15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
7-15 Yaş Çocuklar için Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Japon Yer Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Visco Yatak Pedinin Latekse Göre Artıları Eksileri Neler?

Yeni bir yatak almak istemeyenler ya da mevcut yataklarını daha konforlu hale getirmek isteyenler tarafından tercih edilen yatak pedleri gün geçtikçe daha fazla kesim tarafından tercih ediliyor. Pratik oluşları ve her türlü yatakta kullanılma gibi özelliklere sahip olan yatak pedleri konusunda ise visco ve lateks yatak pedleri öne çıkmaktadır. Bu durumda ise visco yatak pedinin latekse göre artıları ve eksileri kıyaslaması yapmak hangi yatak pedinin tercih edilmesi gerektiğine dair yardımcı olacaktır.

Ortopedik Visco Yatak Pedi Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Visco Uyku Pedleri Ve Fiyatları

Ekonomik ve Pratik Yatak Pedleri

Yatak pedi kavramı, temel olarak şilteyi ifade ediyor olsa da alışılmış şiltelerden yüksek kalite malzemesi ve özenli işçiliği ile ayrılmaktadır. Yatak pedleri, kullanılan yataklarından rahatsız olanların ya da istedikleri konforu bulamayan kimselere pratik bir şekilde aradıkları konforu sunmaktadır. Bu sayede maddi açıdan da büyük harcamalar yapmadan, adeta yeni bir yatağa kavuşmak mümkün olmaktadır.

İnsan yaşamının üçte birlik gibi geniş bir kısmı uyku esnasında geçtiği için uykunun sağlık üzerinde çok büyük bir önemi bulunmaktadır. Yanlış yatak tercihi ya da modelleri ile birlikte çok büyük sıkıntılar yaşamak olası hale gelmektedir. Bu tür sorunlar kronik bir hale gelebildiği gibi kişinin genel sağlık durumunun da bozulmasına neden olabilmektedirler.

Genelde yataklardan kaynaklanan sorunlar geleneksel olarak sık tercih edilen yaylı yataklardan kaynaklanmaktadır. Yaylı yataklar, yapıları gereği iyi bir uyku için gerekli şartları sağlayamayan ve çeşitli sorunlara yol açan yatak modelleridir. Her ne kadar yaklaşık bir yüzyıl önce kullanılmaya başlandığında alışılmış yataklardan farklı ve pratik oldukları için geniş kesimler tarafından tercih edilmiş ve kullanılmaya başlanmış olmalarına karşılık, günümüzde yatak yapımı ve malzemelerinin imkânının gelişmesi ile birlikte elverişli yataklar olmadıkları anlaşılmıştır. Bu durumda iyi bir yatak deneyimi yaşamak isteyenler farklı arayışlar içerisine girmişlerdir. Yaylı yataklar her şeyden önce vücudun uyku esnasında doğal ve dinlendirici pozisyonu almasının önüne geçmektedirler. Vücudunuzun dinlenmesi için doğru pozisyonu alarak uyuması son derece önemlidir. Çünkü iskelet yapısının gereği yanlış pozisyonda uyumak çeşitli sorunlara, uzun vadede kronik rahatsızlıklara neden olmaktadır.

Yaylı yataklar ise vücudunuzun doğru ve rahatlatıcı pozisyonu almasının önüne geçerler, bu durumda ise boyun, sırt ve bel bölgeleri başta olmak üzere çeşitli eklem ve kas rahatsızlıkları yaşarsınız. Aynı zamanda yaylı yataklar hava almayan yapıda oldukları için hem aşırı terleme ya da üşüme gibi rahatsızlıklara neden olurlar hem de yapıları gereği göçme, deforme olma gibi özellikler taşırlar. Bu yüzden iyi bir uyku deneyimi istiyorsanız yatak pedlerinden tercih edebilirsiniz.

Visco Yatak Pedi Nedir?

Visco yatak pedi, visco elastik malzemesinden üretilen, son derece dinlendirici ve rahatlatıcı bir yatak pedidir. Visco elastik malzemesi özel olarak NASA tarafından astronotların uzay yolculuklarını kolay ve başarılı bir şekilde geçirmeleri için tasarlanmış olup uzun süreli hareketsiz kalmalarının önüne geçmek amacıyla üretilmiştir. Astronotlar üzerinde başarılı sonuçlar vermesi ve onların daha konforlu bir halde yolculuk yapmasını sağlayan visco elastik malzemesi çok kısa sürelerde yataklarda da kullanılmaya başlanmış ve yatakta üst düzey bir konfor arayan kimselerin tercihi olmuştur.

