15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Bel Fıtığı ve Bel Ağrısı İçin Hangi Yatakları Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Doğal Bebek Yatağı Nedir?

Doğal  Bebek Yatağı Seçerken Neler Dikkate Alınmalı?

Doğal bebek yatağı seçerken dikkat edilecek belirli noktalar bulunmaktadır. Çünkü piyasada doğal içeriğe sahip olduğunu söyleyen pek çok ürün bulunmaktadır. Ancak bunların çoğu yarı sentetik ya da tamamen sentetik özellikler gösterir. Doğal yatağı seçerken dikkat edeceklerinizi bilmeniz, bebeğiniz için doğru yatağı seçmenize yarar sağlayacaktır.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Doğal Bebek Yatağı Nedir?

Doğal bebek yatağı bebekleriniz için doğal malzeme kullanılarak üretilmiş yataklara denilmektedir. Doğal malzemenin önemli oluşundan ötürü doğal yatakların da bebeklerinizin sağlık açısından gelişimleri üzerinden çok büyüt etkileri bulunmaktadır.  Çünkü bebekler dünyaya gelişimlerini tamamlamamış bir halde gelirler. Onların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin büyük kısmı uykuları esnasında gerçekleşir. Eğer uykuları kesintiye uğrar ya da rahat bir şekilde uyuyamazlarsa bu durumda fiziksel ve zihinsel açıdan büyük zararlar alabilirler. Zihinsel olarak, bebekler gün içinde öğrendiklerini uykuda zihinlerine işledikleri ve aynı zamanda yeni bilgilere de bu sayede yer açtıkları açısından uykuya büyük ihtiyaç duyarlar. REM evresi denilen aktif uyku evresi zihinlerinin en açık ve işlek oldukları andır. Bu an aynı zamanda uyanmaya da müsait bir zaman olduğu için uykularını bölecek her türlü dış etmen durumundan itina ile kaçınılması gerekmektedir. Aksi halde zihinsel gelişimini sağlayamadıkları için motor gelişimlerinde sorunlar olacak ve pek çok şeyi algılamakta zorlanacaklardır. Aynı şekilde yanlış ya da sentetik yataklarda yatmaları sonucunda fiziksel özelliklerinde değişiklikler meydana gelmektedir. Bu yanlışlıklar kapsamında omurganın kayması, yanlış şekil alması, kasların gelişememesi nedeniyle güçsüz olunması gibi nedenleri saymak mümkündür. Eğer omurga yataktan  destek alamaz ise sağlıklı bir gelişim gösteremeyeceği için bu durum bebeğin gelişimine oldukça zarar verecektir. Sentetik ya da yaylı yataklarda ise bebeğin doğru pozisyon alması zor olduğundan, bu gelişim adına son derece kötü bir zemin sunulmaktadır.

Bu koşullar altında doğal bebek yatağının ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır. WellMatt olarak sunduğumuz doğal bebek yataklarımızda tüm bu noktalara dikkat ediyor ve bebekleriniz için her zaman daha yatakları sunmaya gayret ediyoruz.

Doğal bebek yatağı hakkında daha fazla bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Doğal Bebek Yatağı Nedir?”.

Doğal Bebek Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Piyasada doğal adı altında sentetik yataklar bulunduğu için doğal bebek yatağı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bu sayede bebeğiniz için en doğal içeriğe sahip yatakları seçebilirsiniz. Bu özellikler sıralanacak olursa;

