15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik Yatak Nedir ?
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Nedir? Lateks Yatak Nasıl Olmalı?

Yatak Pedi Nedir? Visco ve Lateks Yatak Pedleri

Yatak Pedi Ne İşe Yarar ?

Yeni yatak almak için gereken bütçeyi ayıramayan, ancak mevcut yatağından memnun olmayan kimselerin tercih ettiği, en az yeni bir yatak kadar rahatlık sağlayan yatak pedleri esasında bir tür şiltedir. Ancak normal şiltelere kıyasla çok daha özenli ve konforlu yapılmış olup lateks, visco ve organik içerikten yapılma olarak satışa sunulmaktadır. Temelde mevcut yatağın üzerine koyularak kullanılmaktadır. Ancak yine de bu konuda yatak pedi ne işe yarar sorusu gündeme gelmekte, yatak pedleri hakkında sorunlar oluşmaktadır. Pedli yatak mı pedsiz yatak mı, pedli yatak nedir, yatak pedi ne işe yarar ve uyku pedi sorularının cevapları için okumaya devam edin!

Ortopedik Yatak Pedi Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Uyku Pedleri Ve Fiyatları 

Yatak Pedi Nedir? 

Yatak pedi, daha sağlıklı bir uyku isteyen ama yataklarından bu performansı alamayan kimselerin tercih ettikleri, nitelikli ve kesintisiz uykuyu sağlayan bir tür şiltedir. Mevcut yatağın üzerin koyularak kullanılır ve kullanım açısından oldukça pratiktir. Pedli yatak ne demektir ve pedli yatak kullanışlı mı gibi merak ettiğiniz soruların cevabını anlattık.

Yatak pedine ihtiyaç duyulması ise eski yatağa sahip ya da aldıkları yataktan memnun olmayan kimseler tarafından tercih edilmektedir. Araştırmaların gösterdiği gibi uyku, insan yaşamı için son derece önemli bir konudur. Ortalama bir insan, yaşamı boyunca zamanının üçte birini uykuda geçirmektedir. Dinlenmesi, gelişmesi, ertesi güne hazırlanması için kesintisiz ve sağlıklı bir uyku oldukça önemlidir. Aynı zamanda yanlış yataklar bel, sırt, skolyoz ağrıları gibi çeşitli ağrılara da neden oldukları için vücut açısından zararlı olabilmektedirler. Bu durumda vücut yapısına uygun, onu destekleyecek yatak seçimi öne çıkmaktadır.

Fakat yeni bir yatak alamayacak durumda olanlar ya da yeni yataklarından memnun olmayan ve ekstra masraf yapmak istemeyenler böylesi durumlarda farklı arayışlara girmektedirler. Bu durumda özel malzemeden ürettiğimiz ve rahatınız için özel olarak sunduğumuz yatak pedlerini tercih edebilirsiniz. Yatak pedleri sayesinde büyük masraflar yapmadan, mevcut yatağınızı da değiştirmeden rahat, sağlıklı ve konforlu bir şekilde uyuyabilirsiniz.

Yatak Pedinin Önemi Nedir?

Yatak pedinin önemi en başta oldukça makul fiyatlara satışa sunulmasıdır. Normal bir yatağa kıyasa üçte bir oranında ucuz olan yatak pedleri bu bakımdan ekonomik açıdan büyük yarar sağlamaktadırlar. Aynı zamanda yüksek uyku konforu için gerekli olan tüm ihtiyaçları karşılamaktadırlar. Bilindiği üzere kaliteli bir uyku için vücudun yatak tarafından desteklenmesi, ağırlığının dengelenmesi ve pek çok noktadan yatağın vücuda temas etmesi gerekmektedir. Bu sayede kan dolaşımı normal seyrini alıp rahatlamakta, vücudun çeşitli bölgelerine yük binmemekte, buna bağlı olarak da çeşitli ağrılar azalmakta ya da hiç oluşmamaktadır. Diğer bir kaliteli uyku özelliği olan rahat bir şekilde hareket etme de kesintisiz uyku için önemlidir.

Eğer vücudu dengeleyecek ve ağırlığı eşit olarak dağıtmayacak, kan dolaşımını kolaylaştırmayacak ve rahat hareketlere izin vermeyen bir yatak kullanıyoruz kaliteli bir şekilde uyumakta zorluk çekiyorsunuz demektir. Bu durumun önüne geçmek adına WellMatt olarak sunduğumuz yatak pedlerini kullanabilirsiniz. Sırt ağrısı için yatak pedi, yatak pedi çeşitleri ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edin!

En İyi Lateks Yatak Pedi mi Yoksa Visco Yatak Pedler mi?” yazımızı hemen incele.

Lateks Yatak Pedi

Latesk, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvının ismidir. Bu sıvı yine özel yöntemler ile blok haline getirilir ve yatakta kullanılması ile harika sonuçlar vermektedir. Vücut şekline uygun, doğru orantılı denge sağlaması gibi özellikleri ile öne çıkan lateks malzemesi en çok ise doğal olması ile tercih edilmektedir. Piyasada sentetik lateksler de bulunmasına karşılık WellMatt olarak lateks yataklarda doğal lateks kullanımına özen gösteriyoruz. Çünkü sentetik malzeme barındıran yataklar aşırı terleme ya da aşırı üşüme gibi ısı sorunlarının yanı sıra cilt üzerinde de çeşitli hastalıklara neden olabilmektedirler. Doğal lateks üstelik kullanım ömrü bakımında da en uzun süreli kullanımı sunmaktadır. Yataklarımızda olduğu gibi sunduğumuz yatak pedlerinde de doğal lateks kullanıyoruz.  Lateks mi visco yatak pedi mi tercih etmelisiniz öğrenmek için yazımızı okuyarak karşılaştırma yapıp karar verebilirsiniz.

