15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yataklar Sağlığa Uygun Mu?

Doğal Yatakta Hangi Malzemeler Kullanılır?

Son zamanlarda sağlıklı bir şekilde uyumak isteyenler tarafından tercih edilen doğal yataklar içerikleri ile eşsiz bir uyku deneyimi sunuyorlar. Doğal yataklar başta bel ve sırt bölgeleri olmak üzere vücudun geneli açısından oldukça sağlıklı özellikler göstermektedirler. Bu sağlıklı durumlarını ise doğal yatakta kullanılan malzemeler belirlemektedir. Günümüz imkânlarının gelişmesi ile birlikte geleneksel sağlıklı malzemelerin bir araya gelmelerinden ortaya doğal yataklar çıkmaktadır.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Doğal Yatak Nedir?

Tamamen doğal malzemeden üretilen ve uyumak için son derece geniş bir konfor sunan doğal yatakların en büyük özelliği kullanılan malzemenin sağlık açısından uygun olmasıdır. Doğal yataklar, alışılmış yataklardan oldukça farklı olup geleneksel yöntemlerin günümüz imkânları ile bir araya eşsiz şekilde getirilmesinden hazırlanmaktadırlar. Başka bir deyişle doğal yataklar, doğal olanın sağlığını ve güzelliğini günümüz yatak hazırlama imkânları ile bir araya getirmektedirler. Alışılmış yöntemlerin dışında özel bir sistem ile hazırlanan doğal yatak, bu sayede hem çok uzun süreler kullanıma hem de sağlık koşulları için en uygun hale getirilmektedir.

Doğal Yatak Özellikleri Nelerdir?

Doğal yataklar içerikleri ve özenli işçilikleri ile kullanıcılarına büyük yararlar sağlamaktadırlar. Doğal yatak özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Doğal yatakların en büyük özelliği vücudu destekleyici yapıda bulunmalarıdır. Çoğu yatak kaynaklı sorun vücudu uyku esnasında yanlış pozisyonda tutmasından kaynaklanmaktadır. Vücudun, dinlenmesi ve yenilenmesi için uyku esnasında belirli bir pozisyonda bulunması gerekmektedir. Bu pozisyon iskelet sisteminin en doğru şekli alınmasını ifade etmektedir. Fakat çoğu yatak vücudunuzun uyku esnasında yanlış pozisyonda olmasını sağlayarak, dinlenmesinin ve yenilenmesinin önüne geçer, bu durum ise eklem ve kas ağrıları olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara neden olur. Aynı zamanda zamana bağlı olarak ağrılarınızın da kronik bir hale dönüşmesine neden olurlar. Doğal yataklar, özellikleri sayesinde rahat etmenizi ve dinlenmenizi sağlarlar.
  • Doğal yataklar, vücut ağırlığını eşit bir şekilde dağıtarak bu sayede vücut ağrılarının oluşumunun önüne geçerler. Kas – eklem gibi ağrılarının önüne geçtikleri için dinlendirici bir şekilde uyumanızı, dengeli bir vücut desteği almanızı sağlarlar.
  • Hava alan yapıları sayesinde doğal yataklar mevsim koşullarından bağımsız olarak dört mevsim ideal rahatlığı, ferahlığı ve ısı dengesini sağlarlar. Başka bir deyişle doğal yataklar aşırı terleme ve üşüme gibi sorunların önüne geçerek, rahat bir şekilde uyumanıza sebep olurlar.
  • Cilt sorunları başta olmak üzere çeşitli alerjik reaksiyonları olan kimseler için doğal yataklar en sağlıklı uyuma şeklini temin ederler. Kimyasal kullanılmadığı için doğal yataklar sağlığınızla ilgili, özellikle cilt sorunlarınızın önüne geçmeye yardımcı olmaktadır.
  •  

Bu özellikleri ile öne çıkan doğal yataklar geniş kesimler tarafından tercih ediliyor ve her kesimin büyük bir memnuniyetine sahip olmaktadır. Şüphesiz bu tercih edilmede doğal yataklarda kullanılan malzeme önemlidir.

Doğal Yataklarda Hangi Malzeme Kullanılıyor?

Doğal yataklarda kullanılan malzeme, bu tür yatakların diğer yataklardan farklılık kazanmasını sağlamaktadır. Doğal yataklarda kullanılan malzemeler özenle seçilmiş ve ustalıkla bir araya getirilmiştir;

