15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Lateks Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 12 Püf Noktası
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Yorumları Neler?

Lateks Yatak Şikayetleri Neler Oluyor ?

Lateks yataklar son zamanlarda sık kullanımlarına bağlı olarak yoğun talep almaktadır. Ancak her talebin artmasında olduğu gibi lateks yatak kullananlar için de birtakım şikayetler gündeme gelmektedir. Şikayetlerin geneline bakıldığında ise lateks yatakları doğru bir şekilde kullanamamaktan ya da beklentilerinin farklı olmasından kaynaklandığı görülmektedir. Lateks yatak şikayetleri hakkında bilgi vermek, yatağın kullanımına bağlı olarak oluşacak rahatsızlıkları da önlemeyi amaçlamaktadır.

Doğal Lateks Yataklarımızı inceleyin. Full Ortopedik Doğal Lateks Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Lateks Yatak Nedir?

Lateks yatak şikayetlerinden önce lateks yatağın nasıl oluştuğunun bilinmesi yerinde olacaktır. Lateks yataklar, lateks adı verilen maddeden yapılmaktadır. Yatağa karakteristik özelliğini veren de bu hammaddedir. Lateks, kauçuk ağacından elde edilen özel bir maddeye verilen isimdir. Özel uğraşlar sonucunda kauçuk ağacının gövdesinden elde edilir. Elde edilen süte benzeyen sıvı iki yöntem kullanılarak köpük haline getirilir; Bunlardan ilki Dunlop denilen yöntemdir ve lateks bir kabın içine dökülür. Böylece dunlop lateksler alt kısımda daha yoğun, üst kısımda ise daha yumuşak olacak şekilde yapılırlar. Böylesi bir karışım, üstün konfor ve mükemmel basınç sağlamaktadır. Diğer yöntem ise Talalay denilen yöntemdir. Lateks belirli bir oranda kalıba dökülür ve vakum vasıtasıyla tam köpük haline getirilir. Böylece yukarıdan aşağıya doğru daha tutarlı bir his veren, daha az yoğunluğa sahip bir yapıya sahip olur. Basınç rahatlığı açısından büyük kolaylık sağlayan Talalay yöntemi, en sık tercih edilen lateks yatak yöntemleri arasında sayılmaktadır. 

Lateks yatak hakkında daha çok bilgi için şu yazımıza bakabilirsin: ”Lateks Yatak Nedir?Lateks Yatak Nasıl Olmalı?”.

Bu maddenin elde edilmesinden sonra lateks yatak özel yapı teknikleri ile imal edilir ve kullanıcılara sunulur. Wellmatt tarafından tamamen doğal içeriğe sahip bir şekilde sunulan lateks yatakların özellikleri şunlardır;

  • Delikli bir sünger yapısına sahip olduğu için vücut basıncını iyi bir şekilde dengeleyip havayı kolaylıkla dışarıya verir.
  • Hava gözenekleri sayesinde içinde koku barındırmaz ve böylece istenmeyen kötü kokuların da önüne geçmiş olur.
  • Malzemesinin doğal olması yüzünden sağlık açısından oldukça elverişlidir.
  • Yapımında kullanılan malzemesi ve formu sebebiyle darbelere, basınçlara karşı dayanaklı olup uzun ömürlü kullanıma sahiptir.
  • Vücudu tam bir şekilde desteklemesi nedeniyle vücut ağrılarına karşı iyi gelmektedir.

Lateks yatağın özellikleri için bu yazımıza göz at:”Lateks Yatağın Özellikleri Neler?”.

Lateks Yatak Şikayetleri Nedir?

Lateks yatağın iyi bir uyku imkânı sunmasına karşılık, bazı durumlarda yatağın özelliklerinin tam olarak bilinmemesi sebebiyle şikâyetler yaşanmaktadır. Buna bağlı olarak şikayetler şu şekilde sıralanabilmektedir;

Yatağın Sertliği Yüzünden Uyuyamıyorum

Aslında burada olan durum, yatağın sertliği yüzünden değil, daha önceki yataklara vücudun alışmasından kaynaklanmaktadır. Lateks yataklar, yapıları gereği diğer yataklara kıyasla biraz daha sert bir yapıya sahiptirler. İçe göçmeye sebep vermezler ve bu yüzden yatan kişinin yatağın içine gömülmesi söz konusu değildir. Yatağın içine gömülerek uyumak ise çoğu zaman yumuşak bir yatak algısı oluştursa da aslında kullanıma bağlı olarak yatağı deforme edeceği ve ortasının çukurlaşmasına sebep olacağı için iyi bir durum değildir. Lateks yapısı nedeniyle, basınç uygulanması sona erdiği anda tekrar şişer ve formunu korur. Ayrıca içe doğru çökmemesi sebebiyle vücuda direnç vererek, bel ve sırt ağrılarının geçmesi için uygun koşullar sunmaktadır. Son olarak bir yatağa alışmak için asgari olarak 30 gün beklenmesi gerektiğini de unutmamak gerekir.

Yatağın Kokusu Yüzünden Rahatsız Oluyorum

Lateks yataklar, gözenekleri sayesinde hava alma özelliğine sahiptirler. Kullanılan malzemesinin doğal olması sebebiyle herhangi bir kimyasal kokuyu barındırmazlar. Aynı şekilde zamanla kullanıma bağlı olarak oluşacak kötü kokular da yine bu gözenekler yoluyla dışarıya atılır ve içeride tutulmaz. Bu yüzden, yatağın kokması olanaklı değildir. Ancak koku, lateks malzemesinin kokusuyla da karıştırılıyor olabilir. Bu durumda, kullanıma bağlı olarak koku geçecektir.

Yatağı Aldıktan Sonra Doğal Olmadığını Fark Ettim

Lateks yatakların kullanımına bağlı olarak son yıllarda piyasada çok fazla lateks yatak üretimi yapılmaktadır. Özellikle fiyatlarının düşüklüğü sebebiyle öne çıkan bu yataklar, sunmuş oldukları kalite açısından oldukça kötü durumdadırlar. Fiyatlarının düşüklüğü ise doğal lateks yerine sentetik lateks kullanmalarından ileri gelmektedir. Wellmatt’ın lateks yatakları, tamamen doğal içeriğe sahiptir. Doğal olmayan lateks yataklar ise fabrikada üretilmekte ya da yüzde açısından çok daha az oranda lateks barındırmaktadırlar. Böyle olan lateks yatakları doğal olarak nitelendirmek doğru olmayacaktır. Bu yüzden lateks yatak almadan önce mutlaka üretim sertifikasına bakmanız ve yatakların hangi koşullar altında üretildiğini öğrenmeniz yararlı olacaktır.

Lateks Yatak Hiç Rahat Değil

Lateks yataklar, uyumlu yatak seçildikten sonra oldukça konforlu ve rahattırlar. Her şeyden öte basınca karşı dayanıklı olmaları sebebiyle doğru pozisyonda uyuma imkânı sunmaktadır. Fakat lateks yatak alındıktan sonra rahat bulunmuyorsa, bu durumda iki tercih söz konusu olmaktadır. İlk tercih, lateks dışındaki yataklardan kalma bir alışkanlık sonucunda, yatağın çok yumuşak olması gerektiğidir. Halbuki lateks yataklar, yumuşaklığın her koşulda iyi olmadığı göz önünde tutularak üretilirler. Uyuma esnasında omurganın rahatlaması için hafif bir basınca maruz kalması, sabahları daha dinç uyanmayı sağlamaktadır. Diğer bir seçenek ise kişinin kendisine uygun lateks yatak seçmeyişidir. Lateks yataklar Wellmatt tarafından herkesin ihtiyacına göre sunulmaktadır. Fakat bu çeşitlilik bazı durumlarda tercih kararsızlığına sebep olmaktadır. Yatağın görünüşünden çok asıl dikkat edilmesi gereken özelliği kişisel tercihe uygun olup olmadığıdır. Yatak tercihinde bulunurken boy, kilo, uyku pozisyonu gibi kriterler göz önünde tutulmalıdır. Buna göre mutlaka satın alma esnasında müşteri temsilcisine danışılmalı, kişisel özelliklerden hareketle yapılacak yönlendirme sonrasında uygun yatak için tercihte bulunulmalıdır.

Lateks Yataklar Pahalı

Wellmatt tarafından sunulan lateks yataklar, piyasa ortalamasının biraz üzerindedir. Ancak burada bir kârdan çok yatakların tamamen doğal lateksten yapılması etkilidir. Bahsedildiği gibi çoğu lateks yatak üreticisi sentetik lateks kullanmakta ve bu yüzden fiyatlarına bu durumu yansıtabilmektedir. Fakat sentetik yataklar, lateks yatağın özelliklerini tam olarak taşımazlar. Buna önem veren Wellmatt ise kullanıcılarına en uygun fiyatlardan en çok performans alabilecekleri yatakları sunmaktadır.

Fiyatlar hakkında daha fazla bilgi için şu yazımızı okuyabilirsiniz :”Lateks Yatak Fiyatları Ne Kadar ve Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?

Lateks Yatak Sırtımı Ağrıtıyor

Lateks yataklar sırt ağrılarını arttırmadan ziyade tam olarak dengeli yapısı sayesinde sırt ve eklem ağrılarını azaltmak için tasarlanmışlardır. Lateks yataklarda kullanılan malzeme itibariyle vücut yatağın içine gömülmez ve diri tutularak, alttan hafif bir baskıya maruz kalır. Bu destek, tıpkı oturma pozisyonunda olduğu gibi omurgaya tamamen yük binmesini engeller ve bu sayede kişinin dinlenmiş bir şekilde uyanmasını sağlar. İlk alımlarda, lateks yatağın diğer yataklara kıyasla sertliği yüzünden ufak ağrılar görülebilir. Ancak bu ağrılar, esasında ağrı olmayıp vücudun yeni bir yatağa alışma sürecini temsil etmektedir.

Lateks Yatak Özelliğini Kaybeder mi?

Lateks doğası gereği çok uzun ömürlü kullanımlara imkân vermektedir. Bu yüzden kısa kullanımlarda herhangi bir bozulmaya uğraması söz konusu değildir. Aynı şekilde, yapısının dayanıklılığı sayesinde dikkatli bir kullanım sonucunda çok uzun süreler yatak herhangi bir bozulma, deforme yaşamadan kullanılabilmektedir. 

Lateks Yatak Kirleniyor

Lateks yataklar, malzemesi sebebiyle son derece kolay temizliğe sahiptir. Ancak kullanıma bağlı olarak kirlenme olabilir. Bu durumda ise yataklar için kullanılacak temizlik malzemeleri ile yatağı temizlemek mümkündür.

Lateks yatak kullananların yorumlarını okumadan karar verme:”Lateks Yatak Yorumları Neler?”!

Paylaş:
Kategori:Genel, Lateks Yatak
Önceki Yazı
Lateks Yatak Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 12 Püf Noktası
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Yorumları Neler?

0 Yorum

Yorum Yaz