15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sonraki Yazı
Kilolu Kişiler Yatak Seçerken Nelere Dikkat Etmeli ?

Visco Yatak Şikayetleri Neler Oluyor?

Visco yataklar son zamanlarda sıklıkla tercih edilen yatakların başında gelmektedir. Ancak kullanım şartlarının bilinmemesi ya da genel olarak visco yataklar hakkında bilgi sahibi olunmaması sebebiyle visco yatak şikayetleri gündeme gelmektedir. Visco yataklar hakkında bilgi vermek ve oluşan şikayetlerden bahsetmek bu konuya açıklama getirmesi açısından önem taşımaktadır.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Visco Yatak Nedir?

Visco yatak, yaklaşık olarak 40 yıldır kullanılan ve rahat bir uyku uyumayı sağlayan yatak türüdür. Özel malzemesi visco sayesinde uyuyanlar için konforlu bir uyku sunmasının yanı sıra eklem ağrılarını da gidermek için özel bir yapısı bulunmaktadır. Visco elastik malzemesinin ortaya çıkışı, astronotların kullanabilecekleri ve uzun süreli oturma ya da yatma durumlarına karşı oluşmuştur. Visco, vücut şeklini alan sünger olma özelliğini bu sayede kazanmıştır. Özel olarak yapılmaktadır ve bu sayede kullanan her kesim için ayrıcalıklı uyku deneyimi sunmaktadır. Visco malzemesi vücudun ağırlığını ve sıcaklığını muhafaza etmektedir. Ancak malzeme fazlasıyla yumuşak olduğu için tamamı viscodan yapılmış yatak mümkün değildir. Altına koyulan süngerler ile desteklenen visco yataklar, bu sayede en ideal uykuyu sunması açısından özel olarak tasarlanmaktadır.

Daha detaylı bilgi için : Visco Yatağın Özellikleri Neler?.

Visco Yatak Şikayetleri Nedir?

Visco yatak kullanıcılarının ise belirli durumlar için şikayetleri söz konusu olmaktadır. Bu kapsamda, şikayetler derlenecek olursa şu şikayetlerin ağır bastığı görülmektedir;

Yatak Yumuşak Değil

Visco yataklar için en önemli özellik yumuşaklıklarını korumalarıdır. Ancak yumuşak yataktan burada ne kast edildiği önemlidir. Çünkü hiçbir visco yatak tamamen viscodan yapılmaz. Visco fazlasıyla yumuşak bir madde olduğu için, tamamı viscodan yapılacak bir yatakta içine gömülme olacağı için yatmak mümkün olmayacaktır. Bu yüzden alt kısmına destekleyici süngerler koyulur ve bu sayede visco yatak ideal yatma yumuşaklığına erişir. Normalde, alışma sonrasında kullanıcılar için oldukça yumuşak gelen visco yataklar, başlangıçta yani alışma süresinde beklenen yumuşaklığı bu sebeplerden ötürü sağlamazlar.

Visco Yatak Kokuyor

WellMatt tarafından sunulan visco yataklar da viscojel kullanmaktadır. Viscojel ise içinde barındırdığı özel hava gözeneklerine sahiptir. Bu hava gözenekleri sayesinde kötü kokuların oluşumunun önüne geçilir. Çünkü yatak sürekli olarak hava alır bir durumdadır. Kullanmaya bağlı kötü kokuların oluşmasını engellediği gibi zamanla oluşacak kokuların da viscojel sayesinde önüne geçilmektedir. Ancak paketin yeni açıldığı durumlarda, özel ambalaj tekniği sayesinde içinde hava hapsedilmektedir ve bu durumda koku olabilmektedir. Bu kötü kokuda kısa bir süre havalandırma yapılması sayesinde hızlıca ortadan kaybolacaktır. 

Visco Yatak Temizlenmiyor

Visco yataklar, kullanılan malzeme itibariyle temizlik için en uygun koşullar gözetilerek yapılmıştır. Bu yüzden yatakta oluşacak herhangi bir sorun için temiz bir bez ve su ile temizlemesini yapmak mümkündür. Ancak inatçı lekelerde durum değişmektedir. Hangi malzemeye dökülürse dökülsün iz bırakacak, leke yapacak kirler için visco yatakların da kolay temizlenmediği durumlar olabilir. Bu durumda özel leke çıkarıcı temizleyicileri kullanabilirsiniz.

Visco Yatağın Yayları Ağrı Yapıyor

Visco yatak aldıysanız ve yaylarından şikayetçi oluyorsanız, yanlış visco yatak almışsınız demektir. Çünkü WellMatt tarafından sunulduğu gibi visco yataklarda yay bulunmamaktadır. Ancak piyasada ucuz maliyet adı altında visco süngerlerin altına yaylı yatak koyularak satışları yapılmaktadır. Çoğunlukla altta kalan yaylı kısım da daha önceki yatakların kullanılmasından oluşmaktadır. Visco yatak, en ideal uyku pozisyonunu sağlamak adına yay kullanmamaktadır.

Visco Yatak Terletiyor

Sık olarak şikayete konu olan durumlardan birisi visco yatakların terletmesi durumudur. Halbuki visco süngeri, özel olarak vücudun şeklini alması ve havayı dışarıda tutması için tasarlanmıştır. Fakat vücudun sabit kalması halinde süngere yapılan baskı yüzünden belirli bir oranda sıcaklık farkı oluşabilmektedir. Fakat terlemeyi en aza indirgemek adına visco yataklarda viscojel kullanılmaktadır. Viscojelin hava alan yapısı sayesinde ısı dışarıya verilir ve bu sayede bunaltıcı oranlarda bir terleme oluşmasının önüne geçilir. Aynı zamanda kaliteli bir kılıf kullanılması da bu süreçte yararlı olacaktır. Yeni bir yatak için, vücudun ısısına alışması için gereken minimum 30 gün beklenmesi de tavsiye edilmektedir.

En uygun visco yatak nasıl seçilir?” hemen incele.

Visco Yatak Çöktü

Visco yataklar, kullanılan malzemesi sayesinde bir basınç sonrasında tekrar eski halini almaları üzerine tasarlanmaktadır. Dolayısıyla özel olarak üretilmiş visco yataklarda herhangi bir çökme olması söz konusu değildir. Çökme olan visco yataklarda visco süngerinin az kullanılmasından kaynaklanmaktadır. En az 2 cm olması gereken visco süngeri, maliyeti düşürmek adına daha düşük oranlarda kullanıldığında visco yataklar kullanıma bağlı olarak çökme yaşayabilmektedir. 

Hangi Visco Yataklar Tavsiye Edilir?” hemen incele.

Visco Yatak Ağrılarımı Azaltmadı

Hiçbir yatak, ağrıları tamamen gidermez. Ancak doğru yatak tercihinin ağrıları azaltmak için oldukça büyük faydaları bulunmaktadır. Visco yataklar, vücudu tam olarak kavradıkları için herhangi bir bölge üzerine fazla yük binmesinin önüne geçerler ve basıncın eşit olarak dağılmasını sağlayarak, uyku esnasında kasların gevşemesine neden olurlar. Buna bağlı olarak kan dolaşımı da düzenlenir ve kişi uykusundan rahatlamış bir şekilde uyanabilir. Ancak tamamen visco olmayan yatakların kullanımı ya da kısa sürelerde ağrıların azalmasının beklenmesi yüzünden visco yatak ağrıları azaltmayabilir. Bu durumda üretim sertifikasına bakarak yatağınızın hangi ölçütlere göre yapılmış olduğunuzu öğrenmeniz faydalı olacaktır. Aynı zamanda, vücudunuzun da yatağa alışması için süre tanımanız gerekmektedir. En iyi ihtimalle en az 30 günde, vücudunuz yeni yatağınıza alışacaktır.

Tam Ortopedik Visco Yatak Özellikleri Nedir? Kimler Tercih Etmeli?” hemen incele.

Visco Yatak Deforme Oldu

Visco yataklar, malzemesi sayesinde uzun ömürlü kullanıma oldukça elverişlidir. Ancak yanlış kullanım ya da kötü visco yatak alınması yüzünden kısa sürelerde yatağınız deforme olabilir. Doğru kullanım için yatağı öncelikli olarak kendi kilonuz,uyku pozisyonunuz ve boyunuz olmak üzere kişisel özelliklerinize göre seçmeniz gerekir. Eğer kilolu biriyseniz sert bir visco yatak, zayıf biriyseniz yumuşak yüzeyi tercih etmeniz gerekir. Aynı şekilde yatağı standart ağırlıklarının üzerinde kullanmamak, ıslak yerde bırakmamak da yine doğru kullanım için önemlidir. Belirli aralıklar ile yatağı havalandırmak da yine ömrünü uzatacaktır. Hatalı visco yatak alınmasında ise kullanım sürenizi uzatmak için hiçbir şey bulunmamaktadır. Çünkü visco yatak adı altında satılan çoğu kötü üretim olan visco yataklar, kısa süreli kullanım için tasarlanmıştır. WellMatt ise kendi visco yatakları için uzun ömürlü kullanım ve dayanıklılık sunmaktadır. Doğru visco yatağı seçmeniz halinde uzun süreli kullanım için hiçbir engeliniz bulunmamaktadır.

Visco mu yoksa Lateks Yatak mı Tercih Edilmeli?” hemen incele.

Visco Yataklar İade Edilmiyor

Bir yatak aldığınızda ona alışmak için belirli bir süre tanımanız gerekmektedir. Bu süre ne kadar uzun olursa, sizin için o kadar avantajlı olacaktır. Ancak bazı firmaların politikaları gereği yataklar kullanım gerekçe gösterilerek iade edilmemektedir. WellMatt tarafından ise 120 güne varan iade süreci bulunmaktadır. Bu sayede, yatağınıza alışmanız için ideal olan sürenin dahi üstünde size imkân tanınmakta, yataklardan duyacağınız rahatsızlık giderilmektedir.

Visco Ortopedik Yatak Nedir? Nasıl Olmalı?” hemen incele.

Visco Yataklar Alerji Yaptı

Visco yataklar, alerji koşullarına karşı koruma sağlamaları amacıyla üretilmektedir. Dolayısıyla iyi bir visco yatak herhangi bir alerji yapmamaktadır. İçinde barındırdığı özel hava kanalları sayesinde küf, mantar, kötü koku vb. durumları da engellediği için alerjisi olan kimseler de rahatça visco yatak kullanabilmektedir.

Hangi Visco Yataklar Tavsiye Edilir?” yazımızı hemen incele.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Kategori:Genel, Visco Yatak
Önceki Yazı
Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sonraki Yazı
Kilolu Kişiler Yatak Seçerken Nelere Dikkat Etmeli ?

0 Yorum

Yorum Yaz