15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Bebek İçin Yatak Özellikleri Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Bebekler İçin Yaylı mı Yaysız Yatak mı Uygundur? 

Bebek Yatağı Fiyatları Nedir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?

Bebek yatakları bebeğinizin iyi bir uyku sürmesi açısından oldukça önemlidir. Her insan için uyku önemli olsa da bebekler, zihinsel ve fiziksel gelişimlerinin çoğunu uyurken tamamladıkları için bebekler için uyku daha da önemli hale gelmektedir. Bir başka deyişle bebeğinizin kesintisiz ve rahat şekilde uyuyamaması daha sonra için telafisi zor zararlara neden olabilmektedir. Çünkü yeni doğan bir bebek günde yaklaşık 18 saat uyur ve bu süre neredeyse günün tamamı kadardır. Bu bakımdan bebeğiniz için doğru olan yatağı seçmeniz büyük önem taşır. Ancak piyasada çok sayıda bebek yatağı bulunmasına rağmen çoğu bebekler için uygun olan konforu sunmazlar. Bebek yatağı fiyatları da sunmuş oldukları konfor, hijyen ve bebeğinizin narin yapısına uyumluluğa göre belirlenir.

Bebek Yatakları Kategorisindeki Yatakları inceleyin. Ortopedik Bebek (Yenidoğan) Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Bebek Yatağı Niçin Önemlidir?

Bebekler oldukça hassas canlılardır. Onun dünyaya gelmesini merakla beklemiş ve artık ailenize bir kişi daha eklenmiştir. Fakat bu yeni kişi o kadar savunmasız ve zayıf durumdadır ki kendisini yaşama adapte etmesi için sıklıkla uyuması gerekmektedir. Özellikle yeni anne ve baba olan kimseler bebeklerinin bu kadar sık uyumalarını görünce bir sorun olup olmadığını düşünebilirler. Ancak bebeğiniz sık uyuyorsa bu iyiye işarettir çünkü gelişimi için lazım olan enerjiyi ve zihinsel becerileri kazanıyordur. Fakat bebeğiniz uyumuyor ya da uykusu sık bölünüyorsa bu noktada bir sorun oluşmaktadır. Çünkü bebeklerin sık bir şekilde uyuması gerekmektedir. Gün içerisinde öğrendikleri becerileri kazanmaları ve bunları zihinlerine kodlamaları açısından kesintisiz bir uykunun önemi büyüktür. Bu sayede bebeklerin zihni gelişimleri sürmektedir. Beyin kanalları öğrendikleri bilgileri uyku sırasında işler ve bir daha unutmamak üzere kendilerine kazandırır. Bu bakımdan kesintisiz bir uykunun zeka üzerine etkisi oldukça büyüktür.

Bunun yanı sıra bebeğin fiziksel gelişimi açısında da rahat şekilde uyuması önemlidir. Bebeklerin kas ve kemikleri yeni doğduklarında oldukça zayıf olur. Uyku esnasında kas ve kemikleri de gelişir, aldıkları besin enerjiye dönüşür. Bebeğin sağlıklı olması bakımından özellikle omurilik kısmı önem taşımaktadır. Omurilik kısmında oluşacak hatalar ile bebeğin ileriye dönük pek çok sorunu olabilir ve hatta bu sorunlar tıbbi açıdan tedavi edilemez bir hal bile alabilirler. Bu şartlar göz önünde tutulduğunda bebeğinizin kesintisiz bir uyku uyuması oldukça gerekli ve önemli bir konudur. Böylece bebeğinizin hem fiziksel hem de zihinsel açıdan gelişimini sağlayabilmesi adına bebek için doğru yatak tercihi yapmanız gerekmektedir.

Bebek için yatak tercihi yapmadan önce bu yazımızı okuyabilirsiniz:”En İyi Bebek Yataklarının Özellikleri”.

