15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatağın Özellikleri Neler?
Sonraki Yazı
Visco Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Visco Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

Visco hammaddesinden üretilen visco yataklar, ekonomik ancak kaliteli bir yatak almak isteyenlerin ilk tercihlerinden birisi olmaktadır. Ancak visco yatak fiyatlarının değişiklik göstermesi, alıcılar için soru işaretleri yaratabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına visco yatak fiyatlarının nasıl belirlendiği dair açıklama yapmak önemli olacaktır.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Visco Nedir?

Visco, günümüzden yaklaşık 40 yıl önce geliştirilmiştir. İlk geliştirildiğinde ticari bir amaç doğrultusunda değil ABD’li astronotların uzay mekiğinde geçirdikleri süreyi rahatlamak amacıyla hazırlanmıştır. Üretilen malzemenin oldukça olumlu sonuçlar vermesinden sonra farklı kulanım alanlarında kendisine geniş yerler bulabilmiştir. Serbest piyasa koşullarına girmesinden sonra üretimi yine Amerikalı özel bir firmaya NASA tarafından devredilmiştir. Devirden sonra ise hiçbir hız kaybetmeksizin firma üretimlere devam etmektedir. Ancak visco elastik malzemesinin nasıl yapıldığı hâlâ firma tarafından saklı tutulmaktadır. Böylece visconun tam olarak nasıl yapıldığına dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Özel formül olsa da yataklar hakkında pek çok araştırma yapılmış ve farklı yatak firmaları tarafından visco geliştirilmiştir. Bu firmalar gittikçe büyümüşler ve kendilerine özel bir alan yaratmışlardır. WellMatt’ın da aralarında bulunduğu bu firmalar ile visco elastik yataklar sektörü hızlı bir büyüme kazanmaktadır. 

Visco Yatak Nedir?

Visco yatak, özel visco süngeri ile bir başka yatak süngerinin karışımından oluşan ve ağırlığa karşı vücudun şeklini alan özel yatak türüdür. Son yıllarda artan kullanım oranı, rahat bir uyku uyumak isteyenlerin ilk tercihi olmaktadır. Bir yatağın visco olması içinse şu özellikleri taşıyor olması gerekmektedir;

  • Visco elastik malzemenin açık hücresi sayesinde hava dolaşımı mükemmel bir şekilde yapılmaktadır ve böylece terlemeyi minimuma indirir,
  • Üretiminde sert kimyasallar kullanılmamaktadır,
  • Boyun omurgasının anatomisine en uygun şekilde tasarlandığı için boyun ve omuz kaslarını destekleyip gevşemelerine sebep olmaktadır.
  • Nefes alışverişini etkileyerek, düzeltmekte ve böylece horlamanın ya da ses çıkarmanın önüne geçmektedir.
  • Özel yapısı sayesinde çevre koşullarına karşı uyum sağlamaktadır ve sağlık açısından da oldukça elverişlidir.
  • Kullanıma bağlı olarak uzun süreler kullanmaya uygundur.
  • Yumuşak bir yatak isteyenler için idealdir.

Visco Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyin: “Visco Yatak Nedir? Visco Yatağı Kimler Tercih Etmeli?“.

Visco Yatak Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Visco yataklar omuz ve kalça kısmındaki baskıları azaltarak rahat bir uyku için ideal bir zemin sunmaktadır. Bu açıdan, rahat bir uyku uyumak isteyenlerin ilk tercihlerinden olmaktadır. İyi bir uyku bilindiği üzere enerjik, canlı, yaşam dolu olmak için ilk başta gelen kriterlerden sayılmaktadır. İyi uykunun olmadığı anlarda gerginlik, öfke, dikkatsizlik, ağırlık oluşmaktadır. İnsan yaşamının çoğu uykuda geçtiği için, iyi uyku uyumanın önemi daha fazla olmaktadır. İyi uyku ise kan dolaşımının düzgün yapıldığı, hareketlere bağlı olarak uyanma olmadığı, ağırlığın belirli uzuvların üzerine binmediği durumlarda gerçekleşmektedir. Bunu sağlayacak olan yegane şey ise doğru yatak seçimidir. Visco yatak, özel yapısı sayesinde iyi bir uyku gereken tüm şartları sağlamaktadır. Kan dolaşımı vücuda baskı yapılmadığı için düzenli bir şekilde yapılmakta, harekete bağlı olarak uyanılmamakta ve özellikle kalça ile omuz kısmındaki ağırlıkları azalttığı için vücudun ağırlığını dengeleyerek gevşemesini sağlamaktadır. Böylece visco yataklar, iyi bir uyku için en önemli adım olarak öne çıkmaktadır.

