15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik Hasta Yatakları Nasıl Olmalı
Sonraki Yazı
Yatak Pedi Nedir? Visco ve Lateks Yatak Pedleri

Ortopedik Yatak Nedir ?

“Ortopedik yatak” denilince aklımıza hemen sert yataklar geliyor ya da bu şekilde yönlendiriliyoruz. Full ortopedik yatak denilince de çok sert bir yatak hayal ediyoruz. Bütün bular pazarlama politikası olarak kalıyor iken, bizim yapmamız gereken şey vücudumuzun rahat ettiği doğru yatağı seçmek.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Uyku hayatımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz, vücudumuzu ve sağlığımızı koruyan en önemli şeylerden biri, bunu bize sağlarken de en büyük yardımcısı iyi bir yatak! Durum böyle olunca en çok karşımıza çıkan seçenekler de Ortopedik yatak, full ortopedik yatak ya da yarı ortopedik yatak gibi kavramlar. Bunların ne kadar doğru olduğunu anlamak, yatağımızı seçerken dikkat etmemiz gereken şeyler için ”Ortopedi” ne demek bunu açıklamak gerekir. Ortopedi kelimesini kökenine ve Fransız bilim adamlarının ne demek istediği gibi bitmek bilmeyen bilimsel verilere girmeden şöyle ifade edebiliriz; ortopedi bilimi hem çocuklar hem de yetişkinler için omurga ve kemiklere ilişkin şekil bozuklukları ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Ortopedi aslında düzgün vücut, sağlıklı vücut anlamına da gelir.

İşte bu nedenlerle, bir yatağın ortopedik olması demek vücudu en doğru ve sağlıklı şekilde tutması, desteklemesi, rahat ve konforlu bir uyku vermesi anlamlarını içerebilir.

Mutlaka bu yazımıza göz atın: ”En İyi Yatak Hangisi? En İyi Yatak Nasıl Seçilir?”. 

Sağlıklı bir uyku ve vücut için yatağın, sizin vücudunuza uyum sağlaması, bel omurga gibi vücudunuzun yattığınızda basınç alan bölümlerini rahatlatmalı. Zaten Hali hazırda ortopedik yatak kavramını bilimsel olarak kanıtlayabilecek bir veri olmadığı gibi bu bir jargon olarak kullanılır. Yataklar için kişiye özel ortopedik olması kavramı çok daha doğrudur, yani yatağın kilonuza, boyunuza uyku alışkanlıklarınıza göre size uyması daha uygundur. Siz yatağa göre şekil almaya başladığınızda bir süre sonra uykularınız kaçabilir!

 Bu anlamda, Yattığınız zaman vücut basıncını azaltan, kan dolaşımını rahatlatan, vücudunuzun olması gereken eğrisini koruyan, beli destekleyen yataklar seçmek hem sağlığımız açısından hem de konforlu uykular için gereklidir. Yani o zaman o yatağa ortopedik diyebilir, vücudumuzu koruyarak uyuyabiliriz.

Son dönem teknolojisinde bu tarz ürünler bulmanız artık çok kolay, gelişen uyku ürünleri ve yatak sektörü doğal ya da yarı doğal malzemeleri kullanarak, kendinize uygun yatağı seçebileceğiniz ürünler üretiyor. Lateks gibi vücut şeklini alan tek parça halinde kullanılan malzemeler ve  At yelesi, Hindistan cevizi lifi (coco) gibi tamamen organik hammaddelerin kullanıldığı yataklar aradığınız uykuyu size verecek son derece sağlıklı yataklar. Vücut dostu bu yataklar aslında size göre ortopedik olacak ve vücudunuzu optimum düzeyde destekleyerek ağrısız ve rahat uykuyu verir. Uyku alışkanlıklarınıza göre birini seçin ve güzel uyuyun.

En iyi Ortopedik Yatak Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmeli?” yazımızı yatak seçmeden önce mutlaka okuyun.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Önceki Yazı
Ortopedik Hasta Yatakları Nasıl Olmalı
Sonraki Yazı
Yatak Pedi Nedir? Visco ve Lateks Yatak Pedleri

0 Yorum

Yorum Yaz