15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Park Yatağı Fiyatları Neler? Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?
Sonraki Yazı
Park Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Park Yatağı Nedir?

Yeni doğan bir bebeğiniz varsa onun en önemli ihtiyaçlarının başında uygun bir yatak gelmektedir. Çünkü bebekler ihtiyaçları olan fiziksel ve zihinsel gereksinimlerini uykuda giderirler. Uykularının kesintisiz olması ve aynı zamanda rahat olması bu açıdan büyük önem taşır. Bebeğinizin rahat etmesi ve aynı zamanda da sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayacak olan uyku düzenine kavuşması adına doğru olan yatağı tercih etmeniz gerekmektedir. Bu durumda ise doğru yatak için önünüzde birden fazla seçenek bulunmaktadır.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Yeni Doğan Bebek İçin Park Yatağı Uygun mu?

Bebeğiniz doğduğunda oldukça hassas bir yapıdadır. Henüz fiziksel açıdan son derece zayıf, kasları ve kemikleri gelişmemiş, bu yüzden dik duramayan, yürüyemeyen ve kendi işlerini kendisini göremeyen bir yapıya sahiptir. Kas ve kemik gelişiminin doğru bir şekilde olması adına uykuya ihtiyacı bulunmaktadır. Çünkü aldığı gıdayı uykuda sindirmekte, vücudu da doğru orantılı olarak uyku süresi boyunca kendisine gelişim şeklinde yanıt vermektedir. Fakat yeni doğan bir bebek günde ortalama 18 saat uyuduğu için, onun kas ve kemik gelişimi için doğru olan yatağın seçilmesi büyük önem taşır. Yanlış yataklar sonucunda bebeğinizin kas ve kemik gelişimini engelleyebilir, daha da kötüsü yanlış bir şekilde gelişme göstermesine neden olabilirsiniz. Özellikle yanlış omurilik gelişimleri sonucunda bebekler sakat kalabilirler. Onların bu durumlarının önüne geçmek adına bebeğiniz için yatak seçiminde titiz ve özenli davranmanız gerekir.

Bir diğer taraftan fiziksel özelliklerin yanı sıra, bebekler için zihinsel gelişimleri açısından da doğru yatağın önemi oldukça fazladır. Çünkü bebeklerin beyin gelişmeleri yine uyku esnasında sağlanmaktadır. Yanlış seçilecek bir yatak onun kesintisiz uyumasının önüne geçeceği için zihinsel gelişimini de olumsuz etkileyecektir. Bu durumda ise zekasıyla ilgili sorunlar ile baş başa kalabilirsiniz. Gün içinde öğrendiklerini zihnine işlemesi adına uykusunun düzenli ve kesintisiz olması bu bakımdan da oldukça önemlidir.

Yeni doğan bebeklerin bu ihtiyaçlarını düşünerek WellMatt olarak bebeğinizin rahat ve sağlıklı uyuması adına bebek yatakları üretiyoruz. Farklı malzemeler ile sizlere sunduğumuz bu yataklar arasında ise özellikle yeni doğmuş, 2 yaşına kadar olan bebeklerde kullanım kolaylığı ve desteği sağlayan park yatağı olmaktadır. Yeni doğan bebek için park yatağı sayesinde bebeğinizin hem uyku ihtiyacı karşılanır, hem de onun yatakta geçirdiği süre göz önünde tutularak, yatağın işlevsel olması önem kazanır.

Yeni Doğan Bebekler İçin Yatak Seçimi  Nasıl Olmalı?” yazımızı okuyarak bebeğiniz için en uygun kararı verebilirsiniz.

Park Yatağı Özellikleri Nedir?