Visco Yatağın Özellikleri Neler?” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşın.

Visco Yatakların Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Bu durum göz önünde alındığında visco yataklar için farklı fiyatlar piyasada bulunmaktadır. Öncelikli olarak visco yatak diye piyasada bulunan çoğu yatak visco yatak özellikleri taşımamaktadır. Bir visco yatağın teknik olarak visco elastik malzeme kalınlığının en az 2 cm olması gerekmektedir. Bunun aşağısında olan yataklar, viscodan beklenen özellikleri karşılayamamaktadır. Ayrıca bazı firmalar visco için kendi formüllerini kullanmakta, ancak bu durum kast edilen visco yatağı karşılamamaktadır. Visco yoğunluğu ne kadar fazla olursa, bir visco yatak o derece iyi olacaktır. Elbette tamamı viscodan oluşan bir yatak mümkün değildir, eğer böyle olmuş olsaydı yatağın üstündeki ağırlığı taşıyamaz ve üzerinde yatanın tamamen çökmesine sebep olurdu. Visco, bir başka süngerin üzerinde durduğu için basınç değerleri oldukça dengeli bir şekilde ayarlanmaktadır. WellMatt bu özelliğin korunmasına dikkat eder fiyatlarının diğer visco yatak satıcılarına göre yüksek olmasının sebebi budur. Ancak kalitesi ile kıyaslandığında tam bir fiyat / performans ürünü olduğu anlaşılmaktadır. Visco yataklarda bir diğer fiyat düşüklüğü ise visconun altında yay kullanılmasıdır. Yaylar, visconun tüm karakteristik özelliklerini giderir, her şeyden önce sadece yumuşaklık sunarlar ama visco yataklar sadece yumuşaklık vaat etmezler. Çünkü çok yumuşak bir yatakta, uyuyan kişi içine gömüleceği için rahat bir uyku uyuması olanaklı olmamaktadır. Bu sebeple firmaların üretim sertifikalarına bakarak hangi şekilde visco yatak ürettiklerine bakmanız gerekmektedir. Visco yatak fiyatları ise yatakta kullanılan malzemenin kalınlığına göre değişmektedir.

Ancak WellMatt ürünleri özenli yapıları sayesinde visco yatak teknolojisinde öne çıkmaktadır. İçinde bulunan hava kanalları sayesinde ferahlatıcı, vücut şeklini ve ısıyı dağıtarak terlemeyi minimuma indiren viscojele sahip, yüksek yoğunluğa ve özel hava kanallarına sahip destekleyici süngeri ile formu kaybolmadan uzun yıllar kullanılmaktadır.

Viscojel Neden Önemli?

WellMatt’ın sunmuş olduğu visco yataklarının, diğer firmalara göre bir nebze pahalı olmasının sebebi özel olarak kullanılan viscojel katmandır. Çoğu visco yatakta bu jelden bulunmaz ve böylece visco yataklar ısı açısından oldukça eziyetli bir duruma dönüşürler. Çünkü visco yapısı gereği sıcağı tutmaya eğilimlidir, uyku esnasında ise yorgan ve vücut ısısından kaynaklı bir ısı yükselmesi gerçekleşir. Visco jel ise açık hücreli yapısı ve serinletici jel özelliği ile vücut dengesinin de uyku için en ideal olacak şekilde olmasını sağlayarak, ısı dolaşımının sürekli olmasını sağlamaktadır. Bu sayede hem ferah bir uyku hem de dinlendirici uykunun önü açılmaktadır. Viscojel, WellMatt ürünlerinde bu yüzden oldukça önemlidir.

Visco Yataklarda WellMatt Farkı

Görüldüğü üzere WellMatt tarafından sunulan visco yataklar alanın en iyisidirler. Bu sayede, diğer yataklara göre bir fiyat farkı oluşsa da uzun ömürlü kullanıma sahip olmaları, içinde sünger kullanmaları ve 120 güne kadar değişim ve iade süresi ile WellMatt açık ara diğer rakiplerinin önüne çıkmaktadır. Bir yatağa alışmanız için en az 30 gün gerekmektedir. Ortalaması ise 60 gün sürmektedir. Bu sayede nitelikli hizmeti ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile WellMatt visco yatakları benzerlerine göre öne çıkmaktadır

Visco yatak seçmeden önce bu yazımızı da inceleyin :” En Uygun Visco Yatak Nasıl Seçilir?

Paylaş:
Kategori:Genel, Visco Yatak
Önceki Yazı
Visco Yatağın Özellikleri Neler?
Sonraki Yazı
Visco Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz