15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En İyi Yatak Pedi Hangisidir? Lateks ve Visco Yatak Pedleri
Sonraki Yazı
Visco Yatak Hakkındaki Yorumlar Neler?

Lateks Yatak Pedlerin Fiyatları

Sağlıklı ve deliksiz bir uyku deneyimi yaşamak isteyenlerin ekonomik ve konforlu özellikleri ile öne çıktığı için sık olarak tercih ettikleri ürünler olan lateks yatak pedleri her geçen gün daha fazla kişitarafından tercih ediliyor. Lateks yatak pedleri, mevcut yatağı kolay bir şekilde eşsiz bir yatak deneyimine dönüştürüyor ve aynı zamanda da yatağın kullanım ömrünü uzatıyor. Tüm bu özellikleri ile öne çıkan lateks yatak pedlerin fiyatları da kullanıcılar tarafından merak ediliyor, bu bakımdan fiyatlarının belirlenmesinde etkin olan noktalardan bahsetmek kullanıcıları aydınlatacaktır.

Ortopedik Lateks Yatak Pedi Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Lateks Uyku Pedleri Ve Fiyatları

Yatağınızı Baştan Yaratın

Yeni bir yatak aldığınızda ya da kullanmakta olduğunuz yatağınızın uyku kalitesi için elverişli olmadığını anladığınızda oldukça canınız sıkılabilir. Çünkü ne de olsa iyi bir yatak konforu bulmak ekonomik açıdan masraflı bir süreçtir ve halihazırda masrafları karşılayacak durumunuz olmayabilir ya da kullanmakta olduğunuz yatağınızı değiştirmek istemeyebilirsiniz. Özellikle yaylı yatak kullanıyorsanız çeşitli sorunlar yaşama ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Yaylı yataklar ilk kullanılmaya başlandıklarında sunmuş oldukları konfor sayesinde öne çıkmışlardır. Ancak sundukları konfor, geleneksel yataklara göre algılanmaktaydı. Yataklar üzerine araştırmalar ve farklı yatak tipleri arttıkça standart yaylı yatakların sağlık için hiç de elverişli olmadıklarının anlaşılması çok uzun sürmedi. Fakat piyasada sık bulunmaları ve görece düşük fiyatlara alıcı bulmaları sayesinde yaylı yataklar günümüzde de yaygın olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Ancak yaylı yataklarda pek çok sağlık sorunu ile karşılaşmanız olasıdır. Yaylı yataklar her şeyden önce vücudunuzun dinlenmesi için gereken ideal uyku pozisyonunun alınmasının önüne geçmektedir. Sağlıklı bir gelişim için gereken uyku pozisyonu omurganın desteklendiği ve vücudun hiçbir bölgesine ilave olarak yük binmediği uyku pozisyonunu ifade etmektedir. Fakat yaylı yataklar yapıları gereği vücudun yanlış pozisyon almasını sağlayarak, hem iskelet sisteminin ağrılar yaratmasına hem de belirli bölgelerin uyku esnasında çalışmasını sağlayarak çeşitli rahatsızlıklara neden olmaktadır. Yaylı yataklar ayrıca yapıları gereği küf, bakteri, mantar, nem, kötü koku gibi durumlara neden olurken, vücudun elektriğini de atmasını engellemektedirler. Genel özellikleri itibariyle son derece kötü bir uyku deneyimi sunan yaylı yatak ve benzerleri, böylece her sabah yataktan yorgun bir şekilde uyanmayı, çeşitli eklem ve kas sorunlarının yaşanmasını, belirli rahatsızlıkların duyulmasına neden olmaktadırlar.

Fakat standart yatağınızı değiştirecek durumunuz farklı sebepler ile bulunmuyorsa bu duruma yatak pedi ile yatağınızı baştan yaratabilir ve uykunuz için harika bir hale getirebilirsiniz. Yatak pedleri temelde bir şilte olup ancak geleneksel şiltelerden malzeme ve işçilik kalitesi ile ayrılan, kullanımı her türlü yatak için uygun, kolay ve pratik ürünlerdir. İyi bir şekilde uyumak isteyenlerin tercihi olan yatak pedleri sayesinde sabahları dinç bir şekilde uyanabilir, yatağınızda harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bu istekler olanların ihtiyaçlarını karşılamak için ise lateks yatak pedleri öne çıkmaktadır.

Visco Yatak Pedinin Latekse Göre Artıları Eksileri Neler?” yazımızı yatak pedi almadan önce mutlaka inceleyin.

Lateks Yatak Pedi Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Lateks yatak pedi temel olarak lateks malzemesinden yapılan ve doğal olma özelliği ile öne çıkan bir yatak pedi türüdür. Doğallığı ve konforu ile uyku koşulları için elverişsiz olan yatağı harika bir yatağa çeviren bu özel yatak pedi, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen sıvıdan yapılmaktadır. Yılın belirli dönemlerinde özel yöntemler ile elde edilen lateks sıvısı görünüşü itibariyle süt rengindedir. Havayla temas ettikten sonra katılaşan ve bu katılaşma sonucunda blok halini alan lateks malzemesi, yataklar için son derede iyi sonuçlar verdiği için tercih edilmektedir. Uykunun insan yaşamı için son derece önemli olduğunu bilenler tarafından yoğun olarak tercih edilen lateks malzemesi, yapısı ile birlikte son derece gelişmiş özelliklere sahiptir.

