15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Ortopedik Yataklar Sağlığa Uygun Mu?
Sonraki Yazı
Çocuklarda Duruş Bozukluğu Sebepleri ve Önlemleri

Yaysız Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?

Yaysız yataklar, günümüz teknolojik imkanlarının özenle bir araya getirildiği ve harika bir uyku deneyimi sunan yatak modellerinden oluşmaktadır. Alışılmış yaylı yataklardan hayli farklı olan yapıları sayesinde, iyi ve kesintisiz uyku isteyenler kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Fakat bu durumda yaysız yatak fiyatları sıklıkla gündeme gelmektedir.

Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Yaysız Yataklar Nedir?

Yaysız yataklar, temelde yay kullanılmadan üretilmiş yataklara verilen isimdir. Yataklar, on dokuzuncu yüzyıldan itibaren yaylar ile üretilmeye başlanmış ve çok geniş kesimler tarafından tercih edilmişlerdir. Görünürde, alışılmış yataklardan hayli farklı olan yaylı yataklar çok uzun süreler kullanılmasına karşılık, zamanla üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda zararlı yapıları ortaya çıkmış ve sağlık açısından son derece elverişsiz oldukları anlaşılmıştır.

Yaylı yatakların karşısına ise yatak teknolojisinde gelişmeler doğrultusunda yaysız yataklar çıkmıştır. Yaysız yataklar, yay kullanılmadan özel malzemeler ile üretilen yataklara denilmektedir. Sağlık açısından çok daha elverişli ve kullanım süresi bakımında da uzun ömürlü yataklar olmaktadırlar.

Yaysız yataklar farklı modellerde sunulmaktadırlar.

Yaysız Yatak Modelleri Nelerdir?

WellMatt olarak satışa sunduğumuz ve iyi uyku isteyenler tarafından tercih edilen yaysız yatak modelleri, farklı tür yataklardan oluşmaktadır;

  • Lateks yataklar; Tropik bölgelerde yetişen kauçuk ağacının gövdesinden özel yöntemler ile elde edilen lateks sıvısı, yine özel yöntemler ile blok haline getirilmektedir. Bu blok haline getirilmesi ile birlikte ortaya uyku kalitesi açısından son derece ideal bir yatak çıkmaktadır. Lateks yatakların özellikleri yay kullanılmadan yapılmalarıdır ve vücudu destekleyici yapıda olmalarıdır. Vücudu destekleyici yapıları, uyku esnasında vücudun doğru pozisyonu almasını sağladığı kadar iskelet sisteminin de hatalı duruşlar yapmasından kaçınmasını sağlamaktadır. İskelet sisteminin yapısı, normal koşullar altında S şeklinde olması gerekmektedir fakat çoğu yanlış yatak tercihi yüzünden bu pozisyonun alınmasının önüne geçilmekte ve uyku esnasında vücudun yorulacağı şekilde pozisyon almasına neden olmaktadır. Lateks yataklar vücut ağırlığını eşit şekilde dağıttıkları için böylesi sorunların oluşmasının önüne geçerler ve rahat bir şekilde uyumayı sağlarlar. Aynı zamanda lateks yataklar, yapıları gereği doğal hava gözeneklerine sahiptirler. Bu hava gözenekleri sayesinde yatak sürekli hava alan bir yapıdadır. Sürekli nefes alan bir yüzeye sahip olmaları nedeniyle ,mevsim koşullarından bağımsız olarak içlerinde devamlı bir hava döngüsü bulunmakta ve yazın serin kışın sıcak tutmaktadırlar.Ayrıca içlerinde kötü koku,bakteri ve mantar barınamaz. Lateks yataklar aynı zamanda hareket kabiliyeti için de eşsiz bir kolaylık sağladıkları için çift halinde yatan kişilerin birbirlerinden rahatsız olmadan uyumalarına neden olmaktadırlar.
  • Visco Yataklar; NASA tarafından 1960’lı yılların sonunda astronotların uzay yolcukları sırasında yolculuklarını rahat şekilde geçirmeleri için tasarlanmıştır. Astronotlar sabit bir şekilde çok uzun süreler hareketsiz kaldıkları için çeşitli eklem ve kas ağrıları yaşamaktadırlar. Visco elastik malzemesi ise onlara üst düzey bir konfor sununca bu durumdan kurtulmuşlardır. Astronotlar için olumlu sonuç verince çeşitli alanlarda da visco elastik malzemesi kullanılmaya başlanmıştır. Yataklarda kullanımı ile birlikte son derece iyi sonuçlar veren visco malzemesi vücut şeklini alan yapısı sayesinde eşsiz bir uyuma deneyimi sunmaktadır. Bu sayede rahatsızlıkların, çeşitli eklem sorunlarının önüne geçilmekte, ortopedik bir deneyim sunulmaktadır. Visco yataklar aynı zamanda vücudu uyku esnasında destekleyici yapıdadırlar, destekleyici yapı sayesinde iskelet sisteminin doğru pozisyonu alması sağlanmakta, bu yapı vücudu dengede tutmaktadır. Aynı zamanda visco yataklar akıllı yatak olarak da bilinmektedirler. Kullanıma bağlı olarak yatak kullanıcısını anımsamaya başlar ve onun rahat ettiği uyku pozisyonlarını rahatça almasına olanak tanır. Visco yataklar aynı zamanda açık hücreli yapıları sayesinde de sürekli hava alan yapıya sahiptirler ve böylece ferah bir ortam oluşumunu sağlarlar.
  • Doğal yataklar; organik yataklar olarak da bilinen doğal yataklar, tamamen doğal malzemelerden üretilmektedirler. At kılı, Hindistan cevizi lifi ve doğal lateks gibi malzemelerden üretilen doğal yataklar, doğal olanının güzelliğini yaşamak isteyenlere sunulmaktadır. Doğal olanın sağlıklı olduğunu bilen kimseler tarafından tercih edilen bu yataklar sadece içerik olarak değil, üretim aşamasında da hiçbir kimyasala maruz kalmamaktadırlar.
  • Japon yer yatakları; otantik görünümleri kadar kullanılan malzeme ile birlikte öne çıkan ve son zamanların popüler yataklarından olan Japon yer yatakları, rahatlığını ve konforunu düşünen kimseler için tercih edilmektedir. Ayrıca Japon yer yatakları, yere yakın ya da yerde kullanılmaları ile birlikte daha kolay bir şekilde uykuya dalmayı sağlamaktadırlar.

Bu özellikleri ile WellMatt tarafından uygun yaysız yataklar müşteriler için sunulmaktadır.

Yaysız Yatakların Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

Yaysız yatak fiyatları kullanılan malzemeye ve işçiliğe göre farklılık göstermektedir. Lateks yataklarda doğal lateks malzemesinin kullanılması oldukça önemlidir. Piyasa koşullarında maliyeti düşürmek adına sentetik lateks yaygın olarak kullanılmaktadır ancak sentetik lateks kimyasal içerdiği için başta cilt sorunları olmak üzere pek çok soruna neden olabilmektedir. Aynı şekilde sentetik lateks malzemesi, hava alma özelliği de taşımadığı için terletme gibi sorunlara yol açabilmektedir. Bu bakımdan lateksin tam olarak özelliklerinden yararlanmak için doğal içeriğe sahip olması gerekmektedir. WellMatt olarak tüm lateks modellerinde doğal lateks kullanılmaktadır. Bu durum ise fiyatları etkilemektedir.

Visco yatak modellerinde ise ViscoJel kullanılması fiyatları belirlemektedir. ViscoJel özel olarak tasarlanmış ve terleme gibi sorunların önüne geçen, yatağın sürekli hava almasını sağlayan bir sistemdir. Piyasada bulunan visco yataklar genelde terletme sorununa sahiptirler ve kullanıcılar da visco yataklardan bu yüzden rahatsız olmaktadırlar. Ancak ViscoJel teknolojisi ile birlikte visco yataklarda herhangi bir terleme ya da ısı değişimi olmamaktadır. Bu durum ise fiyatlar üzerinde etkilidir.

Doğal yatak modellerinde ise maliyeti yüksek malzemeler kullanılmaktadır. At kılı yapısı gereği esnek ve hava alan bir yapıya sahiptir. Yatağın yüksek basınçlara bile dayanmasını, aynı zamanda da hava alarak ferahlık kazanmasını sağlamaktadır. Fakat doğal malzeme olduğu için fiyatları doğrudan etkilemektedir. Aynı şekilde yatağa özel bir yumuşaklık ve konfor sunan Hindistan cevizi lifi de özel yöntemler ile elde edilmektedir. Bu malzemenin de kullanılması fiyatlar üzerinde belirleyicidir.

Japon yer yataklarında ise yatağın hem şekli hem de özel olarak tasarlanmış olması fiyatları belirlemektedir.

Bu özelliklerin yanı sıra isteğe göre ölçüde yatağın  tasarlanması, özel bir yapıya sahip olması gibi özellikler de yaysız yatak fiyatlarını etkileyen önemli noktalar arasında yer almaktadır. Ancak her ne kadar yaylı yatak fiyatlarına göre yüksek olsa da sağlığınız ve uyku kaliteniz için yaysız yatak modellerini tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Yaysız yataklar, sağlığınız için en uygun yatakları oluşturmaktadırlar ve bu sayede rahat etmenizi, kas ve eklem ağrılarından kurtulmanızı, mevsim koşullarından bağımsız olarak uyumanızı sağlamaktadırlar. Kendinize en uygun yaysız yatak modelini seçmek için ise WellMatt uyku danışmanından istediğiniz zaman yardım alabilir ve hızlı bir şekilde sizin için elverişli olacak yaysız yatak modelini seçebilir, bu sayede dinlendirici, geliştirici ve sağlıklı uykularınızı yaşayabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Genel
Önceki Yazı
Ortopedik Yataklar Sağlığa Uygun Mu?
Sonraki Yazı
Çocuklarda Duruş Bozukluğu Sebepleri ve Önlemleri

0 Yorum

Yorum Yaz