15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Montessori Yatak Seçimi: Bebek, Çocuk için Yere Yakın Yatak
Sonraki Yazı
Montessori Yatak Kaç Yaşına Kadar Kullanılabilir?

Montessori Yatak Fiyatlarındaki Değişim Nasıl Belirleniyor?

Çocuk eğitimi için özel bir yöntem olan Montessori aynı zamanda çocukların yatakta geçirdikleri zamanı da göz önünde tutarak, yatak konusunda da özel olarak öne çıkmaktadır. Montessori yatak istiyorsanız bu alandaki fiyat değişimlerinden de haberdar olmanız yararlı olacaktır. Montessori yatak fiyatlarındaki değişimler nasıl oluyor sorusuna yanıt vermek, Montessori eğitimi için en uygun yatağı seçmenize yardımcı olacaktır.

Çocuk ve Bebek Yer Yataklarımızı inceleyin. Montessori Çocuk ve Bebek Yer Yatağı Modelleri & Fiyatları 

Montessori Eğitimi ile Çocuk Nasıl Eğitilir?

Montessori eğitimi, tüm dünyada yaygın olarak tercih edilen ve çocukların temel becerilerini geliştirip onları yaşama karşı hazırlamayı amaçlayan özel eğitimin genel adıdır. Montessori eğitimi tek bir alanı kapsamayıp genel hatları itibariyle çocuğun kendi yaşamını kurmasına olanak vermektedir. Bir başka deyişle çocuktaki motor becerilerin geliştirilmesi amacıyla ona uygun bir ortam yaratılmaktadır. Özellikle çocuklar, doğumlarından itibaren çok uzun bir süreyi ev ortamında geçirdikleri için Montessori eğitimi ilk ve ağırlıkta olarak evde başlamaktadır. Bu eğitimin bir parçası olarak yatak, dolap, raf, masa, sandalye gibi alanlar çocuğun başkalarından yardım almadan kullanımına göre hazırlanmaktadır. Bu sayede çocuk, başkalarına bağımlı olmadan kendi işlerini yürütebilmekte, bu durum da hem kendisinde temel becerilerin gelişmesine neden olmakta hem de dış yaşama kadar öz güven duymasını sağlamaktadır.

Bu kapsamda Montessori eğitimi, çocuğu dış yaşama karşı hazırlayan ve onda öz güven, duygusal sorumluluk, eylemlerinden sorumlu olabilmek gibi pek çok duruma karşı temel becerilerin kazanılmasını sağlayan bir eğitim olarak önem taşımaktadır.

Montessori Eğitiminin Farkı Nedir?

Montessori eğitimi ile bu eğitimin dışında kalan çocuklar arasında temel farklılıklar oluşmaktadır. Her şeyden önce bu eğitim, çocuğu dış yaşama karşı hazırlı kılmayı amaçlamaktadır. Başkalarına bağımlı olmadan kendi başına yaşamayı öğrenmesi açısından önem taşıyan bu özellik, kendisini yaşam karşısında daha dayanıklı ve güçlü kılacaktır. Bir çocuğun doğru yetişmesi için önemli olan ilk özellik, kendisini başkalarına bağımlı hissetmemesidir. Ancak doğumu takip eden ve neredeyse yetişkinliğe kadar süren dönemde özellikle anne ve babaların çocuğun her ihtiyacına koşmaları, onu kendilerine bağımlı hale getirmeleri yüzünden çocuklarda kendi potansiyellerini açığa çıkaracak durum oluşmamaktadır. Halbuki ona sevgi göstermek, yaşamda fiziksel ve zihinsel açıdan zorlanmasının önüne geçmek anlamı taşımalıdır. Bu yüzden son yıllarda Montessori eğitimini uygulayanların sayısında artış görülmektedir.

Montessori yatağı hakkında daha detaylı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsin: ”Neden Montessori Yatak?”.

Montessori Yatak Nedir?

Bu eğitimin önemli bir parçasını ise Montessori yataklar oluşturur. Ancak Montessori yatak, bir yatak modeli olmayıp çocukların sağlıklı uyumalarını ve onların rahat etmelerini sağlayan yatakların genel adıdır. Bu yüzden bazen piyasada yanıltıcı olarak satılabilen Montessori yatakların özelliklerinin ne olduğunun mutlaka sorulması gerekmektedir. Montessori eğitiminin başarılı bir şekilde sürmesi adına bebeğin ya da çocuğun uyuduğu yatağın onun yapısına uygun olması gerekmektedir. Eğer yanlış yatak seçimi olursa Montessori eğitiminin başarısız olmasından ziyade çocuğun temel sağlığıyla ilgili sorunlar oluşabilmektedir.

Montessori yatağı hakkında daha detaylı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsin: ”Montessori Yatak Nedir?”.

Montessori Yatak Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Montessori yatak fiyatlarını belirleyen nokta ise nasıl bir yatak seçildiğiyle ilgilidir. WellMatt olarak Montessori eğitimine en uygun yatakları sizlere sunuyoruz. Bu kapsamda sunduğumuz Montessori yatakları listesi şu şekildedir;

  • Pamuk Baby,
  • Woco Baby,
  • Yün Baby,
  • Wocolat Baby,
  • Lateks XS,
  • Coco Baby,
  • Cocolat XS,
  • Prima,
  • Ashley Pamuk,
  • Wocolat 12,
  • Lateks,
  • Coco
  • Cocolat,
  • Wocolat 16,
  • Lateks 100