Lateks yatak pedleri sayesinde doğallığı hissedebilir, eşsiz basınç dengeleri ile vücut yapınıza uygun bir şekilde kesintisiz uyuyabilirsiniz. Lateks, yapısı gereği tüm ağırlığı yatağa eşit olarak dağıtır ve bu sayede ağırlığın bir noktada toplanmasının önüne geçer. Omurga eğrisinin dik kalmasını sağladığı için vücut, uyku esnasında dinlenir ve ertesi güne son derece dinç bir şekilde başlayabilirsiniz. Aynı zamanda lateks yatak pedleri içinde barındırdıkları hava kanalları sayesinde yatağın sürekli ferah olmasını sağlarlar. Yazları serin, kışları ise sıcak bir uyku sunan lateks yatak pedleri, bu bakımdan da kaliteli bir uyku sunmaktadırlar.

”Lateks Yatak Pedlerin Fiyatları” yazımızı hemen incele.

Lateks yatak pedi alırken ise sağlıklı bir uyku istiyorsanız doğallık yüzdesini öğrenmeniz gerekir. Çoğu firma sentetik malzeme kullandığı için üretici firma sertifikasını mutlaka kontrol etmelisiniz. Aynı şekilde PU lateks ya da lateksit olarak adlandırılan malzemeler sentetik malzemeler anlamına gelmektedir ve bu konulara lateks yatak pedi alırken dikkat edebilirsiniz.

”Lateks Yatağın Faydaları Ve Kimler Tercih Etmeli?”   yazımızı mutlaka incele.

Visco Yatak Pedi

Visco yatak pedi, özel bir malzeme olan visco elastik malzemesinden üretilmektedir. Visco, NASA tarafından astronotları uzaydaki kalışlarında rahat etmeleri için geliştirilmiş özel bir malzemedir.Vücudun yapısını alan ve saran bir yapıya sahip olmasından dolayı son derece konforlu bir uyku deneyimi sunmaktadır. Açık hücreli yapısı sayesinde kaliteli bir uyku sunan visco yatak pedlerini ideal bir konfor bulmak için tercih edebilirsiniz. Ancak visco hakkında genel kanı visco yatakların ya da ürünlerin terlemeye neden olduğudur. Esasında pek çok firma yetersiz malzeme kullanmasından ötürü visco yataklarda terleme sorunları görülebilmektedir. Ancak WellMatt olarak ferahlatıcı bir jel kullanmanızdan ötürü visco yataklarda ya da pedlerde terleme, aşırı ısınma gibi durumlar oluşmamaktadır. Viscojel malzemesi sayesinde yatak sürekli nefes almakta ve açık hücreli bir yapıya sahip olmaktadır. Aynı zamanda visco yatak pedleri mükemmel basınç dengesi sunmaktadırlar. Özellikle bel ve sırt sorunları olan kimseler bu pedlerden kullandıklarında ağrılarının ciddi oranlarda azaldıklarını ifade etmektedirler. Bu tür ağrılar yanlış yatak seçimine, özellikle de yaylı yatak kullanmaktan ötürü oluşmaktadır. Bu durumda visco, eşsiz yumuşaklığı ve konforu ile vücudunuzu destekleyerek, omurganızı dik bir şekilde tutmanıza yardımcı olurlar.

Aynı zamanda visco ped sayesinde yataktaki hareketleriniz esnasında hiçbir dalgalanma ya da hareketlenme olmaz. Böylece gerek tek gerekse çift kişilik uykularda hiç kimse rahatsız olmadan uykuları bölünmeden uyuyabilirler.

Visco yatak pedi alırken ise ağırlığınıza uygun kalınlığı ve yoğunluğu tercih etmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda alışkanlık haline gelmiş uyuma pozisyonun da belirtilmesi yararlı olacaktır. Bu koşullar altında WellMatt uyku danışmanından gereken yardımı alabilirsiniz.

Visco Yatak Pedi Nedir?” başlıklı yazımızı hemen incele.

Organik Yatak Pedi

WellMatt olarak doğal lateks ve visco şiltelerin yanı sıra organik malzemeler kullanılarak hazırlanan el dikişi yatak pedleri de bulunmaktadır. Organik yatak pedi içerisinde yün, pamuk, at yelesi, doğal lateks ve benzeri dolgu malzemeleri kullanılmaktadır. Tamamen doğal içeriğe sahip olmaları yüzünden konforlu, vücudunuzu destekleyen ve rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz. Dolgu malzemeleri yüzünden çift taraflı da kullanılabilen organik yatak pedleri aynı zamanda uzun ömürlü bir kullanım imkânı da sunmaktadır.

Bu koşullar altında WellMatt olarak sunduğumuz yatak pedleri;

  • Fazla masraf yapmadan konforlu bir yatağa kavuşmanıza,
  • Vücudunuzun desteklenerek çeşitli ağrılarınızın giderilmesine ya da azalmasına,
  • Hava gözenekleri sayesinde aşırı terleme ya da aşırı üşümenin önüne geçilmesine,
  • Kolay ve pratik kullanım sağlaması

Gibi konularda iyi bir uyku isteyenlere yardımcı olmaktadır. WellMatt uyku danışmanıile sizin için en uygun yatak pedini rahatlıkla seçebilirsiniz .

Visco Yatak Pedlerin Fiyatları” başlıklı yazımızı hemen incele.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş:
Kategori:Genel, Yatak Pedi
Önceki Yazı
Ortopedik Yatak Nedir ?
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Nedir? Lateks Yatak Nasıl Olmalı?

0 Yorum

Yorum Yaz