Bebek Yatağı Seçerken Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Bebek yatağı seçerken, yetişkin bir insana karşı yapılacak seçimlerden biraz farklılık bulunmaktadır. Her şeyden önce bebeğiniz oldukça narin ve savunmasız bir haldedir. Üstelik daha beden gelişimi tamamlanmamıştır ve bu gelişiminin çoğunu uyurken sağlayacaktır. Bu durum göz önünde tutularak bebeklerin dönemlerine göre yatak seçimi yapmak gerekmektedir:

  • 0 – 6 aylık dönem,
  • 6 – 12 aylık dönem,
  • 1 yaş ile 3 yaş arası dönem

Bebek yatakları çoğunlukla bu dönemlere göre belirlenir çünkü bebekler hızlı geliştikleri için her dönemim kendisine göre belirli ihtiyaçları bulunmaktadır. WellMatt olarak bebeğinizin ihtiyaçları doğrultusunda bu dönemleri göz önünde tutarak en doğru yatakları üretiyoruz. Böylece içiniz rahat bir şekilde bebeğiniz için ürettiğimiz yatakları tercih edebilirsiniz. Sunduğumuz dönemlerine göre bebek yatakları şu şekilde sıralamak mümkündür;

0 – 6 Aylık Dönem Bebek Yatağı

Yeni doğan bebeğin en korumasız ve hassas olduğu dönem olan 0 – 6 ay arası, yatak seçiminin de en kritik olduğu dönemdir. Eğer yanlış yatak tercihinde bulunursanız, bebeğinizin gelişimi için oldukça önemli bir evre olan bu dönemde, bebeğinize zarar verebilirsiniz. Bu dönem için ideal olan yataklar orta sertliktir. Genelde yanlış yapılan bir hata ile yeni doğan bebeklerin rahat edecekleri düşüncesi ile yumuşak yataklar tercih edilmektedir. Halbuki yumuşak yataklar, bebeğin içine gömülmesinden ötürü büyük risk taşıyan yataklardır. Bebek rahat hareket edemez, kas ve omurilik gelişimi destek almadığından dolayı gelişme göstermez ve en kötüsü ise Ani Bebek Ölümü Sendorumu’na yakalanabilir. Yumuşak yataklar yeni doğan bebekler için uygun değildir. Aynı şekilde sert yataklarda da bebek rahat edemeyeceği için, onun iskelet sistemini olumsuz etkilemesi açısından oldukça kötü bir seçim olacaktır. Orta sert olarak sunduğumuz bebek yatakları bu dönem açısından oldukça önemlidir.

6 – 12 Aylık Dönem Bebek Yatağı

Bu dönemde artık bebeğiniz gelişim açısından ilk doğduğu ana kıyasla oldukça gelişim göstermiş olmaktadır. Fakat gelişimi bitmemiş hâlâ sürmektedir. Özellikle bu dönemde gün içerisinde ya da uyanık olduğu sürede öğrendiklerini zihnine işlemekte ve yaşamı öğrenmektedir. Etrafındaki nesneleri tanımakta, canlı – cansız ayrımı yapmaya başlamakta ve daha az uyumaya alışmaktadır. Ancak uykusu kendisi için yine oldukça önemlidir. Özellikle REM uykusuna bu dönemde fazlasıyla ihtiyaç duymaktadır. REM uykusu bilindiği gibi aktif uyku aşaması olarak geçer ve özellikle bebeklerin öğrendiklerini zihinsel açıdan pekiştirdikleri bir aşamadır. Başka bir deyişle, REM uykusu sayesinde zekalarında gelişimler görülür ve bu aşamada beyin hacimleri neredeyse bir yetişkin hacmine ulaşır. Haliyle uyku bu evrede de önemli olur ve bebeğin rahat etmesi, kesintisiz uyuyabilmesi adına doğru yatak tercihi önem taşır. Orta sertlikte olan bir yatak, bu aşamada da öne çıkmaktadır.

1 – 3 Yaş Dönem Bebek Yatağı

1 yaşından itibaren artık bebeğin uyku ihtiyacı azalıyor olsa da uykusunu kesintisiz bir şekilde yapması, özellikle fiziksel gelişimi açısından önem taşımaktadır. Bu aşamada hızlı bir büyüme gösterecek ve 3 yaşına kadar bu hızı olağandan fazla bir şekilde sürecektir. Orta sertlikte bir yatak, vücudunun doğru şekillenmesi ve kemiklerinin de gelişimi açısından önem taşır. Aynı zamanda zihinsel becerileri de yine bu dönemde sürmektedir.

Bu durumda, üç dönem için de yatağın orta sertlikte olması önemlidir. Sertlik konusu daha detaylı olarak açılacak olursa, bu konuda özellikle sünger kullanımı konusunda yanlış bir algı söz konusudur. Bebek ve çocuk yatakları için ideal kabul edilen 32 – 36 dansite yoğunluk bir gereklilik değildir. Dansite, metreküp başına düşen kilogramı ifade eder ve 32 dansiteye sahip bir yatak çok sert olabileceği gibi çok yumuşak da olabilmektedir. Bu bakımdan dansite ile yatağın sertliği kast edilmez, sadece yoğunluğu ifade edilir. Yoğunluk ise sadece yatağın daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Ayrıca sadece süngerden oluşan bir yatak bebekler için tavsiye edilmemektedir. Çünkü sünger, elyaf ya da visco gibi malzemeler ile bebeğinizin doğrudan teması ile çeşitli alerjik durumlar oluşabilmektedir. Bu durumda etkileri en aza indirgemek adına sünger üzerine en az 2 – 3 cm doğal malzeme kullanımı önemlidir.

Yine belirtilmesi gereken diğer bir önemli nokta bebek yataklarının yaylı yatak olmaması gerektiğidir. Piyasada bebek ve çocuk yatağı olarak sıkça bulunan yaylı bebek yatakları, yapıları gereği bebeğinizin ya da çocuğunuza ciddi zararlar verebilir. Sürekli direnç gösteren malzeme olması nedeniyle, yaylar uyku esnasında rahatsızlık verecektir. Ayrıca yayların içinde birikecek toz gibi etmenler ise alerji gibi durumlara yol açabilecektir. Temizlemesi de zor olan yaylı yataklar, her dönem için bebeklerden uzak tutulması gereken yataklardır.

Aynı zamanda WellMatt olarak diğer konulara da önem veriyoruz; bebekler son derece hassas oldukları için kimyasal içerikten sık bir şekilde etkilenebilirler. Aynı zamanda yatağın hava hücrelerinin de olmaması bakımından terleyebilir ya da uykuları kesilebilir. Bu bakımdan bebek yataklarımızda alerjik tepkimelere karşı korunaklı, antibakteriyel, ısı dengesi düzenli olan, kimyasal içerikten uzak yatakları tercih ediyoruz. Ayrıca bebeğin sıkışmaması adına da özel ölçülerimiz ile hizmet veriyoruz. Bu sayede bebeğinizin rahat bir şekilde uyumasını sağladığımız için mutlu oluyoruz.

Bebek yatağı seçmeden önce bu yazımızı inceleyebilirsiniz: ”En İyi Bebek Yataklarında Ne Tür Malzemeler Kullanılıyor? ”.

Bebek Yatağı Fiyatları Nedir, Nasıl Belirlenir?

Bebek yatakları özel yataklardır ve bu bakımdan fiyatlarında da diğer yataklara göre farklılık bulunmaktadır. WellMatt olarak bebeğinizin rahat uyuması için doğal pamukların kullanılmasına, bakteri oluşumlarının engellenmesi adına doğal yün kullanmaya, konfor sunan lateks kullanımına, doğal içeriğe sahip kılıfların üretilmesine, doğal katmanlar ile ilave destekleyiciler kullanmaya, sadece içerik için değil, kimyasal içermeyen su bazlı yapıştırıcılar kullanılmasına, yıkanabilir kumaş sunmaya oldukça fazla önem veriyoruz. Fiyatlarımız da bu özellikler göz önünde tutularak belirlenmektedir. Bebeğinizin sağlığı söz konusu olunca, düşük fiyatları değil, bebeğinizin sağlığı için doğru yatağı seçmeniz önem taşır. Bebek yatağı fiyatları da sunmuş olduğumuz nitelikli yataklarımızda kullandığımız özel malzemelere göre değişkenlik göstermektedir. Farklı malzemelerin kullanıldığı modellerimiz ile her bütçeye uygun yataklarımız mevcuttur. Aynı zamanda 30 geceye kadar bebeğiniz yataktan memnun kalmaz ise ücretsiz iade garantisi de veriyoruz!

Bebek yatakları hakkında daha detaylı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz:”Bebekler İçin Yaylı Mı Yaysız Yatak Mı Uygundur?”.

Paylaş:
Önceki Yazı
Bebek İçin Yatak Özellikleri Nasıl Olmalı?
Sonraki Yazı
Bebekler İçin Yaylı mı Yaysız Yatak mı Uygundur? 

0 Yorum

Yorum Yaz