Halindedir. Bu yataklar, Montessori eğitiminin ideal bitme yaşı olan 15 yaşına kadar modeline göre rahat bir şekilde kullanılabilmektedir. Montessori eğitimini bebeğinizin doğumundan itibaren uygulayabileceğiniz bu yatakların fiyatları ise kullanılan malzemeye göre belirlenmektedir. Bu kapsamda fiyatları belirleyen noktalar;

  • Malzemenin doğal içeriğe sahip olması; özellikle yeni doğan bebeklerin ciltleri son derece hassas olmaktadır. Çünkü ciltlerinin en dış katmanları henüz oluşmadığı için yabancı maddelerden çabuk bir şekilde tahriş olabilmekte ya da çeşitli alerjilere maruz kalabilmektedirler. Bu durumun önüne geçmek için bebek ve çocuk yataklarında kimyasal bileşenlerden uzak durulması gerekmektedir. WellMatt olarak tüm bebek ve çocuk yataklarımızda doğal içeriği kullanıyor ve buna dikkat ediyoruz. Çünkü çocuklarınızın hassas yapılarını bildiğimizden ötürü, onların herhangi bir sağlık sorunu yaşamalarını istemiyoruz. Yataklarımızın farklı modellerinde kullandığımız yün, pamuk, lateks ve Hindistan cevizi lifleri tamamen organik olup çocuklarınızın için en ideal yatak olma özelliği taşımaktadırlar.
  • Kolay temizlenebilirlilik; Tamamen doğal pamuk lifleri ile hazırlanan kılıflar sayesinde kolay bir şekilde temizliği yapabilirsiniz. Çünkü kolay temizlenmeyen kılıflar, çocuğunuzun sağlıklı uyku ortamını engelleyeceği için uzun vadede ciddi sorunlara yol açabilir. Bu durumun önüne geçmek adına, rahat bir şekilde temizleyebileceğiniz özel doğal kılıfları yataklarımızda kullanıyoruz.
  • Hava gözeneklerinin olması; hava gözenekleri olan bir yatak, sağlık açısından oldukça yararlı bir yatak anlamı taşımaktadır. Doğal malzeme ile birleştiğinde harika sonuçlar veren hava gözenekleri, yatakta bakteri, küf, mantar, kötü koku gibi oluşumların önüne geçmektedir. Bu sayede bebek ya da çocuklarınızın sağlığı açısından oldukça zararlı olabilecek pek çok zararlı oluşumunun önüne geçilmektedir. Diğer taraftan hava gözeneklerinin önemi ise ısı dengesini sağlamalarından kaynaklanmaktadır. Özellikle yeni doğan bebeklerde sık olarak görülen terleme gibi rahatsız edici durumların önüne hava gözenekleri sayesinde geçmek olanaklıdır. Bu sayede mevsim koşullarına bağlı olmaksızın ideal uyuma ısı yakalanmış olmaktadır. Ayrıca Hindistan cevizi lifi gibi özel malzeme kullandığımız Cocolat modellerinde ise Hindistan cevizi lifinin yapısından kaynaklı özel hava gözenekleri olması sayesinde yatağın kendisi doğal klima görevi görür ve bu sayede yazları serin, kışları ise sıcak bir zeminin oluşmasını sağlar.
  • Çift taraflı olması; çift taraflı yataklar her iki tarafın da eşit yüzeye sahip olduğu ve daha uzun ömürlü bir kullanım sunan yataklara denilmektedir. WellMatt olarak tüm bebek ve çocuk yataklarımızın çift taraflı olarak kullanılmasına olanak sağlıyoruz. Böylece hem rahat bir şekilde temizleme hem de daha konforlu bir yatağa sahip olabilirsiniz.

Bu özellikler kapsamında Montessori eğitimi kapsamında kullanılacak yatakların fiyatları belirlenmektedir. Önemli ve unutulmaması gereken nokta bebeğinizin ya da çocuğunuzun uykusuna çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer kendisi için gerekli olan sağlıklı uykuyu çocuğunuz yakalayamaz ise bu kendisinde pek çok sorunun oluşmasına neden olacaktır. Bu bakımdan piyasada sadece Montessori yatak diye bulunan ürünleri kullanmadan önce dikkatli olmanız gerekmektedir. Montessori adı altında sadece bir yere yakın bir beşik satılmakta ama içindeki yatağa hiç dikkat edilmemektedir. Önemli olan çocuğunuzun uyuyacağı yataktır. Bu bakımdan yanlış yönlendirmeler ile Montessori eğitimi yapmadan önce WellMatt  uyku danışmanı ile görüşebilir ve çocuğunuz için en uygun yatağı seçebilirsiniz. Üstelik, 30 güne kadar ücretsiz iade imkânı sayesinde çocuğunuz yataktan memnun kalmaz ise iade edebilirsiniz. Çocuğunuza doğru olan eğitimi vermek açısından piyasadaki ucuz yatakları tercih ederek yanlışa düşmemeniz adına, yatağı bir kere almanız önem taşımaktadır. Bu kapsamda uzun ömürlü olarak sunduğumuz yatak çeşitleri arasından Montessori eğitimine uygun olacak yatakları seçebilir, çocuğunuzun ihtiyacı olan eğitimi vermeye başlayabilirsiniz. Montessori eğitimi için ilk birkaç ay geçtikten sonra eğitim başlatılabilmektedir.

Montessori yataklarında ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Montessori Yatak Kaç Yaşına Kadar Kullanabilir?’‘.

Paylaş:
Önceki Yazı
Montessori Yatak Seçimi: Bebek, Çocuk için Yere Yakın Yatak
Sonraki Yazı
Montessori Yatak Kaç Yaşına Kadar Kullanılabilir?

0 Yorum

Yorum Yaz