15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Bebek Yatak Yorumları Nelerdir?
Sonraki Yazı
En İyi Bebek Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?

En İyi Bebek Yatakları

Bebekler henüz gelişimlerini tamamlamadan dünyaya geldikleri için sağlıklı bir şekilde uyumalarının büyük önemi bulunmaktadır. Uykusu kesilen ya da ihtiyaç duydukları sürelerde uyuyamayan bebekler fiziksel ve zihinsel gelişimlerinde ciddi sorunlar oluşabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına, bebekler için iyi bir uykunun sağlanması adına bebek yatağının seçilmesine dikkat etmek gerekmektedir. WellMatt olarak sunduğumuz en iyi bebek yatakları arasından seçim yapabilir, bebeğinizin sağlıklı bir şekilde uyumasını sağlayabilirsiniz.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Bebeklerin Gelişiminde Uykunun Önemi

İnsanın yaşamı boyunca en hızlı geliştiği dönem olarak anne karnı ve doğumdan sonraki ilk aylar olarak belirlenmiştir. Çünkü gelişimlerin henüz tamamlanmadığı ve gelişim göstermek için vücudun ciddi oranda çaba gösterdiği bu dönem, sağlıklı bir birey olarak yetişmek adına önemlidir. 0 ile 3 yaş arası bebeklerin sağlıklı gelişim göstermeleri ve büyümeleri adına oldukça önemli bir dönemdir. Bebeklerin hızlı gelişimine paralel olarak bu gelişim unsurlarının sağlıklı bir şekilde işlemesi büyük önem taşımaktadır. Beyin gelişiminin tamamına yakın bir kısmı bu dönemde sağlanır ve aynı zamanda da omurganın şekillenmesi adına da bu dönem önemlidir. Özellikle zihinsel gelişimlerinin sağlıklı olması adına gece uykuları büyük önem taşımaktadır.

Bebeklerde kesintisiz ve sağlıklı gece uykusu, REM evresi olarak adlandırılan kısım için önem taşımaktadır. REM evresi, zihinsel faktörlerin işlediği ve bebeğin gün içinde öğrendiklerini pekiştirdiği bir evredir. REM evresi bir tür uykuyla uyanıklık arasında olan bir evre olduğu için bu evrenin kesintisiz ve aksamadan yaşanması oldukça önem taşır. Beyin nöronları arası bağlantıların güçlenmesi adına önemli olan bu evre, çeşitli nedenler ile kesintiye uğrayacak olursa bebeğin zihinsel gelişimde ciddi sorunlar yaşanabilir. Uykusunu alamayan ve bu evreye giremeyen bebekler huzursuz olur, etrafına karşı kayıtsız olur ve her şeyden öte motor becerilerinde aksaklık olur. Bu bakımdan uyuduğu yatağın ona gereken konforu ve sağlık koşullarını sağlaması gerekmektedir.

Yine aynı şekilde fiziksel gelişimleri için de düzenli uykunun büyük önemi bulunmaktadır. Doğum sonrasında bebeklerin omurgaları henüz doğru şekli almadığı için doğumdan sonra omurgaları ideal olan pozisyona girmek için hareket eder. Eğer yanlış yatak seçilirse omurga doğru pozisyonu bulamayacağı ya da yanlış bir pozisyona gireceğinden fiziksel gelişiminde ciddi sorunlar oluşabilir. Bir taraftan da kas ve kemik gelişimi için önemli olan bu durum, bebeğin güç kazanması ve yediklerini enerjiyi dönüştürmesi açısından önemlidir. Eğer vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıtmayan ve bebeğin metabolizmasının düzgün bir şekilde çalışmasına olanak vermeyen bir yatak söz konusu ise bu durumda bebeğin gelişimi için yine ciddi sorunlar oluşabilecektir.

Bu bakımdan bebeğinizin sağlıklı gelişim göstermesi ve iyi bir şekilde büyümesi adına onun için en ideal yatağı seçmeniz gerekmektedir. Yatak seçiminde ise sunduğumuz modelleri temel alarak karar verebilir ya da uyku danışmanımızdan destek alabilirsiniz.

En İyi Bebek Yatakları Nelerdir?

En iyi bebek yatakları bebeklerin ihtiyaçlarına dönük olarak sunduğumuz ve onların sağlıklı bir şekilde gelişim göstermelerini sağlayan yatak türleridir. En iyi bebek yatağı özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Doğal içeriğe sahiptirler; bebeklerinizin narin yapılarının zarar görmemesi adına en doğal yatakları sizlere sunuyoruz. İçerikte kullanılan malzeme kadar üretim sürecinde de kimyasal özellikler taşımayan su bazlı yapıştırıcılar kullanarak, bebeğinizin ihtiyaç duyduğu doğal yatağı sağlıyoruz. Doğal içeriğe sahip olmayan yataklar, bebeğinizin sağlığı için ciddi sorunlara yol açabilirler.
  • Uygun sertliğe sahiptirler. Sertlik, bebeğinizin omurga ve kas gelişimi için oldukça önemli bir kavramdır. Bu bakımdan yatak seçiminde bebeğiniz için uygun olan orta sertliğe sahip olup olmadığına dikkat edilmelidir. Ancak sertlik konusunda dansite kavramı hatalı olarak kullanılmaktadır. Bebek yataklarının 32 – 36 dansiteye sahip olması gerektiği yanlış bir algıdır. Çünkü dansite, metreküp başına düşen yoğunluğu ifade etmektedir, sertlik ya da yumuşaklık ile ilgili bir kavram değildir. 32 dansiteye sahip bir yatak, yumuşak olabileceği gibi sert de olabilmektedir.
  • Sadece tek bir malzeme kullanımından kaçınılan yataklar; sadece sünger, elyaf ya da visco malzemeden üretilmiş yataklar bebeğiniz ve çocuklarınız için ciddi riskler taşımaktadır. Bebeğin, bu malzemeler ile doğrudan teması ciddi cilt ve solunum sorunları yaratabilir. Bu bakımdan sadece sünger kullanımı yerine bunun üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılmasını tavsiye etmekteyiz.
  • Yay kullanılmamaktadır. Yaylı yataklar, kas ve kemik konusunda zayıf olan bebek ve çocuklar için oldukça zararlı olabilmektedir. Çünkü yaylar yapıları gereği sert ve direnç gösteren özelliğe sahiptirler. Bu sertlik, uyku esnasında vücuda sürekli baskı yaptığından yanlış uyku pozisyonun alınmasına, uykunun kesilmesine neden olabilmektedir. Aynı zamanda yaylı yataklarda fermuar bulunmadığından, temizliği de oldukça zordur ve yayların arasında toz, bakteri gibi oluşumlar meydana gelmektedir.

Bebek yatağı hakkında daha detaylı bilgi için:”Bebek İçin Yatak Özellikleri Nasıl Olmalı?”.

Bu koşullar göz önünde tutularak bebeğiniz için farklı yataklar sunulmaktadır;

Park Yataklar

Park yatağı, bebeklerin yeni doğumdan itibaren tercihen 2 yaşa kadar kullanılan, bebeklerin ihtiyaçları ve narin yapıları düşünülerek hazırlanmış özel yataklardır. Bu yataklar sayesinde bebeğinizin ihtiyaç duyduğu sağlıklı uyuma koşulu onun adına düzenlenir ve aynı zamanda da gelişimi için de büyük bir katkı sağlanmaktadır. Sunduğumuz park yatak modellerinde doğal yün ya da pamuk kullanılmaktadır. Özellikle sıcak tutan ve alerjiye geçit vermeyen yapıları ile yeni doğan bebeklerin yataklarında yün ve pamuğun tercih edilmesi oldukça eski bir yöntemdir. Fakat doğal ve ithal malzemeler ile bu duruma yeni bir boyut ekliyor ve doğal pamuk iplikleri ile hazırlanan özel kılıfları ile yatakları daha ferah hale getiriyoruz. Aynı zamanda metrekarede 2000 gram pamuğun sıkıştırılması ile doğal destekleyiciye sahip olan park yataklar çocuğunuzun ideal gelişimi için tüm gereken koşulları yerine getiriyor. İlk dönemlerde özellikle bebeğin yatakta çok vakit geçirmesi ve burada oyunlar oynamasına da bakarak, park yatak modellerimiz bebeklerin rahatça oyun oynamalarını sağlayacak şekilde üretilmektedir. Yeni doğan bebekler için park yatağı tercih edebilir ve onun sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz. Park yatakların en büyük özelliği ise orta sert bir zemine sahip olmaları ve bu sayede bebeğin özellikle ilk dönemlerinde ihtiyaç duyduğu kemik ve kas desteğini kendilerine sunmuş olmaları.