  • Vücudu destekleyici yapıda olmalıdır. Bebekler, vücutları tam olarak gelişmeden doğduklarından ötürü vücut yapıları doğduktan sonra da şekillenmeye devam eder. Doğal yataklar, bu gelişimi olumlu anlamda etkileyecek bir yapıda olmalıdırlar. Aksi halde bebeğin kas ve kemik gelişiminde ciddi sorunlar yaşanabilmektedir. Bu durumda, gelişimin sağlıklı bir şekilde olması için doğal yatakların bu özellikleri sunuyor olmaları gerekir.
  • Kimyasal özellikler taşımıyor olması gerekir. Kimyasal maddeler bebekler için son derece zararlı olabilmektedir. Bu zararların önüne geçmek adına ürettiğimiz yataklarda kimyasal etmenlere yer vermiyoruz. Doğal yün, doğal pamuk, doğal lateks ve Hindistan cevizi lifleri ile tamamen doğallığa uygun yataklar üretiyoruz. WellMatt olarak sadece içerik sürecinde değil, üretim aşamasında da kimyasallardan uzak duruyoruz. Kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar sayesinde bebeğiniz hiçbir şekilde kimyasal içerik ile tanışmıyor.
  • Lateks kullanılan yataklarda doğallık aranmalıdır. Lateks, tropik bir ağaç olan kauçuk ağacının gövdesinden üretilen sıvının ismidir. Özel yöntemler ile blok haline getirilir ve bu şekilde yataklarda kullanılır. Malzemenin dayanıklı olması, vücut ağırlığını dengelemesi, geniş hava gözeneklerine sahip olması nedeniyle lateks yataklarda son derece güzel sonuçlar yaratabilmektedir. Ancak piyasada maliyeti düşürmek adına sentetik lateks kullanımı da son derece yaygındır. Sentetik lateks ile lateksin sağlaması gereken özellikler sağlanmamaktadır. Çünkü sentetik lateks tamamen kimyasal olup bilakis sağlık açısından zararlı maddeler taşımaktadır. Bu durumda seçtiğiniz yatakta lateks kullanılıyor ise bunun doğal olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. WellMatt’ın sunduğu lateks yatakların hepsinde doğal lateks kullanılmaktadır.
  • Özellikle yaylı yatak kullanımından kaçınmalısınız. Yaylı yataklar bebek ve çocuklar için uygun değildir çünkü yaylar yapıları gereği sert ve sürekli direnç gösteren özelliklere sahiptir. Uyku esnasında sürekli baskı yaparak bebeğin doğru pozisyonunun bozulmasına ve rahatsız olmasına neden olurlar. Aynı zamanda fermuarlı kılıfı da sahip olmadıkları için yayların içinde bakteri, toz gibi maddelerin birikmesine ve dolayısıyla alerjik durumların yaşanmasına sebep olmaktadırlar.
  • Bebek ve çocuk yatakları için sık bilinen 32 – 36 dansite yoğunluğa sahip olunması gereği yanlış bir kanıya dayanmaktadır. Çünkü dansite, yoğunluk demek olup sertlik ile ilgili değildir. Örneğin 32 dansiteye sahip bir yatak yumuşak ya da sert olabilir. Yoğunluk, metreküp başına düşen sünger miktarını ifade etmektedir. Sertlik ya da yumuşaklık ile ilgili olmayıp sadece malzemenin kullanım süresine etki etmektedir.
  • Yan ürünler ile desteklendiğine dikkat etmelisiniz. Örneğin doğal içeriğe sahip olmaları adına kullandığımız Hindistan cevizi lifi, yataklarda önemli bir yan ürün olarak öne çıkmaktadır. Bu sayede mevsimsel koşullardan bağımsız olarak yazın serin, kışın ise ılık bir ısı değeri yakalanmaktadır. Aynı zamanda lifin yapısı sayesinde hava almaya da doğal yataklar son derece elverişli özellikler göstermektedir. Doğal olarak sunulan yataklarda bu gibi doğal yan ürünlerin kullanıp kullanılmadığını öğrenmeniz yatağınızın ne kadar doğal olduğunu öğrenmeniz açısından yararlı olacaktır.
  • Bebekler zamanlarının çoğunu yatakta geçirdikleri için doğal yataklarda kolay temizlenme özelliği bulunmalıdır. Kolay temizlenmeyen yataklarda çeşitli nedenler sonucunda oluşan kirlerin ortadan kaldırılması zor olacağından, zamanla küf, mantar, kötü koku gibi olşumlar meydana gelebilir. WellMatt olarak sunduğumuz yataklar ise kolay temizliğe imkân vermektedir. Doğal pamuk iplikleri ile hazırlanan kılıflar hem ferahlamaya hem de kolayca yıkanmaya olanak sağlarlar. Aynı zamanda özel olarak tasarlanmış fermuarlar da kumaşın kolay yıkanması için büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Bu bakımdan, sözü geçen kriterleri göz önünde tutarken doğal bebek yatağı seçiminde dikkatli olabilirsiniz. Bu özellikleri taşımayan yataklar, doğal bebek yatağı olarak geçmezler. Böylece onları bebeğiniz için kullanırken çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Kimyasallar, bebekler için oldukça zararlı olabilmektedir.

Park yatak hakkında daha fazla bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Park Yatağı Nedir? ”.

Kimyasallar Ne Derece Bebeğiniz İçin Zararlıdır?

Bugün piyasada bulunan bebek yataklarında sentetik malzeme kullanılmasından ötürü bebeğinizin sağlığı açısından ciddi riskler doğmaktadır. Kimyasal kullanımı tüm insanlara zarar verdiği gibi bebeklere de zararlıdır. Ancak bebeklerin korunmasız, bağışıklık sistemlerinin zayıf olması gibi nedenler ile sentetik ürün kullanımı bebeklerde çok daha fazla zararlara neden olabilmektedir. Örneğin bebek yataklarında piyasada sıklıkla kullanılan paraben maddesi, deride egzama ve tahrişe neden olabilmektedir. Aynı zamanda salgı bezlerinde değişikliklerin oluşmasına, östrojen seviyelerine de etki edebilmektedir. Daha detaylı yapılan araştırmalar sonucunda ise kanserojen özelikler de taşımaktadır. Bebeklerde özellikle cilt son derece hassas bir konudur. Özellikle doğum sonrasında cildin en dış tabakasının yeterli kalınlıkta olmaması nedeniyle bebeğinizin cildi korunaklı değildir. Bu sebepten ötürü çeşitli kimyasalların ciltten emilimi yetişkin insanlara göre daha yüksektir. Böylece ciltte pek çok sorun oluşabilir, kabuklanma ya da kuruluk görülebilir. Daha kötüsü ise cildi enfeksiyonlara karşı korumasız hale getirebilir. Bu bakımdan kanser riski taşıyan, cilde zarar veren, solunum yolları için sorun oluşturabilen kimyasallar maddelerin, günün büyük bir kısmını yatakta geçiren bebekler için kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Ancak piyasa koşullarında maliyeti düşürmek adına firmalar bu yolu tercih edebilmektedir. En sık kullanılan diğer maddeler ise kurşun, cıva, pestisler, fitalatlar, poli bromin, polisiklik gibi maddeler olmaktadır. Her birisinin bebeğiniz için ciddi oranlarda zararları bulunmaktadır. Normal koşullarda yetişkinlerin bile maruz kalması ile zarar görebileceği bu kimyasalların, bebeklerin naif yapıları göz önünde tutulduğunda nasıl zararlara yol açabileceğini kestirebilirsiniz. Bu sebeple doğal malzemeyi tüm yataklarımızda kullandığımız gibi özellikle bebek yataklarında kullanmaya daha fazla özen gösteriyoruz. Sadece süngerden oluşan bir yatak bebek ve çocuklar için uygun değildir. Yüzeyi ile temas ettikleri yatakta sünger, visco ya da elyaf gibi maddeler ile karşılaştıklarında sağlığı açısından olumsuz durumlar yaşanabilir. Bu bakımdan süngerin üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

WellMatt olarak böylesi içeriği bebekleriniz için barındırmıyor, kimyasalların bebekler için zararları ve etkilerini biliyor, bebeğiniz için en doğal ve sağlıklı yatakları sunuyoruz. Çünkü bebeklerin özenli bir bakıma ihtiyaçları vardır ve bizler de bu bakımı evlerinize kadar girerek sunduğumuz için büyük mutluluk duymaktayız. Bu koşullar göz önüne alındığında bebeğinizin sağlıklı ve kaliteli bir şekilde uyuması için kimyasal içerik taşıyan yataklardan uzak durmanız yararınıza olacaktır. Yatağın içeriği hakkında üretim sertifikası üzerinden bilgi almanız mümkündür.

Yeni Doğan Bebekler İçin Yatak Seçimi  Nasıl Olmalı?” yazımızı okuyarak bebeğiniz için en uygun kararı verebilirsiniz.

Paylaş:
Önceki Yazı
Bel Fıtığı ve Bel Ağrısı İçin Hangi Yatakları Tercih Etmeli?
Sonraki Yazı
Doğal Bebek Yatağı Nedir?

0 Yorum

Yorum Yaz