15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Korona Sürecinde Sağlıklı Uykunun Önemi Ve Doğru Yatak Seçimi
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Pedlerin Fiyatları

En İyi Yatak Pedi Hangisidir? Lateks ve Visco Yatak Pedleri

En İyi Yatak Pedi Hangisidir?

Ekonomik açıdan uygun ve aynı zamanda da üst düzey bir uyku deneyimi yaşamak isteyenlerin tercihi olan yatak pedleri her geçen gün mevcut yataklarını daha konforlu hale getirmek ve yataklarının kullanım süresini uzatmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Yatak pedleri sayesinde sağlığınız için ideal uykuya rahatlıkla kavuşabileceğiniz gibi aynı zamanda da çok uzun süreler kullanabileceğiniz bir yatağı elde edebilirsiniz. Ancak yatak pedi kullanmak isteyenler için en iyi lateks yatak pedi mi yoksa visco yatak pedler mi sorusu gündeme gelmektedir. En iyi yatak pedi hangisidir merak ediyorsanız, yatak pedi önerisi, yatak pedi tavsiyeleri ve yatak pedlerinin özelliklerini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin!

Ortopedik Lateks Yatak Pedi Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Lateks Uyku Pedleri Ve Fiyatları

Rahat ve Ekonomik Uykunun Yolu Yatak Pedleri

Halihazırda kullandığınız yatağınızdan memnun değilseniz ve çeşitli sorunlar ile karşılaşıyorsanız ancak yeni bir yatak almak istemiyor ya da yeni bir yatağın masrafını karşılamakta güçlük çekiyorsanız yatak pedlerini tercih edebilirsiniz. Yatak pedleri temelde şilte özellikleri taşıyan ancak alışılmış şiltelere göre son derece konforlu ve yüksek kalite malzemeden üretilen pedlerden oluşmaktadır. Yatağınızdan rahatsızlık duyuyorsanız ve sabahları ağrılar içerisinde uyanıyorsanız bu durumda yatak pedi kullanmak büyük yararlar sağlayacaktır.

Yatak pedlerini kullanmak son derece kolay olup her türlü yatak modeline rahatlıkla uyum sağlayabilmektedir. Özellikle yaylı yatak kullananlar tarafından sağlıkları açısından ciddi sorunlar oluşabilmektedir çünkü yaylı yataklar sağlık açısından elverişsiz olup vücudun uyku esnasında doğru olan pozisyonu almasının önüne geçmektedir.Vücut uyku esnasında doğru olan pozisyonu alamadığında ise iskelet sistemi başta olmak üzere kas yapısının genel durumunda kronik olarak pek çok rahatsızlık meydana gelmektedir. Gün içerisinde hareketlere bağlı olarak kaslar sürekli yıpranırlar ve yenilenmelerini uyku esnasında gerçekleştirirler. Bu yüzden kesintisiz ve kas yapısını rahatlatıcı bir şekilde uyumak büyük önem taşımaktadır. Yaylı yataklar ise özellikle vücut ağırlığının  dengesiz bir şekilde dağılımına neden oldukları için uyku esnasında belirli bölgelerin daha fazla çalışmasına neden olurlar. Bu durum ise sürekli tekrarlandığında kalıcı sancılara ve rahatsızlıklara neden olabilmektedir.

Yaylı yataklar aynı zamanda hava almayan yapıda olduklarından ötürü genel sağlık koşullarının sağlanmasının önüne geçerler. Aşırı terleme ya da üşüme sık olarak görülür ve bu durum da uyku kalitesinin düşmesine neden olur. Uyku kalitesinin yüksek olması için vücudun desteklenmesi, doğal pozisyonunu alması ve sabit bir ısı dengesinin olmasının büyük önemi bulunmaktadır. Bu koşulların sağlanmaması halinde iyi bir uyku deneyimi yaşayamaz ve çeşitli sorunlar ile karşılaşırsınız.

Böylesi durumların önüne maddi açıdan kolayca geçmek istiyorsanız yatak pedleri doğru bir karar olacaktır. En çok tercih edilen modellerden olan visco ve lateks yatak pedleri, ihtiyacınız olan doğru uykuyu bulmanız için en iyi tercih olma özelliği gösterecektir. Yatak pedi nedir, yatak pedleri ne işe yarar, yatak pedlerinin özellikleri nelerdir merak ediyorsanız bu konuyla ilgili detaylı bilgi almak için diğer yazımızı da mutlaka okumalısınız.

Yatak Pedi Ne İşe Yarar ?” başlıklı yazımızı mutlaka inceleyin.

Visco Yatak Pedi Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Visco yatak pedi temel olarak visco elastik malzemesinden üretilen rahatlığı ve konforu ile öne çıkan bir yatak pedidir. NASA tarafından 1960’lı yıllarda geliştirilen özel bir malzeme olan visco elastik malzemesi, temelde astronotların uzay yolcuklarını rahat ve dinlendirici bir şekilde geçirmeleri için tasarlanmıştır. Astronotlar için olumlu sonuçları kısa süreler içerisinde vermeleri bakımından visco malzemesi yataklarda da kullanılmaya başlanmış ve konforlu bir uyku deneyimi sunmuştur. Visco yatak pedi nedir, visco yatak pedi önerisi, en iyi visco yatak pedi hangisidir sorularına bu yazımızı okuyarak cevap bulabilirsiniz.

Visco elastik malzemesi vücudu saran yapısı ile öne çıkmaktadır. Böylece üzerindeki ağırlığın şeklini alan visco malzemesi, vücudu sararak desteklemekte ve bu destek sonucunda büyük bir rahatlık duyulmasını sağlamaktadır. Destek ile birlikte vücudun ideal olan uyku pozisyonunu almasına yardımcı olan visco malzemesi açık hücreli yapısı sayesinde de hava alan bir yapıya sahiptir. Ayrıca visco malzemesi akıllı hücreler olarak adlandırılmaktadır ve akıllı hücreden kasıt kullanıma bağlı olarak kullanıcının uyku hareketlerini, pozisyonlarını deneyimleme imkânını tanımasıdır. Bu özellikleri ile birlikte uyku esnasında rahat hareket imkanı veren visco yatak pedleri, mevcut yatağınızdan üst düzey performans almak istediğinizde kullanacağınız, son derece özel yatak pedleri olarak öne çıkıyor. Bu özellikleri ile birlikte dinlendirici uyku isteyenlerin tercihi olan visco yatak pedleri, aynı zamanda uygun fiyatları ile de tercih ediliyor.

Visco Yatak Pedlerin Fiyatları” başlıklı yazımızı hemen incele.

Lateks Yatak Pedi Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Lateks yatak pedi, lateks denilen özel bir maddeden yapılmaktadır. Lateks maddesi, tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden yılın belirli zamanları temel olmak üzere özel yöntemler ile elde edilmektedir. Elde edilen sıvı yine özel yöntemler ile birlikte blok haline getirilir ve blok yöntemi yataklarda kullanıldığında üst düzey konfor ve rahatlık sunmaktadır. Lateks yatak pedi nedir, özellikleri nelerdir, lateks yatak pedi önerileri, terletmeyen yatak pedi ve diğer merak ettiğiniz her şeye bu yazıdan ulaşabilirsiniz.

Lateks her şeyden önce son derece dayanıklı bir malzemedir ve kullanıma bağlı olarak çökme, sarkma ya da deforme olma gibi özellikler göstermez. Lateks,vücudu destekleyen yapısı sayesinde ideal uyku pozisyonunu sağlamaktadır. Aynı zamanda vücut ağırlığının eşit şekilde dağıtılmasını sağladığı için Lateks yatak pedlerinin vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtması sebebiyle kan dolaşımı ile kas sistemi rahatlar ve konforlu bir uyku ortamı ortaya çıkar.

Lateks malzemesi vücuda verdiği destek ile muazzam bir rahatlama sağlar. Ayrıca yapısı gereği açık hava gözeneklerine sahiptir ve bu hava gözenekleri sayesinde sürekli hava alan bir uyku deneyimi yaşarsınız. Hava alan yapısı sayesinde aşırı terleme ya da üşüme gibi durumların önüne geçildiği gibi aynı zamanda da kötü koku, bakteri, mantar gibi zararlı oluşumların da önüne geçilir. Lateks yatak pedleri bu sayede ferah, dinlendirici ve sağlıklı uyku isteyenlerin tercihi olmaktadır.

Lateks Yatak Pedlerin Fiyatları” yazımıza yatak pedi seçmeden önce mutlaka göz atın.

En İyi Yatak Pedi Hangisi?

En iyi lateks yatak pedi mi yoksa visco yatak pedi mi sorusuna yanıt verebilmek için kıyaslama yapmak yerinde olacaktır; En iyi yatak pedi hangisidir merak ediyorsanız özelliklerine göre lateks yatak pedi mi visco yatak pedi mi daha iyidir karar verebilirsiniz.

  • Her iki yatak pedi de aralarında temel farklar bulunmayan özelliklere sahiptirler. Vücudun desteklenmesi, ferah bir ortam sunulması, ısı değerlerinin sabit olması, dinlendirici bir şekilde uyumak gibi özellikler ile kullanıcılar tarafından tercih edilmektedirler.
  • Doğal özellikler isteyenler lateks yatak pedini tercih edebilirler çünkü lateks yapısı gereği tamamen doğal özellikler taşımaktadır ve bu sayede özellikle cilt hassasiyeti ya da alerjik reaksiyonları olanlar için öne çıkmaktadır. Fakat lateksin özelliklerini göstermesi için doğal olması gerekmektedir. Piyasa koşullarında ise maliyeti düşürmek adına çok fazla sentetik lateks bulunmaktadır. Fabrika üretimi olan bu lateks malzemesi, vücuda yarar sağlamak yerine daha çok zarar vermekte ve başta kronik solunum yolu sorunlarına yol açabilmektedir. Bu bakımdan lateks tercih ederken markanın mutlaka üretim sertifikasına göz atınız. WellMatt olarak tüm lateks modellerinde doğal lateks kullanılmakta ve sadece içerik değil, üretim aşamasında da doğal araçlar kullanılmaktadır.
  • Visco malzemesi, latekse kıyasla daha yumuşak bir uyku deneyimi sunmaktadır. Bu yüzden çeşitli sırt ve bel bölgesi sorunları olanların daha sık tercih ettiği pedlerden olmaktadır. Ancak lateks yatak pedleri de ortopedik özellikler taşıdıkları için yine genel vücut sağlığının korunmasını sağlamaktadırlar.
  • Çocuklar ve gelişme çağındaki çocuklar için visco malzemesi tavsiye edilmemektedir çünkü vücudu saran yapısı ile uyku esnasında iskelet sistemine zararda bulunabilme ihtimali göz önünde tutulmaktadır.

Tüm bu özellikleri ile birlikte lateks ve visco yatak pedleri iyi ve dinlendirici bir uyku deneyimi yaşamak isteyenler için ortak noktada buluşuyor ve kaliteli uykuyu sunuyorlar.

Paylaş:
Kategori:Yatak Pedi
Önceki Yazı
Korona Sürecinde Sağlıklı Uykunun Önemi Ve Doğru Yatak Seçimi
Sonraki Yazı
Lateks Yatak Pedlerin Fiyatları

0 Yorum

Yorum Yaz