Lateks yatak pedi özellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Lateks yatak pedi her şeyden önce doğal oluşu ile öne çıkmaktadır. Doğal olanın en güzel olduğunu düşünen ve doğallığın şifalı özelliklerini bilen kişiler için önemli olan bu nokta, harika bir uyku deneyimi sunmaktadır. Doğal olması ile birlikte Lateks, doğallığı sebebiyle çeşitli cilt sorunlarının önüne geçmekle beraber alerjik reaksiyonları azaltmaktadır. Fakat burada dikkat edilecek en büyük nokta piyasa koşullarında maliyeti düşürmek için sentetik lateksin sık olarak kullanılmasıdır. Sentetik lateks, fabrika ortamında üretilen ve kimyasal özellikler barındıran latekse denilmektedir. Bu türde üretilen lateks doğal özellikler taşımayacağı için çeşitli rahatsızlıkları tetikleyebilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına üretici sertifikasını kontrol etmeniz önerilir. WellMatt olarak sunduğumuz lateks yatak pedi modellerinde tamamen doğal lateks kullanılmaktadır.
  • Lateks yatak pedleri kolay temizlenebilir kumaşa sahiptirler. Bu özellikle yaylı yatak kullananlar için son derece rahatlatıcı bir özellik taşımaktadır. Yaylı yataklar bilindiği gibi fermuarlı kumaş sistemine sahip olmazlar ve yüzden kumaşları temizlik için elverişli değildir. Lateks yatak pedleri ise fermuarlı yapıları ile hem pratik temizlik hem de kolay kullanım sunmaktadırlar.
  • Lateks yatak pedlerinin en büyük özelliği vücut yapısını dengeleyen bir sisteme sahip olmalarıdır. Bu özellikleri sayesinde vücudun uyku esnasında doğru pozisyonda olmasını sağladıkları gibi aynı zamanda da çeşitli rahatsızlıkların önüne geçerler. Vücudun doğru pozisyonda olması uyku esnasında vücut yapısının, başta kas ve eklemlerin dinlenmesi anlamına gelmektedir. Gün içerisindeki eylemlere bağlı olarak kaslar sürekli yıpranırlar ve onların rahatlaması için kesintisiz bir uykuya ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak ortopedik özellikler taşımayan yataklar vücudun ağırlığını eşit şekilde dağıtmadıkları için iskelet ve kas sisteminin uyku esnasında da çalışmasına neden oldukları için sabahları ağrılar içerisinde uyanmaya neden olmaktadırlar. Lateks yatak pedleri bu türden rahatsızlıkların önüne kolaylıkla geçmektedirler.
  • Hava alan yapıya sahip olmaları sayesinde lateks yatak pedleri yatağınızın mevsim koşullarından bağımsız olarak sürekli dengeli bir yapıda olmasına neden olurlar. Bu ısı dengeli yapı sayesinde aşırı terleme ya da üşüme gibi durumlar oluşmaz ve en ideal sıcaklık değerleri sürekli yakalanmış olur.

Lateks Yatak Pedlerin Fiyatları

İyi ve dinlendirici bir şekilde uyumak isteyenlerin tercihi olan lateks yatak pedlerin fiyatları kullanılan lateks malzemesinin kalınlığına göre değişkenlik göstermektedir. Lateks malzemesi, yatak pedleri için ne kadar çok olursa o derece daha yüksek bir düzeyde konfor ve kesintisiz uyku sunmaktadır. Ancak doğal lateks kullanıldığı için piyasa koşullarına göre oldukça uygun olan lateks yatak modelleri, WellMatt tarafından rahat yatak isteyenlere en ekonomik koşullarda sunuluyor. Bu sayede dinlendirici yatağınıza kolayca sahip olabileceğiniz gibi lateks malzemesinin doğal yapısı gereğince çok uzun süreler kullanabileceğiniz bir yatak pedi alabilirsiniz. Lateks yatak pedi çökme, sarkma ya da deforme olma gibi durumlara karşı son derece dayanıklıdır ve bu tür durumlara karşı koruma sağlamaktadır. Böylece mevcut yatağınızın da kullanım süresini uzatabileceğiniz gibi konforlu, dengeli, ve sağlıklı uyku ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayabilirsiniz. Fiziksel özellikleriniz ve uyku alışkanlıklarınız göz önünde tutularak en iyi lateks yatak pedini seçmek için WellMatt uyku danışmanından istediğiniz zaman yardım alabilirsiniz.

En İyi Lateks Yatak Pedi Mi Yoksa Visco Yatak Pedler Mi?” yazımızı mutlaka incele.

Paylaş:
Kategori:Yatak Pedi
Önceki Yazı
En İyi Yatak Pedi Hangisidir? Lateks ve Visco Yatak Pedleri
Sonraki Yazı
Visco Yatak Hakkındaki Yorumlar Neler?

0 Yorum

Yorum Yaz