15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Lateks Yatağın faydaları ve Kimler Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
 Japon Yer Yatağını Kullananlar – Kullanıcı Yorumları Neler?

Katlanabilir Yatak Nedir?

Genelde otel gibi işletmeler için tercih edilen ama günümüzde yer konusunda tasarruf etmek ya da misafirlerini rahat yataklarda ağırlamak isteyenlerin tercih ettiği katlanabilir yatak modelleri ile birlikte yüksek düzey konfora sahip yataklara sahip olabilirsiniz. Katlanma özellikleri sayesinde alışılmış yataklardan ayrılan ancak çoğu zamanda standart yataklardan daha yüksek kaliteye sahip katlanabilir yatak modelleri sayesinde misafirleriniz ya da kendiniz rahatlıkla uyuyabilirsiniz.

Üçe Katlanır Yer Yataklarımızı inceleyin. Katlanır Yatak Modelleri & Fiyatları 

Katlanabilir Yatak Nedir, Özellikleri Nedir?

Katlanabilir yatak modelleri günümüz koşulları içinde bir ihtiyaç haline gelmiştir. Misafirlerin sık gelip gitmesi ile birlikte özellikle çok fazla çevresi olan kimselerin misafirlerini ağırladıkları yere genelde kanepeler olmaktadır. Ancak katlanabilir yataklar sayesinde misafirlerinizi layıkıyla ağırlayabilirsiniz. Konforlu ve sağlıkları açısından en iyi uyku deneyimini sunan katlanabilir yataklar, bu sayede misafirlerinizin iyi bir uyku deneyimi yaşamalarını sağlıyor. Farklı malzemelerden üretilen katlanabilir yataklar, sadece pratik olmaları açısından değil, aynı zamanda da ideal uyku zemini sağladıkları için de öne çıkmaktadırlar.

Katlanabilir yatak özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Katlanabilir yataklar, eklem yerlerinden katlandıkları için yer konusunda sorun yaşamamanıza neden olurlar. En az iki parçalı halde üretilen bu yataklar, katlanarak kolayca yerden kaldırılmaktadır.
  • Katlanabilir yataklar visco, lateks, yün – pamuk gibi farklı malzemelerden yapılmaktadır ve bu malzemeler ideal olan uyku rahatlığını başarıyla sunmaktadırlar.
  • Katlanabilir yataklar sadece yer kolaylığı düşünülerek üretilmezler, aynı zamanda da vücudun doğru pozisyonu alarak sağlıklı bir şekilde uyumasını gözetilerek hazırlanırlar.
  • Katlanabilir yataklar çeşitli alerjik reaksiyonlara karşı koruma sağlayarak, bu türden rahatsızlıkların oluşumunu engellemektedir.
  • Katlanabilir yataklarda piyasa koşulları içerisinde sentetik kumaşlar sık olarak kullanılmasına rağmen WellMatt olarak satışa sunulan katlanabilir yatak modellerinde 4 mevsim kullanıma imkân veren kaliteli örme ve pamuklu kumaşlar kullanılmaktadır. Böylece gerçek yatak konforuna yakın bir rahatlık sunan katlabilir yatakların kılıflarında da fermuar olmasından dolayı yıkanabilir, temizlenebilir özelliktedir.
  • Keten dokusuna sahip fermuarlı kılıflar sayesinde yatağınızı evinizin bir dekoru, küçük bir koltuğu olarak da kullanabilirsiniz. Böylece yatağınızı kullanmadığınız durumlarda mevcut yatağınızı farklı bir obje olarak değerlendirebilirsiniz.
  • WellMatt katlanabilir yatak ürünlerinde metal karyola kullanılmamaktadır. Çünkü metal karyolalı modeller günümüz minimalist tasarımlarının yanında son derece kötü görünümler oluşturabilmektedir. Bu görünümlerin önüne geçmek ve daha güzel tasarımlar üretmek için fonksiyonel özelliklere daha çok önem verilmektedir.

Katlanır Yatak Kullanıcılarının Yorumları Nedir?” yazımızı hemen incele.

Katlanabilir Yataklarda Hangi Malzemeler Kullanılıyor?

Katlanabilir yataklarda kullanılan malzemeler WellMatt tarafından ideal bir uyku deneyiminin sağlanması için özenle seçilmektedir. Sunmuş olduğumuz katlanabilir yataklarda, sünger, visco ve lateks gibi farklı malzemeleri kullanıyoruz;

  • Sünger; kullanılan destekleyici sünger sayesinde, yatağın sürekli hava alması ve rahat olması sağlanmaktadır. Hava kanalları sayesine sürekli ferah bir uyku ortamı sunan sünger modeller aynı zamanda yüksek basınçlara dahi karşı koyabilme özellikleri ile katlanabilir yatakların önemli malzemeleri olarak öne çıkmaktadır.
  • Visco; alışılmış katlanabilir yatakların dışında özel visco elastik malzemesi ile farklı bir yorum katılmaktadır. Visco elastik malzemesi, NASA tarafından 1960’lı yıllarda astronotların uzay yolcukları sırasında rahat etmeleri adına üretilmiştir. Uzay yolculukları uzun süren ve bu süre içerisinde hareket edemeyen astronotlarda çeşitli eklem ve kas ağrıları oluşmaktaydı. Bu sorunların, önüne visco malzemesi ile geçilince, malzeme farklı alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Vücudu saran ve ağırlığın yapısını alan şekli ile dikkat çeken visco malzemesi vücudun ağırlığını daha doğru basıncını ortadan kaldırmak için son derece önemli bir içeriğe sahiptir. Vücut ağırlığının dengelenmesi ve sarılması ile birlikte uyku esnasında hem rahatlık hem de sürekli bir destek sağlanır. Bu destek, omuriliğin yanlış pozisyon almasının önüne geçerek ideal bir uyku zemini sağlar. Visco yataklar aynı zamanda açık hücreleri yapıları sayesinde sürekli nefes alan yapıda yataklardır ve bu özellikleri ile birlikte, aşırı terleme ya da üşüme gibi durumların önüne geçerek, mevsim koşullarına bağlı olarak en iyi deneyimi yaşamanızı sağlarlar. Visco yataklar, ayrıca vücut şeklinizi aldıkları için uyku esnasında daha kolay hareket etmenizi ve hareketleriniz ile de yanınızda uyuyanları rahatsız etmemenizi sağlarlar.
  • Lateks; katlanabilir yataklar için en önemli malzemeler arasında lateks yataklar gelmektedir. Tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile alınan sıvıdan elde edilen lateks, yine özel yöntemler ile blok haline getirilmektedir. Blok haline getirilmesi ile birlikte son derece rahat ve dayanıklı bir hale gelen lateks malzemesi özellikle yataklar için son derece iyi bir deneyim sağlamaktadır. Lateks yatakların en büyük özellikleri, sürekli hava almalarını sağlayacak delikli sünger yapılarına sahip olmalarıdır. Hava kanalları sayesinde mevsim şartlarından bağımsız olarak sürekli aynı ısı dengesinin yakalanmasını sağlayan lateks malzemesi bu sayede sıcak havalarda serin, kış aylarında ise ılık bir ısı değeri vermektedir. Sahip olduğu gözenekleri ile ayrıca kötü koku, bakteri, mantar gibi oluşumların önüne geçerek alerjik reaksiyonların oluşmasını engellemektedir. Tamamen doğal olması yüzünden özellikle cildi hassas olan kimseler için eşsiz bir uyku deneyimi sunmaktadır. Lateks malzemesinin yapısı gereği dayanıklı olduğu için çok uzun süreler kullanım imkânı sağlamaktadır. Zamana ya da kullanıma bağlı olarak lateks yataklarda yıpranma, deforme olma gibi özellikler görünmez. Lateks yatakların en büyük özellikleri ise vücut ağırlığını dengeleyen bir yapıda olmalarıdır. Katlanabilir yataklarda genelde konfor ihmal edilen bir özellik olmasına karşılık WellMatt olarak sunduğumuz katlanabilir yatak modellerinde herhangi bir ağrı ya da sağlık sorunu oluşmamaktadır. Vücudu destekleyen ve ağırlığını dengeleyen yapısı ile birlikte dinlendirici bir şekilde katlanabilir yataklarda uyuyabilirsiniz. Omuriliğin doğru pozisyonu almasını sağlaması ile birlikte, kasların dinleneceği ve rahat edeceği bir uyku zemini oluşmaktadır. Lateks yataklar aynı zamanda uyku esnasında hareketleri dengeleyici ve azaltıcı özellikler göstermektedirler. Bu durum, hareketlerinden rahatsız olarak uyanan kimselerin kesintisiz bir şekilde uyumalarını sağlamaktadır. Piyasa koşullarında lateks malzemesi maliyeti düşürmek adına sentetik olarak bulunabilmektedir. Sentetik lateks ise tamamen kimyasal içeriğe sahip anlamına gelmektedir. Sentetik lateks ile ihtiyacınız olan rahatlığı doğru olarak sağlayamaz ve yararlanamazsınız. WellMatt olarak satışa sunduğumuz yataklarda kullanılan lateks malzemesi doğal içeriğe sahiptir.

Katlanabilir Yatak Avantajları Nedir?

Özenle ve konfor düşünülerek üretilmiş katlanabilir yatak avantajları ile öne çıkmaktadır. Bu bakımdan sunmuş olduğu yararlar sıralanacak olursa;

  • Sadece evler için değil, otel, pansiyon gibi işletmeler için de katlanabilir yataklar büyük bir kolaylık sunmaktadır. Yatağa ihtiyaç duyduğunuzda rahat bir şekilde odaya çıkarabileceğiniz bu yataklar, zaman ve işgücünden pratiklik yaratırlar.
  • Ev ortamında derli toplu durması sebebiyle fazladan yer kaplamaz. Kullanılmadığı durumlarda minder, koltuk, puf olarak kullanılarak farklı dekoratif amaçlara hizmet eder.
  • Sağlık açısından tamamen zararsızdırlar. Özel yapıları sayesinde açıldıklarında eklem yerleri belli olmaz ve uyku esansında da eklem yerleri fark edilmez. Vücudun doğru pozisyonunu alması için önemli olan yapıları, yüksek ağırlıklara karşı koyabilir.
  • Çok uzun süreler kullanıma olanak veren özel ve yüksek kalite malzemelerden üretilmektedirler. Böylece yatağınızı rahatça misafirleriniz ya da kendiniz kullanabilirsiniz.
  • Her duruma karşı, alışamamanız göz önünde tutularak 120 güne kadar ücretsiz iade süreci WellMatt tarafından sunulmaktadır.

Katlanır Yatak Fiyatları Nedir,Fiyatlar Neye Göre Değişir?” yazımızı hemen incele.

Paylaş:
Kategori:Katlanır Yatak
Önceki Yazı
Lateks Yatağın faydaları ve Kimler Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
 Japon Yer Yatağını Kullananlar – Kullanıcı Yorumları Neler?

0 Yorum

Yorum Yaz