Park yatak hakkında daha detaylı bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz:”Park Yatağı Nedir?”.

Wocolat Modelleri

Doğal pamuk, yün ve lateksten üretilen bu yataklar bebeğiniz için konforlu, sağlıklı ve doğal yataklar olarak öne çıkmaktadırlar. Bilindiği gibi lateks, kauçuk ağacının gövdesinden alınan sıvının özel yöntemler ile blok haline getirilmesi ile elde edilmektedir. Malzemenin doğal olması ve uyuma için pek çok yarar sağlaması bakımından yataklarda kullanılması oldukça ideal bir uyku zemini sunmaktadır. Tamamen doğal lateksten sunduğumuz Wocolat modelleri ise bebeğiniz hem lateksin doğallığını ve rahatlığını yaşayıp aynı zamanda da vücudunun gelişimi için gerekli olan desteğe ulaşmaktadır. Lateks aynı zamanda doğal hava gözeneklerine sahiptir ve bu sayede sürekli hava alan bir yapısı bulunmaktadır. Bu durumda ısı dengesi başta olmak üzere kötü kokular, bakteri, mantar gibi oluşumların önüne geçer ve sağlık koşulları açısından en uygun deneyimi sunar. Bu sayede, bebeğiniz ihtiyaç duyduğu kesintisiz uykuya kavuşabilir. Fakat lateks yataklarda dikkat edilmesi gereken nokta, piyasada sentetik lateksten üretilen yatakların da kullanıldığıdır. Bu durumda kimyasallar bebeğiniz üzerinde olumsuz etkiye sahip olacakları için, doğal lateks kullanmayan yataklardan kaçınmanız yararlı olacaktır.

Coco Modelleri

Özellikle bebeğiniz nefes alma sorunları yaşıyorsa hava alan bir yatak ile bu sorunu çözebilir ve bebeğinizin rahat bir şekilde nefes almasını sağlayabilirsiniz. Hindistan cevizi lifi malzemesinin kullanılarak üretilen bu modeller, malzemenin doğallığı sebebiyle bebeğiniz için en sağlıklı yataklar arasında sayılmaktadır. Hindistan cevizi lifi doğal hava gözenekleri sayesinde yatağın sürekli hava almasını sağlar ve aynı zamanda yazları serin, kışları ise sıcak tutarak doğal bir klima görevi görür. Hindistan cevizi lifi, yün ve pamuktan imal edilen Coco modelleri ile bebeğiniz için en ideal uyku düzlemi sağlanmış olur.

Prima Modelleri

Destekleyici 35 HR sünger ve ekstra rahatlık hissi yaratmak için özel Wellsoft sünger ile üretilen bu modeller bebeğinizin son derece rahat bir şekilde uyuması için üretilmektedir. Süngerin kendiliğinden sahip olduğu hava kanalları ve yüksek yoğunluğu nedeniyle yüksek basınçlarda bile özelliğini yitirmeyen bu modeller, özellikle doğumdan sonraki aylarda tercih edilebilir ve bebeğin kesintisiz bir şekilde uyuması sağlanabilir.

Cocolat Modeller

Doğal lateks ve Hindistan cevizi lifinden imal edilen bu modeller ise doğallık ve konfor isteyenler tarafından tercih edilip bebeğinizin ideal uykusu için azami şartlar isteyenler için üretilmiştir. Gelişmiş hava kanalları, dayanıklı yapısı, vücudu destekleyen özellikleri ile Cocolat modelleri en iyi bebek yatakları arasında oldukça özel ürün olarak öne çıkmaktadır.

Her ne kadar en iyi bebek yatakları bu modeller olsa da bebeğinizin ihtiyaçlarına göre uygun olan yatağı seçmek adına WellMatt uyku danışmanı ile iletişime geçmeniz yararlı olacaktır.

En iyi bebek yatakları hakkındaki bu yazımızı inceleyebilirsin:”En İyi Bebek Yataklarını Özellikleri”.

Paylaş:
Önceki Yazı
En İyi Bebek Yatak Yorumları Nelerdir?
Sonraki Yazı
En İyi Bebek Yataklarında Fiyatlar Neye Göre Değişiyor?

0 Yorum

Yorum Yaz