satışa sunuyor demektir. İade süresi kısa olduğunda ise yatakta kısa sürelerde sorunların çıkma olasılığı bulunmaktadır. WellMatt olarak tüm yataklarda 120 güne varan iade süresi sunarak, yatağınıza alışma sürenizi en üst düzeyde karşılıyoruz. Yeni yatağınıza alışmadığınız durumlarda yatağınızı ücretsiz şekilde iade edebilirsiniz.

9.Uzman Destek

İyi bir yatak seçiminde eğer yatak uzmanı değilseniz işini bilen kimseler tarafından yönlendirilmeniz büyük önem taşır. Farklı yatak modelleri arasında ihtiyacınız için en uygun olan yatak modelini bulmak çoğu zaman kolay olmayabilmektedir. Böylesi durumların önüne geçmek için ve fiziksel özellikleriniz ile uyku gereksinimlerinizin en doğru şekilde karşılanmasını sağlayacak yatakları kolayca bulmak adına her an ulaşabileceğiniz bir destek önemlidir. WellMatt uyku danışmanı sayesinde istediğini yatağa kolayca kavuşabilirsiniz.

10.Malzeme Kalitesi

Piyasa koşulları altında çok fazla düşük kalite malzemeden üretilen yatak bulunmaktadır. Özellikle bu yataklar internette çok daha yaygın olarak görülmektedir. Bu bakımdan yatak almadan önce markanın mutlaka üretim sertifikasına bakmak isteyin. Üretim sertifikasında yataklarda kullanılan malzemeler doğru olarak yer almaktadır. Sertifikayı göstermekten kaçınan firmalardan ise uzak durmanız kaliteli ve doğru yatağı seçmek adına önem taşımaktadır. WellMatt tüm müşterileri ve yatak modelleri için talep halinde üretim sertifikasını göstermektedir.

Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?” hemen incele.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Japon Yer Yatağı Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?
Sonraki Yazı
Vücut Ağrılarına Göre Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

0 Yorum

Yorum Yaz