15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Bel ve Vücut Ağrılarına Göre Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Sonraki Yazı
At Kılı Yatakların Özellikleri Nelerdir? At Kılının 6 Özelliği

Alerjisi Olanlar Hangi Anti Alerjik Yatakları Tercih Etmeli?

Pek çok insanda görülen ve belirli dönemlere göre artış göstermesinin yanında kronik olarak da görülen alerji rahatsızlığı küçük ya da büyük semptomlar göstererek alerjisi olan kimseler için oldukça rahatsız edici olabilmektedir. Yemek, hava gibi pek çok neden kaynaklandığı gibi özellikle yataklardan da kaynaklanabilmektedir. Bu bakımdan alerjisi olanların yatak seçimi önem taşımaktadır çünkü yanlış yatak seçimleri alerjik durumların artmasına sebep olarak hem uyku kalitesini düşürmekte hem de sağlık açısından sorun oluşturmaktadır.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Alerji Nedir, Niçin Görülür?

Alerji en temel tanımı itibariyle vücutta bulunan antikorların bazı maddelere göre reaksiyon oluşturmalarıdır. Reaksiyon oluşturdukları madde başkalarına göre zararsız olmalarına rağmen vücut yapısına göre belirli maddeler; toz, besinler, polen, akarlar ya da benzeri maddelere karşı alerjisi olan insanlarda antikorlar tepki göstererek bu türden maddelerin vücutta bulunmasının önüne geçerler. Her ne kadar genetik olduğu düşünülüyor olsa da alerji oluşumda çevresel etmenlerin de büyük önemi bulunmaktadır.

Alerji belirtileri ise kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Ancak genel itibariyle kaşıntı, burun tıkanıklığı, hapşırma, öksürük, cildin kızarması gibi belirtiler olarak görülmektedir. Genel itibariyle alerji oluşumu ise solunum ve gıda yolu üzerinden olmaktadır. Özellikle solunum alerjisi çeşitli tozların, akarların ya da benzeri maddelerin solunması ile meydana gelmektedir.

Bu durumda sık hapşırma, burun tıkanıklığı, gözlerde yaşarma, öksürük, kaşıntı, nefes darlığı gibi kişiyi çok rahatsız edecek semptomlar görülebilmektedir. Meydana geldiğinde kişinin genel sağlığı için son derece zararlı olduğu gibi bir süreli kalıcı kızarıklık ya da şişlik gibi durumları da meydana getirebilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için ise alerjiden korunma yolları bulunmaktadır.

Alerji türlerine göre korunma yolları bulunuyor olsa da en önemli noktalardan birisi yatak seçiminden geçmektedir. Alerji özellikle solunum yolu ile oluştuğu için insan yaşamının önemli bir süresi yatakta geçtiğinden, yatağın alerjik reaksiyonlara yol açmaması gerekmektedir.

Alerjiye Karşı Etkili Yataklar

Alerjiye karşı etkili yataklar çeşitli alerji durumlarının oluşmaması için özel olarak geliştirilmiştir yataklar. Yaygın olarak kullanılan geleneksel yataklar çoğu durumda alerjiye sebep olmakta, alerjisi olan kimseler ise bu durumun yataktan kaynaklanabileceğini tahmin edememektedirler. Halbuki alerji rahatsızlığı olanların yatak seçiminde büyük önem vermesi gerekir. Geleneksel yaylı yataklar bu konuda yanlış tercihlerin başında gelmektedir.

Yaylı yataklar kapalı bir yapıya sahiptirler. Yani imal edildikten sonra bir daha iç yapılarının açılması oldukça zordur. Kumaş yüzeyleri de fermuarlı olmadığı için sabit bir şekilde aynı yüzeyde yatılmasını içermektedirler. Aynı zamanda yayların dağılımı yüzünden yatağın içinde boşluklar kalmaktadır. Bu boşluklar ve yayların yapısı sebebiyle zamana bağlı olarak toz, bakteri, küf, mantar gibi akarlar oluşmaktadır.Doğal malzeme içermeyen yaylı yataklarda anti bakteriyel oluşumlara oldukça fazla rastlanılmaktadır çünkü bu maddeler yatağın hava almamasından ve boşluğundan ötürü oluşmaktadır. Ayrıca uyku esnasında insan saç ve deri değişimi yapmaktadır. Özellikle gözle görünmeyen ölü deriler bir araya geldiklerinde topak haline dönüşmektedirler. Organik olmayan yaylı yataklarda çoğunlukla bu ölü deriler içinde biriktikleri ve yatak da hava almadığı için sağlık için oldukça elverişsiz bir durum oluşmaktadır. Alerjisi olan kimseler ise yaylı yataklar kullanımı ile birlikte sürekli bu akarları soludukları için vücutları bu duruma karşı reaksiyon geliştirmektedir. Geliştirilen bu reaksiyon ise uyku kalitesini düşürdüğü gibi kişinin de rahatsız olmasına yol açmaktadır.

Bu gibi sorunların önüne geçmek için hava alan, ferah ve herhangi bir kir tutmayan, kolay temizlenebilen yatakların tercih edilmesi gerekir.

Daha Detaylı Bilgi İçin ”Yaylı Yatak Mı Yaysız Yatak Mı İyi?”Yazımızı Okuyabilirsiniz.

Alerjisi Olanlar İçin Lateks Yataklar

Lateks malzemesi, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilmektedir. Yılın belirli dönemlerinde yapılan işlemler sonucunda elde edilen lateks sıvısı yine özel yöntemler ile birlikte blok haline getirilerek yataklarda kullanılmaktadır. Uyku sağlığı için son derece elverişli ve harika bir konfor sunmaktadırlar. Özellikle vücudu destekleyici yapıda olmaları, rahat hareket imkânı vermeleri ve geniş hava gözenekleri sayesinde ideal uyku rahatlığını vermektedirler.

Daha Detaylı Bilgi İçin ”Lateks Yatağın Özellikleri Neler?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

Alerjisi olanlar için yatak seçiminde bu özellikleri bakımından lateks yataklar öne çıkmaktadırlar. Lateks yataklar, geniş hava gözenekleri ve doğal oluşları ile sürekli hava alırlar, içlerinde mantar, bakteri, küf gibi oluşumların önüne geçerler. Yay kullanılmadan üretildikleri için de herhangi bir sentetik malzeme içlerinde barındırmazlar ve bu özellikleri bakımından yatağın sürekli havadar olmasını sağlayarak vücut için zararlı maddelerin oluşumunun önüne geçerler. Lateks yataklar aynı zamanda kolay temizlenebilir oldukları için de çok uzun süreli kullanım olanağı verirler ve böylece ideal bir uyku deneyiminin yaşanmasına yol açarlar. Solunum sorunları çekmeden, herhangi bir kızarıklık ya da benzeri semptomların görülmesine olanak vermeden rahatlıkla uyumak isteyenlerin tercihi olmaktadırlar.

Doğal Yataklar Alerjiyi Önler

Alerjiye karşı en etkili yatak türleri arasında doğal yataklar eşsiz özellikleri ile öne çıkmaktadırlar. Tamamen doğal özelliğe sahip olan doğal yataklar; at kılı, Hindistan cevizi lifi, lateks, doğal pamuk – yün gibi malzemelerden yapılmaktadırlar. Doğal olmaları sayesinde yüksek konforlu bir uyku deneyimi sunmalarının yanında aynı zamanda alerjisi olanlar için en iyi korumayı sunmaktadırlar.

Doğal yataklarda kullanılan Hindistan cevizi lifi, at kılı gibi malzemeler doğal hava kanallarına sahiptirler ve bu yüzden sürekli yatağın hava almasına, çeşitli toz ve bakteri gibi oluşumların karşı dirençli bir yapı sağlamaktadır. Böylece alerjik tepkimeleri ortadan kaldırırlar ve ferah bir uyku ortamı sunmaları sayesinde en iyi şekilde uyumayı sağlalar.

Doğal yataklarda kullanılan malzemeler özenli şekilde seçilmekte ve imal edilmektedir. At kılı dayanıklılığı, esnek oluşu ve sürekli hava alan yapısı ile doğal yataklarda öne çıkan malzemedir. Bunun yanında hoş kokusu ile Hindistan cevizi lifi de yine hava alan yatak tasarımı sunması bakımından alerjisi olanlar için iyi bir uyuma deneyimi sağlamaktadır.

Detaylı Bilgi İçin ”Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?” Yazımızı Okuyabilirsiniz.

Alerjisi Olanların Dikkat Edeceği Noktalar

Lateks ve doğal yataklar hava alan yapıları ile eşsiz bir uyuma deneyimi sunarak, alerjik tepkimelerin önüne geçmektedirler. Bu bakımdan alerjisi olanların yatak seçiminde dikkat edeceği noktalar bulunmaktadır;

  • Sentetik malzeme kullanılmış yataklardan uzak durmanız gerekir çünkü sentetik malzeme kimyasallar içerdiği için başta cilt kızarıklığı olmak üzere solunum yolları üzerinde de kötü sonuçlara yol açmaktadır. WellMatt olarak üretilen tüm yataklarda doğal malzeme kullanıldığı için kimyasaldan uzak durmanız sağlanır. Aynı zamanda lateks ve doğal yataklarda sadece içerik olarak değil üretim aşamasında da doğal malzemeler kullanıldığından ötürü en rahat uyku ortamını sağlarlar.

Ayrıntılı Bilgi İçin ”Doğal Yatakta Hangi Malzemeler Kullanılır?” Yazımızı Mutlaka İnceleyin.

  • Yatağın hava alır bir yapıda olmasına dikkat ediniz. Kapalı sistem yataklar malzemeleri ve yapıları gereği hava almayan bir yapıdadırlar. Bu durum ise yatakta hem ani ısı değişimlerinin olmasına hem de uyuyan kişinin rahat bir şekilde nefes almasının önüne geçmekle birlikte çeşitli bakteri, küf vb. oluşumlara da neden olmaktadır.
  • Alerjik reaksiyonları hepten ortadan kaldırmak için yatak bakımını ihmal etmemelisiniz. WellMatt yataklar kolay temizlenebilir yapıda oldukları için zahmetsiz şekilde temizlenerek çok uzun süreli konforlu ve dinlendirici uykuları sunarlar. Aynı zamanda çift taraflı kullanmaya da imkân vererek her yüzeyde aynı rahatlığı bulmanızı sağlarlar.
Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Bel ve Vücut Ağrılarına Göre Yatak Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Sonraki Yazı
At Kılı Yatakların Özellikleri Nelerdir? At Kılının 6 Özelliği

0 Yorum

Yorum Yaz