15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Visco Yatak Pedi Nedir?
Sonraki Yazı
 Yaylı Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?

Visco Yatak Pedlerin Fiyatları

Yeni bir yatak almak için ekonomik durumu uygun olmayanların ya da mevcut yatağı daha konforlu hale getirmek isteyenlerin tercihi olan visco yatak pedleri sundukları konfor ile geniş kesimler tarafından tercih ediliyor. Visco teknolojisinin üst şekilde kullanıldığı ve kullanıcılarına da harika bir uyku deneyimi sunan visco yatak pedleri piyasada yaygın olarak bulunmaktadır. Bu durumda ise visco yatak pedlerin fiyatları gündeme gelmektedir.

Ortopedik Yatak Pedi Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Uyku Pedleri Ve Fiyatları 

Yatak Pedi Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Yatak pedi, temelde bir şilte olup yatağın üzerine serilerek kullanılmaktadır. Asıl amacı mevcut yatağın iyi bir uyku deneyimi sunmaması üzerine onun bu durumunu ortadan kaldırmak ve daha konforlu, sağlıklı ve kesintisiz bir uyku sunmaktır. İnsan yaşamının üçte birlik bölümü uykuda geçmektedir ve fiziksel – zihinsel gelişim göstermesi açısından sağlıklı, kesintisiz bir şekilde uyumasının büyük önemi bulunmaktadır. Çünkü uyku esnasında gün boyunca yorulan ve yıpranan kaslar yenilendiği gibi bağışıklık sistemi güçlenir, vücut enerjisi tazelenir ve bilişsel becerilerin pekişmesi sağlanır. Tüm insanlar için yaş sınırı olmadan iyi ve dinlendirici bir uykunun önemi çok büyültür. Fakat yanlış yataklarda uyumaktan kaynaklı uykunun sağladığı yararlardan faydalanmak her zaman mümkün değildir.

Böylesi durumlarda ise doğru yatak tercihi büyük önem taşır. Genelde yaygın olarak kullanılan yatak türü yaylı yataklardır. Yaylı yataklar ise 19. Yüzyılın sonlarında alışılmış yataklara kıyasla rahatlık sundukları için tercih edilmiş ve günümüze kadar kullanılmışlardır. Ancak yaylı yataklar üzerinde yapılan araştırmaların gösterdiği üzere geleneksel yani eski tip yaylı yataklar sağlık açısından elverişli yataklar değillerdir.

Her şeyden önce yaylı yataklar çelikten yapılırlar ve birbirine tutturulurlar. Paket yaylar gibi birbirinden bağımsız olmadıkları için geleneksel yaylı yataklarda bir noktasında olan hareket tüm noktasında hissedilir. Ancak ağırlık sadece ağırlığın olduğu bölgelerde bulunur ve bu durum da çeşitli sancıların, rahatsızlıkların ve eklem – kas ağrılarının oluşmasına neden olur. Yaylı yatakların bu durumlara neden oldukları anlaşıldıktan sonra yaysız yataklar ilgi çekmeye başlamış ve pek çok özel malzeme ile yaysız yataklar yapılmaya başlanmıştır. Yaysız yataklar arasında ise özel malzemesi ile visco elastik malzemesi öne çıkmaktadır.

Visco Yatak Pedi Nedir?

Visco yatak pedi, visco elastik malzemesinden yapılan ve mevcut yatağın üzerine takılarak kullanılan bir tür şiltedir. Ana malzemesi visco elastik malzemesidir. Bu malzeme 1960’lı yıllarda NASA tarafından astronotların uzay yolcuklarını rahat bir şekilde geçirmeleri amacıyla tasarlanmıştır. Uzay yolculukları sırasında çok fazla hareketsiz kalan astronotlarda çeşitli eklem ve kas ağrıları oluşmaktaydı. Visco malzemesi kullanılarak yapılan eşyalar ise astronotların basınçlarını hafifletmiş, onların rahat bir şekilde uzay yolculuklarını yapmalarını sağlamıştır. Visconun bu özelliği anlaşıldıktan sonra yataklarda da tercih edilmiş ve kısa süreler içerisinde geniş kesimler tarafından tercih edilmiştir.

Visco yatakların ya da pedin en büyük özelliği ağırlığın şeklini almalarıdır. Ağırlığın şeklini alan visco yataklar, bu sayede vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağılmasını sağlarlar. Vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağılması için sağlıklı bir uyku için son derece önemli bir noktadır. Özellikle standart yaylı yataklarda sık görülen vücut ağırlığının bir nokta üzerinde toplanması, uyku esnasında ağırlık toplanan bölgelerin sürekli çalışmasını sağlar kaslar ciddi anlamda yorulurlar. Uyku sonrasında ise kişinin çeşitli kas ve eklem ağrısı yaşamasına neden olan bu durum visco malzemesi ile ortadan kalkmaktadır. Çünkü visco malzemesi ağırlığı eşit bir şekilde dağılımını gerçekleştirdiği için vücut uyku esnasında gevşemekte ve rahatlamaktadır.