Visco elastik malzemesinin en büyük özelliği vücut ağırlığını dengeleyen ve vücudu saran yapısıdır. Vücudu saran yapısı yumuşaklık daha doğru bir ifade ile konfor isteyen kimselerin tercihi olmaktadır. Bu sayede son derece dinlendirici, vücudu destekleyici ve geliştirici bir şekilde uyumak imkânı doğmaktadır. Visco malzemesi aynı zamanda akıllı hücre teknolojisi ile geliştirilmiştir ve bu teknoloji, yatağı kullanan kişinin bir süre sonra yatak tarafından tanınmasına, haliyle  daha rahat hareket etmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda visco malzemesi dönüşler sırasında hareket serbestliği sağladığı için özellikle çift halinde yatan kişilerin de daha rahat ve kesintisiz bir şekilde uyumasını sağlamaktadır. Visco malzemesi, vücudu saran yapısı ile birlikte vücut ağırlığının hiçbir bölge üzerinde baskı oluşturmamasını sağladığı için tüm vücudun uyku boyunca dinlenmesini ve sabahları dinç bir şekilde yataktan kalkmayı sağlamaktadır. Özellikle geleneksel yaylı yataklarda sık görülen vücudun belirli bölgelerinde basınç kurma visco yatak pedi ile ortadan kalmaktadır.

Visco Yatak Pedlerin Fiyatları” yazımıza mutlaka göz atın.

Lateks Yatak Pedi

Kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen lateks sıvısının blok haline getirilmesinden üretilen lateks yatak pedi kendinizi son derece rahat hissetmeniz için tercih edeceğiniz ürünler olmaktadır. Uykunun en doğal ve dinlendirici halini deneyimlemek için tercih edeceğiniz lateks yatak pedleri doğal olmaları, vücut yapısını desteklemeleri, eşsiz basınç dengesi sunmaları, açık hücreli ve kanallı yapısı sayesinde nem ve küf oluşumunun önüne geçen özellikleri ile öne çıkmaktadır. Mevcut yataklarını harika bir yatağa dönüştürmek isteyenlerin tercihi olan lateks yatak pedleri malzemenin doğal ve yüksek kalite olmasından ötürü çok uzun süreler kullanıma olanak tanıyarak, yatağınızın da kullanım süresini arttırmaktadır. Lateks yatak pedleri WellMatt tarafından tamamen doğal lateks malzemesi ile üretilerek sunulmakta ve bu sayede doğallığı eşsiz bir şekilde yaşamanız sağlanmaktadır.

Lateks Yatak Pedlerin Fiyatları” yazımızı mutlaka incele.

Visco Yatak Pedi ve Lateks Yatak Pedi

Yatak pedi almak isteyenlerin tercihleri olan visco yatak pedi ve lateks yatak pedi hazır, pratik ve konforlu bir uyku deneyimi yaşamak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Ancak ikisi arasında kararsız kalanlar için şöyle bir kıyaslama yapmak yararlı olacaktır;

  • Visco yatak pedi ve lateks yatak pedi son derece kolay bir kullanıma sahiptir, rahatlıkla her türlü yatak modelinde kullanılabilmektedirler.
  • Her iki yatak pedi de yatağın deforme olmasının, çökmesinin ve sarkmasının önüne geçerler, daha uzun süreli bir kullanım sağlarlar.
  • Lateks yatak pedleri doğallık isteyenler için daha çok öne çıkmaktadır.
  • Lateks malzemesi yapısı gereği viscoya göre biraz daha sert özellikler göstermektedir. Bu yüzden görece daha sert bir yapı isteyenler lateks yatak pedlerini tercih edebilirler.
  • Her iki yatak pedi de eşsiz bir basınç dengesi sunmaktadırlar. Esnek yapıları sayesinde vücudunuzun her bölümüne ayrı basınç uygulanır ve omurganız bu sayede desteklenmiş olur. Omurganızın desteklenmesi ise dinlenmiş olarak güne başlamanız anlamına gelmektedir.
  • Lateks yatak pedleri daha fazla hava alan yapıya sahiptirler ve doğal hava kanallarına sahiptirler. Her ne kadar visco yataklar içinde hücreleri sayesinde aşırı terleme gibi durumların önüne geçiyor olsalar da doğal bir havalandırma isteyenler lateks tercih edebilirler.
  • Visco akıllı hücre teknolojisi olarak geçtiği için kullanıcısını tanımakta ve kullanıma bağlı olarak onun en rahat edeceği pozisyonları almasında yardımcı olmaktadır. Bu sayede visco yatak pedleri kullanıcısına özel imkânlar sunmaktadır.
  • Her iki yatak pedi de konfor ve rahatlık isteyenler için ideal olmaktadır.

Bu koşullar altında her iki yatak pedinin de olumsuz ve olumlu tarafları eşit görünmektedir, bu yüzden her iki modeli de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. En büyük ayrımı ise yaş aralığından yapabilirsiniz. Gelişim çağındaki çocuklar için visco yatak pedleri vücutlarının gelişimine engel olabilecekleri ihtimali ile pek tavsiye edilmediği için böylesi durumlarda lateks yatak pedlerini tercih edebilir. Her türlü fiziksel ihtiyacınızdan hareketle WellMatt uyku danışmanı ile iletişim kurabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Yatak Pedi
Önceki Yazı
7-15 Yaş Çocuklar için Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Japon Yer Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz