15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
 Yaylı Yatak Mı Lateks Yatak Mı Tercih Etmelisiniz?
Sonraki Yazı
En İyi Yatak Hangisi? En İyi Yatak Nasıl Seçilir?

En İyi Park Yatağı  Nasıl Anlarız?

Yeni doğan bebekler için en ideal yatak türü olan park yatağı onların kesintisiz bir şekilde uyumaları ve aynı zamanda da sağlıklı gelişimlerini destekleyen bir yatak olarak öne çıkmaktadır. Fakat piyasa koşullarında park yatağının sadece canlı renklere ya da çeşitli süslemelere sahip olması anlaşılmaktadır. Bu yanlış görüşe düşmemek ve bebeğinizin sağlığı için en uygun park yatağını seçmek için en iyi park yatağı nasıl anlaşılır konusuna dikkat etmeniz gerekir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Bebek Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Park Yatağı Nedir?

Park yatağı, yeni doğan bebeklerin ihtiyaçları düşünülerek özel olarak üretilmiş ve onların sağlıklı bir şekilde gelişmelerini hem de kesintisiz bir şekilde uyumalarını sağlayan özel yatak türüdür. Park yatağının sunduğu özellikler sayesinde bebeğiniz hem sağlığı için gereken desteği alır hem de yatağında geçirdiği uzun  süreler boyunca büyük bir rahatlık duyabilir. Yeni doğan bebekler bilindikleri gibi uykuya çok fazla ihtiyaç duymaktadırlar. Özellikle 2 yaşına kadar bebeklerin uykularının düzenli olması gerekir çünkü uyku esnasında fiziksel ve zihinsel gelişimlerini tamamlamaktadırlar. Çünkü yeni doğduklarında henüz gelişimleri tamamlanmamıştır.

Öncelikli olarak yeni doğan bebeklerin fiziksel özellikleri yani kas ve eklem yapıları gelişmediği için uyku esnasında gelişirler. Bu durum başka bir ifade ile çok fazla uykuya ihtiyaç duyduklarını açıklamaktadır. Bu yüzden bebekler gün içerisinde 18 saate varan süreler boyunca uyumaktadırlar. Bu süre zamanla gelişimleri sürdükçe kısalmaya başlar ama sağlıklı bir şekilde geride kalması son derece önemlidir.

Uyku esnasında bebeklerin iskelet sistemleri gelişir ve aynı zamanda zihinsel gelişimleri üzerinde de kesintisiz uykunun büyük önemi bulunmaktadır. Kesintisiz uyku sayesinde gün içerisinde öğrendiklerini pekiştirirler ve böylece motor becerileri gelişim gösterir.

Tüm bu özellikleri sağlamaları için kesintisiz ve dinlendirici bir şekilde uyumaları gerektiğinden park yatak modelleri bebekler için ideal bir yatak olarak öne çıkmaktadır.

Park Yatağı Nedir?”  başlıklı yazımızdan park yatağı hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsin.

En İyi Park Yatak Nasıl Anlaşılır?

Piyasa koşullarında tıpkı ortopedik yataklar konusunda olduğu gibi park yatak konusunda da yaygın olarak yanlış görüşler bulunmaktadır. Park yatakların asıl görevi bebeğin kas ve vücut gelişimine katkı sunması, bunun yanında kesintisiz uyumasını sağlayarak zihinsel gelişimini de normal olarak yapmasını sağlamaktır. Fakat asıl olan özelliği dışarıda tutularak, park yataklar sadece oyun yataklarına çevrilmekte ve yatağın özelliklerinden çok rengi ya da tasarımları ile öne çıkmaktadırlar. Asıl olan bebeğe sunduğu konfor ve rahatlık olduğu için en iyi park yatağı anlamak için şu noktalara dikkat edebilirsiniz;

  • Bebeklerin yatakta geçirdikleri uzun süreler göz önünde tutularak park yatak modelleri onların en rahat ve kesintisiz şekilde uyumaları için tasarlanmıştır. Bu sayede bebekler yorgunluk, pişik, terleme, uyuyamama gibi sorunlardan etkilenmezler. Park yatak tüm bu sorunları ortadan kaldıracak şekilde tasarlanmıştır.
  • Park yatağının en büyük özelliği doğal içeriğe sahip olmasıdır. Doğal içeriğe sahip olmayan ya da en ufak bir sentetik içeriğe sahip olan park yatakları, hassas bir yapıda olan bebeğiniz için son derece zararlı olacaktır. WellMatt olarak sunulan park yataklarında tamamen doğal özellikler öne çıkmaktadır. Doğal pamuk iplikleri ve özenli işçilik ile hazırlanan kılıflar yüzünden bebeğiniz bakterilere ve ısı değişimlerine karşı korunmaktadır. Aynı şekilde fermuarlı olması kolay yıkanma olanağı sunar. Bu özelliği sayesinde de bebeğinizin yatakta geçirdiği uzun süreler göz önünde tutulduğunda temizlenebilir olması bir avantajdır. Yatak içerisinde kullanılan pamuk ve yünler ise doğal olarak kullanılırlar ve böylece doğallığın eşsiz bir güzelliği bebeğiniz için sağlanır. Bu sayede yatağın kötü koku, bakteri, mantar, küf gibi oluşumlarının da önüne geçilir. Ayrıca WellMatt olarak kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar kullanıldığı için bebeğiniz hiçbir koşulda kimyasal maddeler ile temas etmediği için bunlara bağlı olarak oluşacak sorunlardan uzak durmaktadır. Piyasada doğal olmayan pek çok park yatağı bulunmaktadır ve bu koşulları göz önünde tutarak bebeğiniz için doğru olan yatağı kolayca seçebilirsiniz. Sadece sünger, elyaf ya da viscodan yapılmış yataklar bebeğinizin sağlığı için sorunlar oluşturacaklar ve farklı sorunların oluşmasına neden olacaklardır. WellMatt olarak tüm park yatağı modellerinde sünger üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılmaktadır.
  • İyi bir park yatağının en büyük özelliği destekleyici yapıda olmasıdır. WellMatt olarak sunduğumuz park yatağı modellerinde metrekarede 2000 gram pamuk sıkıştırılır ve bu sayede son derece nitelikli, destekleyici bir konfor sağlanmış olur. Destekleyici yapısı özellikle kas ve kemik gelişimi için son derece önemlidir. Park yatağın destekleyici özelliği sayesinde bebeğiniz uyku esnasında doğru pozisyonu bulur ve böylece kemik gelişimi sağlıklı bir şekilde devam eder. Başka bir deyişle, bebekler doğduklarında henüz iskelet yapıları tam olarak şekillenmediği için doğduktan sonra uyku esnasında vücutlarının desteklenmesi gerekmektedir. Bu noktada yaylı yatakları kullanmamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Yaylı yataklar, bebeğinizin vücuduna verdiği basınç ile birlikte iskelet yapısının ve özellikle omurgasının hatalı bir pozisyon almasına neden olurlar. Ayrıca yaylı yatakların yapıları gereği içlerinde toz, bakteri, kir gibi oluşumlar yuvalandıkları için bu durum da bebeğiniz için risk oluşturacaktır.
  • En iyi park yatağı kolay temizlenebilir bir yapıda olmalıdır. Bebekler yataklarında çok vakit geçirdikleri için günlük ihtiyaçlarının neredeyse tamamını yataklarında gidermektedirler. Bu durum ise yatağın kirlenmesine neden olabilmektedir. Kirler ise bebeğinizin sağlığını tehdit edeceği için park yatağın hem de uzun ömürlü olabilmesi adına kolay temizlenebilir bir yapıda olması son derece önemlidir.
  • İyi park yataklar çift taraflı olarak kullanılabilmektedir. Çift taraflı kullanım hem yatağın ömrünü uzatır hem de bebeğinize farklı konforlar sunar. Aynı zamanda bebeğiniz bu sayede daha rahat bir şekilde uyumaktadır.
  • En iyi park yatak bebek odasındaki yerine göre değil, bebeğinizin rahat edeceği ölçülere göre ayarlanmış olmalıdır. Bu yüzden WellMatt olarak dilediğiniz ölçülerde park yatağı modelleri üretiyor ve bebeğinizin en rahat edeceği şekilde uyumasını sağlıyoruz.

Bu noktaları göz önünde tutarak bebeğiniz için en iyi park yatağı rahatlıkla seçebilirsiniz. Park yatağı için önemli noktanın bebeğinizin fiziksel ve zihinsel gelişimi için gerekli olan konforlu uykuyu sağlaması ve sağlığı için en rahat koşulları sunması gerektiğini göz önünde tutmanız gerekmektedir. Bebeğinizin uykusu çeşitli sorunlara ya da kesintilere uğradığında pek çok sorun oluşabilmektedir. Özellikle ileriki dönemlerde omurilik yapısında telafisi zor olan sorunlar yaşanmakta, zihinsel açıdan da öğrenim güçlüğü yaşamasına neden olabilmektedir. Bu özellikleri göz önünde tutarak, bebeğinizin sağlığını riske atmayacak şekilde en iyi park yatağında karar kılmanız gerekir. Aynı zamanda park yatakları Montessori eğitimi için de en uygun yatakları oluşturmaktadırlar. Park yatağı seçerken ise dansite kavramının kararınızı etkilememesi gerekir. Genelde bebekler için dansite kavramının yüksek olması ideal yatak olduğuna yönelik yanlış bir algı bulunmaktadır. Halbuki dansite sadece süngerin metreküp başına ne kadar sıkıştırılmış olduğunu ifade etmektedir. Böylece iyi bir park yatağını dansite kavramından çıkarmamanız, dansitenin sadece kullanım süresi ile ilgili olduğunuzu aklınızda tutmanız gerekmektedir.

Park Yatağı Fiyatları Neler? Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?” başlıklı yazımızdan park yatağı hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Bebek Yatağı
Önceki Yazı
 Yaylı Yatak Mı Lateks Yatak Mı Tercih Etmelisiniz?
Sonraki Yazı
En İyi Yatak Hangisi? En İyi Yatak Nasıl Seçilir?

0 Yorum

Yorum Yaz