15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Skolyoz Hastaları Hangi Yatakları Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Bebekler İçin Visco Yatak Mı Lateks Yatak Mı?

Bebekler İçin Visco Yatak Mı Yoksa Lateks Yatak Mı Uygundur?

Bebekler için uyku oldukça önemlidir. Uyku düzenin kurulması, bebeğin gelişim evresinin tamamlanması açısından önem taşımaktadır. 3 yaşına kadar adlandırılan bebeklik döneminde bebek, biyolojik yapısını ve çevresel koşulları düzenleme eğilimindedir. Eğer bu süreç kesintiye uğrarsa daha sonrası için sorunlar oluşacaktır. Yeni doğmuş bebeğin 3 yaşına kadar sürecek uyku düzeninde nitelik ve nicelik anlamında önemli değişiklikler söz konusudur. Bu sürecin iyi yürütülmesi adına uykusunu konforlu ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştireceği yatağın seçimi oldukça önemlidir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

En İyi  Bebek Yatakları Nasıl Olmalı?” yazımızdan en iyi bebek yatakları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bebeklerde Uyku Neden Önemlidir?

Bebeklerde uykunun neden önemli olduğu iyi şekilde anlaşılması gerekir. Bebekler, doğduklarında yaşam koşullarına karşı oldukça savunmasızdırlar. Onların bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için iyi bir uyku oldukça büyük önem arz etmektedir. Yeterince uyuyup uykusunu almamış binyelerin enfeksiyonlara karşı daha zayıf olduğu görülmüştür. Melatonin, uyku hormonu olarak bilir ve beyin tarafından salgılanır, vücuttaki bakteri ve toksinlerle savaşan mucizevi bir antioksidandır. Melatonin karanlığa duyarlıdır ve sadece gece uykularında görülür. Haliyle gece uykuları sağlık açısından, öğle vakti şekerlemelerinden çok daha kıymetlidir. Uyku ve bağışıklık arasında güçlü bir bağ daha bulunur. Belirli bağışıklık hücreleri uyku sırasında oldukça aktiftir. Bu yüzden uyuma esnasında vücudun iyileşmesi hız kazanır. Çünkü gün içinde harcanan enerjinin tam tersine, vücut her yönüyle uykuya adapte olur. İyi bir uyku bebekler için enerji depolarının yenilenmesini, vücutlarının gelişimini ve zihinsel gelişimlerine etki etmektedir. Haliyle 0 – 3 yaş dönemi, bebeklerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimleri için oldukça önemli bir dönemdir. Beyinlerinin gelişimi yüzde 80 oranında bu dönemde tamamlanır ve beyin ölçüleri de yetişkin insanların hacmine ulaşır. Eğer bebek 0 – 3 yaş arasında kesintisiz gece uykularına sahip değilse fiziksel ve zihinsel gelişiminde önemli sorunlar oluşacaktır. Kesintisiz uyku bebeğin potansiyel gelişimleri için büyük role sahiptir.

Bebekler İçin Yaylı mı Yaysız Yatak mı Uygundur? ” yazımızdan bebek yatakları hakkında daha fazla bilgiye hemen ulaşabilirsiniz.

Bebeklerin yeni doğduklarında sürekli uyumaları, onların tembellikleri yüzünden değildir. Henüz gelişimleri tamamlanmamıştır ve bu yüzden uyuyarak vücut gelişimleri tamamlanmaktadır. Doğumu takiben gündüz ve gece uykuları düzene girer, biraz daha zaman geçmesi ile birlikte gece uykularına daha çok zaman ayırmaya başlarlar. Bu durumda özellikle REM uykusu önemli bir yere sahiptir. REM uykusu, beyindeki nöronlar arası ilişkinin güçlenmesi ve uyanıkken öğrenilenlerin pekişmesi adına gerekli bir safhadır. Çeşitli nedenler yüzünden REM uykusu kesintiye uğrarsa bebeğin zihinsel  ve fiziksel gelişiminde ciddi sorunlar oluşacaktır. Bebekler için uykunun önemi kendisini burada göstermektedir. Uyanık olduğunda öğrendiği tüm beceriler, uyku sırasında pekişir. Uyku esnasında, günlük yaşamda öğrendiklerini bir sıraya koyar ve böylelikle hafıza oluşturur. Bundan ötürü uykunun kalitesi ve süresi bebeğin sağlıklı bir yetişkin birey olması açısından önem kazanmaktadır.

Bu yazımızdan park yatakları hakkında hemen bilgi edinin: ”En İyi Park Yatağı  Nasıl Anlarız?”.

İyi uyumuş bir bebek, uyku öncesinde öğrendiği bilgileri unutmaz ve onları gerekli yerlerde kullanmak üzere hatırlar. Aynı zamanda kendisi öğrendiklerini pekiştirdiği için yeni bilgiler için de istekli hale gelir. Kesintisiz sağlık bir uykunun zihinsel olarak etkisi varken, fiziksel olarak da yatağın sertliği çok önemlidir. Yani piyasada bilinen 32-36 densite olması gerekir şeklinde olan  bilgilendirme bir duruma yanlıştır. Densite yatağın yumuşaklığı veya sertliği ile ilgili değildir. 32 densite bir malzeme çok yumuşakta olabilir. Fiziksel olarak vücudunun dengeli ve orantılı bir şekilde gelişmesi adına, yatağın orta sert olması gerekmektedir. Böylece omurilik gelişimi olması gereken düzlükte uyku sırasından korunur. Bu durumda da bebeğin iyi bir şekilde uyuması için yatak tercihi oldukça önemli olmaktadır.

En İyi Bebek Yatak Yorumları Nelerdir?” yazımızdan yorumları okuyarak bebek yatakları hakkında hemen bilgi edinin.

İyi Bir Bebek Yatağı Nasıl Olur?

Bebeklerin zihinsel ve fiziksel olarak sağlıklı gelişimleri için uyku oldukça büyük bir role sahiptir. Bu sebeple bebeğiniz için en ideal yatağı tercih etmeniz gerekmektedir. Bebeklik için alınan süre ise 0 ile 3 yaş arasındadır. Bu yaş dönemine bağlı olarak bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişiminin uygun bir şekilde sağlanması adına tek yatak türü öne çıkmaktadır: lateks yataklar. Ayrıca ağır kimyasal yapıştırıcı içermeyen, nefes alabilen yapıya sahip doğal malzemelerden üretilen yataklar öncelikli tercihiniz olmalıdır.

En İyi Bebek Yatakları” yazımız bebeğiniz için en uygun modeli seçmenize yardımcı olabilir.

Lateks Nedir?

Lateks, Tropikal bölgelerde yetişen özel kauçuk ağacının sitinden üretilen bir maddedir. Uzun uğraşlar sonucunda ağacın özünden elde edilen lateks, blok haline getirilerek yataklarda kullanılmaktadır. Malzemesinin doğal oluşu, uzun süreli kullanımı sayesinde lateksten yapılan yataklar oldukça rağbet görmektedir. Lateks, yapısı gereği deformelere ve basınçlara dayanıklıdır. Kauçuk ağacının tüm özelliklerini taşır ve bu sayede dayanıklı bir kimliğe sahiptir. Lateks yapımında özel yöntemler kullanıldığı için lateksi elde etmek oldukça meşakkatli bir süreçtir.

Lateks Bebek Yatağı Yorumları Nelerdir?” yazımızdan yorumları okuyarak lateks bebek yatağı hakkında hemen bilgi edinin.

Lateks Yatak Özellikleri Nedir?

Lateks yataklar en başta doğal malzeme kullanılması sayesinde öne çıkmaktadır. Bu sayede kimyasal istemeyen ve doğal içerik kullanmak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Ancak bu noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü piyasada lateks yatak adı altında satılan çoğu yatak sentetik lateks ile üretilmiş yataklardır ve bu durum da yüksek kimyasalların kullanılması anlamına gelmektedir. WellMatt ise yataklarda tamamen %100 doğal lateks kullanmaktadır. Ayrıca lateksin orta sert yapısı sayesinde vücuda aşağıdan sürekli bir baskı uygulanarak uyku esnasında omuriliğnizin düz durmasını sağlar. Bu durumda lateks yataklar rahat bir uyku uyumak isteyenler için doğal bir özellik sunması sebebiyle öne çıkan yataklar olmaktadır.

Daha ayrıntılı bilgiler yazımızda :”Bebeklerde Lateks Yatak” .

Visco Nedir?

Visco, özel olarak NASA tarafından astronotların uzay yolculuklarında vücut ağırlıklarını dengelemek amacıyla geliştirilmiş sünger türüdür. Yapısı sayesinde akıllı sünger olarak da anılan visco, oldukça yumuşak bir yapıya sahiptir. Üretilen visco katmanın altına sünger koyularak visco yataklar hazırlanmaktadır. Visco yataklar ise özellikle yumuşaklıkları sebebiyle tercih edilmektedir.

Visco Yatak Özellikleri Nedir ve Neden bebeklere önerilmez?

Visco yataklar, özel olarak visco elastik malzemesinden üretilen yataklardır. Visco yataklar, visco katmanının altında özel süngerler koyularak yapılmaktadır. Genelde tercih edilme sebepleri yumuşaklıkları yüzünden olmaktadır. Visco yataklar, yatan kişinin vücut şeklini almaktadır. Bir başka deyişle, yatak sayesinde vücuda doğru bir basınç uygulanmakta ve bu sayede kişinin rahat uyuması sağlanmaktadır. Visco yataklarda vücut ağırlığı dengeli bir şekilde değılır. Yani omuz ve kalça kısımlarına ağırlık yüklenmeyerek, omurilik doğru pozisyonu alarak uyumaktadır. Bu sayede vücut dinlenmekte, kan dolaşımı hızlanmakta ve sabahları dinç kalkılabilmektedir. Aynı zamanda visco yataklar antibakteriyel özellikleri sayesinde de hijyen koşullarına tamamen uygundurlar. WellMatt’ın sunduğu visco yataklar içinde bulunan viscojel sayesinde ısı dengesinin korunmasına, kötü kokuların oluşmasına, küf, mantar gibi oluşumların önüne geçmektedir. Isı dengesinin yatakta muhafaza edilmesi ise rahat bir uyku için oldukça büyük bir avantaj sunmaktadır. Viscojeldeki hava kanalları sayesinde çok rahat bir şekilde, ısıdan rahatsız olmadan uyunabilir. Visco yataklar, genelde yumuşak bir zeminde uyumak isteyen ve vücut ağrıları olmayan kimseler tarafından tercih edilmelidir.

Visco Yatağın Özellikleri Neler?” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşın.

Bebekler için Lateks Yatak mı Visco Yatak mı?

Tüm bu bilgilerden sonra bebekler için hangi yatağın doğru bir tercih olacağı için karşılaştırma yapmak yerinde olacaktır. 

Fiyatlar hakkında detaylı bilgi için yazımıza hemen göz atın: ”En İyi Bebek Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?”.

Visco yataklar yumuşak yataklar oldukları için kemik gelişimini tamamlamamış yani 15 yaşına gelmemiş çocuklar için uygun değildir. Yumuşak bir yatakta ya da visco gibi vücut şeklini alan yatakta, kemik  gelişimi tam olarak sağlanamayabilir ve ileride fiziksel omurilik sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden 15 yaşına kadar visco yatak tercih etmemeleri hatta orta sert bir zeminde uyumaları gerekmektedir. Bu dönemde orta sert yapısı, vücuda gösterdiği uyum, doğal malzemeler kullanılması, gelişimi etkileyici özellikleri nedeniyle lateks yatak seçimi daha ağır basmaktadır. 

Lateks bebek yatağı hakkında daha ayrıntılı bilgi için şu yazımızı inceleyebilirsiniz :” Yarı Ortopedik Lateks Bebek Yatağı Nedir?

Paylaş:
Kategori:Bebek Yatağı
Önceki Yazı
Skolyoz Hastaları Hangi Yatakları Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Bebekler İçin Visco Yatak Mı Lateks Yatak Mı?

0 Yorum

Yorum Yaz