15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
En iyi Ortopedik Yatak Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Visco Yatak Pedlerin Fiyatları

Visco Yatak Pedi Nedir?

Yeni bir visco yatak almak için ekonomik anlamda harcama yapacak durumda değilseniz, bu durumda visco yatak pedi tercihinde bulunarak mevcut yatağınıza harika bir dokunuş ve yenileme yapabilirsiniz. Mevcut yataklarından rahatsız olanların fakat henüz yeni yatak alacak maddi güçte olmayanların tercih ettiği yatak pedi sayesinde büyük bir konfor yakalayabilirsiniz.

Ortopedik Yatak Pedi Modellerimizi inceleyin. Ortopedik Uyku Pedleri Ve Fiyatları 

Yatak Pedi Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Sağlıklı bir şekilde uyumak isteyenlerin ancak halihazırdaki yataklarından böylesi bir performans alamayan kimselerin tercihi olan yatak pedi, kaliteli bir uyku için tercih ettikleri özel bir şilte türü olmaktadır. Fakat normal şiltelere göre çok daha yüksek kalite malzemeden ve özenle yapılmıştır. Eğer yatağınız 8-10 senelik değilse mevcut yatağın üzerine koyularak kullanılmaktadır ve kullanımının kolay olması sayesinde her türlü yatağa uyum sağlayabilir.

Yatak pedine duyulan ihtiyaç, kullanılan yataktan rahatsızlık duyulması ancak henüz yeni yatak için bir bütçe ayrılamayan durumlarda ortaya çıkmaktadır. Bunun yanı sıra almış olduğunuz yeni yataktan memnun kalmamışsanız yine visco yatak pedi sayesinde yatağınızı konforlu bir hale getirebilirsiniz.

Yakın zamana kadar sadece yaylı yataklar kullanılmakta ve geniş kesimler tarafından tek yatak modeli olarak bilinmekteydi. Ancak teknolojik gelişmeler ve yatak konusunda yapılan araştırmalar, yaylı yatakların sağlık açısından pek elverişli olmadıklarını ve esasında da çeşitli rahatsızlıklara neden olduklarını ortaya çıkarınca yaylı yatakların yanı sıra yaysız yataklar da hızla tercih edilmeye başlandı. Yaylı ya da geleneksel yataklardan çok daha iyi sonuçlar verdiği kısa sürede anlaşılan yaysız yataklar, üst kalite uyku konforu sunmalarına rağmen malzemenin kalitesi ve özenli işçilik yüzünden ortalamanın üzerinde fiyatlar ile karşılık bulmaktadırlar. Uzun vadede son derece ekonomik olan ancak alım sırasında herkes tarafından tercih edilemeyen yaysız yatakların konforunun isteyen herkes tarafından ekonomik bir şekilde kullanılması için yatak pedi satışa sunulmuştur.

Yatak pedi ortopedik özellikler taşımayan yatağınızı rahat bir şekilde uyuyacağınız, dinlenebileceğiniz ve kalite bir şekilde uyuyabilmeniz için tasarlamıştır. 

Yatak Pedi Niçin İhtiyaç Duyulur?

Yatak pedine ihtiyaç en çok ekonomik fiyatlara sahip olunması ile öne çıkmaktadır. Normal yatak fiyatlarına göre ucuz olan yatak pedleri böylece iyi bir uyku isteyen herkesin kolayca sahip olmasını sağlamaktadır. Ayrıca kendisinden beklenen tüm özellikleri layıkıyla yerine getirebilen yatak pedleri, vücut ağırlığını dengeler, vücudu destekler ve yatağın hava almasını sağlamaktadırlar. Bu sayede rahat bir şekilde uyumayı sağlar ve aynı zamanda da çeşitli kas ve eklem ağrılarının önüne geçerek, vücudun dinlenmiş bir yapıda olmasını sağlar. Yatak pedleri lateks, organik ve visc

o gibi farklı çeşitler ile sunulmaktadır.

Visco Yatak Pedi Nedir?

Visco yatak pedi, yataklar için son derece özel bir malzeme olan visco elastik malzemesinden üretilmektedir. Visco elastik malzemesi, NASA tarafından 1960’lı yılların sonunda üretilmiştir. Astronotların uzay yolculukları sırasında fazla sabit kalmaları ve aynı zamanda da buna bağlı olarak hareketsiz olmaları nedeniyle oluşan ağrılarının önüne geçmek amacıyla üretilmiştir. Visco malzemesinin temel yapısı üzerindeki ağırlığın şeklini alması, bu sayede saran yapısı ile ağrıların ve rahatsızlıkların önüne geçmesidir. Astronotlar üzerinde denendiğinde olumlu sonuçlar veren malzeme çok kısa süreler içerisinde yataklar için de kullanılmış ve kısa sürede rahat ve dinlendirici bir uyku isteyenlerin tercihi olmuştur.

Visco elastik malzemesinin tüm özelliklerini visco yatak pedinde de bulmak mümkündür. Bu yüzden visco yatak modellerinden bahsedilirken ifade edilen aynı zamanda da visco yatak pedidir. En büyük özelliği vücudu saran yapısıdır ve vücudu saran yapısı ile birlikte destekleyici bir uyku deneyimi sunmaktadır. Çeşitli eklem ve kas rahatsızlıkların önüne geçen yapısı, böylece sabahları dinç ve dinlenmiş bir şekilde yataktan kalkmayı sağlamaktadır. Aynı zamanda visco yatak pedi vücut ağırlığının eşit bir şekilde dağılmasını sağlayarak bir nokta üzerinde ağırlık birikmesinin önüne geçer. Bu durum özellikle standart yaylı yataklarda görülmektedir. Bu türden yaylı yataklar, birbirlerine bağlı oldukları için üzerlerine yük bindiğinde sadece ağırlık olan kısım buna tepki vermektedir, diğer kısımlar ise yukarıda kalmaktadır. Böylesi bir durum ise daha ağır olan kısmın yayların yapıları gereği daha fazla baskıya maruz kalmasını sağlamaktadır. Uyku sırasında basınca maruz kalan kısımlar sürekli çalıştıkları ve yenilenmedikleri için uyku sonunda çeşitli ağrılar yaşanmaktadır, aynı zamanda da bu ağrılar kronik ağrılara rahatlıkla dönüşebilmektedir. Visco yatak pedi bu tür sorunların önüne geçmek için son derece iyi bir alternatif olarak öne çıkmaktadır. Bu özelliğin yanı sıra visco yatak pedi sayesinde yatağınız sürekli hava alan bir yapıya sahip olmaktadır. Piyasada visco yataklar için terletme yapma özelliklerinden bahsedilmektedir ancak bu türden yataklar düşük kalite visco malzemesi kullanılarak yapılan yatakları ifade etmektedir. WellMatt olarak kullandığımız ViscoJel sayesinde yatağınız sürekli hava alan yapıdadır. Böylece ferah ve eşsiz bir konfor ile uyuma deneyimi sunmaktadır. 

Visco Yatak Pedinin Avantajları

Visco yatak pedi avantajları ile öne çıkan, iyi bir uykuyu ekonomik olarak temin eden ped türüdür;

  • Visco yatak pedi esasında bir şilte olup son derece pratik ve rahat bir şekilde mevcut yatağınıza takılabilmektedir. Bu işlem ile birlikte çok kısa süreler içerisinde rahat bir yatağa sahip olabilirsiniz.
  • Normal visco yataklara kıyasla visco yatak pedleri neredeyse üçte bir oranında daha ucuzdur. Bu fiyatlar ile birlikte herkes tarafından tercih edilebilmektedir.
  • Visco yatak pedleri hareketleri minimize etme özelliği taşımaktadırlar. Böylece yatağın titreşimlerinin önüne geçerek özellikle çiftlerin kesintisiz, rahat, uyanmadan uyumalarını sağlamaktadır. Yaylı yataklarda çift kişi uyuyanlarda en fazla bu tür sorun görülmektedir.
  • Çeşitli bel ve sırt ağrıları başta olmak üzere rahatsızlıklarınız bulunuyorsa bu rahatsızlıkların önüne geçmek için visco yatak pedi kullanmanız yararlı olacaktır. Eşsiz yumuşaklığı ve vücudu destekleyen yapısı sayesinde visco yatak pedi uyku esnasında omurganızın doğru pozisyonda olmasını sağlar. Omurganızın doğru pozisyonda olması ise dinlendirici, rahatlatıcı ve geliştirici bir şekilde uyumanızı sağlamaktadır. Mükemmel basınç dengesi sayesinde özellikle yaylı yataklarınızı bu ped sayesinde konforlu yataklara dönüştürebilirsiniz.
  • Visco yatak pedleri ile birlikte yatağınız hava alan bir yapıya dönüşmektedir. Hava alan yapısı, yatağın sürekli ideal ısı değerlerinde olmasını sağlamakta, bu sayede aşırı terleme ya da üşüme gibi rahatsızlıkların oluşmamasına neden olmaktadır. 
  • Visco yatak pedi ile birlikte çok uzun süreli kullanabileceğiniz bir yatağa kavuşabilirsiniz. Yatak pediniz zarar gördüğünde ya da uzun süreler sonunda deforme olduğunda tekrar bir yatak pedi alarak aynı konforu yine rahatça bulabilirsiniz. Bu bakımdan yatak pedi ekonomik olma özelliği taşımaktadır.
  • Visco yatak pedi tercih ederken belirli noktalara dikkat etmeniz gerekir; ağırlığınıza uygun visco kalınlığını tercih etmeniz iyi bir deneyim yaşamanız için son derece önemlidir. Ağırlığınızın yanında uyku alışkanlıklarınız da visco yatak pedi seçiminde önemlidir. Sizin için en uygun yapıda ve ölçülerde olacak visco yatak pedini kolaylıkla bulmanız için WellMatt uyku danışmanı ile istediğiniz her an iletişim kurabilirsiniz. Uyku danışmanın hızlı yönlendirmeleri sayesinde ihtiyacınız olan en doğru visco yatak pedini bulabilirsiniz. 

Visco Yatak Pedlerin Fiyatları” başlıklı yazımızdan daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Paylaş:
Kategori:Yatak Pedi
Önceki Yazı
En iyi Ortopedik Yatak Nasıl Seçilir? Nelere Dikkat Edilmeli?
Sonraki Yazı
Visco Yatak Pedlerin Fiyatları

0 Yorum

Yorum Yaz