  • Doğal Lateks; Yataklar için son derece özel olan lateks maddesi, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden yılın belirli zamanlarında özel yöntemler ile elde edilmektedir. Elde edildikten sonra yine özel yöntemler ile birlikte blok haline getirilmektedir ve bu sayede yataklarda kullanılmaktadır. Lateks malzemesi yapısı gereği son derece dayanıklı ve esnek bir yapıdadır. Esnekliği sayesinde üzerindeki çok yüksek basınçları bile karşılayabilmekte, ağırlık sonrasında tekrar eski haline dönebilmektedir. Bu sayede çok uzun zamanlar kullanmaya da elverişli olarak öne çıkmaktadır. Lateks malzemesi aynı zamanda vücut ağırlığını eşit bir şekilde dağıtmaktadır ve bu sayede uyku esnasında tüm vücudun dinlenmesini, rahatlamasını sağlamaktadır. Genelde uyku sorunlarının çoğu yatağın yanlış seçilmesinden ötürü vücut ağırlığının dengeli bir şekilde dağıtılmamasından kaynaklanmaktadır. Uyku esnasında omuz ve kalça bölgeleri başta olmak üzere bu bölgeler üzerinde tüm vücudun ağırlığı biriktiği için uyku boyunca vücut yapısı çalışmakta ve bu nedenden ötürü uyku sonrasında yorgunluk, ağırlık ve sancılar oluşmaktadır. Vücudun dinlenmesi için uyku boyunca rahat olması, kan dolaşımının kolay bir şekilde yapılması gerekmektedir. Ancak bu koşullar altında kas yapıları kendilerini yenileyebilmektedirler. Fakat yanlış yatak tercihi bu bölgelerinizin üzerinde ağırlık birikmesine neden olacağı için kronik olarak sancılarınızın oluşmasına neden olacaktır. Lateks malzemesi ise ağırlığı eşit olarak dağıttığı için bu tür sorunlarınızın oluşmasının önüne geçer. Ayrıca doğal yapısı sayesinde sürekli hava alan bir yatağa da sahip olabilirsiniz. Fakat piyasa koşullarında maliyeti düşürmek adına sentetik lateks yaygın olarak bulunmaktadır. Sentetik lateks, fabrika ortamında üretilmiş ve kimyasal bileşenler içeren malzemeye denilmektedir. Bu malzemeden yapılan yataklar kimyasal özellikler taşıdıkları için doğal yatak olmayacaklardır. Aynı zamanda alerji reaksiyonlar, cilt kızarıkları gibi çeşitli sorunlara da neden olabileceklerdir.
  • At Kılı; doğal yatak malzemeleri arasında öne çıkan at kılı, esnek yapısı ve doğal hava kanalları ile öne çıkmaktadır. Çok yüksek basınçlara bile karşı koyan yapısı sayesinde at kılı, yatağın üzerindeki ağırlık ne olursa olsun formunu koruyabilmektedir. Bu sayede çok uzun süreli kullanıma bile imkan veren at kılı ayrıca doğal bir klima görevi de görmektedir. Doğal klima görevi görmesi sayesinde terleme, üşüme gibi durumların önüne geçen at kılı, yatak içerisinde sürekli hava dolaşımının olmasını sağlamaktadır. Yaz mevsiminde serin, kış mevsiminde ise sıcak tutan yapısı ile birlikte at kılı nefes alan yatakları hazırlamaktadır. Aynı şekilde kötü koku, bakteri, mantar gibi zararlı oluşumlar da at kılı sayesinde önlenmektedir.
  • Hindistan cevizi lifi; Hindistan cevizi kabuklarının deniz suyu ile yıkanması ile elde edilen lifleri yataklar için son derece konfor ve sağlık sunmaktadır. Esnek yapıları sayesinde dengeli bir yapıya kavuşarak, rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz. Aynı zamanda vücudu destekleyen yapısı Hindistan cevizi lifine vücudunuza destek olmasını da sağlamakta, çeşitli ağrı ve sancıların önüne geçilmesine neden olmaktadır. Ferah, sürekli hava alan, ısı dengesi özellikleri açısından Hindistan cevizi lifi oldukça uygun bir malzeme olmaktadır.
  • Doğal yün – pamuk; asırlardan beri iyi bir yatak için en önemli malzemeler olan pamuk ve yün, yatağınıza hem doğallık katmakta hem de sürekli hava almasını sağlamaktadır. WellMatt olarak ithal yün ve pamuk kullandığımız için yoğunluğu yüksek ürünleri yataklarınızda buluşturduğumuz için ekstra bir konfor elde edebilmeniz mümkündür.

Bu özel malzemelerin eşsiz şekilde bir araya getirilmesinden oluşturulan doğal yataklar, iyi bir uyku deneyimi yaşamak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Eğer vücudunuzda çeşitli rahatsızlıklarınız varsa, uykunuz sıklıkla kesiliyorsa, rahat edemiyorsanız, vücudunuz hassas özellikler gösteriyorsa WellMatt olarak sunduğumuz doğal yatakları tercih edebilir ve daha önce hiç yaşamadığınız bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. Kendiniz için en uygun yatağı bulmak için ise uyku danışmanından yardım alabilir, bu sayede kolaylıkla konforlu ve sağlıklı uyumanızı sağlayacak yatağa karar verebilirsiniz.

Doğal Yatak Fiyatları Nelerdir Ve Fiyatlar Neye Göre Değişir?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Doğal Yataklar Sağlıklı Mı? Sağlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yataklar Sağlığa Uygun Mu?

0 Yorum

Yorum Yaz