15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Doğal  Bebek Yatağı Seçerken Neler Dikkate Alınmalı?
Sonraki Yazı
Doğal Bebek Yatağında Fiyatlar Neye Göre Belirleniyor?

Doğal Bebek Yatağı Nedir?

Bebeğiniz sonunda doğduğunda, onun için pek çok fedakarlık yaparsınız. İyi bir şekilde büyümesi sizin için en büyük önceliktir. Ancak iyi bir şekilde büyümesi için en çok dikkat etmeniz gereken nokta, bebeğinizin uykusunun sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde olmasıdır. Eğer bebeğiniz rahat bir şekilde uyuyamaz ya da uykusu sıklıkla bölünürse bu durum, onun fiziksel ve zihinsel gelişimi üzerinde oldukça kötü etkiler yaratabilmektedir. Bu bakımdan bebeğinizin sağlık koşulları için özel olarak sunduğumuz Doğal Bebek Yatağı kullanabilirsiniz.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Doğal Bebek Yatağı Özellikleri Nedir?

Bebekler özellikle yeni doğduklarında uykuya çok fazla ihtiyaç duyarlar. Ama bu ihtiyaçları onların kısa süre içerisinde bitmez, yaklaşık 3 yaşına kadar sağlıklı bir gelişim göstermeleri için uykuya sıklıkla ihtiyaç duyarlar. Bu bakımdan onların ihtiyaç duydukları uyku sürelerinin kaliteli geçmeleri de önem taşımaktadır. Çünkü bebekler gelişimlerini tamamlamadan dünyaya gelirler. Hal böyle olunca, onların kas, kemik, bağışıklık sistemi ve zihinsel özelliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesi için uykuya ihtiyaç duymaktadırlar. Bebekler, ayakta ya da dik bir şekilde duramadıkları için uyumadıkları vaktin çoğunda da yatarak vakit geçirirler. Bu vakit geçirme ve uyku süreleri örneğin fiziksel gelişimleri açısından son derece önem taşır. Omuriliğin doğru bir şekilde yapı kazanması ve kasların da güçlenmesi açısından uykuya gereksinim duyarlar. Yanlış yatak seçiminde omurilik zedelenmesi ya da yanlış şekillenmesi söz konusu olabileceği gibi vücudun belirli noktalarına fazladan ağırlık binmesi ile kas gelişimi de olumsuz bir şekilde bu durumdan etkilenir. Aynı şekilde zihinsel gelişimleri üzerinde de uykularının kesintisiz olması büyük önem taşımaktadır. Çünkü bebekler uykularında zihinsel gelişimlerini tamamlarlar. Gün boyunca öğrendiklerini uyku esnasında zihinlerine işlerler ve aynı zamanda yeni bilgiler için de bu şekilde zihinlerinde yer açmış olurlar. Eğer bu süreç kesintiye uğrarsa, bebeklerin zihinsel gelişimleri akamete uğrar ve sağlıklı bir zihinsel yapıya sahip olamazlar.

WellMatt olarak bebeklerin bu ihtiyaçları doğrultusunda bebeğiniz için doğal özelliğe sahip yatakları sizlere sunuyoruz. Çünkü doğal içeriğe sahip olan yataklar, bebeğinizin zararlı bileşenlerden uzak durarak, sağlıklı bir şekilde uyuması için önem taşımaktadır. Aynı zamanda yaysız olarak üretilen, bebeğinizin omurgasını destekleyen, kemik gelişimine özel katkı sağlayan ve içerisinde zararlı maddeler içermeyişleri nedeniyle doğal yataklar, bebeğinizin sağlığı için en elverişli yataklar olarak öne çıkmaktadır. Böylece bebeklerinizin aynı zamanda gençliklerine kadar sürecek, kaliteli uyku elde edecekleri yataklara sahip olabilirsiniz.

WellMatt olarak sunduğumuz doğal bebek yatakları özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Doğal bebek yataklarında tamamen doğal ürünler kullanılmaktadır. Doğal yün, doğal pamuk, lateks ve Hindistan cevizi lifi ile bebeğiniz için en sağlıklı uyku koşulları hazırlanmaktadır.
  • Lateks, tropik bir ağaç olan kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen bir sıvıdır. Bu sıvı yine özel yöntemler ile kalıp haline getirilir ve kalıp haline getirilmesi ile birlikte yataklarda kullanılır. Yataklarda kullanılma sebebi ise hem vücudu saran bir yapıya sahip olması hem de sert – yumuşak bir yapıya sahip olmaları sebebiyledir. Aynı zamanda lateks, geniş hava gözeneklerine sahiptir. Hava gözenekleri sayesinde lateks yataklarda, küf, mantar, bakteri, kötü koku gibi oluşumların önüne geçilir. Böylece bebeğinizin sağlığı açısından en elverişli bir yatak sunulmuş olur. Lateks, bebekler ve çocuklar için son derece dayanıklı bir malzeme olup aynı zamanda da ısı dengesine sahiptir. Isı dengesi ile birlikte mevsimsel koşullara bağlı olmaksızın ideal olan uyku sıcaklığını elde etmiş olursunuz. Bilhassa bebeklerde ısı dengesi pişik olmamak, terlememek ve uykusunun kesilmemesi adına büyük önem taşır. Lateksin doğal dokusu nedeniyle içinde kimyasal bulunmamaktadır. Ancak piyasada maliyeti düşürmek adına sentetik lateks kullanımı da yaygındır. Bu durumda sentetik lateksler, lateks özelliği taşımazlar ve hem bebekler hem de yetişkinler için kimyasal alaşıma sahip oldukları gerekçesiyle tercih edilmemeleri gerekir. WellMatt olarak tamamen doğal içeriğe sahip lateks yatakları bebekleriniz için sunuyoruz. Lateks 100, Wocolat 16, Cocolat ve Cocolat XS modelleri, bebeklerinizin rahat ve sağlıklı bir şekilde uyuyacağı modelleri oluşturmaktadır.
  • Hindistan cevizi lifi, içerisinde barındırdığı hava kanalları sayesinde ve aynı zamanda sırtı destekleyici sert yapısı sayesinde yazın serin, kışın ise sıcak tutma özelliğine sahiptir. Bebeklerin bağışıklık sistemi son derece zayıf olduğu için ısı değişimlerinden çabuk etkilenmektedirler. Özellikle soğuk havalarda üşütmeleri sonucunda çok ciddi rahatsızlıklara maruz kalabilirler. Bu durumda, Hindistan cevizi lifinin yatakta kullanılması ile birlikte aşırı terleme ya da aşırı üşüme durumlarının önüne geçmektedir. Çünkü Hindistan cevizi lifi ısıyı kendi bünyesinde barındırır ve kolayca dışarıya vermez. Ancak bu durumda kötü koku oluşumu gündeme gelebilir. Hindistan cevizi lifinin lateks ile kullanılması sayesinde, lateksin geniş hava kanalları sebebiyle kötü kokuların da oluşumunun önüne geçilmektedir.
  • Doğal bebek yatakları dünyaca ünlü moda markaları tarafından kullanılan özel fermuarlara sahiptir. Bu fermuarlar aynı zamanda yıkanabilir kumaşlara bağlıdır. Yıkabilir kumaşlar ise bebeğiniz yüzünden sık kirlenmesi muhtemel olan yatağınızı ilk günkü kadar temiz kullanabilmenize olanak vermektedir.
  • Bebek ya da çocuk yatakları için yaygın olarak kullanılan 32 – 36 dansiteye sahip olması yanılgısı doğru değildir. Bu bakımdan sadece bu dansiteye bakarak yatak alımı yapmamalısınız. Dansite, yoğunluk ifadesi olup metreküp başına düşen süngeri ifade etmektedir. Örneğin 32 dansiteye sahip bir yatak yumuşak olacağı gibi sert de olabilir. Dansite sertlik ya da yumuşaklık ile ilgili bir ifade olmayıp sadece yatağın kullanım ömrü ile ilgilidir.
  • Doğal pamuk lifleri ile hazırlanan kılıflar hem ferah bir yapıya hem de bakteri barındırmayan özelliğe sahiptir. Çoğu yatakta sentetik kılıflar kullanılması nedeniyle pek çok sağlık sorunu oluşabilmektedir. Ancak doğal kılıfları tercih etmemiz nedeniyle, bebeğiniz için gereken önemli sağlık koşullarını rahat bir şekilde sunmuş oluyoruz. Üretim aşamasında kullanılan yapıştırıcılar da kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılardır. Böylece yatak üretimden sonuna kadar hiçbir şekilde kimyasallar ile temas etmemiş olmaktadır.
  • Doğal bebek yatakları yatağın için göçme sorunları yaratmazlar. Özellikle yaylı yataklarda ve kötü sünger yataklarda görülen içine göçme durumu, bebeğinizin hareketlerini uyku esnasında kısıtlayacağı ve aynı zamanda da omurgasını yanlış bir pozisyona getireceği için kullanılmaması gereken özelliklerdir. Sadece sünger olan ya da yaylı yataklarda görülen bu duruma özellikle dikkat etmek gerekmektedir. Sade sünger, elyaf ya da viscodan yapılmış ve böyle bir yüzeye sahip yataklar, bebeğinizin teması ile terlemesini arttırabilir ya da alerjik tepkimeler oluşturabilir. Bu bakımdan en az sünger üzerinde 2 – 3 cm doğal malzeme olmalıdır. Aynı şekilde yaylı yataklar da yapıları gereği sürekli direnç gösterdikleri için kas ve kemik yapısında hasara neden olabilirler. Bu bakımdan doğal bebek yataklarımız sayesinde bebeğinizin gelişimi için gerekli olan doğru omurga pozisyonu ve yataktan hafif desteklenmesi sağlanmaktadır. Bu sayede fiziksel olarak sağlıklı bir şekilde gelişim sürdürebilmektedir.

WellMatt olarak hazırladığımız doğal bebek yataklarında bu özelliklere dikkat ederek bebeğiniz ya da çocuğunuz için en sağlıklı uyku ortamını yaratmaya özen gösteriyoruz. Aynı zamanda bebeğinizin yeni yatağına çeşitli sebepler ile alışamaması durumunda da 30 güne kadar ücretsiz bir şekilde değişim yapabiliyor veya iade alabiliyoruz. Eğer istediğiniz ölçülerde hazır yataklarımızdan bulamıyorsanız, istediğiniz ölçülere göre de yatağınızı hazırlıyoruz. Bu koşullar altında geriye, sunduğumuz doğal yataklar ile bebeğinizin sağlıklı ve keyifli bir şekilde uyuması kalıyor.

Park yatak hakkında daha fazla bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Park Yatağı Nedir? ”.

Kimyasal Kullanımı Niçin Zararlıdır?

Doğal bebek yataklarının önemini anlamak için kimyasal ürünlerin bebekler için zararlarından söz etmek yararlı olacaktır. Kimyasallar tüm insanlar zararlı oldukları kadar bebekler için ilave zararlar içermektedirler. Her şeyden önce bebeklerin bağışıklık sistemi henüz tam olarak gelişmemiştir ve yatakta kullanılan kimyasallar yüzünden kızarıklık, egzama, alerji gibi reaksiyoner durumlar gelişebilir. Ayrıca kimyasallar yüzünden solunum yollarında sorunlar oluşabilir. Bu durumların yanı sıra ise bebeğiniz sık bir şekilde uykudan uyanacağı ve tekrar uyumakta zorluk yaşayacağı için fiziksel zihinsel gelişimi için önemli olan aktif uykuya geçiş süreci de zarar görmektedir. Kimyasalların zararları göz önünde tutulduğunda bebeğiniz için en iyi yatak seçeneği doğal bebek yatağı olarak öne çıkmaktadır.

Doğal bebek yatağı hakkında bu yazımızı inceleyebilirsiniz:” Doğal Bebek Yatağında Fiyatlar Neye Göre Belirleniyor?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
Doğal  Bebek Yatağı Seçerken Neler Dikkate Alınmalı?
Sonraki Yazı
Doğal Bebek Yatağında Fiyatlar Neye Göre Belirleniyor?

0 Yorum

Yorum Yaz