Visco malzemesi aynı zamanda vücudun doğru uyku pozisyonunu almasına yardımcı olmaktadır. Doğru uyku pozisyonu derin ve sağlıklı uyku için bilindiği gibi oldukça önemlidir. İdeal uyku pozisyonu omurganın doğal halini aldığı yatış pozisyonudur. Başka bir deyişle uyku kalitesi ve uyku pozisyonu birbirleri ile ilişkili ve vücudun genel sağlık yapısını etkileyen noktalardır. Pek çok değişkene ve sağlık sorununa bağlı olarak farklılık gösterebileceği gibi en iyi uyku pozisyonundan bahsetmek olası değildir ancak kişinin yapısı ne olursa olsun en iyi uyku pozisyonunu almaya visco yatak pedleri yardımcı olmaktadır. Visco elastik malzemesi aynı zamanda akıllı yatak olarak da bilinmektedir. Bu ifade, malzemenin kullanıma bağlı olarak kullanıcısının uyku alışkanlıklarını anımsadığı ve akabinde uyku sırasında rahat hareket etmesine olanak tanıması açısından en iyi zemini sağlamasıdır. Bu sayede visco yataklar sayesinde uyku esnasında rahat hareket edebilir ve hareketlerinizden rahatsız olmazsınız.

Tüm bu noktalar göz önünde tutulduğunda visco yatak pedleri özellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Visco yatak pedlerinin en büyük özelliği ekonomik fiyatlar ile satışa sunuluyor olmalarıdır. Başka bir deyişle, yeni bir yatak alamayacak ya da elindeki yatağı değiştirmek istemeyenlerin öncelikli tercihi visco yatak pedi olmaktadır.
  • Vücudu saran yapısı sayesinde bel ve sırt ağrısı başta olmak üzere sağlık açısından pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Vücudu saran yapıları aynı zamanda kan dolaşımının da rahatlamasına ve kasların harika bir şekilde gelişim göstermesini sağlamaktadır çünkü vücudu rahatlatan yapısı kasların da daha rahat çalışmasına olanak tanımaktadır. 
  • Vücut ağırlığının dengeli bir şekilde dağıtılması ile birlikte tüm bölgelerde rahatlama ve gevşeme olmakta, bu durum ise rahatlığı ve konforu beraberinde getirmektedir. 
  • Visco yatak pedlerinde sürekli ferah bir yapının oluşması için hava kanalları bulunmaktadır. Hava kanalları mevsim koşullarından bağımsız olarak yatağın uyumak için ideal derecelerde olmasını sağlamaktadır. Terleme yapan visco yataklar düşük kalite malzeme kullanılan modellerden kaynaklanmaktadır. WellMatt visco malzemesi olarak ViscoJel kullanmaktadır ve jelin özel yapısı sayesinde hiçbir koşulda terleme oluşmamaktadır.
  • Visco yatak pedleri dayanıklı yapıları sayesinde çok uzun süreler kullanıma olanak vermektedirler.
  • Visco yatak pedlerinin en büyük özellikleri ise özellikle çift kişilik uyumalarda kendisini belli etmektedir. Harika bir hareket dengeleyici olduğu için çiftlerin hareketleri sırasında birbirlerinden rahatsız olmalarının önüne geçmektedir. Bu sayede hareketi diğer kişiye aktarmamakta, uykusunun bölünmesinin önüne geçmektedir.

Visco Yatak Pedi Nedir?” yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Visco Yatak Pedleri Fiyatları

Visco yatak pedi fiyatları kullanılan malzemeye ve visco kalınlığına göre değişiklik göstermektedir. Visco malzemesi ne kadar kalın olursa  o kadar rahat ve konforlu bir uyku deneyimi sunmaktadır. Ancak kalınlık seçimi için pedi kullanacağınız yatağın özelliklerini de göz önünde tutmanız gerekir. Yeni bir yatak için genelde orta kalınlıkta visco yatak pedleri de duruma göre yeterli olabilmektedir. Piyasa koşullarında kalitesiz visco bulunan yatak pedlerinden ise uzak durmanız gerekmektedir. Bu türden pedlerden istediğiniz kaliteyi asla alamaz ve hatta vücudunuzda yeni ağrıların oluşmasına neden olabilirsiniz.

WellMatt olarak, rahat, sağlıklı ve dinlendirici bir şekilde uyumak isteyenlere özel olarak sunduğumuz visco yatak pedi modellerimiz sayesinde dilediğiniz zaman rahatça uyuyabilirsiniz. İster uzun zamandır kullandığınız yatağınız ister yeni almış olduğunuz bir yatağınız olsun tüm yataklar ile uyumlu olan visco yatak pedlerini rahatlığınızı göz önünde tutarak tercih edebilirsiniz. Kendiniz için en uygun visco yatak pedini kolay, hızlı ve ihtiyacınızı doğru giderecek şekilde WellMatt uyku danışmanı yardımı ile rahatlıkla seçebilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Yatak Pedi
Önceki Yazı
Visco Yatak Pedi Nedir?
Sonraki Yazı
 Yaylı Yatak Fiyatları Nelerdir? Fiyatlar Neye Göre Değişir?

0 Yorum

Yorum Yaz