Park yatağı, yeni doğmuş bebekler için üretilen ve onların hem sağlıklı gelişimlerini teşvik edip rahat bir şekilde uyumaları hem de çeşitli oyunlar oynamalarına elverişli olan yatak türüdür. Park yatağı sayesinde bebeğiniz hem rahat bir şekilde uyur hem de daha sonra yatakta vakit geçirdiğinde herhangi bir rahatsızlığa, ağrıya vb. duruma maruz kalmaz. Bilindiği gibi bebeklerin çoğu zaman uykuda geçmektedir, uyanık olduklarında da yine dik ve ayakta duramadıkları için vakitlerini yine yatarak geçirmektedirler. Bu bakımdan, yatakların bebeklerin asıl evleri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Yatak ile büyüyen bebekler, yatakta geçirdikleri zaman çok olduğu için park yatağı da onların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Bebeklerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan park yatağı özellikleri ise şöyle sıralanabilir;

  • Bebeklerin yatakta geçirdikleri uzun süreler göz önünde tutularak onların rahatsız etmeyecek ortopedik özelliklere sahiptir. Eğer yanlış yatak seçimi yapılırsa bebeklerde yorgunluk, pişik, terleme, uyuyamama gibi sorunlar görülebilmektedir. Park yatağı ise tüm bu gibi sorunların göz önünde tutularak yapıldığı yatak türüdür.
  • WellMatt olarak sunduğumuz park yatağı tamamen doğal özelliklere sahiptir. Tamamen doğal pamuk iplikleriyle hazırlanan kılıflar sayesinde bebeğiniz hem ferahlar hem de bakterilere karşı korunaklı olur. Aynı zamanda fermuarlı ve kolay yıkanmaya elverişli bir kumaştır. Yine yatağın içinde kullanılan pamuk ve yünler tamamen doğal olup ithal olarak kullanılmaktadır. Pamuk ve yünün doğal olması sebebiyle bakteri, mantar, küf gibi oluşumların önüne geçilmektedir. Aynı zamanda üretim sürecinde de kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar kullanıldığı için bebeğiniz hiçbir şekilde kimyasal ile temas etmemektedir. Doğal içeriğe sahip olması oldukça önemlidir, çünkü sadece sünger, visco ya da elyaftan yapılmış yataklar bebeğinizin sağlığı açısından ciddi sorunlara neden olabilirler. Bu bakımdan sünger üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanılması gerektiğini tavsiye ediyoruz.
  • Park yatağı destekleyici bir özelliğe sahiptir. Metrekarede 2000 gram pamuğun sıkıştırılması ile birlikte doğal katmanlar elde edilir ve bu sayede doğal yapıda bir destekleyici konfor sağlanmış olunur. Özellikle bebeğinizin kas ve kemik gelişimi için bu destekleyici yapının büyük önemi bulunmaktadır. Yatağın destekleyici özelliği sayesinde, vücut doğru pozisyonu bulur, böylece kemik gelişimi sağlıklı bir şekilde işler. Bu durum özellikle yaylı yataklarda görülmez ve bu sebeple yaylı yatak kullanımından kaçınmanız gerekir. Yaylı yataklar, yapıları gereği sürekli direnç ve baskı uyguladıkları için bebeğinizin ya da çocuğunuzun kas ve kemik gelişimi üzerinde bozulmalara neden olabilir. Ayrıca yaylı yataklar içlerinde toz, bakteri gibi oluşumlara neden olabildikleri için de alerjik reaksiyonlara sebep olurlar.
  • Park yatağı malzemesi nedeniyle kolay temizlenebilen bir yapıya sahiptir. Başka bir deyişle, bebekler yataklarında çok vakit geçirdikleri için yatağı da fazlasıyla kirletebilirler. Tuvalet, yemek ihtiyaçlarının yanı sıra oyun oynarlarken de yatakta kirliliğe neden olurlar. Bu bakımdan, kirlerin bakteri ya da mantar gibi oluşumlara izin vermemesi adına temizliği önemlidir. Sunduğumuz park yataklar kolay temizlenir ve uzun ömürlü kullanıma sahiptirler.
  • Park yataklar çift taraflı kullanılabilirler. İki tarafta da aynı konforu sunan bu yataklar, bu sayede hem kolay temizliğe hem de daha rahat bir uykuya imkân vermektedirler. Aynı zamanda bebekleriniz için rahat bir şekilde uyumanın da önü açılmaktadır.
  • Park yatakları tarafımızdan istenilen ölçülerde üretilebilmektedir. Bu sayede, bebeğiniz için ideal olan ölçülere sahip olabilirsiniz. Özellikle yatak ölçüsü bebeğinizin rahat uyuması için önemlidir. Kilo ve boy hesabının yanı sıra ay hesabıyla belirlenen ideal ölçüler, hazır sunduğumuz ölçüler arasında bulunmuyorsa özel sipariş ile park yatağı siparişi verebilirsiniz.

