15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatağı Kimler Tercih Etmeli?

Organik Yatak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kaliteli bir uyku isteyenlerin tercihi olan ve sağladığı doğal içerik sebebiyle sağlık açısından pek çok yararı bulunan organik yatakların seçiminde belirli noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Organik yatak seçerken dikkat edilecekler sayesinde sizin için uygun olacak en doğru yatağı kolayca seçebilir, aynı zamanda da organik yatak modellerinin sunduğu büyük rahatlıktan yararlanabilirsiniz.

Organik ve Doğal Yatak Modellerimizi inceleyin. Organik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Organik Yatağı Niçin Tercih Etmeli?

Niçin organik yatak sorusuna yanıt olarak öncelikle sağlığını düşünen ve sağlıklı bir uyku ve ferah bir yatakta uyuma isteği verilebilir. Çünkü organik yataklar, içlerinde barındırdıkları malzeme gereğince sağlık koşulları için tamamen en elverişli malzemelerden üretilmekte ve aynı zamanda da oluşacak sağlık sorunlarının önüne geçecek yapıya sahiptirler. Organik yatağı seçmek için;

  • Başta eklem ve kas ağrıları olmak üzere çeşitli rahatsızlıklarınız varsa,
  • Alerjik reaksiyonlara sahipseniz,
  • Kolay bir şekilde uyumakta zorlanıyorsanız,
  • Kaliteli ve kesintisiz bir uyku tercih ediyorsanız

Organik yatakları tercih edebilirsiniz. İnsan yaşamının üçte biri uykuda geçtiği için uyku kalitenizi arttırmak için organik yatakları seçerken belirli noktalara göz önünde bulundurmalısınız.

Organik yatak özellikleri hakkında daha detaylı bilgi için yazımızı inceleyebilirsiniz:”Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?

Organik Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Organik yatak seçimi için öncelikli olarak iki ana başlık belirlemek gerekmektedir;

  • Organik yatak ihtiyacı
  • Organik yatak özellikleri

Bu iki başlık içerisinden ilk konuda rahat bir şekilde karar verebilirsiniz. Geleneksel eski tip yataklar sağlık açısından son derece kötü özellikler göstermektedirler. Yaygın kullanım alanına sahip olmalarına karşılık geleneksel yataklar hem uyku kalitesini düşürdükleri gibi hem de çeşitli rahatsızlıkların meydana gelmesine neden olmaktadırlar. Bu durumdan şikayetçi iseniz kullanabileceğiniz en rahat yataklar, organik yataklar olarak öne çıkmaktadır. Organik yataklar sayesinde konforlu, vücudunuzu destekleyici yapıda yataklara kavuşabilirsiniz. Bu bakımdan iyi bir uyku deneyimi için organik yatak konusunda karar vermelisiniz.

Kararınızı vermek için ise organik yatak özelliklerini göz önünde bulundurabilirsiniz;

  • Organik yataklar tamamen doğal malzemeden üretilmektedir. Bu bakımdan hiçbir sentetik malzeme bulunmadığı için sağlık koşulları için en uygun yatağa kavuşmuş olursunuz.
  • Organik kelime anlamı olarak doğal anlamı taşıdığı için kendisine ve çevresine duyarlı olmak isteyenler organik yatakları tercih etmektedir. Organik yataklar çevre koşulları için tamamen elverişlidir.
  • Organik yataklar çift taraflı kullanım imkânı sunarlar ve bu sayede yatağın hangi yüzeyinin hangi mevsim için uygun olacağı türünden sorunları ortadan kaldırırlar. Aynı zamanda da her durumunda ideal rahatlığı sunarlar.
  • İçeriği nedeniyle doğal klima görevi yaparak,mevsim koşullarından bağımsız bir şekilde ısı değerlerinin dengeli kalmasını sağlarlar.Böylelikle yaz aylarında serin,kış aylarında sıcak bir yüzeyin oluşması durumu ortaya çıkar.
  • Vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağılması ile birlikte organik yataklar, çeşitli eklem ve kas ağrılarının önüne geçerler. Geleneksel yataklar için en büyük sorun vücut ağırlığını eşit bir şekilde dağılmasını engellemeleri ve buna bağlı olarak çeşitli bölgelerde kas yapısı sürekli çalıştığı için yataktan kalkıldığında sorunların oluşmasıdır. Organik yataklar ise bu durumun önüne geçmekte ve vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağılması ile birlikte ihtiyaç duyulan rahatlığı temin etmektedirler.
  • Organik yataklar tüm yaş gruplarına hitap etmektedirler

Bu özellikler kapsamında organik yataklardan yararlanabilirsiniz. Ancak doğru organik yatak seçimi için belirli noktaları göz önünde tutmanız gerekir.

Organik Yatak Seçiminde Nelere Dikkat Etmeli?

Organik yatak seçiminde dikkat edilecekler, doğru organik yatağı seçmeniz için önemlidir. Bu bakımdan şu noktalara dikkat ederek organik yatağınızı seçebilirsiniz;

  • Doğal içerik isteyenler; organik yatakların en büyük ve öne çıkaran özellikleri doğal malzemeden yapılıyor oluşlarıdır. Eğer organik yatak adı altında satılan ürünlerde sentetik özelliklere denk gelirseniz, tam anlamıyla bir organik yatağa sahip olmazsınız. Bu yüzden yatak seçiminizde firmanın üretici sertifikasına bakmanız yararlı olacaktır. WellMatt olarak satışa sunulan tüm organik yatak modellerinde sadece doğal malzemeleri kullanılıyoruz.
  • Ortopedik özellikler isteyenler; organik yatağın sadece malzeme olarak değil, sağlık açısından da yararları bulunmalıdır. Ortopedik kelimesi, bel ile ilgili olan anlamına geliyor olsa da yataklar için kullanılan anlamı sağlıklı bir şekilde uyumayı sağlayan yataklara denilmektedir. Başka bir ifade ile vücudun uyku esnasında doğru pozisyonu almasını sağlayan yataklara denilen ortopedik yataklar, sunmuş olduğumuz organik yatakların tüm çeşitlerinde mevcuttur. Organik yataklar vücut ağırlığını eşit şekilde dağıttıkları ve ayrıca rahat hareket imkânına olanak sağladıkları için uykudan kaynaklı tüm sorunları ortadan kaldırırlar. Konforlu ve kesintisiz uyku sunan organik yataklar çeşitli kas ve eklem ağrılarının da önüne geçerek büyük bir avantaj sağlarlar.
  • Alerjisi olan kişiler için; organik yatakların bir diğer önemli özelliği sürekli hava alan bir yapıya sahip olmalarıdır. Bu sayede yatakta daimi bir hava akışı olur ve ısı dengesi sabit kalır, aynı zamanda da kötü koku başta olmak üzere mantar, küf, bakteri, mite gibi oluşumların önüne geçilir. Organik yataklar, sağlığınız için bu açıdan en elverişli yataklar arasında yer almaktadır.
  • Yatağın deneme süresi göz önünde bulundurulmalı; her yatak, alışılmış yatak alışkanlıklarını bırakmak için belirli bir deneme süresine tabii tutulmalıdır. İlk kez organik yatak kullanacaklar eski yataklarının alışkanlıklarını hemen geride bırakamayabilirler. Bu yüzden yatağınıza fırsat vermeli ve alışma süresinin geçmesinden sonra nihai kararı vermelisiniz. WellMatt bu özelliği göz önünde tutarak 120 güne varan iade süre hakkını müşterilerine sunmaktadır.
  • Kilo ve boy özelliklerine dikkat edilmeli; organik yatak seçiminde önemli nokta kilo ve yaş gibi fiziksel özelliklerin ön planda tutulmasıdır. Farklı malzemelerden sunulan organik yatak modellerimiz, herkesin ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılamak üzere satışa çıkarılmaktadır. Ancak ihtiyacınız olan doğru yatağa sadece kendiniz karar verebilirsiniz. Bu kadar aşamasında kilo özellikleriniz önem taşımaktadır. Organik yataklar yapıları gereği deforme olmazlar ve çok ağır yüklerde dahi yapı özelliklerini korurlar. Bu bakımdan uzun süreli kullanım için oldukça elverişlidirler. Eğer uyku esnasında sık hareket ediyorsanız, lateksin sürtünme kuvvetini azaltan özelliğinden yararlanmak için lateks kullanılan organik yatak modellerini tercih edebilirsiniz. Yahut uyku esnasında aşırı terleme gibi sorunlarınız bulunuyorsa, bu durumda da at yelesi ya da Hindistan cevizi lifinden yapılan ürünlere öncelik verebilirsiniz. Fiziksel özellikleriniz ve uyku alışkanlıklarınızı göz önünde tutarak WellMatt uyku danışmanından istediğiniz zaman sizin için en uygun olacak organik yatağı rahatlıkla seçebilirsiniz.
  • Organik yatakların dış kılıfları çıkarılmadığı için sünger ya da elyaf malzemelerinin yoğun şekilde kullanılmaması gerekmektedir. Bu malzemeler yoğun olarak organik yataklarda kullanıldığında ferah bir özelliğe sahip olan organik yatakların hava alma özelliği ortadan kalkmaktadır. Bu bakımdan organik yataklarda kullanılan sünger ve elyaf malzemelerin yoğunluğuna dikkat etmelisiniz.

Tüm bu koşullar göz önünde tutularak, ihtiyacınıza en uygun yatağı kolayca seçebilirsiniz. Aynı zamanda doğru yatağı seçmeniz için verdiğimiz destekten yararlanabilir ve böylelikle istediğiniz rahatlığa kolayca kavuşabilirsiniz. Organik yataklar doğal oldukları için doğallığı en uç noktada yaşamak isteyenlerin beğenilerine sunulmakta, benzersiz bir uyku deneyimi vermektedirler.

Organik yatak hakkında daha ayrıntılı bilgi için:”Organik Yatak Nedir, Kimler Tercih Etmeli?”.

Paylaş:
Kategori:Organik Yatak
Önceki Yazı
Organik Yatak Özellikleri Neler? Yatağı Organik Yapan Nedir?
Sonraki Yazı
Ortopedik Yatağı Kimler Tercih Etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz