15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Doğal Yatakta Hangi Malzemeler Kullanılır?
Sonraki Yazı
Yaysız Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?

Ortopedik Yataklar Sağlığa Uygun Mu?

Sağlığınızı korumak için uyku kalitesinin büyük önemi bulunmaktadır. Uyku kalitesi ne kadar yüksek olursa vücudunuzun yenilenmesi, dinlenmesi de bir o kadar iyi olmaktadır. Ancak vücudunuz için yanlış yatak seçimi yapmak sağlığınızı ciddi risklere sokabilir. Böylesi durumların önüne geçmek adına, ortopedik yatak kullanmanız tavsiye edilmektedir. Ortopedik yataklar sağlık için uygun olmaktadırlar ancak yarar göstermeleri için belirli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Full Ortopedik Yatak Modellerimizi inceleyin. Tam Full Ortopedik Yatak Modelleri ve Fiyatları

Ortopedik Yatakların Yararları Nedir?

Ortopedik yataklar temel olarak bel ve omurga bölgeleriniz başta olmak üzere rahat bir şekilde uyumanızı sağlayan, vücudun dinlenmesini sağlayarak çeşitli ağrıların önüne geçen yataklara denilmektedir. Ortopedik yataklar için önemli olan nokta, ortopedik kavramının bir yatak modelini ifade etmek için değil, ortopedik özellikler gösteren yatakları ifade etmek için kullanılmasıdır. Başka bir deyişle ortopedik yatak bir tür değil, özelliktir. Vücudun dinlenmesi, rahatlaması ve ağrıların giderilmesi için tasarlanmış, vücuda sağladığı destek ile konforlu bir şekilde uyumasını sağlayan yataklardır.

Ortopedik yatak yararları şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Ortopedik özellikler taşıyan yatakların en büyük yararı vücuda sundukları destektir. Vücudu destekleyen yapıları sayesinde iskelet sisteminin doğru pozisyonda olmasını sağlarlar ve bu duruş vücudun etkin bir şekilde dinlenmesini sağlar. Uyku ya da yataktan kaynaklanan çoğu eklem ve kas ağrısı, temelde yatağın doğru yatış pozisyonunu vermemesinden kaynaklanmaktadır. Yanlış pozisyon ile birlikte vücudun dinlenmesi için gereken hareket alanı azalmasından dolayı zamana bağlı olarak kronik sorunlar yaşanabilmektedir. Bu tür  sorunların önüne geçmek adına ortopedik yataklar vücudu destekleyerek, rahatlamayı sağlayacak S pozisyonunun alınmasına yardımcı olurlar.
  • Ortopedik yataklar vücudu desteklerken aynı zamanda vücut ağırlığının da eşit şekilde dağılmasını sağlarlar. Vücut ağırlığının dağıtılması dinlenmeniz ve vücudunuzda ağrıların oluşmaması için oldukça önemlidir. Gün boyunca kaslarınız hareketlere bağlı olarak sürekli yıpranırlar. Bu yüzden eylem sayısı ne kadar artarsa kendinizi de o kadar yorgun hissedersiniz. Kaliteli bir uyku etkin dinlenme sağlamaktadır. Böylelikle bu durum ile birlikte kaslarınız uyku esnasında yenilenir, gün içerisinde kaybettiğiniz enerjiyi tekrar bir araya getirebilirler. Ancak ortopedik olmayan yataklar vücut ağırlığını eşit olarak dağıtmadıkları için uyku esnasında kasların çalışmasına ve daimi olarak enerji harcamasına neden olurlar. Bu durum ise uyandıktan sonra yorgunluk ve yıpranmışlık olarak kendisini göstermektedir. Ortopedik yataklar vücut ağırlığını dengeleyerek, kasların rahat ve kolay bir şekilde yenilenmesini, bir bölge üzerinde ağırlık birikmemesini sağlarlar.
  • Ortopedik yataklar sadece iskelet sisteminizdeki rahatsızlıkları ortadan kaldırmazlar aynı zamanda horlama, uyku apnesi, reflü gibi rahatsızlıklarınızın da giderilmesine yardımcı olurlar. Bu bakımdan ortopedik yataklar en genel tanımı ile birlikte sağlığınız için en iyi özellikleri gösteren yataklara verilen genel bir isimdir.
  • Ortopedik yataklar yüksek kalite yatak malzemesinden yapılmaktadır. Satışa sunduğumuz tüm yatak modelleri ortopedik özellikler gösterirler ve gerek malzemeden gerekse yapım yöntemleri sayesinde en doğru rahatlığı kolayca sağlama özelliğine sahiptirler.

Ortopedik Yatak Gerekli mi? Sağlık İçin Faydalı mı?

Ortopedik yataklar üzerine yapılan araştırmalar eklem ve kas ağrıları başta olmak üzere pek çok rahatsızlık üzerinde etkili olduklarını açığa çıkarmaktadır. Uyku insan yaşamının üçte birini oluşturmasına rağmen geniş kesimler tarafından gereken önem kendisine gösterilmemektedirUyku, beyin ve vücudun yeniden yapılandığı, yenilendiği bir dönem olduğu için günlük yaşamı doğrudan  etkileyen bir öneme sahiptir. Uykunun en bilindik yararları; kanı beslemesi, öğrenilen bilgilerin hafızaya kaydedilmesi, sinir hücreleri arasında bağlantı sağlaması, uzun süreli hafızayı güçlendirmesi ve iskelet yapısının gelişmesidir.

Beyin ve vücut kendisini yenileme işlemleri genellikle gece uykusu ve saat olarak gece yarısı civarında yapmaktadır. Bu biyolojik saatler dinlendirici bir şekilde uyumak için son  derece önemlidir. Vücudun tükenen enerjisini yenileme isteği ile baş gösteren uyku isteği, istisnasız tüm insanların yaşamında kilit bir role sahiptir.

Her ne kadar farklı kişisel gelişim uzmanları tarafından uyumanın yaşamdan bir parça çalmak olduğu görüşü dillendiriliyor olsa da bu tür uzmanların gözden kaçırdıkları nokta, insanın kendisi için gerekli olan uykuyu almadıkça yaşamda başarıları bir tarafa bırakalım, sağlıklı bir şekilde yaşaması bile mümkün olmayacaktır. Bu yüzden güçlü bir bağışıklık sistemi kazanmak, yeni beceriler öğrenmek, vücut yapısı olarak gelişim göstermek adına ihtiyaç duyulan saatler boyunca düzenli uyku alışkanlığına sahip olmak büyük yararlar sunmaktadır.

Vücudunuza yarar gösterecek uykunun süresi kadar şüphesiz en önemli kısmı aynı zamanda kalitesidir. Kaliteli uyku uyumadığınızda uykunuzun sizin için herhangi bir yararı bulunmamaktadır. Aynı zamanda çeşitli eklem ve kas ağrılarınız da kalitesiz uyku sonucunda oluşmaktadır. İyi bir şekilde uyumak istediğinizde en gerekli olan uyku aracı ise doğru yatak tercih etmektir.

Sağlığınız için en uygun yataklar ise ortopedik özellikler gösteren yataklardır. Ortopedik yataklar bel, sırt, boyun, omuz, kalça gibi temel bölgeleriniz başta olmak üzere tüm vücudunuzun uyku esnasında ideal pozisyonda olmasını sağlarlar ve vücudunuzu bu sayede hem geliştirir hem de dinlendirirler. Yanlış yataklar, söz konusu standart yaylı yataklar pek çok sağlık sorununa neden olabilmektedir. Yaylı yataklar, basınç yapan özellikleri nedeniyle vücudun farklı bölgelere baskı oluşturmakta bu durum da vücudun doğal ve dinlenebileceği pozisyonun bozulmasına neden olmaktadır. Vücudun doğal duruşu bozulması ile birlikte uyku kalitesi düşmekte, uykudan sık olarak uyanmak ve buna benzer çeşitli sorunlar yaşanmaktadır.

İyi bir uyku alamadığınız zaman ise eklem ve kas ağrıları yaşadığınız gibi zihinsel ve fiziksel pek çok sorunla karşılaşabilirsiniz. WellMatt olarak sunduğumuz yatak modelleri ortopedik özellikler gösterdikleri için dinlendirici, vücudunuzu destekleyici yapıları ile rahat bir şekilde uyumanızı sağlamaktadır.

Ancak ortopedik yatak seçiminde dikkatli olmanız, belirli noktalara özen göstermeniz gerekmektedir. Çok yumuşak ya da çok sert yataklar omurganın ideal pozisyonu almasına olanak sağlamadıkları için bu tür yataklar omurganın doğal eğriliğini uzun süre muhafaza edememektedir. Bu durumda ise eğrilikler ortadan kaybolarak, vücut için dinlendirici uykunun önüne geçilmektedir. Bel omurlarını bir arada tutan bağlar aşırı derece gerilir ve sinirlerin çıktıkları foramenler daralarak omurlar arasındaki disklere fazla yük binmektedir. Temelde tüm sırt, bel kaynaklı ağrılar bu nedenden kaynaklanmaktadır. Ortopedik yataklar ise diskler arasına ağırlık binmemesini sağladıkları için son derece elverişli yataklardır. Omurganın doğal eğriliğini koruyan, disk, bağ ve sinir gibi oluşumları zorlamayan, haliyle bundan kaynaklı ağrılar da ortaya çıkmayan ortopedik yataklar sağlık için bu bakımdan oldukça yararlıdır.

Ancak vücut ağrıları için tek tip bir ortopedik yatak bulunmamaktadır. Kendi ağrılarınız için iyi gelecek yatağı kişisel özelliklerinizi göz önünde tutarak seçebilirsiniz. Başka bir deyişle bir yatak bir kişiye iyi gelirken, başka bir kişiye iyi gelmeyebilir. Bu durum tamamen yatak seçiminde kilo, yaş, uyuma alışkanlıkları gibi etmenlerden kaynaklanmaktadır. Bu yüzden sağlığınız için uygun olacak ortopedik yatağı seçerken WellMatt uyku danışmanından destek almanız son derece önemlidir. Aldığınız yardım ile birlikte ağrılarınıza son verebilir ve yeni ağrılarınızın da oluşmasını engelleyerek sağlıklı bir şekilde uyuyabilirsiniz.

En İyi Ortopedik Yatağı Nasıl Seçerim?” başlıklı yazımızı ortopedik yatağını seçmeden önce mutlaka okumalısın.

Paylaş:
Kategori:Ortopedik Yatak
Önceki Yazı
Doğal Yatakta Hangi Malzemeler Kullanılır?
Sonraki Yazı
Yaysız Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?

0 Yorum

Yorum Yaz