Park yatakları sunmuş oldukları bu kolaylıklar bakımından özellikle yeni doğan bebekler için tercih edilecek en ideal yataklar olarak öne çıkmaktadır. WellMatt olarak özenle sunduğumuz park yatağı modelleri, sadece pamuk, sadece yün ya da pamuk – yün karışımı olarak hazırlanmaktadır. Bebeğinizin ihtiyaçları doğrultusunda en doğru park yatağını uyku danışmanımızın yardımı ile kısa süreler içerisinde seçebilirsiniz.

Park Yatağı İçin Hangi Noktalar Önemlidir?

Park yatağı piyasada oyun yatağı olarak da bilinmekte ve genelde bebeklerin oyun ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmaktadırlar. Ancak park yatağı esasında bebeğin yatakta uzun süreler geçirdiği göz önünde tutularak hazırlanması gerekmektedir. Aksi halde park yatağından bebeğiniz tam olarak verim alamaz. Onun oyun oynamasından öte fiziksel ve zihinsel gelişimini sağlıklı bir şekilde sağlaması adına park yatağının belirli kriterlere göre hazırlanmış olmasına dikkat edilmelidir.

Öncelikli olarak park yatağı alırken dikkat edilecek nokta sentetik bir içeriğe sahip olmamasıdır. Çünkü kimyasal bileşenler bebeğinizde başta alerji olmak üzere pek çok soruna yol açabilirler. Bunun yanı sıra yatağın doğal özellikler göstermesi hem rahat uyku hem de sağlığı açısından önem kazanmaktadır. Aynı zamanda hava gözeneklerine sahip olması da terleme, alerji, kötü koku, bakteri, mantar gibi oluşumların önüne geçmesi açısından önem taşımaktadır. Eğer park yatağı diye sadece oyuncak özelliği gösteren yatakları tercih ederseniz bu özellikler bulunmayacağı için bebeğinizin sağlığını riske sokabilirsiniz. Önemli olan bebek yatağında bebeğin kesintisiz bir şekilde uyuması ve bunun yanında da sağlığına olumsuz etki edecek etmenlerin olmamasıdır. Park yatağında bir diğer dikkat edeceğiniz nokta ise kolay temizlenebilir olmasıdır. Kullanılan malzeme ve kumaş eğer temizliğe imkân vermiyorsa seçeceğiniz park yatağı oldukça kullanışsız olacaktır. Son olarak ise yatak seçiminde dansite kararınızı etkilememelidir. Yaygın olarak bilinen bebek ve çocuk yataklarının 32 – 36 dansite yoğunluğa sahip olması gerektiği yanlıştır. Çünkü dansite sertlik ile ilgili bir kavram değildir. Sadece süngerin metreküp başına ne kadar sıkıştırıldığını ifade etmektedir. 32 dansite denilen bir yatak yumuşak ya da sert de olabilmektedir. Böylece dansiteye bakarak yatak kararında bulunmamanız gerekir. Bu etmenleri göz önünde tutarak bebeğinizin rahatı ve sağlığı için en uygun olan park yataklarını sunmaktayız.

Park yatağı hakkında daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz: ” Park Yatağın Özellikleri Ne Olmalı?”.

Paylaş:
Kategori:Bebek Yatağı
Önceki Yazı
Park Yatağı Fiyatları Neler? Neye Göre Değişiklik Gösteriyor?
Sonraki Yazı
Park Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz